Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-28@01:02:00 GMT

وقوع خشکسالی شدید در ۱۵ استان کشور

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۱۴۷۹

صراط: پژوهشکده اقلیم‌شناسی کشور، پیش‌بینی فصلی ایران را به‌طور کامل انجام داده که در بخش خلاصه آن تأکید شده است: مطابق نمایه خشکسالی 12 ماهه SPEL منتهی به پایان شهریور 1396، اغلب مناطق و استانهای کشور شاهد خشکسالی خفیف و متوسط بوده‌اند. اگرچه میانگین بارش کشور در ماه آغازین سال زارعی جاری تقریبا با مقدار بلند مدت آن برابر است، اما برخلاف میانگین بلند مدت در کل کشور، استان‌های واقع در نوار غربی کشور، تاکنون بارش قابل ملاحظه‌ای دریافت نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش باشگاه خبرنگاران تا پایان سال جاری بارش با نوساناتی در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود؛ اما انتظار می‌رود در میانه فصل زمستان بارش کشور متمایل به کمتر از نرمال شود. بی‌هنجاری دمای کشور تا اواسط آذر مثبت و سپس تا میانه فصل زمستان منفی خواهد بود، به طوری که میانگین دمای سه ماه آتی به نرمال و تا اندکی به کمتر از آن گرایش می‌یابد. با این شرایط انتظار می‌رود که در مناطق سردسیر سهم نسبی برف از مجموع بارش دوره قدری بیش از میانگین چند سال اخیر باشد.

وضعیت جاری:

نمایه 12 ماهه خشکسالی SPEL منتهی به پایان شهریور 1396 وقوع درجات مختلف خشکسالی خفیف تا متوسط را در اغلب مناطق و استانهای کشور نشان می‌دهد؛ وضعیت خشکسالی در استان‌های خوزستان و جنوب ایلام بسیار شدید، شمال بوشهر، جنوب کهگیلویه و بویراحمد، بخش‌هایی از استانهای اصفهان، خراسان شمالی، گلستان، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی، یزد، شمال و شرق کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در شرایط خشکسالی شدید و حتی در مواردی بسیار شدید بوده‌اند.

میانگین بارش کشور در ماه آغازین سال جاری حدود 7 میلیمتر بود که تقریبا معادل بلندمدت آن است؛ اما همان‌گونه که در پیش‌بینی‌های ماههای قبل نیز اعلام شده بود، باوجود انتظار شروع بارش‌های پاییزه، استان‌های غربی کشور طی ماه مهر بارش قابل توجهی دریافت نکرده‌اند اما از استان‌های ساحلی خزر و نوار شمالی کشور، بارش بیش از نرمال گزارش شده است.

پیش‌بینی بارش:

این رو پیش‌بینی می‌شود که مجموع بارش سه ماه آینده در اغلب مناطق کشور  به استثنای بخشهایی، عمدتا در محدوده نرمال باشد.

بارش در برخی مناطق هم حدود  5 تا 20 میلیمتر کاهش خواهد یافت، اما باید توجه کرد که این مقدار برای برخی مناطق مانند استان‌های ساحلی خزر در مقایسه با میانگین بارش دوره مشابه، ناچیز است.

پیش‌بینی دما:

در سه ماه آتی در مناطق غربی کشور احتمال بیش از نرمال بودن دما 65 درصد  است. در ناحیه یاد شده احتمال وقوع دمای نرمال و کمتر از نرمال به ترتیب 33 درصد و 2 درصد  است.

نقشه‌ها نیز نشان می‌دهد در دوره آذر، دی، بهمن  احتمال وقوع دمای بیش از نرمال 55 درصد کاهش یافته است و در مقابل به احتمال کاهش دما  10 درصد افزوده شده و به 12 درصد رسیده است؛ از این رو احتمال ناهنجاری منفی دما از اواسط آذر افزایش می‌یابد.

در ماه آبان دامنه تغییرات دمای کشور نسبت به میانگین بلندمدت بین منفی نیم تا یک و نیم درجه یش از نرمال است اما در  ادامه و طی ماههای آذر و دی برای دمای کشور روند کاهشی نسبت به میانگین بلندمدت پیش‌بینی شده است به طوری که در ماه دی میانگین دمای کشور در محدوده نرمال و در برخی مناطق (لکه‌های پراکنده) کمتر از نرمال خواهد بود.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۱۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان

به گزارش گروه اقتصاد ایسکانیوز، سازمان هواشناسی از افزایش دمای هوا در مناطق غرب کشور و بارش باران در نوار غربی کشور خبر داد.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی  نشان می‌دهد امروز در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، برخی مناطق سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان، ارتفاعات شرقی تهران رگبار و رعدوبرق روی می‌دهد.

فردا شنبه در برخی مناطق استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه 9 اردیبهشت در جنوب کرمان و دوشنبه ارتفاعات مرکزی البرز و زاگرس در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، گاهی گردوخاک و در مناطق مستعد تگرگ پیش‌بینی شده است.

سه‌شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و بارش‌ در این مناطق روی می‌دهد.

 طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. تا اواسط هفته آینده نیز روند افزایش نسبی دما در اکثر مناطق کشور پیش‌بینی شده است.

توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی

زمان شروع: جمعه 1403/02/07

زمان پایان: شنبه 1403/02/08

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

جمعه 1403/02/07: خراسان جنوبی، کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب خراسان رضوی و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

شنبه 1403/02/08: کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفرها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: بعدازظهر یکشنبه 1403/02/09

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت 24 نات و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین 1 تا 1.5 متر ( تاکید بر ساعات صبح تا بعدازظهر)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی.

توصیه: جتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت ه

انتهای پیام/

کد خبر: 1228454 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • هشدار بارش شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • هشدار بارش‌ شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید
  • هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • طغیان رودخانه‌ها؛ هشدار وقوع سیلاب در سه استان جنوبی کشور
  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها؛ کوهنوردی ممنوع!
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • رگبار باران، رعد و برق و وزش باد در نیمه شرقی کشور / بارش‌ها در کدام مناطق ادامه دارد؟