Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش عالی سلامت با اشاره به مسیر طی شده برای اجرا و ارزیابی بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی گفت: طی فرایندی برنامه ریزی شده و براساس تکالیف بالادستی وزارت بهداشت بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی بازنگری شده و با نظر مدیران ستادی و دانشگاهی این بسته ها نهایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان،عطاءاله پورعباسی دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش عالی سلامت در جلسه شورای مدیران حوزه آموزش که با هدف بررسی نسخه بازنگری شده بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی تشکیل شد با مروری بر روند تدوین برنامه‌های تحول نوآوری در آموزش علوم پزشکی گفت: تدوین برنامه‌ها از ابتدای سال ۹۴ آغاز شد و از ابتدای کار تدوین آن براساس یک مدل مفهومی و بر مبنای اسناد بالادستی نظام سلامت صورت گرفت. دکتر پورعباسی تدوین برنامه جامع آموزش عالی سلامت را اولین گام در تدوین برنامه‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی ذکر کرد و گفت: این برنامه ۱۲ سیاست کلی دارد و بسته‌های تحول و نوآوری در گام بعدی به عنوان ابزار عملیای سازی این برنامه تدوین شد.

 پورعباسی اظهار داشت: مدل طراحی بسته‌های تحول مدل IPOC بود که در واقع برای طراحی نقشه‌های راه سازمان‌ها از آن استفاده می‌شود و شامل ورودی، فرایند، خروجی و زمینه است.

وی افزود: بر این اساس ۵ گروه بسته‌های ورودی محور، فرایند محور، خروجی محور، بسته‌های زمینه‌ای و بسته‌های ارزیابی محور تدوین شد و هر یک از این بسته‌ها کارکرد خاص خود را در ارتقای آموزش علوم پزشکی کشور دارد.

دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش عالی سلامت با تاکید بر اینکه بسته‌های تحول و نوآوری بر مبنای اسناد بالادستی حوزه آموزش علوم پزشکی طراحی شده گفت: این بسته‌ها در دولت یازدهم اجرایی شد و بعد از بیش از ۲ سال که از اجرای بسته‌ها می‌گذرد بازنگری در برنامه‌ها لازم است.

وی با بیان اینکه اولین گام برای بازنگری بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی پایش محیطی است گفت: به همین منظور ۳ تا ابزار مطالعه طراحی شد.

پورعباسی گفت: سامانه آتنا به عنوان یک ابزار مطالعاتی بر روی بسته‌ها از آغاز اجرای این بسته‌ها به عنوان ابزاری برای رصد و پایش بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی طراحی شد. اولین گزارش‌های آتنا گزارش‌های فرایند محوربود برای اینکه در ابتدای کار لازم بود فرایند‌های استقرار بسته‌ها مثل تشکیل دبیرخانه، برگزاری جلسات و .. پیگیری شود.

وی اضافه کرد: در مرحله بعدی و باتوجه به پیشرفت اجرای بسته‌ها ارزیابی خروجی محور بسته‌ها آغاز شد. در این مرحله برای هر بسته شاخص‌هایی تعریف شد این شاخص‌ها بر روی سایت بارگذاری و از دانشگاه‌ها خواسته شد تا اقدامات انجام شده در قالب این شاخص‌ها در این سامانه اعلام نمایند.

دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش عالی سلامت روند ارزیابی خروجی محور بسته‌های تحول و نوآوری در سامانه آتنا را خوب ارزیابی کرد و اشاره کرد:‌باتوجه به اینکه شاخص‌ها تازه بارگذاری شده بود ابهامات درخصوص این شاخص‌ها وجود داشت، ولی حدود ۳۰ دانشگاه اطلاعات خود را در سامانه وارد کرده اند که اطلاعات ارزشمندی در سطح ملی است و به زودی منتشر خواهد شد.

 پورعباسی گفت: برای اجرای مطالعه دوم برای ارزیابی محیطی پرسشنامه‌ای طراحی شد. این پرسشنامه برای هر بسته ۱۳ سوال باز داشت که از دانشگاه‌ها خواسته شد نظرات خود را از روند تحقق بسته‌ها در قالب این پرسشنامه اعلام کنند. مشارکت دانشگاه‌ها در این کار خیلی خوب بود و آنالیز محتوایی بر روی اطلاعات واصله صورت گرفت که نتایج ارزشمندی نیز حاصل و نظر صاحبنظران دانشگاهی در مورد بسته‌ها از این طریق جمع بندی شد.

وی با بیان اینکه مطالعه سوم به روش پانل نخبگان برگزار شد گفت: از صاحبنظرانی که درگیر اجرای بسته‌های تحول و نوآوری در سطح ستاد و حتی بعضا دانشگاه‌های علوم پزشکی بودند در مورد میزام پیشرفت بسته‌ها نظرسنجی شد و مشخص شد که وضعیت کلی در اجرای هر بسته به چه صورت است.

دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش عالی سلامت افزود: در کنار این‌ها اسناد بالادستی بررسی شد. هدف از این کار انطباق بسته‌ها با اسناد بالادستی است. البته یک بار این کار در ابتدای تدوین بسته انجام شده بود و تنها برنامه ششم توسعه به این اسناد اضافه شده بود.

پورعباسی گفت: در بررسی بند‌های مرتبط برنامه ششم در حوزه آموزش علوم پزشکی استخراج شده بود و در بازنگری انطباق بسته‌ها با این بند‌ها مورد تاکید قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه بسته‌ها تغییرات زیربنایی نکرده و مسیر حرکت همانند قبل طی می‌شود گفت: اگر مرحله‌ای در بسته‌ها کاملا اجرایی شده تغییراتی در آن ایجاد شده و جا‌هایی که براساس اسناد بالادستی لازم بوده اندکی تغییر کرده است.

دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش عالی سلامت با تاکید بر لزوم ارزیابی دقیق‌تر اجرای بسته‌ها گفت:‌در بازبینی بسته‌ها شاخص‌های کمی روشنی به هر بسته اضافه شده و سطح پاسخگویی هر شاخص مشخص شده است. بر این اساس مشخص است کدام شاخص بر عهده وزارت بهداشت، منطقه و یا دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

پورعباسی گفت: ویرایش اول بسته‌های بازنگری شده آماده شده است. در این گام نظرات مدیران و صاحبنظران حاضر در جمع اخذ میشود و در گام بعدی نظرات معاونین آموزشی دانشگاه‌ها گرفته خواهد شد. تا آخر آبان بسته‌ها به دانشگاه‌ها ابلاغ و براساس این بسته‌ها ماموریت‌های واسپاری شده به دانشگا‌ها و مناطق آنایشی نیز بازنگری خواهد شد.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۵۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون اول رئیس جمهور: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود

دومین جلسه ستاد هماهنگی و پشتیبانی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عصر امروز به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.

مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم اظهار داشت همه ما مدیون تلاش‌ها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.

وی با تأکید بر اینکه باید از انگیزه‌های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در برنامه‌های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم چراکه این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه‌ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت بکارگیری روش‌های نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش‌های جدید و بروز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

مخبر در ادامه با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه درخصوص بازماندگان از تحصیل، گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می‌توانیم گام‌های مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.

وی آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین‌نامه‌های مرتبط با انسداد بی‌سوادی هرچه سریع‌تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری است که بهره‌وری بسیار بالایی دارد چراکه هیچ سرمایه‌گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.

مخبر همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت‌آموزی، کارهای انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش‌آموزان موضوعی بسیار پراهمیت به‌شمار می‌رود و مهارت‌آموزی یکی از بهترین ابزارها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش‌آموزان است.

در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از 6 پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی‌سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی‌سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه‌های مرتبط برنامه‌ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی‌سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد آیین‌نامه‌های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هرچه سریع‌تر تدوین شود به نحوی که وظایف دستگاه‌ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سریع‌تر اجرایی شود
  • مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع تر اجرایی شود
  • معاون اول رئیس جمهور: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست