Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: این گزارش در مهمترین بخش خود هشدار می دهد که بر اثر پدیده النینو( خشکسالی و از دست رفتن قدرت درختان در جذب دی اکسید) سال 2016 میلادی بالاترین درصد تولید دی اکسید کربن در زمین بوده است. گاز متان به دلایلی نامعلوم رو به افزایش است و قدرت تابش 40 درصد افزایش یافته و بر گرم شدن هوای زمین افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز آثار عملکرد مثبت پیمان پاریس هم نمایان نشده است

محققان معتقدند که فعالیت‌های بشری و پدیده ال نینیو باعث شده شتاب افزایش غلظت دی اکسید کربن در جو زمین به حدی برسد که در ۸۰۰ هزار سال گذشته بی‌سابقه است، در نتیجه مقدار دی اکسید کربنی که اکنون در جو زمین تجمع پیدا کرده در سه تا پنج میلیون سال اخیر سابقه نداشته است.
به این ترتیب دانشمندان می‌گویند که بعید است بتوان به هدف اصلی پیمان پاریس رسید. هدف این بود که تا سال ۲۰۳۰ میانگین حرارت زمین از دو درجه سانتیگراد نسبت به شروع انقلاب صنعتی بالاتر نرود.
برآورد امسال سازمان هواشناسی جهانی بر اساس ایستگاه‌های اندازه گیری است که در ۵۱ کشور دنیا پراکنده‌اند و غلظت گازهای گرم کننده کره زمین مثل دی اکسید کربن، متان و مونوکسید دی نیتروژن را اندازه می‌گیرند.
آنچه در گزارش سازمان هواشناسی جهانی آمده آن مقدار از گازهای گرم کننده است که در جو زمین باقی مانده وگرنه بخشی عظیمی از این گازها را اقیانوس ها و بیوسفر (بخش زنده کره زمین) جذب کرده اند.
به این ترتیب در جو زمین در سال گذشته غلظت دی اکسید کربن به بیش از ۴۰۳ قسمت در میلیون رسید در حالی که سال پیش از آن چهارصد قسمت در میلیون بود.
دکتر اکسانا تاراسووا رئیس برنامه پایش جو سازمان هواشناسی جهانی گفت آنچه در سال ۲۰۱۶ مشاهده شده بزرگترین میزان افزایش در سی سالی است که شبکه پایش جو کار خود را آغاز کرده است: "پیش از این بزرگترین میزان افزایش دی اکسید کربن در جو در ال نینیوی قبلی بود، در سال ۸-۱۹۹۷ که ۲.۷ قسمت در میلیون افزایش یافت، اما اکنون ۳.۳ قسمت در میلیون است که پنجاه درصد بیش از متوسط ده سال اخیر است."
پدیده ال نینیو باعث کاهش جذب دی اکسید کربن می‌شود چرا که خشکسالی به همراه می آورد و به این ترتیب توان گیاهان و درختان را برای جذب دی اکسید کربن کم می‌کند.
گزارش سازمان هواشناسی جهانی نشان می‌دهد که میزان دی اکسید کربنی که فعالیت بشر آزاد می‌کند کاهش یافته است، اما به گفته دکتر تاراسووا آنچه اهمیت دارد مجموع دی اکسید کربنی است که در جو تجمع پیدا کرده و چرا که این گاز قرن‌ها در جو می‌ماند.
گزارش سازمان هواشناسی جهانی همچنین حاکی است که در هفتاد سال گذشته افزایش دی اکسید کربن در جو صد برابر مقداری است که در پایان عصر یخبندان بوده است.
افزایش سریع دی اکسید کربن در جو زمین، بنا به گزارش سازمان هواشناسی جهانی، به "تغییرات غیر قابل پیش بینی در سیستم آب و هوا" و "اختلالات اقتصادی و اکولوژیک" منجر می‌شود.
در این گزارش همچنین آمده که از سال ۱۹۹۰، قوه تابش (radiative forcing) چهل درصد افزایش یافته و این هم بر گرم شدن آب و هوای زمین اثر دارد.
دکتر تاراسووا می گوید: "این مثل این است که مقدار زیادی حرارت به سیستم آب و هوایی تزریق شود."
قوه تابش تفاوت بین انرژی‌ای است که زمین از نور خورشید دریافت می‌کند با انرژی‌ای که از خود به بیرون ساطع می‌کند. اما مسئله این است که "این تغییرات مثل قبل ده هزار سال طول نمی‌کشد و بسرعت اتفاق می‌افتد. ما در باره وضعیت فعلی این سیستم چیزی نمی‌دانیم و این کمی نگران کننده است."
زمانی که چنین میزانی از دی اکسید کربن در جو تجمع پیدا کرده بود سه تا پنج میلیون سال پیش در میانه عصر پلیوسن بود که هوای کره زمین از الان دو تا سه درجه گرمتر بود و به دلیل آب شدن یخهای گرین‌لند و غرب قطب جنوب، سطح آب دریاها ده تا بیست متر بالاتر بود.
کارشناسان معتقدند که گزارش امسال سازمان هواشناسی جهانی مایه نگرانی است. پروفسور یوآن نیسبت از دانشگاه رویال هالووی لندن به بی‌بی‌سی گفت: "افزایش سه قسمت در میلیون در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ بسیار بیش از حد است، دو برابر مقداری است که در دهه ۲۰۰۰-۱۹۹۰ بود."
"این خیلی مهم است که توافق پاریس را دنبال کنیم و بسرعت از سوخت‌های فسیلی فاصله بگیریم، نشانه‌هایی وجود دارد که این اتفاق دارد می‌افتد اما تاثیر آن هنوز دیده نشده است."
یکی از نگرانی‌هایی که گزارش سازمان هواشناسی جهانی به آن اشاره کرده، افزایش اسرار آمیز متان در جو کره زمین است که مثل دی اکسید کربن از متوسط ده سال گذشته بیشتر است. به گفته پروفسور نیسبت این نگرانی وجود دارد که یک چرخه معیوب شکل بگیرد و افزایش متان در جو باعث افزایش آزاد شدن متان از منابع طبیعی شود.
"افزایش متان از سال ۲۰۰۷ بخصوص در سالهای ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ چیزی است که توافق پاریس پیش بینی نکرده بود. افزایش متان در مناطق حاره و تحت حاره شدیدتر است. ایزوتوپ کربن در متان نشان می‌دهد که این افزایش به علت سوخت‌های فسیلی نیست. ما نمی‌فهمیم چرا متان در حال افزایش است. این ممکن است بازخورد تغییرات آب و هوای زمین باشد. خیلی نگران کننده است."
به عقیده ناظران، این اندازه گیری‌های جدید خوش‌بینی به تحقق اهداف توافق اقلیمی پاریس را کم کرده است.
اریک سولهایم مدیر محیط زیست سازمان ملل می‌گوید: "اعداد دروغ نمی گویند، ما هنوز خیلی خیلی زیاد گاز گلخانه‌ای تولید می‌کنیم و این روند باید معکوس شود."
"ما همین حالا هم بسیاری از راه حل‌ها را می‌دانیم. اکنون به ارده سیاسی جهانی و احساس عجله نیاز داریم."
این گزارش یک هفته پیش از گفتگوهای اقلیمی بعدی سازمان ملل منتشر شده که در بن آلمان برگزار می شود. با اینکه دونالد ترامپ Trump رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که قصد دارد آمریکا را از توافق پاریس خارج کند، هدف از نشست آلمان پیشبرد و شفاف سازی مقررات توافق پاریس است 

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۱۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به موضوع مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها، گفت: پرداخت یارانه دارو ربطی به ما ندارد.

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی، در اولویت سازمان بیمه سلامت است؛ مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات فروردین ۱۴۰۳ نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت در این بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تأمین کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • مصدومیت نگران کننده ستاره سیتی مقابل فارست
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • حضور اکسید در نمایشگاه خودروی پکن
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • وحید امیری و تکرار اتفاق تلخ استرالیا