Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ مسعود کرباسیان در گفتگو با خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان با بیان این مطلب افزود: ایران نسبت به همکاری در حوزه کشاورزی با آذربایجان علاقه‌مند است و ایران ظرفیت انتقال تجربیات برای کشورهای همسایه را در این زمینه دارد.
 
وی افزود: ایران تجربیات مناسبی را در تکنولوژی کشاورزی کسب کرده و علاقه‌مند به همکاری با دیگر کشورها از جمله ‌آذربایجان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر اقتصاد همچنین با بیان میزان واردات سالانه محصولات کشاورزی اعلام کرد: ایران بخشی از نیازهای کشاورزی خود را از طریق کشت‌های فرامرزی در سایر کشورها دنبال می‌کند.
 
کرباسیان با اشاره به تجربه کشت‌های فرامرزی ایران در اوکراین، ازبکستان، برزیل و آفریقای جنوبی اعلام کرد: همکاری‌های کشاورزی می‌تواند نقش مهمی در توسعه مناسبات تجاری با دیگر کشورها داشته باشد.
 
مقامات ایران و آذربایجان در نظر دارند که سرمایه‌گذاری مشترکی را برای ساخت و تولید تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی داشته باشند. جمهوری اسلامی ایران سالانه ۵.۸ میلیون تن محصولات کشاورزی به ارزش ۵.۶۸۵ میلیارد دلار در سال گذشته داشته که افزایش ۲۱.۷ درصدی از نظر حجم و ۳.۶۱ درصدی در ارزش محصولات صادراتی داشته است.
 
صادرات محصولات کشاورزی ایران در مجموع ۴.۴۸ درصد کل صادرات غیرنفتی این کشور را از نظر حجم و ۱۲.۹۷ درصد از نظر ارزشی را شامل می‌شود. کرباسیان همچنین گفت: ایران از پیشنهاد آذربایجان برای ساخت منطقه ویژه اقتصادی در شهر آستارا مرز دو کشور استقبال می‌کند.
 
وی همچنین گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی می‌تواند برخی مقررات دست و پاگیر آذربایجان را کمتر کند و همچنین باکو می‌تواند از فرصت‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری در آستارا سود جوید. وزیر اقتصاد قول داد که از سرمایه‌گذاری‌های آذربایجان در شهرهای مرزی ایران استقبال کند.
 
شاهین مصطفی اوف وزیر اقتصاد آذربایجان طرحی را برای اقتصاد آذربایجان داده بود، پیشتر آذربایجان موافقت کرده بود که ۵۰ میلیون یورو برای توسعه راه‌آهن ایران سرمایه‌گذاری کند و این سرمایه‌گذاری‌ها با ارزهای ملی صورت گیرد.
 
وزیر اقتصاد ایران همچنین استفاده از ارزهای ملی دو کشور را برای مبادلات مالی تأکید کرد. همچنین توسعه همکاری‌های بانکی به عنوان ابزاری برای افزایش مبادلات اقتصادی و صنعتی بین دو کشور برشمرد.
 
کرباسیان همچنین گفت: دو طرف درباره امکان شکل‌گیری یک بانک مستقل برای تسهیل قراردادهای مالی بین دو کشور بحث کردند. همچنین آنها در مورد استفاده از ارزهای ملی در مبادلات دوجانبه تأکید کردند.
 
وزیر اقتصاد ایران همچنین با بیان اینکه ایران تجربیاتی را در استفاده از ارزهای ملی با ترکیه و روسیه داشته است، گفت: همان روش می‌تواند برای همکاری با آذربایجان نیز به کار گرفته شود. پیش از این در ماه سپتامبر بانک مرکزی ایران و ترکیه قراردادی را امضا کردند که از این به بعد مبادلات خود را با ارزهای دو کشور انجام دهند.
 
بر اساس این توافق بانک‌های مرکزی ایران و ترکیه یک خط اعتباری ۵ میلیارد لیر و به همین میزان ریال به بانک‌های عامل اختصاص می‌یابد. این مقدار به عنوان یک خط اعتباری با بازپرداخت یک سال برای تجار دو کشور استفاده خواهد شد. تهران و باکو در نظر دارند با اتخاذ این تصمیم باعث افزایش اشتغال نیز بشوند.
 
کرباسیان همچنین تشریح کرد که سرمایه‌گذاری مشترکی را برای تولید اتوبوس در آذربایجان خواهند داشت که این فرصتی برای اشتغال خواهد بود. وی همچنین اضافه کرد که همکاری‌های موجود بین دو کشور درباره سرمایه‌گذاری مشترک تولید خودروهای مسافربری زمینه‌ای را برای تولید و ساخت اتوبوس نیز ایجاد کرده است. ایران خودرو و آذرمش در نظر دارند که نخستین سرمایه‌گذاری مشترک بین ایران و آذربایجان برای تولید خودروهای مسافربری در آینده نزدیک را کلید بزنند.
 
وزیر اقتصاد ایران همچنین از طرح‌های توسعه‌ای همکاری‌ها در دیگر حوزه‌ها به ویژه در حمل‌ و نقل دریایی، تولید برق و خدمات گمرکی خبر داد. وی همچنین با تأکید به اینکه امکانات برای توسعه همکاری در مسائل حمل‌ونقل دریایی در دریای خزر وجود دارد، گفت: توسعه دریای خزر ایران و بندر امیرآباد و نیز «بندر آلات» آذربایجان تسهیلاتی را برای حمل‌ونقل دریایی و برای حمل بار و مسافر بین دو کشور ایجاد خواهد کرد.
 
دو طرف همچنین درباره راه‌های افزایش ساعت‌های کاری خدمات گمرکی بین دو کشور با چشم‌انداز تسهیل در ترانزیت کالا بحث و گفتگو کردند. کرباسیان در آخر درباره سوآپ برق و انرژی بین دو کشور صحبت کرد که قرار است برنامه‌هایی را برای توسعه این بخش داشته باشند.
 
در دیدار الهام علی‌اف رییس جمهور آذربایجان در ۲۳ فوریه ۲۰۱۶ توافق‌نامه‌ای برای توسعه همکاری استفاده از منابع آبی برای تولید نیروگاه‌های برق‌آبی با تداوم ساخت و اجرای پروژه‌ سد خداآفرین و قیزقالاسی در رودخانه ارس منعقد کردند

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۷۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجاهمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران