Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا - محققان به تازگی یک سیاره گازی بزرگ به اندازه مشتری را شناسایی کردند که دور یک ستاره کوتوله سفید که اندازه و جرم آن حدود نصف خورشید است، می‌گردد. در واقع نسبت اندازه این سیاره که NGTS-1b نام دارد به اندازه ستاره آن، به‌گونه‌ای است که تا کنون محققان تصور می‌کردند شکل‌گیری چنین منظومه‌ای امکانپذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، این منظومه در فاصله 600 سال نوری از زمین قرار دارد. سیاره NGTS-1b تقریبا به اندازه مشتری بوده و جرم آن حدود 20 درصد کمتر از مشتری است. فاصله NGTS-1b با ستاره آن حدود 3 درصد فاصله مشتری با خورشید است و در هر 2.6 روز زمین، یک بار مدار خود را کامل می‌کند. قطر این سیاره حدود یک دهم خورشید و قطر ستاره کوتوله آن که از نوع ستاره‌های کوتوله سرخ از کلاس M است، به نصف قطر خورشید می‌رسد. بنابر این قطر سیاره NGTS-1b حدود یک پنجم یا یک چهارم قطر ستاره آن است.
سیارات معمولا در اطراف ستاره‌های کوچک و در زمانی بسیار طولانی تشکیل می‌شوند و در این وضعیت معمولا مقدار مواد موجود برای تشکیل سیاره بسیار کمتر از چیزی است که موجب شکل‌گیری سیاره NGTS-1b شده است. بنابر این وجود چنین سیاره‌ای در مدار یک ستاره کوتوله، معمای بزرگی است. درواقع نظریه‌هایی که در حال حاضر راجع به تشکیل سیارات مطرح شده است، گردش چنین سیاره بزرگی را به دور یک ستاره بسیار کوچک، توجیه نمی‌کنند و به همین علت این کشف جدید می‌تواند تمام نظریات موجود در رابطه با تشکیل سیارات را به چالش بکشد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده کاشانی** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدهادی احمدی‌طبا شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در روزهای گذشته، بارش باران بسیار خوب در شهرستان اردستان اتفاق افتاد و طبق آمار هواشناسی، میانگین بارش در سال آبی جاری، ۱۴۷ میلی‌متر بوده که ۲۶ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در میانگین بارش شهرستان اردستان، نسبت به بلند مدت با افزایش ۳۵ درصدی مواجه بودیم و جلسه مدیریت بحران در خصوص پیشگیری از خسارات برگزار و دستگاه‌های مربوطه در این زمینه توجیه شدند.

فرماندار اردستان تصریح کرد: به‌دنبال بارش زیاد باران در نقاط مختلف شهرستان، برخی از معابر و جاده‌ها دچار سیلاب و آبگرفتگی شد که با حضور و رسیدگی مدیریت بحران مشکلات برطرف شده و مسیرهای اصلی جاده‌ها باز است.

احمدی‌طبا خاطرنشان کرد: دو نقطه از مسیرهای روستایی شهرستان اردستان در سیلاب قرار دارد که با همکاری دستگاه‌های مربوطه، این مسیرها نیز به‌زودی باز خواهد شد.

وی با بیان اینکه هنوز خسارت دقیق مشخص نیست، ادامه داد: خسارت‌های وارد شده در بخش راه و جاده‌ها حدود ۴۰ میلیارد تومان، بخش کشاورزی ۷ میلیارد تومان و ساختمان‌ها حدود ۵ میلیارد تومان بوده است.

فرماندار اردستان با بیان اینکه در مجموع حدود ۵۲ میلیارد تومان خسارت وارد شده، اضافه کرد: در این چند روز تمام دستگاه‌های شهرستان در آماده‌باش کامل بودند و باز هم اگر هشدار هواشناسی اعلام شود، آماده‌باش کامل خواهیم داشت.

کد خبر 6089377

دیگر خبرها

  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرد
  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • حکم سینماگر مطرح لغو شد؛ دادگاه مجدد تشکیل می‌شود
  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند