Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-03@03:09:57 GMT

ادبیات علمی تخیلی فقط در کتاب خلاصه نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۳۴۵۲

به گزارش امتداد نیوز، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع «ادبیات علمی، تخیلی» با حضور رامک نیک طلب ، مترجم و مولف آثار علمی، تخیلی و محمد قصاع، دیگر مولف و مترجم آثار علمی، تخیلی از آنتن رادیو گفتگو پخش شد. 

در ابتدای این برنامه نیک طلب به کم بودن کتاب‌های تخیلی نسبت به دیگر کتاب‌ها اشاره کرد و گفت : آنچه که سبب ایجاد عرضه می شود، تقاضاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این حوزه تقاضا از سوی مخاطب کم بوده و منجر به کاهش شمارگان این کتاب‌ها در نشر کشور است.

وی افزود: کتاب‌های علمی تخیلی تالیفی بیشتر از کتاب‌های ترجمه‌ای منتشر می‌شوند و تلاش می‌شود از کتاب‌های ترجمه کمتر استفاده شود. مخاطبان بیشتر از کتاب‌های تالیفی که تحت فرهنگ کشور نوشته می شوند استقبال می کنند.

این مترجم با بیان اینکه در برهه ای از تاریخ کشور علم شکوفا بوده، گفت: در حال حاضر کشورهای توسعه یافته از همان کتاب‌های علمی قدیمی کشور ما برای توسعه علم خود استفاده می کنند. بنابراین اگر کتاب‌های قدیمی بیشتر معرفی شود و در اختیار نسل جدید قرار بگیرد، می تواند زمینه خلق آثار علمی تخیلی باشد. اگر بخواهیم به سمتی حرکت کنیم که جامعه پیشرفته و جوانان خلاق داشته باشیم باید انجمن‌های نشریات علمی تخیلی با نویسندگان این حوزه افزایش یابد و با در نظر گرفتن جوایز برای نویسندگان موفق این حوزه به ارتقای این نوع ادبیات کمک کند.

در ادامه این برنامه قصاع گفت: زمانی که از ادبیات علمی تخیلی صحبت می کنیم، تنها به کتاب اشاره نمی شود بلکه خرده فرهنگ و بینش نیز به میان می آید که به این موضوع اشاره می کند. افرادی که در درون خرده فرهنگ علمی تخیلی زندگی می کنند، می اندیشند و مطالعه می کنند، دارای ویژگی‌های خاص هستند که شامل عموم مردم نمی شوند. میزان مطالعه این گروه بسیار بالاست و نیاز به مطالعه در آنان از بقیه افراد جامعه بیشتر است. این دسته افراد تمام کتاب‌های علمی تخیلی را که چاپ می شود، تهیه و مطالعه می کنند و به همین دلیل احساس کمبود کتاب می کنند.

وی ریشه عدم گرایش ناشران به چاپ کتاب‌های علمی تخیلی را در فساد صنعت نشر دانست و گفت: مشکل پایین بودن تیراژ برای تمامی کتاب‌ها ، حتی در دسته فانتزی که میان نوجوانان پرطرفدار هست نیز وجود دارد و مختص کتاب‌های تخیلی نیست.

این نویسنده در بخش دیگری از  سخنان خود به پایین بودن تولید  فیلم‌های علمی تخیلی پرداخت و گفت: از نظر من عدم تولید فیلم علمی تخیلی به دلیل عدم نیاز مخاطب نیست و مخاطبان به این دست فیلم‌ها علاقه دارند. به نظر می رسد عدم وجود امکانات مناسب و عدم وجود اندیشه علمی تخیلی در سینماگران از دلایل اصلی این رکود است.

قصاع با تاکید بر اینکه رشد علم و ادبیات علمی تخیلی یک نسبت مستقیم دارد، گفت: در تاریخ ادبیات دوران قدیم کشورمان آثار بسیار زیادی وجود دارد که از قدرت و عناصر علمی تخیلی خوبی برخوردارند. پس از اینکه علم در ایران دچار رکود شد  این نوع ادبیات هم تاثیر پذیرفت.

وی با بیان اینکه با رشد علم در این روزها ادبیات علمی تخیلی همگام با آن پیشرفت نداشته، گفت: راه این نوع ادبیات نیز باز خواهد شد و دغدغه بسیاری از افراد حوزه ادبیات خواهد شد. باید یک حرکت اجتماعی منسجم پایه ریزی کنیم تا آن خرده فرهنگ مورد نیاز را برای رشد و ارتقای  این ادبیات فراهم کنیم.

true برچسب ها : ادبیات علمی تخیلی ترجمه رادیو گفتگو true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف یارانه کتاب، امسال ۸۰۰ هزار تومان است

آفتاب‌‌نیوز :

محمد خلج، مدیر کمیته اداری و مالی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاست‌های ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور، اقدام به توزیع یارانه اعتباری خرید سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای اعضای هیأت علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور می‌کند. 

وی با اشاره به سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیأت علمی گفت: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب۷۰۰هزار تومان است که از این مقدار۴۲۰هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۸۰هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیأت علمی ۸۰۰هزار تومان است که از این مقدار معادل ۴۰۰هزار تومان سهم عضو هیأت علمی و ۴۰۰هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

مدیر کمیته اداری و مالی ادامه داد: یارانه اعتباری خرید کتاب (بُن کتاب) صرفا در بخش مجازی سی وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قابل استفاده است و به‌صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا می‌کند. برای دریافت این یارانه در هنگام درخواست نیازی به واریز وجه نیست و یارانه اختصاصی در زمان خرید کتاب محاسبه و کسر خواهد شد.

محمد خلج در پایان گفت: اعضای هیأت علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور در صورتی که اطلاعاتشان از سوی مراکز ذیربط (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه‌های غیرانتفاعی، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور و ...) به ستاد نمایشگاه ارسال شده باشد، می‌توانند ۳ روز قبل از آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (از ۱۶اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به نشانی اینترنتی ketab.ir مراجعه کنند و پس از ثبت‌نام ـ ورود به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب در قسمت پروفایل، درخواست خود را برای دریافت یارانه اعتباری ثبت کنند.

سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • سقف یارانه کتاب، امسال ۸۰۰ هزار تومان است
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • بحران ادبیات داریم
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه