Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - از مهم‌ترين زناني که براي تروريست‌هاي زن داعش فتوا صادر مي‌کنند، ايمان البغا است. ايمان در سال 2014 بعد از کنار گذاشتن تدريس در دانشگاه الدمام عربستان سعودي به گردان الخنساء پيوست.
العالم _ سوريه
گردان الخنساء متشکل از زنان عضو داعش در فوريه سال 2014 در شهر الرقه ايجاد شد. اين گردان يکي از مهم ترين گردان هاي فعال در حوزه مسايل اجتماعي در داعش است که مدت‌ها است در مناطق تحت سلطه داعش فعاليت مي‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين گردان بعد از آن تشکيل شد که ارتش آزاد سوريه عملياتي ‌تروريستي را با پوشش زنان در مناطق تحت سلطه داعش انجام داد. اين گردان از مجموعه‌هاي مختلفي نظير ام ريحان يا ام عمارة تشکيل شده است. مأموريت ام عمارة جذب عناصر مبارز و زنان و دختران نوجوان از اروپا در فضاي مجازي است.
در ژانويه 2015 اولين بيانيه اين گردان تحت عنوان "زنان دولت اسلامي" منتشر شد که در آن از نقش زنان در سازماندهي جديد داعش خبر مي‌داد. در همان سال سندي با عنوان " زنان در دولت اسلامي، توضيح و بررسي شرايط" منتشر شد. در اين بيانيه آمده است که سن شرعي ازدواج دختران جوان با عناصر تروريستي داعش 9 سال است!

ندي القحطاني زن سعودي ملقب به اخت جليبيب مورد اعتمادترين زن در نزد ابوبکر البغدادي سرکرده داعش مسئوليت تأسيس گردان الخنساء را در شهر الحسکه بر عهده گرفته بود. او در کنار "ريما الجريش" ملقب به ام معاذ اين مسئوليت را دنبال مي کرد. ريما مسئول جذب زنان و دختران از طريق فضاي اينترنت بود.
يکي از قوي‌ترين زنان حاضر در گروه تروريستي داعش ام سليمان است. او زني عراقي است که مسئوليت فرماندهي "الحسبة النسائية" در استان ديرالزور سوريه را بر عهده داشت. در موصل اين مأموريت بر عهده ام الوليد بود که اصالتي ازبک داشت و بيمارستان ابن سينا را به عنوان مقر فعاليت خود انتخاب کرده بود.
از مهم‌ترين زناني که براي تروريست‌هاي زن داعش فتوا صادر مي‌کنند، ايمان البغا است. ايمان در سال 2014 بعد از کنار گذاشتن تدريس در دانشگاه الدمام عربستان سعودي به گردان الخنساء پيوست تا يکي ديگر از کساني باشد که از زير پرچم وهابيت سعودي به داعش پيوسته و به يکي از عناصر تأثيرگذار آن تبديل شده است. او نيز مسئوليت جذب نيروهاي جديد از طريق فضاهاي مجازي و سايت‌هاي اجتماعي را بر عهده داشت. دختر او به نام احلام الزعيم نيز به عنوان شاعر داعش فعاليت مي کرد. يکي ديگر از زنان خارجي که در اين گردان مشهور شد ، تالي جونز خواننده رپ انگليسي بود که نام خود را "ام حسين" گذاشته بود.
پيوستن به اين گروه تروريستي نيازمند داوطلب شدن در اردوهاي آموزشي شامل دروس ديني ، آمادگي جسماني و استفاده از سلاح است. هر فردي که در گردان‌هاي الخنساء عضويت داشته باشد حقوق ماهانه دريافت مي‌کنند و تابعيت خارجي يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي افزايش حقوق است.

زنان تروريست همواره با خود سلاح و دستبند و بي‌سيم حمل مي‌کنند. از مأموريت‌هايي که بر عهده اين زنان گذاشته مي‌شود ، نظارت و بازداشت و مجازات زناني است که مخالف دستورات داعش عمل مي کنند. آنها همچنين زنان شهروند مناطق مختلف را براي بهره کشي‌هاي جنسي سرکردگان و تروريست هاي داعش مي ربايند.
زن در ادبيات مبارزاتي داعش تنها يک مبارز نيست ، بلکه يک همسر و خدمتکار و نامه رسان و صادر کننده احکام ضد زنان و اجرا کننده اين حکم ها است.
در سال 2015 آکادمي انگليسي گفت‌وگوي استراتژيک پژوهشي را انجام داده و در آن تعداد مبارزان زن فعال در گروه تروريستي داعش را 550 نفر دانست که بيشتر آنها تابعيت‌هاي اروپايي و غربي داشتند. در سال 2016 تعداد عناصر وابسته به گردان الخنساء تنها در شهر الرقه بالغ بر 300 تا 400 نفر بود که نيمي از آنها خارجي بودند.
گزارش‌هاي بين‌المللي و منطقه‌اي نشان مي‌دهد که داعش حتي براي جبران کمبود نيروهاي خود از زنان استفاده مي‌کند. در حال حاضر حدود يک سوم از نيروهاي داعش را زنان تشکيل مي‌دهند. آنها آموزش‌هاي نظامي را براي شرکت در مبارزات دريافت مي‌کنند. روزنامه الشرق‌الاوسط در شماره 24 آوريل سال 2017 اعلام کرد که ميزان مشارکت زنان و دختران نوجوان در اين گروه بالغ بر 55 درصد از مجموع مبارزان آنها شده است.
انگيزه‌هاي پيوستن زنان به داعش متعدد است. سوزان شروتر کارشناسان آلماني در اين رابطه مي‌نويسد که جذب زنان در داعش در نتيجه تصورات رمانتيک آنها و با هدف جستجوي يک زندگي عاشقانه و بي‌سابقه صورت مي‌گيرد. برخي از اين افراد خود را بخشي از روند گسترده جهاني مي‌دانند و معتقدند که جهان را به صورت کامل تغيير خواهند داد!
روزنامه آمريکايي نيويورک تايمز در سال 2015 در بررسي اين انگيزه‌ها به استدلال هاي سه تن از زنان منتسب به گردان هاي الخنساء پرداخته و به نقل از يکي از آنها مي‌نويسد: انگيزه من از اين کار قدرت و پول و بويژه قدرت بود. برخي متخصصان و روان‌شناسي معتقدند که تشکيل گردان الخنساء به عنوان روزنه اي براي برخي زنان محسوب مي شود که به دنبال تسلط بر زنان ديگر هستند.
پروژه "صوت و تصوير " 278 مورد ازدواج اجباري مبارزان خارجي با زناني که بيشتر آنها کمتر از 18 سال سن داشتند را مستند کرده است. در برخي موارد دختران که مظنون به ارتباط با عناصر داعش شده اند، همان شب ازدواج فرار کرده يا خودکشي کرده اند.
مشرق

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۰۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتیجه‌ای‌که قابل پیش‌بینی بود

حفظ کرامت زنان یک اصل مهم و قطعی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ماست و نباید بازیچه بی‌تدبیری عده‌ای کارناشناس و برنامه‌ریز به دور از واقعیت‌های جامعه شود.

به گزارش مشرق، عباس شمسعلی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: اتفاقات تلخ و تکان‌دهنده شامگاه چهارشنبه استادیوم آزادی در جریان یک بازی فوتبال شوکی حیرت انگیز برای جامعه ما محسوب می‌شود، اما واقعیت آن است که به نوعی مدت‌ها قبل درخصوص چنین حوادث تلخی هشدار داده شده بود.

ماجرا از آن قرار است که در جریان بازی دو تیم سپاهان و پرسپولیس که همچون بازی‌های چند وقت اخیر با حضور تماشاگران خانم برگزار شد، صحنه‌هایی در روی سکوها خلق شد که از شدت وقاحت قابل طرح نیست؛ اما آنچه می‌توان با عرض تأسف بدان اشاره کرد؛ فحاشی و توهین‌های بسیار زشت و غیر اخلاقی تعداد زیادی از تماشاگران منتسب به یک تیم علیه زنان تماشاگر منتسب به تیم مقابل بود. به کارگیری چنین الفاظی خطاب به بانوان حاضر در ورزشگاه در حالی بود که این صحنه‌ها و الفاظ فرسنگ‌ها با روح حاکم بر اصل ورزش فاصله دارد. البته از سوی دیگر شاهد برخی صحنه‌های واکنشی زشت و زننده از سوی تعداد معدودی از زنان هم بودیم.

در کنار این؛ انتشار ویدئویی از صحبت‌های زشت و زننده یک به اصطلاح لیدر تیم علیه زنان و دختران حاضر در ورزشگاه واکنش‌های گسترده اعتراضی مردمی را در پی داشت.

حال سؤال اینجاست؛ آیا فحاشی و توهین در ورزشگاه‌های محل برگزاری مسابقات فوتبال در کشورمان یک اتفاق بدون سابقه و حادثه‌ای غیر قابل پیش‌بینی است و یا اینکه با توجه به شرایط ناخوشایند جو استادیوم‌های ورزشی فوتبال در کشورمان در سال‌های گذشته و انواع و اقسام درگیری‌ها، توهین‌ها، سنگ‌پرانی‌ها و... می‌توان آن را اتفاقی قابل انتظار در ادامه حوادث تلخ گذشته دانست؟

کسانی که اندکی با جو ورزشگاه‌های به خصوص فوتبال در کشورمان آشنا باشند یا اخبار و حواشی فوتبالمان را دنبال کنند گواهی بر این ادعا خواهند بود که در سال‌های گذشته و هفته به هفته شاهد حواشی تلخ و دلسردکننده و پررنگ‌تر از متن در خلال بازی‌های لیگ بوده و هستیم. با احترام به طیف هواداران ریشه‌دار و فوتبالی و اخلاق مدار باید گفت تقریباً ورزشگاهی در بین ورزشگاه‌های برگزاری مسابقات فوتبال کشورمان نیست که به نوعی در آن شاهد حاشیه‌های آزاردهنده و درگیری لفظی یا فیزیکی و توهین به تماشاگران مقابل یا بازیکنان و مربیان حریف و داور و... نباشیم. اهل فن حتماً اذعان می‌کنند که به دلیل جو ناخوشایندی که بیان شد، سال‌هاست بسیاری از هواداران قدیمی و خانواده‌ها نه خود در ورزشگاه حاضر می‌شوند و نه اجازه حضور به فرزندانشان می‌دهند. احتمالاً تصویر تکان‌دهنده‌ای که چند سال قبل از پدری که با فرزند خردسالش در استادیوم حاضر شده بود اما مجبور شده بود با دستانش گوش فرزندش را بگیرد تا الفاظ ناشایست برخی هواداران را نشنود دیده باشید.

در این شرایط به طرز عجیبی به یک باره در یکی دو سال اخیر در ادامه برخی تلاش‌های جسته و ‌گریخته قبلی، مسئله حضور زنان در استادیوم‌های فوتبال مطرح شد و شاهد بودیم از سوی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی، چهره‌های سیاسی و فعالان حوزه زنان، سلبریتی‌ها و... به آن دامن زده می‌شد. عجیب آنکه مسئله حضور زنان در استادیوم که شاید جزو ۲۰ مطالبه اصلی زنان و دختران کشورمان نیز نبود تبدیل شد به یک مطالبه مثلاً سراسری و الزام آور! برخی فشارهای فدراسیون جهانی را بهانه کردند و برخی برای تحقق این مطالبه بر شیپور برابری زنان و مردان دمیدند. به نوعی شاهد یک مسئله‌سازی هدفمند بودیم که مثل همیشه برخی از مسئولان کشور نیز با شیرجه در این جریان متلاطم و مسئله‌سازی کاذب، وارد بازی شدند! در این بین از همان ابتدا بارها هشدار داده شد که این مطالبه کاذب نسبتی با واقعیت مطالبات زنان جامعه ندارد و حتی اگر فرضاً این یک مطالبه جدی هم باشد جو ورزشگاه‌های فوتبال کشورمان که متاسفانه به علت شرایط غیر فرهنگی آن بسیاری از مردان نیز از آن‌ گریزان هستند، شرایط مناسب برای حضور همراه با حفظ کرامت و شأن زنان را ندارد.

مدافعان حضور زنان در این چنین ورزشگاه‌هایی در پاسخ مدعی بودند که اتفاقاً حضور بانوان در استادیوم جو نامناسب و غیر فرهنگی را به طور خودکار کنترل می‌کند! و البته گاه مثل آنچه چند هفته قبل در ورزشگاه اراک گذشت، نیز شاهد حوادث عجیبی هستیم که قابل پیش‌بینی هم نیست. جالب اینکه اصرار به حضور زنان در ورزشگاه‌های برگزاری فوتبال مردان در شرایطی است که سال‌هاست لیگ فوتبال و فوتسال زنان کشورمان در سطح بالایی برگزار می‌شود اما معمولاً یا تماشاچی ندارد یا اندک بانوان تماشاچی در محلی این بازی‌ها حاضر می‌شوند.

نداشتن شرایط حضور همراه با حفظ کرامت زنان در استادیوم‌ها موضوعی است که در نامه روز گذشته وزیر ورزش به رئیس فدراسیون فوتبال به صراحت مورد گوشزد قرار گرفته است: «...متأسفانه نه تنها شاهد بهبود شرایط فرهنگی حاکم بر ورزشگاه‌های فوتبال نیستیم، بلکه شاهد بروز و ظهور صحنه‌ها و اتفاقاتی هستیم که هرگز در شأن هواداران ایرانی نبوده و متأسفانه رفتار برخی هوادارنماها زمینه ایجاد خدشه بر منزلت و کرامت زن ایرانی را نیز فراهم کرده است که رصد و کنترل این افراد معدود وظیفه باشگاه‌هاست.معتقدم بروز این نوع حوادث، ناشی از فقدان برنامه جامع فرهنگی برای بهبود جو حاکم بر ورزشگاه‌های فوتبال و همچنین ناشی از کم‌توجهی برخی باشگاه‌های فرهنگی ورزشی فوتبال کشور است که متأسفانه لفظ «فرهنگی» را به عاریه یدک کشیده و فاقد اهتمام لازم برای ساماندهی هواداران خود هستند...» البته باید پرسید که اگر شرایط برای حضور زنان در استادیوم‌ها فراهم نبوده چرا اجازه آن صادر شده تا شاهد چنین حوادث تلخی باشیم؟!

اتفاقات شامگاه چهارشنبه نشان داد که متاسفانه نه تنها حضور بانوان در ورزشگاه از شدت فضای مسموم و ناسالم نکاست بلکه در اتفاقی تاسف انگیز شاهد زشت‌ترین و شرم‌آورترین صحنه‌ها و توهین‌ها و زیر پا گذاشتن کرامت بانوان نیز بودیم. این در حالی است که حفظ کرامت زنان یک اصل مهم و قطعی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ماست و نباید بازیچه بی‌تدبیری عده‌ای کارناشناس و برنامه‌ریز به دور از واقعیت‌های جامعه شود.

اتفاقات این روزها و سال‌های اخیر در ورزشگاه‌ها ریشه در کم توجهی یا فراموشی مقوله فرهنگ و مدیریت صحیح در فوتبال و ورزش کشور دارد؛ موضوعی که بارها از سوی سرویس ورزشی روزنامه کیهان و هفته نامه کیهان ورزشی به طور ویژه و موشکافانه مورد تحلیل و بررسی و تذکر قرار گرفته است.

واقعیت آن است که جو نامناسب استادیوم‌های فوتبال به شدت متاثر از فضای مدیریتی فوتبال و نظام باشگاهداری کشورمان می‌باشد. وقتی گاه بر سر یک صحنه داوری یا مشکوک بارها و بارها شاهد بیانیه نویسی مدیران باشگاه‌ها علیه یکدیگر و توهین و تهمت آنها نسبت به هم هستیم، مگر می‌شود این رویه به سکوها کشیده نشود؟ وقتی که هر فصل صدها میلیارد تومان برای هر کدام از باشگاه‌های بزرگ فوتبالمان هزینه می‌شود و تنها مسئله مهم، برد و باخت و از میدان به در کردن رقیب می‌شود و توجهی به هزینه کردن برای ارتقای فرهنگی ورزشگاه‌ها نمی‌شود چه انتظاری از جوانان و نوجوانان هیجان زده و گاه پیرانی که بزرگی کردن را فدای جوگیری‌های زود گذر می‌کنند می‌رود؟

اما نکته اصلی اینکه، مسئله تلاش برای برجسته کردن مطالبه کاذب حضور زنان در ورزشگاه‌ها را باید در ادامه تلاشی پر دامنه دانست که در سال‌های اخیر تلاش می‌کند، این باور غلط را در ذهن دختران و زنان جامعه وارد کند که سقف موفقیت و کرامت زن، شبیه شدن به مردان در رفتار و پوشش و... است.

به عنوان مثال؛ این روزها متاسفانه شاهد ترویج استعمال دخانیات در بین دختران و زنان جامعه هستیم که فیلم‌های سینمایی و سریال‌های خانگی و فضای مجازی، کافه‌های همچون قارچ روییده در سطح شهرها و ... مبلغ و مروج آن شده‌اند. سؤال اینجاست، بر چه اساسی شبیه شدن به مردان و تلاش برای تکرار رفتار آنان ارزشی برای زنان محسوب می‌شود؟! چه بسیار زنان موفق و اثرگذاری در این کشور که با حفظ کرامت انسانی و تاکید بر ارزش‌های وجودی زنانه و موهبت‌های الهی قدر دانسته شده خود و بدون نیاز به شبیه شدن به مردان، در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، ورزشی و... به بالاترین درجات و جایگاه‌ها رسیده‌اند.

کاش این افراد به ظاهر دلسوز که بر طبل شبیه شدن زنان به مردان به اسم برابری می‌کوبند و با سخنان و رفتار فریبنده خود به دنبال جلب نظر دختران و زنان هستند می‌توانستند درک کنند که زن و مرد با همه حقوق محترم و مختص خود، تفاوت‌هایی دارند که پروردگار و خالق متعال آنها با حکمت خود ایجاد کرده است. کاش می‌دانستند مفهوم برابری به معنی شبیه شدن در ظاهر و عین هم شدن نیست و زن از نظر اسلام آن‌قدر مقام و منزلت محترم و والایی دارد که اگر قدر خود را بداند نه تنها نیازی به شبیه شدن به مردان برای دیده شدن و ارتقای جایگاه ندارد بلکه مردان نیز به مقام و منزلت او نخواهند رسید.

و البته نباید از این واقعیت هم غافل شد که دور نگه داشتن زنان و دختران جامعه ما از گوهر وجودی و سرمایه‌های الهی منحصر به فردشان و کشاندن آنها به عرصه‌های نامربوط یا کم اهمیت و درجه چندم یک دام حساب شده از سوی کسانی است که از رشد و تعالی روز افزون زنان و دختران در این جامعه و با تأسی به الگوی اسلامی و انقلابی نگرانند. اگر شبیه شدن زنان به مردان در رفتار و پوشش و شغل و... راهگشا و رشد دهنده زنان بود، امروز در جوامع غربی تا این حد شاهد تنزل جایگاه زن و تبدیل این موجود مقدس به کالای درجه چندم و بازیچه تبلیغ اجناس و وسیله خوشگذرانی مردان نمی‌بودیم.

اینجاست که مسئولان آموزش و پرورش، رسانه‌ها و صداوسیما، دستگاه‌های فرهنگی و... باید در عرصه تبیین شأن و منزلت و فلسفه وجودی زنان برای دختران و بانوان کشورمان و نشان دادن نقشه دشمن برای دور کردن آنها از جایگاه ارزشمندشان بیش از پیش تلاش کنند.

دیگر خبرها

  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • چگونه دختری را عاشق خود کنیم؟ راهنمای کاربردی برای آقایان
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • توهین در آزادی، فرصتی دوباره برای احیای حقوق زنان در ورزشگاه‌ها
  • انتقاد عباس عبدی از ممنوعیت دوباره ورود زنان به ورزشگاه ها/اگر جرات دارید مردان را محروم کنید/ آنها فحاشی می‌کنند، زنان‌ محروم می‌شوند؟!
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • نتیجه‌ای‌که قابل پیش‌بینی بود
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند