Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@01:12:39 GMT

گام‌هایی برای‌ جهانی‌شدن شهرهای ایران

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۹۲۴۷

گام‌هایی برای‌ جهانی‌شدن شهرهای ایران

شهر > شهری - عباس ثابتی‌راد:
تهران به هیئت یک شهر جهانی درخواهد آمد. این سخنان معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران است.

محمد مهدي حجت از عزم شهرداري تهران براي ايجاد فضايي متناسب با استانداردهاي جهاني در شهر تهران سخن گفت و افزود: «مهم‌ترين شاخص در جهاني‌سازي‌ يك شهر بهبود كيفيت رفتار شهروندان با هم، با طبيعت و با همه اقشار و افزايش كيفيت روابط انساني در آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بهانه اين گفتار معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران، امروز است؛ يعني «روز جهاني شهرها». 9آبان‌ماه (31اكتبر) روز جهاني شهرها نام گرفته؛ رويدادي كه از سال 2013ميلادي مجمع عمومي سازمان ملل طي قطعنامه‌اي آن‌را به رسميت شناخت. روز جهاني شهرها امسال با شعار «شهر بهتر، زندگي بهتر؛ حكمروايي نوآورانه:

شهرهاي آزاد» در سراسر جهان مورد توجه شهرسازان، مديران شهري و صاحب‌نظران قرار گرفته‌است. مسئول دفتر برنامه اسكان بشر سازمان ملل متحد در ايران در گفت‌وگو با همشهري گفت: «حكمروايي نوآورانه؛ شهرهاي آزاد» در دستور كار جديد شهري سازمان ملل در هبيتات3 تصويب شد. اين رويكرد به اين معناست كه شهرهاي آزاد مي‌تواند به افزايش كارايي شهرها و جلب اعتماد مردم به دولت‌هاي محلي و همينطور دسترسي آزاد به اطلاعات شهري كمك كند.

سيامك مقدم با اشاره به اينكه شهردار تهران در بيان ديدگاه‌هاي خود، مفاهيمي چون شفافيت و مبارزه با فساد را مطرح كرده‌، اظهار داشت: آنچه از رويكرد دستور كار جديد شهرهاي جهان برمي‌آيد، تكيه بر همين اصول براي داشتن يك شهر مطلوب است. اين مفهوم در واقع تبيين افزايش شفافيت در نهاد شهرداري كه نمادهاي حكومت محلي در ايران است مي‌تواند باشد.

به گفته مقدم، اين رويكرد هم مسئوليت‌پذيري شهروندان را افزايش مي‌دهد و هم باعث افزايش پاسخگويي مديران شهري مي‌شود. مسئول دفتر برنامه اسكان بشر سازمان ملل متحد در ايران از رويكرد شوراي شهر كه مبتني بر افزايش اعتماد شهروندان است نيز سخن گفت. وي اظهار داشت:

شوراي شهر تهران نيز با چنين رويكردي با توجه به ديدگاه‌هاي ارائه شده همراستاست و به‌نظر مي‌رسد با تكيه بر همين ديدگاه مي‌توان شهري مطلوب‌تر داشت. مقدم به چالش‌هاي پيش روي شهرهاي ايران اشاره كرد و گفت: چالش‌هايي مانند قانونگرايي، مشاركت‌پذيري، بهره‌وري سازماني و كارآمدي وجود دارد كه با نوعي تعامل و تصميم‌گيري مناسب كه در سيستم شهر آزاد مي‌تواند برقرار باشد كمك مي‌كند تا بسياري از مشكلات حل شود و اعتماد شهروندان افزايش يابد. با اين شيوه مي‌توان به بهبود شرايط زندگي شهروندان كمك كرد.

لزوم افزايش ارتباطات بين‌المللي در كلانشهرها

در ايران برخي شهرها توانسته‌اند رويكردي تازه در عرصه جهاني داشته باشند. براي نخستين بار اصفهان در سال2006 به‌عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام انتخاب شد رويدادي كه هم‌اكنون و در سال 2017مشهد ميزبان آن است. سال آينده ميلادي يعني 2018تبريز، پايتخت گردشگري جهان اسلام ‌است.

اصفهان و رشت همچنين به عنوان شهر خلاق در صنايع دستي و تنوع غذايي در فهرست يونسكو به ثبت رسيده‌اند. آيسسكو (سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي اسلامي) با هدف ارتقاي جايگاه شهرها در جهان اقدام به انتخاب شهري به‌عنوان پايتخت فرهنگي و گردشگري مي‌كند تا علاوه بر معرفي اين شهرها، زمينه ارتقاي مديريت و كيفيت شهرها را فراهم آورد.

در كنار اين رويدادها يزد نيز به‌عنوان نخستين شهر تاريخي ايران و بيست‌ و دومين اثر تاريخي كشور در فهرست ميراث جهاني يونسكو ثبت شد. معاون شهرداري‌هاي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي وزارت كشور در گفت‌وگو با همشهري نيز با اشاره به اينكه تجربه آيسسكو در جهاني‌سازي‌ شهرهاي ايران تأثير بسيار زيادي دارد، گفت:

«تشكل شهرهاي اسلامي فرصت بسيار مناسبي براي كلانشهرهاي كشور است تا وارد فرايندهاي بين‌المللي شوند، اين تجربه براي حضور در مجامع جهاني بسيار مؤثر و كاراست.» هيربد معصومي، با اشاره به شكل‌گيري مجامع شهرداران آسيايي در تهران افزود: در ميان كلانشهرهاي ايران، تهران اين ظرفيت را دارد كه وارد فرايند جهاني شود، كمااينكه تجارب تهران در دوره‌هاي مختلف مورد توجه شهرداران شهرهاي بزرگي مانند استانبول قرار گرفت.

تهران در هيئت يك شهر جهاني

تهران طي يك دهه گذشته بارها مورد توجه مجامع جهاني قرار گرفت. پروژه‌هاي شاخصي چون پل طبيعت، درياچه چيتگر و بسياري از اتفاقات اين شهر مانند شكل‌گيري سامانه اتوبوس‌هاي تندرو، باعث تحسين جهانيان شد.

معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران با اشاره به رويكرد جهاني‌سازي‌ در تهران گفت: اگر يك مجموعه مثل تهران مي‌خواهد در زمره شهرهاي جهان قرار بگيرد، نوع تعامل و سبك زندگي آن بايد در طراز جهاني باشد. نمي‌توان انتظار داشت كه صرفا با افزايش جمعيت يا گستردگي و مساحت آن، شهري جهاني داشت. اين رفتارهاي انسان‌ها در يك شهر است كه مي‌تواند حيثيت جهاني‌شدن را به همراه داشته باشد.

محمدمهدي حجت در ادامه افزود: ما اگر توقع داريم تهران جهاني شود بايد نوع نگاه نسبت به طبيعت و فضاهاي عمومي شهر تغيير كند. نمي‌توانيم نسبت به محيط‌زيست بي‌تفاوت باشيم يا در ترافيك پرخاشگر باشيم و انتظار داشتن شهري جهاني را داشته باشيم.

به گفته وي، اگر اين پارامترها در تهران ارزيابي شود، مي‌توان متوجه شد كه آيا تهران در طراز شهرهاي جهاني هست يا نه. نوع ارتباط و مناسبات رفتاري شهروندان شهرهاي جهاني نسبت به يكديگر و طبيعت و ... نشان مي‌دهد كه در يك شهر چقدر اعتبار و كيفيت وجود دارد. بهبود كيفيت رفتار شهروندان با هم، با طبيعت و با همه اقشار و افزايش كيفيت روابط انساني در تهران آنگونه كه حجت مي‌گويد مي‌تواند رويكرد ما نسبت به يك شهر جهاني را مشخص كند.

معاون شهرسازي و معماري در پاسخ به اين سؤال كه آيا چنين ظرفيتي در تهران و شهروندان براي تبديل‌شدن به يك شهر جهاني وجود دارد، گفت: قطعا امكان‌پذير است. دليل امكان‌پذيري اين است كه ما انقلاب كرديم و در جنگ پيروز شديم. ما ملتي هستيم كه با اراده خودمان توانستيم حكومت مورد علاقه خود را به‌وجود آوريم. چگونه ممكن است نتوانيم تهران را به يك شهر ايده‌آل تبديل كنيم و ناتوان باشيم.وي در پايان گفت: ما برنامه داريم تا تهران را به هيئت يك شهر جهاني براساس فرهنگ و تمدن ايراني اسلامي درآوريم.

در همین زمینه: وظایف دولت درشهرها به شهرداران واگذار شود ترسیم آینده یک شهر با نگاه به گذشته همکاری‌های اقتصادی شهرداری تهران با کشورهای جهان طرح کاهش از ابتدای آبان‌ماه در ۸ کلانشهر اجرا می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۹۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت صحنه پیامک «آبفا»

شرکت آب و فاضلاب استان تهران در روز‌های گذشته، طی پیامکی به شهروندان توصیه کرده حداقل ۷۵ لیتر آب به ازای هر نفر در منبع آب ساختمان ذخیره کنند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت ارسال این پیامک، احتمال قطع شدن آب شرب منازل به‌دلیل فرسودگی شبکه آب شهری تهران و افت ۱۰ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است. بر این اساس به مشترکان توصیه شده برای عدم مواجهه با بی‌آبی، با خرید مخزن و پمپ، برای خود تدبیری بیندیشند؛ وضعیتی که ابهاماتی برای شهروندان داشته است.

«فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل ۷۵ لیتر برای هر نفر الزامی است.»؛ این پیامک شرکت آب و فاضلاب استان تهران به شهروندان تهرانی طی روز‌های گذشته است که شهروندان را درباره کمبود آب حساس کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که به دلیل فرسودگی بیش از حد شبکه آب شهری استان تهران و افت فشار آب، شرکت آب و فاضلاب پیشنهاد داده است مردم مخرن آب و پمپ تهیه کنند تا تابستان امسال با آرامش بیشتری سپری شود. به گفته مسوولان تا امروز برنامه‌ای مبنی بر قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته و در این پیامک اجباری وجود ندارد. با این حال آمار‌ها حاکی از آن است که سال‌جاری چهارمین سال کم بارش در کشور است و در حال حاضر، بارندگی نسبت به سال‌های قبل حدود ۱۵‌درصد افت داشته است.

در روز‌های اخیر، برای تعدادی از شهروندان تهرانی -مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران- پیامک «ذخیره سازی آب» ارسال شده است. آخرین پیامک ارسال شرکت آبفا که بسیاری از شهروندان پایتخت را نگران کرد به این شرح بود: «شرکت آب و فاضلاب استان تهران/ مشترک محترم به شماره پرونده:... با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل ۷۵لیتر برای هر نفر الزامی است.

لطفا اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورید.» سوالی که پس از دریافت این هشدار در ذهن شهروندان ایجاد شد، این بود که آیا در تابستان سال‌جاری نیز با قطعی آب روبه رو خواهیم بود؟ در گفت وگویی با فعالان و مسوولان این حوزه، به پشت پرده این پیامک پرداختیم.

هدف تعبیه مخزن، کنترل فشار آب است

یک منبع آگاه هدف از ارسال این پیامک را جلوگیری از مشکلاتی عنوان کرد که در سال گذشته برای تهرانی‌ها ایجاد شده بود.

این منبع آگاه افزود: در سال گذشته با گرم شدن هوا و افزایش میزان مصرف، جریان آب با افت فشار مواجه شد و در نتیجه این افت فشار، تعداد قابل‌توجهی از شهروندان تهرانی روی کنتور‌های آب، پمپ نصب کردند تا آب به طبقات بالا نیز برسد. این پمپ‌ها با ایجاد مکش بیشتر نسبت به فشاری که شرکت آب قرار داده بود، موجب شدند تا حق افرادی که پمپ ندارند، تضعیف شود.

این منبع آگاه تاکید کرد: مطابق قانون، ساختمان‌ها ملزم هستند پمپ با نصب اصولی داشته باشند. همچنین وجود مخزن آبی که به ازای هر نفر ۷۵لیتر گنجایش داشته باشد ضروری است. میزان ۷۵لیتر صرفا یک پیش‌بینی استاندارد است، ولی ساختمان‌ها می‌توانند مطابق پیش‌بینی خود از میزان مصرف، آب ذخیره کنند. در صورت نصب این پمپ ها، آب با آرامش وارد مخازن می‌شود، در تایم اوج مصرف، فشار در مناطق کاهش نمی‌یابد و در زمان کاهش مصرف، با فشار بسیار زیاد روبه رو نخواهیم بود که این امر از هدررفت آب جلوگیری می‌کند.

این مقام آگاه گفت: سال گذشته بارندگی سیل آسا در سد کرج، موجب انسداد خروجی سد شد و هشت‌روز آب رسانی به تهران قطع شد. در این شرایط مردم با شنیدن اخبار دچار اضطراب شدند و آب جمع آوری کردند. پس از چند روز که شهروندان تهرانی قطعی آبی را تجربه نکرده بودند این آب‌های ذخیره‌شده به درون چاه ریخته شد که به هدر رفت میزان قابل‌توجهی آب منجر شد.

همچنین این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که آیا خانه‌ها در تهران به مخزن آب مجهز هستند، گفت: تعداد قابل‌توجهی از ساختمان ها، خانه‌ها و ویلا‌ها به منبع آب و پمپ اصولی مجهز هستند.

این منبع آگاه بیان کرد: تا امروز برنامه‌ای برای قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته است و در این پیامک اجباری وجود ندارد و فقط جهت ایجاد آرامش بیشتر در بین مردم و جریان آب اطلاع رسانی شده است.

شرایط هشدارآمیز بحران آبی

رضا حاج کریم، رئیس هیات‌مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در این باره، می‌گوید: براساس مقررات ملی ساختمان، مبحث ۱۶، هر شهروند موظف است حداقل ۷۵ لیتر آب ذخیره داشته باشد که این امر به معنای کمبود آب نیست و می‌توان گفت دو مساله متفاوت هستند.

در حال حاضر شهر تهران با فرسودگی شبکه آب مواجه است و این پیام در جهت کنترل فشار وارد بر شبکه اتخاذ شده است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه سال‌هاست مشکل کم آبی وجود دارد، گفت: به طور متوسط، در سال حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بارندگی داریم. از این میزان، ۱۰۰ میلیارد مترمکعب ذخیره می‌شود که مجاز هستیم تا سقف ۴۰ میلیارد مترمکعب از این ذخیره آبی را مصرف کنیم تا به آب‌های زیرزمینی آسیبی وارد نشود، ولی در حال حاضر، سالانه ۹۲ میلیارد مترمکعب از ذخایر را استفاده می‌کنیم.

حاج کریم افزود: طبق تعاریف محیط‌زیست، استفاده بیش از ۱۰‌درصد از ذخایر آبی، موجب تنش آبی شده و استفاده بیش از ۴۰‌درصد از ذخایر، بحران آبی به بار می‌آورد.

او گفت: در شرایطی که تا ۹۲‌درصد از ذخایر آبی را مصرف می‌کنیم، نمی‌توان به بارندگی‌ها اتکا کرد و در مقیاس کلان، باید سیاست ذخیره سازی و مهار کمبود آب اجرا شود.

شبکه آب شهری فرسوده است

محمد راعی، استاد دانشگاه شریف نیز در تحلیل این موضوع، گفت: شبکه آب شهری فرسوده و دارای نشت است. در شرایط فعلی با افزایش فشار آب، مقدار اتلاف آب نیز افزایش می‌یابد. به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب فشار را محدود می‌کند. در نتیجه این کاهش فشار آب، در زمان اوج مصرف، نهایتا آب تا طبقه ۴ یا ۵ بالا می‌رود. آب رسانی به برج‌ها و ساختمان‌های بیش از ۵طبقه، نیازمند پمپ و مخزن است. ولی بیشتر پمپ‌ها را بدون مخزن و به طور مستقیم روی کنتور نصب می‌کنند. این پمپ‌ها به دلیل برداشت مستقیم از شبکه، می‌توانند در زمان اوج مصرف، فشار را بیش از پیش کاهش دهند.

این کارشناس حوزه آب افزود: به نظر می‌رسد شرکت آب برای جبران فرسودگی شبکه آب شهری، راهکار مخزن ذخیره بزرگ را پیشنهاد داده است. در این مخازن آب در طول شب پر می‌شود و در طول روز که مصرف اوج پیدا می‌کند و موجب افت فشار می‌شود، آب از مخزن و نه از شبکه آب، به طبقات بالا پمپ می‌شود.

مردم از اهمیت مخزن مطلع می‌شوند

در استان تهران، حدود ۴ میلیون واحد مسکونی وجود دارد که تقریبا در یک‌میلیون ساختمان قرار گرفته‌اند.

در خصوص این سوال که چه تعداد از این ساختمان‌ها به منبع مجهز هستند، عباس شوکتی، کارشناس حوزه مسکن، گفت: سرشماری مشخصی از تعداد خانه‌هایی که در تهران از نظر تامین آب استاندارد هستند یا خیر، وجود ندارد، ولی وزارت نیرو به صورت رندوم، منازل را ارزیابی می‌کند و در زمان نوسازی کنتور، ماموران شرکت آب، به ساکنان هر خانه یا ساختمان توضیح می‌دهند که تهیه چنین منبعی چه اثرات مثبتی خواهد داشت.

به اعتقاد این کارشناس حوزه مسکن، کنتور حدود ۷۰‌درصد از خانه‌های فرسوده نوسازی شده و اطلاع رسانی به آن‌ها صورت گرفته است. ساختمان‌های نوساز نیز تا حدی به این استاندارد‌ها مجهز هستند.

میزان بارندگی ۱۰‌ درصد کمتر از سال گذشته

همچنان با مشخص شدن هدف شرکت آب از ارسال این پیامک و ملزم کردن شهروندان تهرانی به ذخیره ۷۵لیتر آب، این نگرانی در مورد شرایط ذخیره آبی در تابستان پیش‌رو وجود دارد. در این خصوص گفت وگویی با احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران داشتیم که وی بیان کرد: وضعیت آب در تهران مطلوب نیست، زیرا بارندگی‌ها کمتر از حالت مطلوب است.

او اعلام کرد: امسال چهارمین سال متوالی است که تهران با کم آبی مواجه است.

این مقام مسوول گفت: آب به دلیل خاصیت سیال بودن، در زیرزمین و روی زمین به هم مرتبط است. بخش قابل‌توجهی از آب باران تبخیر می‌شود، بخشی در باغات مصرف می‌شود، بخشی به طبیعت و زیر زمین می‌رود و بخشی نیز توسط سد‌ها برای مصارف صنعتی و خانگی جمع آوری می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران با توضیح اینکه ۶۵‌درصد بافت استان تهران کوهستانی است و ۳۵‌درصد باقی بافت، از دشت‌ها تشکیل شده اند، گفت: برف‌هایی که در شمال تهران روی کوه‌ها می‌نشیند، با افزایش دما آب شده و به سفره‌های زیرزمینی در جنوب تهران می‌ریزد. در سال‌های اخیر به دلیل کم بارشی، دشت‌ها آب کافی دریافت نکرده‌اند و به تبع آن خروجی آب کمتر شده و فشار وارده بر سفره‌های زیرزمینی افزایش یافته است.

وظیفه توضیح داد: به طور کلی، از سفره‌های زیرزمینی به عنوان ذخیره آب در فصل گرم سال یا سال‌های کم‌بارش استفاده می‌شود. ولی به دلیل آنکه در سال‌های اخیر، بیش از تحمل این سفره‌های زیرزمینی از آن‌ها استفاده کرده ایم، سطح آب در دشت‌های جنوب تهران پایین رفته که می‌تواند باعث فرونشست این دشت‌ها شود.

او افزود: در حال حاضر، میزان بارندگی امسال ۱۵‌درصد کمتر از سال گذشته بوده، ولی با بارشی که در هفته آینده پیش بینی شده است، این عدد به ۱۰‌درصد خواهد رسید که با سال‌های گذشته تفاوت قابل‌توجهی ندارد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران اعلام کرد که در استان‌های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان‌غربی، گلستان و سیستان‌وبلوچستان، بارش بیش از استاندارد داشتیم و می‌توان گفت این شهر‌ها پربارشی را تجربه کرده اند. در مقابل استان‌های قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی با بارشی کمتر از مقدار نرمال مواجه بوده اند. به طور متوسط حجم بارش، باید حدود ۲۳۰میلی متر باشد که در استان تهران حدود ۸۰میلی‌متر و در استان قزوین، حدود ۱۰۰میلی‌متر بوده است. پیش‌بینی می‌شود در ادامه سال نیز شاهد کم بارشی در این مناطق باشیم.

این مقام مسوول معتقد است برای گذر از این شرایط، باید اقدامات کلان مدیریتی اتخاذ شود. به باور او، کنترل مصرف و تقاضا با ایجاد فرهنگ سازی، استفاده از تکنولوژی در بخش کشاورزی، صنعت و خانوار و همچنین انتقال جمعیت به شهر‌های پرآب، می‌تواند راه‌حل مناسبی برای گذر از این وضعیت باشد.

وظیفه گفت: تهران به عنوان یک دشت، تحمل چنین جمعیت بالایی را ندارد و استان‌های همجوار مانند سمنان، قم و قزوین نیز خودشان با کم بارشی مواجه هستند، تا حدی که در استان قزوین با فرونشست دشت‌ها روبه رو هستیم.

این فعال محیط‌زیست معتقد است، با وجود آنکه هدف شرکت آب از ارسال آن پیامک کمک به رفع مشکل شبکه آب شهری بوده، ولی موجب ترساندن مردم شده است. به بیان او به تبع این اضطراب ایجادشده، شهروندان آب را انباشت خواهند کرد و پس از چند روز دور ریخته خواهد شد.

وظیفه در پایان بیان کرد: در مقیاس جهانی نیز با تغییرات اقلیمی مواجه هستیم. برای مثال در سال گذشته کم بارشی شدید در جنوب اروپا همه را متعجب کرد یا خشکسالی در بخش‌هایی در جنگل‌های آمازون را می‌توان مصداقی برای این تغییرات اقلیمی دانست.

او افزود: کره زمین با تنش آبی روبه روست. مصرف آب در همه جا باید کنترل شود. علاوه بر این دولت‌ها باید هر فعالیتی را با سنجش پتانسیل آبی مناطق شروع کنند.

به نظر می‌رسد در سال ۱۴۰۳ نیز مانند سال‌های گذشته با کم آبی روبه رو خواهیم بود، ولی فعلا شرکت آب و فاضلاب برنامه‌ای برای قطعی آب ندارد. مجهز کردن خانه‌ها به مخزن آب می‌تواند سبب جبران فرسودگی شبکه آب شهری شده و افت فشار را تا حدی رفع کند. همچنین نصب مخازن و پمپ آب اجباری نیست، اما نصب پمپ روی کنتور به‌دلیل تضعیف حقوق باقی شهروندان مخالف قانون است.

دیگر خبرها

  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • بهسازی معابر اراک برای افزایش رفاه شهروندان آغاز شد
  • عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس دستگیر شد
  • گرد و غبار آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • بيش از 89 هزار تماس با مرکز فوريت هاي پليسي گلستان
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • دیدار رئیس جمهور با شهروندان مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟