Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@18:24:52 GMT

تعیین تعرفه واردات برای سموم پر‌خطر کشاورزی

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۶۹۵۴۲

رییس سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: تاکنون ۳۰۰ برند سموم کشاورزی توسط موسسه تحقیقات گیاهپزشکی آزمایش و تایید شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی باغستانی اظهار داشت: تا امروز برای ۳۰ قلم سموم، مدارک ۱۵۰۰ برند بررسی و مورد آزمایش موسسه تحقیقات گیاهپزشکی قرار گرفته که ۳۰۰ برند مورد تایید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کاهش سموم پر خطر و متوسط خطر از سبد سم کشاورزان را از سیاست های سازمان حفظ نباتات کشور به منظور تولید محصولات سالم عنوان کرد و گفت: در راستای ساماندهی کیفیت سموم ما به سمت برندسازی رفتیم و تا قبل از این هر تکنیکالی را برای تهیه سم استفاده می شد اما امروز تکنیکال هایی که استاندارد هستند قبول می کنیم.

باغستانی به ساماندهی مراکز فروش و عرضه سم نیز اشاره کرد و اذعان داشت: تا دو سال پیش نزدیک به ۳۵۰۰ فروشگاه غیر مجاز در کشور داشتیم که بدون اخذ پروانه از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می کردند که با اقدامات انجام شده و همکاری پلیس اماکن و سازمان تعزیرات با محوریت سازمان حفظ نباتات، تعداد فروشگاه های غیر مجاز به ۴۰۰ مورد کاهش یافته است.

وی افزود: در دوره ای، ۹ تا ۱۰ استان کشور به لحاظ وجود فروشگاه های غیر مجاز در وضعیت قرمز قرار داشتند اما امروز هیچ استانی وضعیت قرمز ندارد.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که در حال حاضر ۲۰ استان کشور در وضعیت سبز به لحاظ نبود فروشگاه های غیر مجاز هستند، تصریح کرد:حدود ۱۰ تا ۱۲ استان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی تعیین تعرفه واردات برای سموم پر خطر و کم خطر را از سیاست های این سازمان در جهت کاهش و حذف این سموم بخش کشاورزی دانست و اعلام کرد: اکنون تعرفه واردات سموم پر خطر ۲۰ درصد و کم خطر ۵ درصد است.

باغستانی در همین حال از ممنوعیت تدارک دو سم دیازینون و علف کش بوتاکلر تا آخر سال ۹۷ خبر داد و گفت: از هم اکنون تولیدکنندگان و واردکنندگان این سموم باید به فکر سموم جایگزین باشند.

وی یادآور شد: سم دیازینون در ۳۵ محصول و سم علف کش بوتاکلر در مزارع برنج استفاده می شود.

باغستانی اظهار داشت: ۷ تا ۸ درصد سموم اورجینال، در سبد سم کشور افزایش یافته که جزو سموم کم خطر است.

وی کنترل غیر شیمیایی و مبارزه بیولوژیک را از برنامه های اقتصاد مقاومتی سازمان حفظ نباتات کشور عنوان کرد و گفت: خرید و تامین عوامل و مواد بیولوژیک برای مبارزه غیر شیمیایی با آفات در محصولات گلخانه ای در اولویت پرداخت اعتبارات یارانه ای ما قرار دارد.

باغستانی تصریح کرد: ۶۰ درصد قیمت عوامل بیولوژیک را سازمان حفظ نباتات و ۴۰ درصد توسط تولید کننده پرداخت می شود.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت

صادرات انواع محصولات کشاورزی تا پایان سال گذشته از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی علمدارلو - قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: براساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگام زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟