Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جواد آذری جهرمی در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با ابراز اینکه "پدافند غیرعامل تکلیف قانونی، شرعی و عقلی ما در حوزه ارتباطات است"، اظهار کرد: وظیفه ما در حوزه پدافند غیرعامل آن است که در صورت بروز تهدیدات و بحران‌ها، ارتباطات کشور پایدار باشد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: هرچه کشورها به فناوری اطلاعات وابستگی بیشتری داشته باشند به همان میزان نیز تهدیدات این حوزه افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آذری جهرمی با اشاره به دو دیدگاه در حوزه تهدیدات سایبری گفت: یکی ترسیدن و بستن این فضا و دیگری بی‌تفاوتی و رها کردن فضای سایبری است؛ اما ما باید بتوانیم با برنامه‌ریزی، امکانات و سرویس‌های مناسبی را برای مردم ایجاد کنیم و در عین حال تهدیدات این فضا را کاهش دهیم.

وی بر ضرورت انتقادهای سازنده و کاربردی در این حوزه تأکید کرد و افزود: لازم است با رعایت حریم خصوصی افراد و افزایش تحمل، از برخوردهای سلیقه‌ای جلوگیری و با ایجاد شفافیت، اعتماد مردم را در این حوزه جلب کنیم.

وزیر ارتباطات با اظهار اینکه برای ایجاد تحول در این حوزه باید از کسب‌وکارهای نوپا حمایت شود، یادآور شد: در این زمینه نیاز به سرمایه‌گذاری دولت و همکاری همه دستگاه‌های مسئول وجود دارد.

آذری جهرمی در ادامه سخنان خود به ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: شبکه سیگنال‌رسانی صدا‌وسیما با پوشش 90درصدی در کل کشور آماده بهره‌برداری شده است که با همکاری صدا‌وسیما و به‌عهده گرفتن مسئولیت پشتیبانی و نگهداری این شبکه، امکان بهره‌برداری از این شبکه به وجود می‌آید.

وی با یادآوری اینکه تعدادی از سازمان‌ها اطلاعات حیاتی و پایه مردم را در اختیار دارند، تأکید کرد: اطلاعات این سازمان‌ها در دیتاسنترهایی نگهداری می‌شود که مقاوم نیستند و به همین منظور وزارت ارتباطات در حال ساخت دیتاسنترهایی در عمق 200 متری زیر زمین در نقاط مختلف کشور است که حتی در مقابل حملات موشکی نیز مقاوم هستند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راجع به الزامات شبکه ملی اطلاعات نیز خاطرنشان کرد: بر اساس الزامات شبکه ملی اطلاعات، شبکه‌ای در لایه دوم خارج از شبکه IP کشور با همکاری شرکت مخابرات و زیرساخت طراحی و راه‌اندازی شده است که تاکنون 67 دستگاه به این زیرساخت دسترسی دارند و از این طریق خدمات ارتباطی خود را دریافت می‌کنند.

آذری جهرمی برگزاری مانورهای فرضی را یکی دیگر از اقدامات وزارت ارتباطات برای پایداری شبکه در زمان وقوع حوادث اعلام کرد و اضافه کرد: این مانورها با فرضیاتی انجام می‌شود و در آینده این مانورها می‌تواند به‌صورت عینی انجام شود.

آذری جهرمی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات نخستین وزارتخانه‌ای است که پیوست فناوری خود را تدوین و تصویب کرده است، گفت: برای توسعه و حمایت از توان داخل در حوزه تجهیزات ارتباطی فهرستی با 21 قلم کالای تولید داخل با کیفیت و استاندارد بالا تهیه شده و برای ممنوعیت ورود این کالاها، این لیست به مراکز تصمیم‌گیری در این حوزه پیشنهاد شده است.

وی تصریح کرد: البته در این بخش باید طوری عمل کنیم که از تکنولوژی روز عقب نباشیم و برای تعدادی از تولید کنندگان داخلی نیز ایجاد رانت نشود، در عین حال کیفیت افزایش یابد و هزینه تمام‌شده محصول کاهش داشته باشد.

آذری جهرمی درباره انتقاداتی که در حوزه استفاده از توان داخلی مطرح می‌شود، تأکید کرد: در گذشته ایراداتی در استفاده از توان داخلی وجود داشته است که با برنامه‌ریزی و استفاده از تجربیات گذشته تلاش می‌کنیم این مشکلات در استفاده از توان داخلی کاهش یابد.

وی در ادامه سخنان خود به وضعیت هاستینگ در کشور پرداخت و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید هاست سایت‌های خود را به داخل ایران منتقل کنند که در حال تهیه گزارشی هستیم تا وضعیت ما را در این حوزه، روشن کند.

آذری جهرمی گفت: با تهیه این گزارش مشخص می‌شود که چقدر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین دیگر دستگاه‌ها به تکالیف خود عمل کرده‌اند.

وی با بیان اینکه "بین سال‌های 2020 تا 2025 ما وارد عرصه اینترنت اشیا و بیگ‌دیتاها می‌شویم"، ابراز کرد: در این زمان چالش دنیا حکمرانی دیتا است البته در حال حاضر هم دیتاها اهمیت بسیاری دارند اما دیتای اینترنت اشیا متفاوت و استراتژیک‌تر از تمام داده‌ها است و باید برای آن برنامه داشته باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تهدیدات سایبری آمریکا نیز گفت: در این زمینه دو پرونده حمله سایبری اثبات‌شده وجود دارد و تا امروز ما قربانی حملات سایبری در دنیا بودیم و دیگران باید در این زمینه، پاسخگو باشند.

وی تأکید کرد: البته ما در حال افزایش توان خود در حوزه دفاع سایبری هستیم و بر این اساس 10 هزار نیروی سایبری در حال تربیت برای دفاع در این حوزه هستند، تا در مراکز حیاتی و بخش خصوصی کشور به‌صورت تخصصی فعالیت کنند.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۲۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مطابق رتبه بندی انجام شده توسط مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار کشور، در راستای اجرای تکالیف قانونی صدور مجوزها، وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات با کسب ۹ امتیاز از ۱۰ امتیاز، رتبه اول کشوری را از بین ۱۶ دستگاه اجرایی ارزیابی شده به دست آورد.

شاخص‌های مهم ارزیابی در این رتبه بندی، عبارتند از: حذف مجوز‌های کاغذی، رعایت شروط حذف شده، مراتب رد یا صدور بدون شکایت، رد یا صدور بدون تأخیر، اتصال کامل به درگاه ملی مجوز‌های کشور و ارائه کامل مجوز‌ها در درگاه‌های تخصصی در نظر گرفته شده بود.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای رعایت دو شاخص شروط حذف شده و اتصال کامل به درگاه ملی مجوزها، موفق به کسب امتیاز کامل ۱۰ از ۱۰ شد و در خصوص ارزیابی سایر شاخص‌ها نیز موفق به کسب حداکثر امتیاز ۹.۹ از ۱۰ امتیاز شد.

به طور کلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادرکننده ۳۶ عنوان مجوز است که از این میزان، سازمان فناوری اطلاعات ایران مسئولیت صدور ۱۶ عنوان مجوز در حوزه‌هایی نظیر امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)، مراکز داده، تاییدیه فنی نرم افزار و گواهی سلامت و احراز اصالت نرم افزار را به عهده دارد.

گفتنی است ۴۵ درصد مجوز‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران صادر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • شلیک ۵۰ موشک از جنوب لبنان به الجلیل در موج جدید حملات حزب الله
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • شیائومی یک ساعت فوق‌مقاوم با ۱۵ استاندارد نظامی ساخت!/ عکس
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • آذری‌جهرمی پاسخ مالک شریعتی را داد