Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - قائم مقام وزیر نفت از کاهش تعرفه محصولات صادراتی پتروشیمی به ترکیه خبر داد و گفت: توسعه صنعت پتروشیمی تا حدود زیادی به شرایط و روابط بین المللی و حمایت‌های قانونی بستگی دارد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه خبری وزارت نفت، مرضیه شاهدایی که پیش از تصدی قائم مقامی وزیر نفت، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی بود، روز چهارشنبه در بیست و نهمین اجلاس مدیران عامل صنعت پتروشیمی در مشهد اظهار کرد: خانه نخست من صنعت پتروشیمی است و در وزارت نفت هم پیگیر امور این صنعت خواهم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: شرکت‌های تولیدی صنعت پتروشیمی انسجام بسیار بالایی دارند که از این فرصت برای توسعه این صنعت می توان به خوبی استفاده کرد.
قائم مقام وزیر نفت با اشاره به اینکه آینده اقتصاد کشور در گرو توسعه صنعت پتروشیمی است، ادامه داد: توسعه و پایداری این صنعت بسیار وابسته به شرایط و روابط بین المللی و حمایت‌های قانونی نظام است.
شاهدایی ضمن تبریک انتصاب سیدرضا نوروززاده در سمت معاونت وزارت نفت در امور پتروشیمی به وی توصیه کرد از انسجام به وجود آمده میان بخش خصوصی و دولتی در صنعت پتروشیمی حداکثر استفاده را داشته باشد.
وی با تاکید بر این که دنیای امروز، دنیای رقابت است، تصریح کرد: برای کسب بازارهای جهانی صنعت پتروشیمی، باید شرکت‌ها یکپارچه و همسو باشند.
قائم مقام وزیر نفت با اشاره به برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی در ترکیه، افزود: در حاشیه این نمایشگاه مذاکراتی برای حل مسائل تعرفه صادراتی صنایع کشور میان رایزن وزارت صنعت، معدن و تجارت و مقام‌های ترکیه‌ای انجام شد که بر مبنای آن قراردادی تنظیم خواهد شد که در پیوست آن، تعرفه بیشتر محصولات پتروشیمی به جز 2 محصول با درجه (گرید) خاص که در ترکیه تولید می‌شوند، کاهش می‌یابد.

** نمی توان نقش صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور را نادیده گرفت
معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهوری، حل مشکلات صنعت پتروشیمی را ضروری دانست و گفت: نمی توان نقش صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور را نادیده گرفت.
رضا ویسه صنعت پتروشیمی را صنعت نخست کشور دانست و اظهار کرد: یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی جلوگیری از خام فروشی است که برای تحقق این موضوع باید صنعت پتروشیمی توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه باید از نفت و گاز استفاده بیشتری در صنعت پتروشیمی کشور شود، افزود: با واگذاری بخش اعظم صنعت پتروشیمی به بخش خصوصی، رشد سرمایه گذاری در این صنعت کاهش یافت.
معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که صنعت پتروشیمی مهمترین سهم را در بخش صادرات کشور دارد، تصریح کرد: باید روند توسعه این صنعت شتاب بیشتری گیرد.
ویسه ادامه داد: راهبرد توسعه آینده کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی این است که با توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی، نفت و گاز برای خام فروشی نداشته باشیم.
ویسه بر ضرورت همکاری شرکت‌های پتروشیمی در کنار یکدیگر تاکید کرد و گفت: شرکت‌های تولیدی با همکاری یکدیگر می توانند بازار جهانی این صنعت را در دست بگیرند.
معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به برنامه ریزی برای سرمایه گذاری 60 میلیارد دلاری در برنامه ششم در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: این سرمایه گذاری می تواند سالانه 60 تا 70 میلیارد دلار درآمد برای کشور داشته باشد.
ویسه با بیان این که اهمیت بالای صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور برای مسئولان اجرایی پوشیده نیست، افزود: نمی توان حتی لحظه‌ای به این صنعت فکر نکرد، بنابراین حل مشکلات صنعت پتروشیمی در اولویت قرار دارد و بدون شک حل می‌شود.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی سهم عمده ای در صادرات غیرنفتی کشور دارد، ادامه داد: شرکت‌های پتروشیمی ایران می‌توانند بازارهای جهانی را تصاحب کنند.
معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تولید در این صنعت نباید تنها به اوره و آمونیاک ختم شود، اظهار کرد: برای دستیابی به ارزش افزوده باید به سمت توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی حرکت کرد و در این راه مراکز پژوهش و تحقیق و توسعه نقشی کلیدی دارند و برای کسب فناوری‌های نو و انتقال آن میان شرکت‌ها باید تلاش کرد.

** کمیته شناسایی چالش‎های صنعت پتروشیمی تشکیل می شود
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز در این گردهمایی از تشکیل کمیته شناسایی چالش های این صنعت خبر داد.
احمد مهدوی ابهری، امنیت و سود را 2 عامل سرمایه گذاری عنوان کرد و گفت: توسعه این صنعت در کشور انقلاب صنعتی ایجاد می کند.
وی ضمن برشمردن چالش‎های پیش روی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: از شورای رقابت درخواست می کنم که در ایجاد رگولاتوری چابک تر عمل کند.
مهدوی ادامه داد: کمیته ای مرکب از نماینده دولت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بخش خصوصی و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی برای شناسایی چالش‌های صنعت پتروشیمی تشکیل می شود.
وی تصریح کرد: این کمیته موارد شناسایی شده را با توجه به نوع آن به دولت و یا مجلس به منظور رفع آنها ارائه می کند.

اقتصام**2025*6075*تنظیم: لیلا جودی* انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۴۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از امضای تفاهم‌نامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: حرکت بزرگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت می‌شود.

به گزارش ایسنا، احمد مهدوی‌ابهری امروز در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید با بیان اینکه امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم؛ اظهار کرد: باید از منابع غنی هیدروکربوری ایران به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

وی با بیان اینکه وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که شاهکاری برای کشور بود و بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با قدردانی از دولت سیزدهم برای ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در بالادست نفت که در این دولت کلید خورد، اظهار کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر دو راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

مهدوی با اشاره به اختیاراتی که رئیس‌جمهوری در نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخلی به وزیر نفت برای اخذ مجوزهای لازم از دولت، به‌منظور تسریع توسعه میدان‌ها داد، اظهار کرد: در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌ کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم.

وی با بیان اینکه این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد، گفت: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها حرکتی همسو با شعار سال است، گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد. تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند افزون بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

به گفته مهدوی معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی