Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@20:19:54 GMT

رشد 101 درصدی وصول درآمدهای نفتی امسال

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۲۱۰۶

رشد 101 درصدی وصول درآمدهای نفتی امسال

نگاهی به عملکرد بودجه دولت در پنج ماه نخست امسال از رشد 101 درصدی وصولی منابع نفتی نسبت به دوره مشابه پارسال حکایت دارد که سبب شده سهم آن از تامین مالی دولت نیز 14 واحد افزایش یابد.

ایران آنلاین /

 در پنج ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاخص های بودجه ای دولت با افت مواجه شده اند که با توجه به افزایش وصولی های غیرنفتی به ویژه درآمدهای مالیاتی در ماه های آتی، انتظار بر این است این شاخص ها بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نمونه، نسبت درآمدهای غیرنفتی به کل منابع عمومی دولت در پنج ماه امسال 62 درصد بود در حالی که این نسبت در مدت مشابه پارسال 76 درصد بوده است؛ این شاخص در کل دولت یازدهم (92 تا 95) 66 درصد برآورد شده در حالی که در دولت دهم 54 درصد بوده است.
در زمینه نسبت تملک دارایی های سرمایه ای به منابع نفت که سهم پروژه های عمرانی را از منابع نفتی نشان می دهد، این شاخص در پنج ماه نخست امسال 14 درصد و در مدت مشابه پارسال 31 درصد بوده اما در کل دولت یازدهم و دولت دهم 45 درصد برآورد شده است.
همچنین درباره نسبت مالیات ها به اعتبارات هزینه ای که نشان می دهد درآمدهای مالیاتی تا چه میزان توانسته اند هزینه های جاری دولت را پوشش دهند، باید گفت در پنج ماه نخست امسال این نسبت 39 درصد بوده در حالی که در مدت مشابه پارسال 43 درصد، در کل دولت یازدهم 46 درصد و در دولت دهم 44 درصد برآورد شده است.
همچنین نسبت کسری تراز عملیاتی به تولید ناخالص داخلی در پنج ماه امسال به 7 درصد رسیده است در حالی که پارسال در همین مدت این نسبت 6 درصد، در کل دولت یازدهم 4 درصد و در دولت دهم 6 درصد بود.
متوسط تحقق منابع عمومی دولت تا پایان مرداد امسال 60 درصد گزارش شده در حالی که پارسال این نسبت 56 درصد، در دولت یازدهم 65 و در دولت دهم 69 درصد بوده است.
ذکر این نکته ضروریست که تحقق نیافتن متوازن اجزای منابع عمومی دولت در سال مالی و به تاخیر انداختن پرداخت حقوق دولت تا پایان سال، علاوه بر آن که استفاده از برخی تدابیر برای جبران کسری بودجه در ماه های سال سبب شده، سهم تامین منابع بودجه ای دولت در اسفندماه را به شدت افزایش دهد.
از این رو نگاهی به سهم ماهانه تامین منابع عمومی دولت در سال های 92 تا 95 نشان می دهد که این نسبت در فروردین ماه 3 درصد بوده که در اسفندماه با رشد جهشی به 23 درصد رسیده است.

** افزایش استفاده از تنخواه بانک مرکزی
بررسی های معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی نشان می دهد، با توجه به کسری منابع عمومی دولت و لزوم تامین هزینه های اجتناب ناپذیر، استفاده از تنخواه گردان بانک مرکزی در پنج ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال های گذشته با افزایش قابل توجهی مواجه شده به طوری که در این مدت حدود 16درصد از مصارف دولت از تنخواه گردان بانک مرکزی تامین شده است.
این در حالیست که این نسبت در فاصله سال های 88 تا 91 برابر 2 درصد و در دولت یازدهم (92 تا 95) برابر 7 درصد بوده است.

**سهم مالیات و نفت در پوشش هزینه های دولت
نگاهی به اجزای منابع عمومی دولت نیز بیانگر آن است که تا پایان مرداد ماه درآمدهای مالیاتی 43 درصد، نفت 38 درصد و سایر درآمدها 19 درصد از منابع دولت را تامین کرده اند در حالی که پارسال در همین مدت مالیات 51درصد، نفت 24 درصد و سایر درآمدها 25 درصد تامین مالی دولت را بر عهده داشته اند.در پنج ماه امسال به دلیل رشد 101 درصدی وصولی منابع نفتی نسبت به دوره مشابه سال گذشته سهم آن 14 واحد افزایش یافته است.
در طرف مخارج عمومی دولت به دلیل پرداخت بدهی های دولت (ناشی از سررسید اوراق مالی) سهم اعتبارات تملک دارایی های مالی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
از این رو در این مدت اعتبارات هزینه ای 91 درصد، اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای 5 درصد و اعتبارات تملک دارایی های مالی 4 درصد هزینه های دولت را شکل داده اند در حالی که این میزان در مدت مشابه پارسال به ترتیب شامل 91 درصد اعتبارات هزینه ای، 6 درصد اعتبارات تمکل دارایی سرمایه ای و 1 درصد اعتبارات تملک دارایی های مالی بوده است.
 

/ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۲۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد

خلیل قاسملو معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: بودجه استان شامل بودجه اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای (عمرانی) و بودجه هزینه ای بوده و تعداد دستگاههای مشمول بودجه عمرانی استان بالای ۷۰ دستگاه اجرایی و شمار دستگاههای اجرایی مشمول بودجه جاری نیز ۲۴ دستگاه استانی است.

وی ادامه داد: ۲۴ دستگاه مشمول بودجه استانی سه هزار و ۲۵۰ کارمند دارند در حالی که شمار کل کارمندان بخش دولتی در زنجان ۳۵ هزار و ۶۰۰ نفر است یعنی پرداخت حقوق کمتر از ۱۰ درصد کارمندان استان به صورت استانی است و مابقی مثل معلمان و کارکنان دانشگاهها و مراکز درمانی و شرکتهای دولتی به صورت ملی انجام می شود.

قاسملو به وضعیت درآمدهای استان در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته سهم مصوب استان از درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدها ۹۶ هزار میلیارد ریال تعیین شده بود ولی ۱۰۰ هزار میلیارد ریال تحقق یافت که ۴.۵ درصد آن یعنی معادل چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال مازاد درآمد استان بود.

وی همچنین به وضعیت مصارف استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: مجموعه اعتبارات عمرانی و هزینه ای مصوب استان در سال گذشته ۳۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بود که ۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت؛ ‌از این مبلغ ۱۱ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال بودجه عمرانی و ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هم اعتبارات هزینه ای عمومی و حدود ۸۰۰ میلیارد ریال درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش و بهزیستی بود.

معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: علاوه بر این موارد ذکر شده در خصوص منابع و مصارف استان، سال گذشته ۱۵هزار و ۵۰ میلیارد ریال نیز از محل حقوق دولتی معادن در استان وصول شد و در سمت دیگر هم بیش از ۱۷هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده ‌به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان پرداخت شد.

وی تصریح کرد: اخیرا در مطالبی عددهایی پیرامون ضریب برگشت درآمد استان ذکر شده بود که بر تحلیل دقیقی استوار نیست چرا که در این نوع تحلیل ها باید همه منابع استانی و ملی و همین طور همه مصارف استانی و ملی مدنظر نظر قرار داده شود که با نظر گرفتن این مهم، ضریب برگشت درآمدهای استان بالای ۱۰۰ درصد می شود یعنی میزان برداشت استان زنجان از بودجه کشور بیشتر از میزان درآمدهای آن است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • افزایش ۱۳ درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان