Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماهنامه «نماینده»: در زمان انحلال سازمان مدیریت در دولت احمدی‌نژاد یکی از معاونت‌هایی که توسط رئیس‌جمهور وقت شکل گرفت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور بود که لطف‌الله فروزنده ریاست این معاونت را بر عهده داشت؛ با توجه به احیای مجدد این سازمان و پرداختن به این مهم که این سازمان پس از تشکیل چه اقداماتی را انجام داده است به سراغ او رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*ماجرای انحلال و احیا سازمان مدیریت در دولت‌های قبل چه بود؟

بحث احیای سازمان مدیریت در حقیقت یک شعار انتخاباتی بود، زیرا اصلاً منحل نشده بود. در گذشته (بر اساس اصل ۱۲۶ که رئیس‌جمهور مسئول امور استخدام و بودجه کشور است) دو سازمان تشکیل شد یکی سازمان امور استخدامی که مباحث استخدامی، ساختار و فرآیندها را دنبال می‌کرد و یک سازمان برنامه‌وبودجه که کار آن بحث برنامه‌وبودجه بود. در دولت اصلاحات این‌ها را با هم ادغام کردند و در حقیقت سازمان امور استخدامی را از بین بردند. از آنجایی که سازمان مدیریت عمدتاً به بحث‌های بودجه‌ای می‌پردازد مسائل نیروی انسانی آسیب دید.

در دولت دهم به این جمع‌بندی رسیدند، برای اینکه نیروی انسانی احیا و به آن توجه شود، باید آن را تفکیک کنند. لذا دو معاونت درست کردند یک معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی که کار برنامه‌وبودجه را انجام می‌داد و یک معاونت منابع انسانی که کار ساختار نیروی انسانی را انجام می‌داد. آقای روحانی شعاری تحت عنوان احیای سازمان مدیریت دادند، زیرا بعضی از تکنوکراتها این حرکت را که دو معاون وجود دارد نوعی تعبیر به نابودی سازمان مدیریت کردند که غلط بود و یک شعار بود که مصرف سیاسی داشت.

به‌هرحال معاونت را در سازمان مدیریت ادغام کردند و آثار نیروی انسانی آسیب دید که از جمله این آثار بد آن، حقوق‌های نجومی بود، زیرا شورای امور دستمزد تعطیل شد و به مسائل حقوقی توجه نشد. نهایتاً خود آقایان به این نتیجه رسیدند که سازمان امور استخدامی را احیا کنند و سازمان مدیریت هم همان کار برنامه‌وبودجه‌ای را دنبال کند. منتها ما کلاً از نظر ساختاری مشکل داریم که برنامه ما تحت تأثیر بودجه است.

* ظاهراً این سازمان خیلی در امور اقتصادی کشور هم دخالت داده نمی‌شود.

 به مسائل استخدامی و اصلاح ساختارها بیشتر توجه دارد. درحالی‌که باید مهم‌ترین مسئله در دولت افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، کوچک کردن دولت و الکترونیک کردن باشد که متأسفانه به فراموشی سپرده شده است؛ یعنی سازمان امور استخدامی را تشکیل دادند اما به حاشیه بردند و آن‌طور که باید و شاید ظرفیت و اختیارات لازم به آن داده نشده است. سازمان مدیریت برنامه‌ریزی هم که عمدتاً درگیر بودجه است و متأسفانه روزبه‌روز ما شاهد افزایش هزینه‌های جاری هستیم و هیچ برنامه روشنی برای کاهش هزینه‌های جاری و اضافه و افزایش بهره‌وری وجود ندارد. دولت تمام زورش را می‌زند تا هزینه‌های جاری را پرداخت کند و این حکایت از عدم بهره‌وری و نبودن برنامه برای افزایش بهره‌وری است.

مسئله اصلی که وجود دارد این است که بدنه سازمان مدیریتی ما بر اساس مبنایی از زمان رژیم ستم‌شاهی شکل گرفته و آن بازسازی لازم انجام نشده است که واقعاً سازمان مدیریت در خور ارزش‌های انقلاب اسلامی شکل بگیرد و تئوری‌پردازی‌هایی که انجام می‌شود بر مبانی اسلامی باشد. البته کارشناسان خوبی هم در آنجا وجود دارند؛ اما بستگی به رویکرد دولت دارد. بالاخره رویکرد دولت که مسئله ارتباط با خارج را مسئله اصلی و عامل حل مشکلات می‌دادند، نمی‌تواند این سازمان را در خدمت ارزش‌های انقلاب قرار دهد. باید رویکرد کلی دولت عوض شود که طبیعتاً نوع گرایش و مطالعات سازمان مدیریت نیز به سمت مدل‌سازی بومی بر اساس ارزش‌های اسلامی می‌رود.

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۲۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس سازمان مدیریت و برنام ریزی خراسان جنوبی از ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی به دستگاه های اجرایی استان خبر داد.

حمید جهانشاهی، امروز ۸ اردیبهشت به رسانه‌ها گفت: طی سال های اخیر در اسناد بالادستی کشور موضوع بهره وری و رویکردهای ارتقای عوامل تولید در سیاست ها، راهبردها و برنامه های های عملیاتی کشور در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گرفته است که در این خصوص می توان به سیاست های کلی اصلاح نظام اداری، سند تحول دولت مردمی، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، برنامه جامع بهره وری کشور و قوانین پنج ساله برنامه توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی(برنامه چهارم، پنجم، ششم و هفتم) اشاره کرد.

وی افزود: نظام نامه چرخه مدیریت بهره وری در راستای افزایش مشارکت دستگاه های اجرایی کشور در حرکت ملی بهره وری و تحقق رشد اقتصادی هدف، در بند اول سیاست های کلی برنامه پنج ساله هفتم ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)تدوین و توسط معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در شهریورماه 1402، ابلاغ شد.

جهانشاهی تصریح کرد: در همین راستا، با عنایت به اینکه توجه به حل مسائل کلیدی استان، در قالب شاخصه اصلی در اجرای نظام نامه مزبور مطرح می باشد، سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی به عنوان یک سازمان تنظیم کننده و تسهیل گر در گام اول، با تمرکز بر حل مسائل نابهره ور استان به عنوان یک چرخه نظام مند، تکرار شونده و مستمر، استقرار چرخه مدیریت بهره وری را در اولویت کاری قرار داد .  

این مقام مسئول در ادامه افزود: در گام دوم این چرخه، بر اساس سند آمایش و اسناد توسعه ای استان، (1) افزایش بهره وری آب (2) ارتقای بهره‌وری محصولات منتخب بخش کشاورزی زعفران و زرشک در واحد سطح (3) اصلاح و بهینه‌سازی مصرف انرژی (4) افزایش کیفیت و ایمنی زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای (5) افزایش ظرفیت استخراج زغال سنگ کک شو به عنوان مهمترین اولویت‌های تحول بهره‌وری استان خراسان جنوبی تعیین و پس از ریشه یابی مسائل دارای اولویت، اقدامات پیشران بهره وری و پشتیبان برای حل مسائل نابهره ور استان ارائه شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار داشت: تشـکیل جلسـات شـورای راهبـری خراسان جنوبی بـا موضـوع بهره‌وری به منظور بررسی برنامه ها و اهداف ارتقای بهره وری، تشکیل کمیته های بهره وری دستگاه های اجرایی و استخراج عوامل موثر بر عدم بهره وری، ارسـال بـه‌موقـع گـزارش پیشـرفت اقدامـات مصـوب در قالـب اسـتقرار چرخـه بهره‌وری و حضور فعال در نشست ها و جلسات و حفـظ تعامـلات شایسـته بـا سـازمان ملی بهره وری کشور، از مهم ترین اقدامات سازمان در راستای تدوین برنامه های ارتقای بهره وری استان است.

به گفته ی جهانشاهی برنامه ارتقای بهره وری استان، در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت خراسان جنوبی که به ریاست آقای قناعت استاندار محترم برگزار شد تصویب و پس از بررسی و تایید توسط سازمان ملی بهره وری ایران به استان ابلاغ گردید. 
وی گفت: بر اساس این ابلاغیه کلیه دستگاه های اجرایی استان مکلف هستند مصوبات مربوط به نظام‌نامه چرخه مدیریت بهره‌وری را اجرا و گزارش پیشرفت اقدامات خود را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ارسال کنند.

این مقام مسئول افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و استانداری خراسان جنوبی نیز در تعامل مشترک؛ گزارش اقدامات صورت پذیرفته و پیشرفت اقدامات را در اختیار سازمان ملی بهره‌وری ایران قرار خواهند داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تقویم نجومی امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • تقویم نجومی امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم