Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@08:23:55 GMT

تخریب خانه «عفیف‌الدوله» بعد از مرمت!+عکس

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۹۷۰۱

تخریب خانه «عفیف‌الدوله» بعد از مرمت!+عکس

خرداد:تصاویر می‌گویند نزدیک‌ترین بخش به خانه‌ی قاجاری «عفیف‌الدوله» در محله سنگلج تهران، در حالی تخریب شده که به تازگی سازمان زیباسازی و میراث فرهنگی تهران سردر این خانه‌ی ارزشمند را مرمت کرده بودند.

به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، محله‌ی ۱۵ خرداد، خیابان اکبرنژاد، خیابان شیشه‌گران کوچه حمامی... اینجا خانه‌ی قاجاری قرار دارد که «عفیف‌الدوله»، از زنان ثروتمند و پرنفوذ دوره‌ی قاجار در آن زندگی می‌کرده و قبل از مرگ، به صورت مستقیم خانه را وقف می‌کند، اما این خانه بعد از درگذشت مالک‌اش به نظر می‌رسد با دردسرهایی روبه رو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزاد یعقوبی، نماینده اداره اوقاف در بازار تهران، در این زمینه به ایسنا توضیح می‌دهد: بخشی از خانه‌ قاجاری عفیف‌الدوله بعد از مرمت و بهسازی سردرِ بنا، توسط سازمان زیباسازی و میراث فرهنگی تهران تخریب شده است.

او با بیان این‌که این بنا، یک موقوفه متصرفه است که هرچند در فهرست آثارملی به ثبت نرسیده، اما جزو بناهای واجد ارزش در بافت تاریخی تهران است، ادامه می‌دهد: هرچند این بنا جزو اموال موقوفه بخش غرب تهران است، اما رئیس این اداره از چنین اقدامی هیچ اطلاعی نداشت و قرار شد روز چهارشنبه - ۱۰ آبان – در اولین فرصت با نامه‌نگاری با میراث فرهنگی تهران این اتفاق را پیگیری کند.

وی با بیان این که در طول چند سال گذشته بخش‌هایی از خانه توسط افرادی متصرف شده بودند می‌گوید: در طول چند سال موفق به تخلیه برخی از این افراد شدیم، اما هنوز چند نفر در این بنا ساکن هستند و به نظر می‌رسد این اقدام توسط  کسانی انجام شده است که بعد از چند سال زندگی بدونِ اجازه از مالک، خود را صاحب حق می‌دانند.

او با اشاره به مرمت سردر بنا توسط سازمان زیباسازی و میراث فرهنگی در سال گذشته، ادامه می‌دهد: اوقاف از این عمل استقبال کرد، حتی اعلام کردیم در صورتی که در هزینه‌کرد اعتبار با مشکل بودجه مواجه شدند، می‌توان از محل اجرای "حفظ عین موقوفه" اعتبار را هزینه کرد.

یعقوبی با اشاره به تخریب بخش‌هایی از بنا در طول دو سه سال گذشته نیز بیان می‌کند: در حال حاضر دیوار بیرونی ریخته است، اما دیوار پشتی و طاق بنا باقی مانده است، اما قطعا اداره اوقاف تهران هرچه سریع‌تر این تخریب را پیگیری می‌کند.

هرچه سریع‌تر پیگیری‌ها را برای توقف تخریب آغاز می‌کنیم

علی‌محمد سعادتی، مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران نیز در این زمینه به ایسنا می‌گوید: متاسفانه در سال‌های گذشته نیز افرادی قصد تخریب بنا را داشتند، اما از این اقدام جلوگیری کردند که در سال گذشته شهرداری منطقه ۱۲ با نظارت اداره‌کل میراث فرهنگی تهران اقدام به مرمت سردر این بنا کرد.

او با اشاره به این‌که هنوز مشخص نیست چه کسی این تخریب را انجام داده، ادامه می‌دهد: براساس پیگیری‌هایی که انجام داده‌ایم به نظر می‌رسد اداره اوقاف نیز از این اتفاق مطلع نبوده است، برای شناختن مقصر نیاز به بررسی‌های قطعی و دقیق‌تر داریم.

وی تاکید می‌کند: مدیریت بافت تاریخی تهران امروز (چهارشنبه ۱۰ آبان) پیگیری‌های خود را برای جلوگیری تخریب بیشتر این بنا آغاز می‌کند و از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نیز درخواست حضور نیروهای یگان حفاظت خود را در این بنا دارد.

مشاور معاونت شهرسازی و معماری می‌گوید: به شهرداری منطقه نیز تاکید می‌شود که از صدور هرگونه مجوز تخریب و نوسازی برای این بنا جلوگیری شود.

سردر خانه عفیف‌الدوله؛ قبل و بعد از مرمت

برچسب ها: عفیف‌الدوله ، خانه‌ی قاجاری ، تهران

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۹۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با 53 کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای  است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.

خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

ثبت 14 اثر تاریخی البرز در فهرست میراث‌ ملی ‌ کاروانسرای ینگی‌امام ثبت جهانی ‌می‌شود/ داوطلب ثبت جهانی تپه ازبکی ‌هستیم

براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی "ینگی امام" یا "ینگه امام" در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق می‌شود.

در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع 18 متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.

بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و ‌اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق می‌شود.

قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.

اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال 1385 است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف 50 شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.

سال 1387 دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور 6 کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.

تپه تاریخی ینگی در 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3504 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،

بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که  بنای آن مربوط به دوره صفوی - قاجاریه است ؛ در تاریخ 28 دیماه 1379 با شماره 2965 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ 17 آذرماه 1377 به شماره 2175 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.

مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • اینجا غزه نیست؛ بمباران هم نشده است! | اینجا اوکلاهما است که خانه ها بر اثر گردباد تخریب شده اند ... + فیلم
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه