Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@17:54:39 GMT

10خوراکی برای دندان هایی سالم و زیبا

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۹۴۰۳۱

بدیهی است که پلاک های دندان منجر به آسیب به مینای دندان و همچنین خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال و تشکیل حفره های دندانی می شوند. ناطقان: در حال حاضر پژوهش ها روی یافتن مواد غذایی خاص که برای حفظ سلامت دهان و دندان مفیدند، متمرکز شده است. در این میان و بنا به تاکید محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو ۸ گزینه موثر دندان پسند از شامل موارد زیر است:

 

چای: ترکیبات موجود در چای سیاه و سبز به نام پلی فنول منجر به کند کردن رشد باکتری های مرتبط با حفره های دندانی و بیماری لثه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان آمریکایی دریافته اند که افرادی که دهان خود را ۱۰ بار در روز به مدت یک دقیقه با چای سیاه یا سفید شستشو می دهند، تجمع پلاک کمتری را در دهان خود نسبت به کسانی که دندانهایشان را با آب شستشو می دهند، تجربه می کنند. به گفته محققان بخصوص چای سیاه منجر به رفع بوی بد دهان از طریق سرکوب باکتری ها نیز می شود.

 

پنیر: پژوهش های منتشر شده در مجله دندان پزشکی آمریکا نشان می دهد افراد ۱۲ تا ۱۵ ساله ای که از پنیر چدار به طور مرتب استفاده می کنند، کمتر دچار اسید در دهان نسبت به کسانی می شوند که ماست بدون قند یا یک لیوان شیر می خورند. پنیر حتی منجر به خنثی کردن اسید و در نهایت جلوگیری از تشکیل پلاک می شود و آنهم با افزایش تولید بزاق.

 

کشمش: کشمش یک منبع غنی از فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به از بین بردن باکتری های مسئول حفره های دندانی می شود. برخی دیگر از ترکیبات کشمش نیز از رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه پیشگیری می کنند.

 8 خوراکی توصیه شده برای داشتن دندان هایی سالم و زیبا

غذاهای ترد: غذاهایی که جویدن آنها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاکسازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. در واقع فرایند جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می شود.

 

غذاهای غنی از ویتامین و مواد معدنی: غذاهای غنی از کلسیم مانند پنیر، بادام و سبزیجات برگ‌ دار و غذاهای غنی از فسفر مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی می ‌تواند مینای دندان را مستحکم و سالم نگه دارد. در عوض غذاها و نوشابه‌ های اسیدی ممکن است باعث ایجاد خوردگی ‌های کوچک مینای دندان شوند. کلسیم و فسفر به رسوب مجدد مواد معدنی در این خوردگی‌ ها و ترمیم آنها کمک می‌ کند.

 

آدامس بدون قند: پس از غذا خوردن یک آدامس بدون قند بجوید. جویدن آدامس باعث تحریک ترشح بزاق می‌ شود، و برخی از باکتری ‌ها را می‌زداید. بدون قند بودن آدامس هم مهم است، باکتری‌ ها برای تولید پلاک به سوکروز یا قند معمولی نیاز دارند.

 

شیر: یک بررسی توسط محققان آمریکایی نشان داد که نوشیدن یک لیوان شیر پس از خوردن آب ‌نبات‌ های شیرین (فروت لوپز) میزان اسید در دهان را بیش از نوشیدن آب یا آب سیب کاهش می ‌دهد. به گفته پژوهشگران شیر برخی از اسیدهای تولید شده در پلاک باکتریایی را خنثی می ‌کند. اما اضافه کردن شیر به غلات آماده ممکن است همین سودمندی را نداشته باشد. شیر در این صورت حالتی شربت ‌مانند و شیرین پیدا می‌ کند که برای دندان خوب نیست.

 

قره قاط: این میوه مانند چای حاوی پلی ‌فنول ‌هاست که ممکن است مانع از چسبیدن پلک به دندان شوند، و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهند. البته برخی از فراورده ‌های آماده قره‌ قاط حاوی قند افزوده شده هم هستند که ممکن است منافع بالقوه آنها برای دندان را کاهش دهند.

  منبع: میزان برچسب ها: خوراکی ، دندان های سالم ، مینای دندان

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۴۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت شایع‌ترین بیماری بشر را، پوسیدگی دندان عنوان کرد.

به گزارش فارس، زهرا سید معلمی، مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در نشست "مشارکت سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه" که در ارتباط با "پویش کشوری سلامت دهان و دندان" برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی است، تا مشارکت و توجه آن‌ها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاری‌ها در این حوزه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه افراد در هر دوره‌ای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و بی دندانی از جمله بیماری‌هایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع می‌شود. سیدمعلمی با اشاره به وضعیت ایران از نظر بیماری‌های دهان و دندان در سطح جهان گفت: کشور ما از نظر شیوع بیماری لثه و بی دندانی در سطح متوسط جهانی قرار دارد.

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شایع‌ترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند. سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است، ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است. وی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه، و یا انجام درمان‌های پایه و یا ارائه درمان‌های پیچیده و پرهزینه، بیان داشت با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه می‌توان صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت انجام داد.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبت‌های دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

سیدمعلمی اعلام کرد برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفه‌های دولتی در شهرها، از تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای گسترش پوشش بیمه‌ای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمه‌های پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارایه کنند.

دیگر خبرها

  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • اجرای پویش «سلامت دهان و دندان» در کردستان آغاز شد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود