Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  باستان شناسان سرانجام پس از حدس و گمان‌های فراوان درمورد وجود یک فضای خالی در هرم بزرگ مصر با استفاده از فناوری نقشه برداری سه بعدی و انجام اسکن کل هرم موفق به اثبات نظریه خود و شناسایی یک فضای خالی هم زاویه و هم شیب با راهروی بزرگ و به موازات آن درون هرم شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کشف با استفاده از فناوری فوق العاده‌ پیشرفته‌ای انجام شده  و دانشمندان امیدوار هستند با استفاده از آن بتوانند تحولی مثبت در باستان شناسی درعرصه جهانی و اسکن از فضا‌های بسته ایجاد کنند.


این شیوه توسط دانشمندان ژاپنی مورد استفاده قرارگرفته و قبل‌تر برای بررسی راکتور هسته‌ای فوکوشیما درژاپن استفاده شده است؛ آشکارسازی با استفاده از نوعی پرتو‌های نوری به هرم انجام گرفته که توانایی نفوذ عمیق به فضا‌های بسته را دارند.


این وسیله دارای یک فضای خالی به ابعاد ۳۰ متر طول، ۸ متر ارتفاع و یک مترعرض است و دربالای راهروی ورودی اتاق ملکه مشهور به گالری بزرگ قراردارد.

کارشناسان باستان شناسی اعتقاد دارند اهرام مصرف با قدمت بالای ۴ هزار ۵۰۰ سال دارای راز و رمز‌های فراوان است و هنوز بسیاری از اسرارآن کشف نشده است.


در مورد دلیل ساخت این فضای خالی اسرارآمیز فرضیه‌های گوناگونی وجود دارد از جمله برخی کارشناسان معماری ساختمان و مقاوم بودن آن را دلیل ساخت این فضا می‌دانند در صورتی که گروهی دیگر اعتقاد دارند امکان دارد اشیایی در آنجا وجود داشته یا دری مخفی به سایر قسمت‌های هرم درآنجا باشد.


پروژه اسکن سه بعدی اهرام مصر توسط گروهی از دانشمندان  دانشگاه‌های کشور‌های فرانسه و ژاپن از سال ۲۰۱۵ آغاز شده و اکنون درجدیدترین دستاورد آن‌ها موفق به کشف راهرویی مخفی شده اند.


ذرات اتمی به کار رفته دراین روش ۲۰۰ برابر بیشتر از الکترون هسته سلول هامی توانند از درون ساختارها، سنگ‌های بزرگ و صخره‌ها عبور کنند و جسم یا اجسام یا فضای خالی پشت دیواره‌ها را آشکار سازی کنند؛ اساس این روش مانند روش عکس برداری اشعه ایکس است که برای بررسی وضعیت استخوان‌های بدن انسان به کار می‌رود.


کارشناسان امیدوارهستند با ادامه تحقیق‌ها به یافته‌های جدیدتری ازاین بنای مرموز و منحصربه فرد دست پیدا کنند.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۸۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 6094137 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • بازداشت فرد متخلف در تبلیغ یک آرایشگاه زنانه
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / موعود شمخانی؛ داستان یک بازداشت بزرگ