Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران-ايرنا- رئيس جمهوري در نشست سه جانبه جمهوري اسلامي ايران، فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان، تعامل گسترده با جهان به ويژه کشورهاي همسايه را سياست راهبردي تهران دانست و تاکيد کرد که در اين چارچوب، از هرگونه ايده و سازوکاري که به تقويت روابط با مسکو و باکو بيانجامد، استقبال مي‌کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني شامگاه چهارشنبه در اين نشست که روساي جمهوري فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان حضور داشتند، گفت: چنين ترتيباتي بايد با رويکرد برد – برد مورد بهره برداري قرار گيرد.
رئيس جمهور اظهارداشت: از ديدگاه جمهوري اسلامي ايران، تعامل سه جانبه ايران، روسيه و آذربايجان فراتر از روابط دوجانبه و در قالب يک فرمت سه‌جانبه، نه تنها مي‌تواند به توسعه و تقويت ظرفيت‌هاي موجود ميان سه کشور در حوزه‌هاي مختلف سياسي، امنيتي، فرهنگي و اقتصادي بيانجامد، بلکه مي‌تواند با ايجاد هم‌گرايي، فرصت‌هاي جديدي را در مواجهه با چالش‌هاي موجود در منطقه فراهم نمايد.
**متن کامل سخنان دکتر روحاني به اين شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي ولاديمير ولاديميرويچ پوتين، رييس جمهوري فدراسيون روسيه؛
جناب آقاي الهام علي اف، رييس جمهوري آذربايجان؛
از اين که دعوت اينجانب براي شرکت در اين نشست مهم را پذيرفتيد، صميمانه تشکر نموده و حضور شما را در جمهوري اسلامي ايران خيرمقدم مي‌گويم. امروز براي دومين بار اين فرصت فراهم گرديد تا نشست سه جانبه روساي جمهور ايران، روسيه و آذربايجان را در تهران برگزار کنيم. اطمينان دارم نشست امروز، گام مهمي در جهت گسترش همکاري‌هاي سه کشور که در سال‌هاي اخير بيش از پيش توسعه يافته است، خواهد بود و چشم‌انداز روشني براي تحکيم و تعميق هر چه بيشتر آن ترسيم خواهد کرد.
از ديدگاه ما برگزاري نشستِ نخستِ سه جانبه جمهوري اسلامي ايران، فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان در باکو و اراده قاطع سران سه کشور در برگزاري دور دوم اين نشست در تهران به عنوان ابتکاري مثبت و ارزشمند، فرصت مهمي براي طرح ديدگاه‌ها و پيگيري مناسبات در چارچوب منافع مشترک است.
توسعه روابط همه جانبه و پايدار با همسايگان از مهم‌ترين راهبردها و اولويت‌هاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران به شمار مي‌رود. از سوي ديگر، اقتصاد ايران مي‌تواند با ظرفيت رشد يک تريليون دلاري در بيست سال پيش رو، يکي از اميدبخش‌ترين اقتصادهاي نوظهور جهان باشد. لذا تعامل گسترده با جهان به ويژه کشورهاي همسايه، سياست راهبردي ما براي تحقق رشد است و در اين چارچوب، از هرگونه ايده و سازوکاري که به تقويت روابط با فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان بيانجامد، استقبال مي‌کنيم.
جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد در تعامل با فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان، همکاري‌هاي سه جانبه را در موضوعات مختلف گسترش دهد. پيوندها و اشتراکات تاريخي در کنار قرابت‌هاي فرهنگي، منابع خدادي طبيعي و زيرزميني، موقعيت جغرافيايي، رويکردهاي مشترک و اراده سياسي موجود در رهبران سه کشور، زمينه‌هاي مهمي را براي توسعه مناسبات دوجانبه و سه جانبه ميان جمهوري اسلامي ايران با فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان فراهم کرده است.
همکاران گرامي؛
روابط تهران و مسکو طي سالهاي اخير روند مثبتي را در همه حوزه‌ها طي کرده است. همکاري و رايزني جمهوري اسلامي و فدراسيون روسيه در مسير حل موضوع هسته‌اي ايران، اجراي برجام و تداوم همکاري‌هاي صلح آميز هسته‌اي، مبارزه با تروريسم، مواجهه و مديريت بحران سوريه و ايجاد زمينه‌هاي لازم براي توسعه روابط تجاري از جمله امضاء اسناد متعدد مانند موافقت‌نامه تسهيل صدور رواديد، همکاري‌هاي گمرکي، سرمايه گذاري و همکاري در حوزه‌هاي انرژي، حمل و نقل، علوم و فن‌آوري، باعث تعميق روابط ميان طرفين شده و چشم‌انداز مثبتي براي مناسبات ايجاد کرده است.
تهران و باکو نيز طي سالهاي اخير با تکيه بر حسن همجواري، احترام متقابل و منافع مشترک گام‌هاي ارزنده‌اي را براي توسعه روابط برداشته‌اند. امضاي توافق‌نامه گمرکي، توافق‌نامه فروش برق، توافق‌نامه اتصال خطوط راه‌آهن دو کشور، قرارداد احداث پل ريلي در مرز دو طرف ازجمله زمينه‌هاي توسعه روابط تجاري و اقتصادي بوده‌اند. تهران همواره خواستار پايان مناقشه قره‌باغ در اين منطقه و حل و فصل اين مسأله با اتکاي به گفت‌وگوي طرفين و راه‌حل هاي ديپلماتيک و مسالمت آميز بوده و نشست اخير رهبران آذربايجان و ارمنستان را گامي مثبت تلقي مي­کند که مي­تواند ثبات آفرين و امنيت زا باشد.
از ديدگاه جمهوري اسلامي ايران، تعامل سه جانبه ايران، روسيه و آذربايجان فراتر از روابط دوجانبه و در قالب يک فرمت سه‌جانبه، نه تنها مي‌تواند به توسعه و تقويت ظرفيت‌هاي موجود ميان سه کشور در حوزه‌هاي مختلف سياسي، امنيتي، فرهنگي و اقتصادي بيانجامد، بلکه مي‌تواند با ايجاد هم‌گرايي، فرصت‌هاي جديدي را در مواجهه با چالش‌هاي موجود در منطقه فراهم نمايد. بديهي است که چنين ترتيباتي عليه هيچ کشور يا طرف ثالثي نبوده و بايد با رويکرد برد – برد مورد بهره برداري قرار گيرد.
درياي خزر حوزه پيشران همکاري‌هاي سه کشور و محل هم‌افزايي منافع و هم‌گرايي ملت‌هاي ما است. اين دريا که موجب همبستگي بيشتر ما شده است، داراي ذخاير غني نفت و گاز و آبزيان و منبع ثروت براي همه ما است. درياي خزر، درياي صلح و همکاري است و اين چنين نيز بايد بماند. گسترش همکاري زيست محيطي در حوزه درياي خزر، نياز و وظيفه عمومي همه کشورهاي ساحلي است.
معتقديم ضمن تداوم و گسترش همکاري‌هاي پيشين ميان طرفين و ضرورت اجراي توافقات گذشته به ويژه دستاوردهاي نشست نخست در باکو، سه کشور مي‌توانند همکاري‌هاي خود را در حوزه‌هايي مانند حمل و نقل و ترانزيت جاده‌اي، ريلي و دريايي، پيشبرد «کريدور شمال – جنوب»، همکاري گمرکي، همکاري‌ها در استخراج، انتقال و تجارت منابع نفتي و گازي، هماهنگي در بازار جهاني انرژي، همکاري در ايجاد زيرساخت‌ها و همچنين تجارت ديگر منابع انرژي از جمله اتصال شبکه برق سه کشور، همکاري در زمينه استفاده صلح آميز از انرژي هسته‌اي، توسعه همکاري‌هاي علمي و دانشگاهي، همکاري‌هاي فني و صنعتي، همکاري‌هاي زيست محيطي، همکاري در تعاملات بانکي و استفاده از ارزهاي ملي، توسعه و تعميق بخشند. در اين راستا، تنظيم و تدوين ساز و کارهاي حقوقي و سياسي براي پيشبرد و اجرايي شدن اين همکاري‌ها را ضروري مي‌دانيم.
گسترش رايزني‌هاي سه جانبه وزراي امور خارجه، بهره‌گيري از ظرفيت ديپلماسي پارلماني و هماهنگي در نشست‌هاي پارلماني بين‌المللي، همکاري و همفکري در نهادهاي بين‌المللي و برگزاري نشست‌هاي سه جانبه مقامات امنيتي ايران، روسيه و آذربايجان به منظور رايزني درخصوص تهديدات مشترک از جمله مقدمات ضروري تنظيم و گسترش مناسبات سياسي ميان سه کشور است.
ميهمانان عالي‌قدر؛
جامعه جهاني در مواجهه با تحولاتي تئوريک، بويژه در دو حوزه يکجانبه گرايي و ناسيوناليسم افراطي، نگراني هاي روزافزوني از رشد اين تفکرات و حضور آن در تصميم­گيري­هاي بين المللي احساس مي­کند. تفسير ناسيوناليستي از تفاهمات و توافقات بين­المللي و قدرت محور نمودن تحولات جهاني، آفريننده بزرگترين مخاطرات در عرصه معادلات بين کشورها است. خروج از توافقات و تعهدات چندجانبه و تأکيد افراطي بر يک‌جانبه‌گرايي زور محور، آينده تاريکي فراروي ما قرار خواهد داد. اگر قرار باشد اين روند بر جهان حکمفرما باشد ديگر نمي‌توان بر تباهي‌هاي نقض عهد و سود محور ناسيوناليستي غلبه کرد چرا که در شرايط کنوني منطقه و جهان، به دلايلي نظير پيچيده‌شدن تهديدات امنيتي و فرامرزي بودن اين تهديدات و هم‌چنين ظرفيت‌هاي هم‌گرايي منطقه‌اي در گسترش صلح و ارتقاء سطح امنيت، توسعه و رفاه، همکاري دولت‌ها امري اجتناب‌ناپذير محسوب مي‌شود و جمهوري اسلامي ايران نيز ضمن اعتقاد به ضرورت تعامل و همکاري دولت‌ها، منافع خود را در همکاري با ديگران به خصوص با کشورهاي هم‌جوار و دوست، جست‌وجو مي‌کند.
علاوه بر ضرورت بهره‌برداري از فرصت‌هاي موجود، برگزاري چنين نشست‌هايي و تعميق روابط سه کشور مي‌تواند نقش مهمي در مواجهه با تهديدات مشترک ايفا کند. معتقديم پيچيدگي و فرامرزي شدن تهديدات، ضرورت همکاري دولت‌ها براي مواجهه با آن‌ها را ضروري ساخته است و تحولات سال‌هاي اخير در منطقه و جهان شاهدي بر اين ادعا است که با همکاري، تعامل و درک منافع متقابل، مي‌توان بر بسياري از تهديدات و چالش‌ها فائق آمد.
در دوران کنوني، چالش‌هايي نظير تروريسم و افراط‌گرايي، مداخله مخرب قدرت‌هاي فرامنطقه‌اي در امور کشورها، بهره‌گيري سياسي از ابزار تحريم با هدف پيش‌برد اهداف نامشروع سياسي، معضلات زيست محيطي، قاچاق مواد مخدر و گسترش جرايم فراملي و سايبري از جمله تهديدات مشترکي هستند که همکاري و هم‌فکري دولت‌ها، تنها راهکار مديريت و کنترل آن‌ها به شمار مي‌رود. جمهوري اسلامي ايران نيز از تعميق همکاري با فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان در مواجهه با اين چالش‌ها استقبال مي‌کند.
براي جمهوري اسلامي ايران تأمين امنيت منطقه در همکاري با ساير شرکا و مبارزه با گروه‌هاي تروريستي اهميت زيادي دارد. هم‌چنين تأکيد بر راهکارهاي سياسي براي حل بحران‌هاي مختلف نيز از اصول مد نظر ما مي‌باشد. اين رويکرد در مواجهه با بحران سوريه در همکاري با دولت روسيه مورد توجه بوده و ما تلاش داشته‌ايم با تداوم روند آستانه به برقراري صلح و تنش‌زدايي در سوريه کمک نماييم.
در موضوع عراق نيز حفظ تماميت ارضي و وحدت اين کشور و همکاري با دولت مرکزي آن در روند مبارزه با تروريسم براي ما موضوعي حياتي محسوب مي‌شود و معتقديم همراهي و هماهنگي ساير بازيگران در اين ارتباط بسيار مهم خواهد بود؛ چرا که عدم همکاري در اين حوزه‌ها مي‌تواند پيامدهاي زيان‌باري براي تمامي کشورهاي منطقه داشته باشد.
در پايان، از حسن توجه رؤساي محترم جمهور و هيأت‌هاي همراه تشکر مي‌نمايم. مطمئنم تشکيل اين جلسه نقش مؤثري در پيشبرد همکاري‌هاي منطقه‌اي و تقويت و تحکيم صلح منطقه‌اي خواهد داشت.
پيش از آغاز اين اجلاس روساي جمهوري اسلامي ايران، فدراسيون روسيه و جمهوري آذربايجان با هم عکس يادگاري گرفتند.
الهام علي اف رئيس جمهوري آذربايجان نيز پيش از ظهر امروز وارد تهران شد و در ديدار دوجانبه با حسن روحاني در خصوص روابط تهران- باکو و آخرين تحولات منطقه با رئيس جمهوري گفت و گو کرد.
ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه نيز ظهر امروز به تهران آمد و در ديدار دو جانبه با حسن روحاني رئيس جمهوري در خصوص توسعه مناسبات تهران- مسکو ، برجام و مهمترين مسائل بين المللي و تحولات منطقه گفت و گو کرد.
الهام علي اف و ولاديمير پوتين پيش از آغاز اجلاس سه جانبه تهران به طور جداگانه با حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز ديدار و گفت و گو کردند.
سيام**3070**1449** تنظيم کننده: داود نخ کوب نياسر**انتشار دهنده: امير کاردان راد
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۰۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، یکی از رویدادهای در دستور کار سیاسی این هفته قفقاز جنوبی، سفر صدیر جپاروف رئیس جمهوری قرقیزستان به جمهوری آذربایجان بود.

گفتگوهای صدیر جپاروف با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در چارچوب این سفر را می‌توان به عنوان گسترش روابط دوجانبه و همکاری چندجانبه یاد کرد.

در این سفر 18 سند بین جمهوری آذربایجان و قرقیزستان امضا شد. بر اساس مفاد آن اسناد، می‌توان گفت که دو کشور بر دیدگاه پویایی روابط اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل تأکید دارند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان طی کنفرانس مشترک با همتای قرقیزستانی خود برای مطبوعات اعلام کرد: ما به طور گسترده در بخش انرژی و حمل‌ونقل بحث کردیم. ما در اینجا پتانسیل زیادی را می‌بینیم. ما علاقه‌مند به پروژه‌های سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر در قرقیزستان هستیم. در مورد بخش حمل‌ونقل، پروژه‌های حمل‌ونقل بزرگ و ساخت راه‌آهن در قرقیزستان و آذربایجان در حال اجرا هستند. البته در حال حاضر لازم است رایزنی‌ها در زمینه دیجیتالی شدن مسیرهای حمل‌ونقل و توافق بر سر سیاست تعرفه آغاز شود. ما باید مسیر اروپا را از طریق دریای خزر، آسیای مرکزی نه‌تنها از نظر مسافت، بلکه از نظر جذابیت تجاری نیز راحت کنیم.

صدیر جپاروف نیز گفت: در این مذاکرات دورنمای فعالیت متقابل دو کشور در خصوص توسعه کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی از آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این اظهارات حاکی از آن است که طرفین در حال بررسی زمینه‌های منطقه‌ای گسترده‌تر در فضای ژئوپلیتیکی هستند و در عین حال بر اهمیت حمایت از یکدیگر در روابط دوجانبه و سازمان‌های بین‌المللی تأکید دارند.

تراب رضایف کارشناس سیاسی آذری در مورد توسعه روابط جمهوری آذربایجان با قرقیزستان در مصاحبه با خبرگزاری ترند گفت: جمهوری آذربایجان در واقع آشکارا اعلام کرده که ما دیگر از روند ادغام در اتحادیه اروپا حمایت نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: مسیر آینده ما از طریق ادغام با کشورهای تُرک است. روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی بین آذربایجان و ترکیه برقرار است. ما با قزاقستان و ترکمنستان در زمینه انرژی، حمل‌ونقل و لجستیک همکاری داریم. در 2 سال گذشته، گردش تجاری بین کشورهای تُرک بیش از دو برابر شده است.

این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: روابط اقتصادی و سیاسی با قرقیزستان هنوز ضعیف است. ما در تلاش برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با قرقیزستان در آینده هستیم. علاوه بر این، بین کشورهای ما در مسائل تاریخی، ملی، فرهنگی و مذهبی ارتباط وجود دارد. استقبال از رئیس‌جمهور الهام علی‌اف در سفرهایش به قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان نشان داد که روابط با کشورهای تُرک مبتنی بر پیوند اخلاقی است. به همین ترتیب، به ویژه مهم است که یادآوری کنیم که رؤسای جمهور قزاقستان و ازبکستان در طول سفرهای خود به آذربایجان، مدرسه‌ای در قره‌باغ ساخته و از زیرساخت‌ها حمایت می‌کنند. قرقیزستان نیز در کار ساخت‌وساز در سرزمین‌های آزاد شده آذربایجان مشارکت خواهد کرد. برداشتن چنین گامی از طرف قرقیزستان برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. در همین زمان بنای یادبود چنگیز آیتماتوف در آذربایجان برپا شد. این به روابط ملی، فرهنگی و ادبی نیز کمک می‌کند.

«آقشین کریموف» در روزنامه «کاسپی» در این خصوص می‌نویسد: برای روشن شدن بیشتر موضوع باید گفت که قرقیزستان را نمی‌توان کشوری بسیار قوی از نظر قدرت نظامی و شاخص‌های اقتصادی دانست. اما عضویت بیشکک در سازمان کشورهای تُرک (TDT) سود اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیکی بیشتری برای آن به همراه دارد. آذربایجان و متحد راهبردی آن ترکیه نقش عمده‌ای در شکل‌گیری این وضعیت دارند. هدف پشت سر هم باکو-آنکارا محافظت قابل‌توجه از دولت‌های تُرک در کشورهای آسیای مرکزی، از جمله قرقیزستان، از عواقب رقابت غرب، روسیه و چین از نظر منافع مشترکشان است.

آقشین معتقد است: بنابراین، علاوه بر تقویت هویت سازمان کشورهای تُرک در قرقیزستان، نشان دادن علاقه به ثبات سیاسی و امنیت پایدار در این کشور بسیار مهم است. کشور آذربایجان به رهبری الهام علی‌اف از ثبات و امنیت در همه مناطق حمایت می‌کند. با این حال، در بحبوحه تشدید رقابت تمرکز جهانی قدرت، بسیاری از مناطق در معرض مداخله خارجی قرار دارند. وضعیت سیاسی و امنیتی قرقیزستان نیز حساس است و خطر تحت فشار قرار گرفتن در بحبوحه رقابت قدرت را از دست نداده است. بنابراین، نیاز به افزایش توجه به پروژه‌های سرمایه‌گذاری در مقیاس بزرگ برای تضمین ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در قرقیزستان وجود دارد. به همین دلیل، تصادفی نیست که الهام علی‌اف و صدیر جپاروف مواضع خود را در مورد سبد سرمایه‌گذاری در پرتو همکاری‌های اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل متقابل بیان کردند.

وی تأکید می‌کند: البته نمی‌توان تقویت اهرم اقتصادی چین در منطقه آسیای مرکزی را نادیده گرفت. پکن سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی قابل‌توجهی را در آسیای مرکزی به عنوان بخشی از طرح کمربند و جاده انجام می‌دهد و فرصت‌های قابل‌توجهی برای توسعه زیرساخت‌ها ارائه می‌دهد. آخرین نمونه از آن برای دولت بیشکک، پروژه راه‌آهن چین- قرقیزستان- ازبکستان است. در حال حاضر، توجه به پروژه راه‌آهن چین، قرقیزستان، ازبکستان، خزر و ایجاد فرصت برای افزایش گردش کالا می‌تواند به عنوان یک اولویت مهم در خط باکو-بیشکک تلقی شود. بنابراین، قرقیزستان باید به چالش‌های قرار دادن این کشور در یک تعادل سالم قابل‌توجه در زمینه روابط با آذربایجان و نمایندگی در سازمان کشورهای تُرک نگاه کند. از این منظر می‌توان گفت که نظم سیاسی سازمان کشورهای تُرک از نشان دادن رویکرد چند بعدی خود بین روسیه-غرب-چین ابایی ندارد. زیرا بسیاری از پروژه‌ها در منطقه از جمله کریدور حمل‌ونقل ترانس خزر (دالان میانی) بر فرصت‌های ژئوپلیتیک چین تمرکز دارند. این افزایش توجه بدون شک غرب و روسیه را تا حد امکان بر روی رقابت شدیدتر با یکدیگر متمرکز می‌کند. با این حال، تمرکز بر جهت‌گیری غربی نخبگان سیاسی قرقیزستان از وابستگی اقتصادی یک‌طرفه جلوگیری می‌کند و جذب سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم یا غیرمستقیم را تسهیل می‌کند.

دیگر خبرها

  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند