Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:28:11 GMT

جنگل های مازندران زیر آتش خطای انسانی

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۵۹۰۸۷

جنگل های مازندران زیر آتش خطای انسانی

ساری - ایرنا - آتش افزوی برخی شکارچیان غیرمجاز و دامداران در جنگل های مازندران ، چهار نقطه از اراضی جنگلی با درختان کمیاب این استان را در 48 ساعت گذشته دچار آتش سوزی کرد.

منابع مسئول در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران امروز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفتند که هم اکنون حدود 25 هکتار از اراضی جنگلی استان که بخشی از آنها رویشگاه گونه های کمیاب 'راش' و 'سرخ دار' است ، در شهرستان های آمل ، بابل، نور و نکاء در آتش ناشی از غفلت و خطای انسانی می سوزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران برای خاموش کردن آتش سوزی به دنبال استفاده از بالگرد و بسیج نیروهای مردمی است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری گفت که هم اکنون بخشی از جنگل منطقه امامزاده عبدالله در شهرستان آمل ، رودبارک و گزنه سرا در شهرستان نور ، بندپی در شهرستان بابل و لیمونده در شهرستان نکا در حال سوختن است .
سرهنگ حسین علی خورشیدی علت آتش سوزی در این مناطق را آتش روشن کردن توسط شکارچیان غیر مجاز و دامداران منطقه و بی توجهی آنها در خاموش کردن آتش هنگام ترک منطقه بوده است .
وی افزایش کم سابقه دمای هوا در مازندران طی دو روز گذشته و وزش باد گرم را در گسترش آتش سوزی و مهار ناپذیری آن موثر دانست .
دمای هوای مازندران از روز یکشنبه رو به افزایش گذاشت و دیروز دوشنبه در بعضی مناطق به حدود 38 درجه رسید.
سرهنگ خورشیدی گفت که گونه های کمیاب درختی در این آتش سوزی ها در حال سوختن است که مهم ترین آن راش و سرخ دار در منطقه جنگلی امامزاده عبدالله آمل و بندپی بابل است .
وی افزود که به دلیل بروز این حوادث در مناطق صعب العبور، وزش باد شدید و وجود تنه درختان فرسوده بر جای مانده در جنگل، خاموش کردن آتش در این مناطق به درازا کشید.
سرهنگ خورشیدی گفت : برای تسریع درخاموش کردن آتش سوزی در مناطق جنگلی مازندران به دنبال بهره گیری از یک فروند بالگرد و بسیج نیروهای مردمی هستیم.
به گفته وی ، آتش در برخی از اراضی جنگلی در شهرستان های نور و نکاء با کمک نیروهای مردمی و یگان حفاظت تا حد زیادی مهار شد.
مازندران با 24 هزار کیلومترمربع وسعت حدود یک میلیون و 300 هزار هکتار اراضی جنگلی دارد که تحت مدیریت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری و نوشهر قرار دارد.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۹۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل نور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران- ساری اعلام کرد: براساس دستور دادستان محترم پیرو اخطار شفاهی دوم اردیبهشت ماه و برداشت سازه‌های متحرک مورخ پنجم اردیبهشت در خصوص ساماندهی سواحل حوزه شهرستان نور در حریم ۶۰ متری و اراضی مستحدثه ملی توسط کارشناسان اداره در امور ساحل، نیروی یگان حفاظت، نیرو‌های حفاظتی سرجنگلبانی رستم رود با همراهی نیروی محترم انتظامی و شهرداری ایزدشهر با حضور در اراضی ساحلی نسبت تخریب و جمع آوری سازه‌های بتونی غیر مجاز اقدام و اعاده به وضع سابق نمودند.

مرحله دوم آزاد سازی و تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز از درب دوم پارک جنگلی تا ساحل امیر آباد بصورت کامل تخریب و به وضع سابق برگردانده شد و طی روز‌های آتی در مرحله سوم تا حوزه شهرستان محمودآباد بطور کامل طبق دستور دادستان محترم انجام بپذیرد.

هموطنان گرامی می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

دیگر خبرها

  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • آخرین وضعیت شهرک امام زاده ابراهیم شهرستان شفت پس از آتش سوزی
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل نور