Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@23:12:34 GMT

یک فوق تخصص گوارش: رفلاکس معده را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۸۱۷۱۴

یک فوق تخصص گوارش: رفلاکس معده را جدی بگیرید

«رفلاکس معده» یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که هر فردی ممکن است آن را به صورت‌ مشکل بلع غذا در گلو، شوری و تلخی آب دهان تجربه کرده باشد ولی همین عارضه در صورت عدم پیشگیری و درمان، به سرطان مری منجر می‌شود . چای یکی از عوامل تشدیدکننده رفلاکس معده است که متاسفانه مصرف آن در بین یزدی‌ها بسیار شایع است لذا می‌تواند ابتلا به سرطان مری را در بین آنها بیشتر شایع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «شهاب رحیم‌پور» فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد رفلاکس به عنوان یکی از بیماری‌های شایع گوارشی، تصریح کرد: ریفلاکس به معنای برگشت محتویات معده به داخل مری است و علت ایجاد آن سستی و ضعف دریچه‌ای است که بین مری و معده است که باعث تراوش محتویات معده به درون مری می‌شود لذا تراوش این اسید به مخاط معده قابل تحمل نیست .

وی در مورد علل این بیماری، گفت: فتخ‌های داخل شکمی از دیگر علل این بیماری هستند که ممکن است بدون علامت باشند.

وی خاطرنشان  کرد: البته فتخ داخل سینه نیز از دیگر علل رفلاکس معده است که به جدا شدن دیافراگم می‌انجامد زیرا معده داخل شکم است و برخی اوقات به علت ضعیف بودن جدار دیافراگم یا افزایش فشار داخل شکمی به تخلیه این مواد در قفسه سینه منجر می‌شود و فتخ‌های لرزشی ناشی از آن، رفلاکس را به وجود می‌آورند که به اصلاح با عنوان «سر دل کردن» شناخته شده است .

این فوق تخصص گوارش بزرگسالان، ادامه داد: برگشت غذا و گیر کردن غذا در حین تناول، شایع‌ترین عوامل بروز رفلاکس معده است، البته برخی همیشه حس می‌کنند که چیزی در گلویشان گیر کرده است و برخی دیگر نیز مدام حس می‌کنند، آب دهانشان شور و تلخ است .

وی با بیان این که رفلاکس می‌تواند با علائمی نامربوط به گوارش بروز پیدا کند، بیان کرد: علائمی که به وی‍ژه در سنین پایین بروز می‌کند مثل آسم، ورم معده و سینوزیت است که علائمی کاملاً نامربوط به گوارش هستند.

وی در مورد عوامل تشدید رفلاکس معده در بین مردم به ویژه یزدی‌ها به مصرف بیش از حد چای اشاره کرد و گفت: رژیم‌های غذایی مثل مصرف چای بیش از حد، نسکافه، قهوه، آب میوه‌های ترشی که سیترات دارند، به تشدید رفلاکس معده می‌انجامند. البته مصرف دخانیاتی مثل سیگار و الکل نیز عواملی هستند که در تشدید رفلاکس معده بسیار موثر هستند.

رحیم‌پور با اشاره به عرق نعناع به عنوان یک مسکن عام در بین مردم، گفت: متاسفانه اکثر مردم برای هر دل‌دردی به عرق نعناع متوسل می‌شوند لذا این عرق نعناع به شل شدن دریچه معده و تشدید رفلاکس معده می‌انجامد .

این فوق تخصص در مورد برخی از تغذیه‌های نامتناسب با رفلاکس معده، عنوان کرد: گوجه‌فرنگی، غذاهای تند و تیز، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌هایی مثل آب پرتقال از جمله عوامل تشدیدکننده رفلاکس معده است.

وی با اشاره به افزایش فشار داخل شکمی به عنوان یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده رفلاکس معده، گفت: هر عاملی که به ناحیه شکم فشار بیاورد باعث تشدید رفلاکس معده و به ترشیدگی معده منجر می‌شود که این حالت در زنان حامله و وزنه‌برداران بیشتر دیده می‌شود .

رحیم‌پور افزود: چاقی و پوشیدن لباس‌های تنگ، یکی دیگر از عواملی است که به نظر ساده می‌آیند ولی تاکنون نقش بسیاری در تشدید رفلاکس معده داشته‌اند .

وی در مورد سرطان مری نیز اظهار کرد: مخاط مری توان مقابله با اسید معده را ندارد لذا این تعویض مخاطی که اتفاق می‌افتد، زمینه‌ساز سرطان مری است. البته کسی که رفلاکس دارد با کاهش وزن غیر اصولی روبرو ‌شود یعنی در شش ماه تا یک سال، پنج درصد وزن خود را از دست بدهد نیازمند بررسی این کاهش وزن است.

رحیم‌پور با توجه به این که سرطان معده در مردان شایع‌ترین نوع سرطان است، افزود: معده نسبت به دیگر اعضای بدن کمی بد قلق است و مردم تنها با آموزش و غربالگری می‌توانند از سرطان‌های شایع به ویژه مری، معده و کلون پیشگیری کنند. 

وی با اشاره به این که رفلاکس در نهایت به سرطان مری منجر می‌شود، گفت: مصرف چای داغ که در استان یزد نیز بسیار مشاهده می‌شود به شیوع سرطان مری در این استان منجر شده است.

رحیم‌پور با بیان این که مصرف مواد مخدری مثل تریاک خوراکی ریسک ابتلا به سرطان مری را بالا برده است، لازمه پیشگیری از سرطان را فرهنگ‌سازی در مورد غربالگری ذکر کرد و افزود: سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و علاوه بر تغذیه صحیح، مراجعه به پزشک و غربالگری از دیگر روش‌های پیشگیری از سرطان‌هاست .

این متخصص گوارش بیان کرد: کسی که دچار رفلاکس معده است باید به تغذیه اهمیت بدهد، به ویژه باید از مصرف سیر و پیاز و گوجه‌فرنگی و انواع فست‌فودها مثل سوسیس و کالباس، اجتناب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادگیری زبان فرانسوی

اگر قصد بازدید از پاریس یا مهاجرت به یک کشور فرانسوی زبان را داشته اید، ممکن است از خود بپرسید که چگونه زبان فرانسه را سریع یاد بگیرید. شاید فکر می‌ کنید ماه‌ ها یا حتی سال‌ ها طول می‌ کشد تا مکالمات واقعی با فرانسوی‌ زبان‌ ها داشته باشید. در این مقاله ما می خواهیم سریع ترین روش یادگیری زبان فرانسوی را برای شما بیان کنیم.

مزایای یادگیری زبان فرانسوی

فرانسه برترین مقصد گردشگری جهان است و سالانه بیش از 87 میلیون بازدید کننده را به خود جذب می کند. توانایی صحبت کردن حتی کمی فرانسوی، بازدید از پاریس و تمام مناطق فرانسه را بسیار لذت بخش تر می کند و بینش هایی را در مورد فرهنگ و شیوه زندگی فرانسه ارائه می دهد.

توانایی صحبت به زبان فرانسه و انگلیسی یک مزیت در بازار کار بین المللی است. دانش زبان فرانسوی شما در های شرکت های فرانسوی را در فرانسه و سایر نقاط فرانسوی زبان جهان برای شما باز می کند.

زبان فرانسه پایه خوبی برای یادگیری زبان های دیگر به ویژه زبان های رومی (اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی و رومانیایی) و همچنین انگلیسی است، زیرا درصد قابل توجهی از واژگان انگلیسی از زبان فرانسوی مشتق شده است.

توانایی درک زبان فرانسه دسترسی به دیدگاهی جایگزین از جهان را فراهم می کند. شما می توانید متفکران و رهبران فرانسوی از سراسر جهان و اخبار رسانه های بین المللی فرانسوی زبان را دنبال کنید.

صحبت کردن به زبان فرانسه فرصت‌ هایی را برای تحصیل در دانشگاه ‌ها و مدارس تجاری معروف فرانسه، که در بین برترین موسسات آموزش عالی در اروپا و جهان قرار دارند، باز می‌ کند. همانطور که می دانید فرانسه همچنان پیشرو و مبتکر در علم و فناوری است. مهندسی عمران، فن‌آوری‌های پزشکی و مخابرات تنها چند حوزه هستند که فرانسوی ‌ها در آن نقش برجسته دارند. بنابراین یادگیری زبان فرانسه می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

آیا یادگیری زبان فرانسه سخت است؟

یادگیری هر زبانی سختی ها و چالش های خاص خود را دارد، در زبان فرانسه نیز بزرگترین چالشی که ممکن است با آن روبرو شوید، گرامر و تلفظ فرانسوی است. یادگیری گرامر می تواند سخت و خسته کننده باشد اما شما می توانید با انواع بازی ها آن را برای خود سرگرم کننده کنید. یادگیری تلفظ در زبان فرانسوی، نیازمند تمرین زیاد است خصوصا اینکه زبان فرانسوی دارای حروف بی صدای زیادی است که خواندن را سخت می کند.

برای یادگیری زبان فرانسه اگر هر روز 6 ساعت وقت صرف کنید، می توانید آن را در کمتر از 100 روز یاد بگیرید.

اگر زمان کافی ندارید با خواندن روزی 1 ساعت، می توانید در یک سال و نیم زبان فرانسه را یاد بگیرید.

اما اگر فقط 20 دقیقه در روز را به مطالعه زبان فرانسه اختصاص دهید، بیش از چهار سال و نیم طول می کشد تا به آن تسلط پیدا کنید.

چگونه زبان فرانسه را سریع یاد بگیریم؟

برای اینکه زبان فرانسه را درست و از پایه یاد بگیرید بهتر است در کلاس زبان فرانسه شرکت کنید. با ثبت نام در این کلاس ها شما زبان فرانسه را به طور دقیق یاد می گیرید. آموزشگاه دهخدا تحت دپارتمان تخصصی زبان فرانسه یکی از پیشگامان آموزش زبان فرانسه است، دوره های آموزش زبان فرانسه در موسسه زبان دهخدا به صورتی طراحی شده اند که شما از همان ابتدا توانایی استفاده از زبان فرانسه با هدف برقراری ارتباط موثر در موقعیت های مختلف را بدست آورید.

در کنار کلاس های زبان فرانسه شروع به تمرین واژگانی که درک کردنشان برای‌تان دشوار است کنید. برای این کار می توانید در کلاس های زبان فرانسه با همراهی هم کلاسی های‌تان گروه های کوچکی را تشکیل دهید و با استفاده از آن واژگان مکالمه ای را با یکدیگر شروع کنید. این کار باعث می شود تا بهتر آن ها را درک کنید و یاد بگیرید.

از اشتباه کردن و تلاش دوباره نترسید. برای یادگیری باید تلاش و اشتباه کرد، خیلی از افراد به خاطر ترس و خجالت کشیدن، از صحبت کردن امتناع می کنند. در محیط کلاس همه زبان آموز ها در یک سطح هستند پس نیازی نیست بترسید، سعی کنید حتی به غلط هم صحبت کنید تا از اشتباهات خود یاد بگیرید.

تنها به کلاس های زبان فرانسه اکتفا نکنید و در اوقات فراغت خود کلمات و عبارات، قواعد دستوری و... را تمرین کنید و با صدای بلند با خود فرانسوی صحبت کنید.

فیلم ها و سریال های فرانسوی را تماشا کنید و سعی کنید واژگان و جملاتی را که متوجه نشده اید را یادداشت کنید و بعد آن ها را بررسی کنید.

گوش دادن به موسیقی همانند فیلم ها راهی دیگر برای یادگیری زبان فرانسوی است. آهنگ ها به دلیل عامیانه تر بودنشان به شما کمک می کنند تا درک بهتری از فرانسوی به دست آورید.

دست از مطالعه کردن نکشید کتاب های داستان و مجلات فرانسوی را بخوانید. کمیک ها روشی بسیار مفید برای یادگیری زبان فرانسه هستند، ترکیبی از متن و تصاویر درک و یادگیری زبان فرانسه را تسهیل می کند.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • ۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کنند
  • برق کمتر مصرف کنید، خودرو جایزه بگیرید!
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل