Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@00:32:43 GMT

کمبود اعتبار مانع حفاظت موثر از عرصه‌های منابع ملی

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۱۱۶۷۳

کمبود اعتبار مانع حفاظت موثر از عرصه‌های منابع ملی

معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: کمبود اعتبار مانعی بر سر راه حفاظت موثر از عرصه های منابع ملی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی دلخوش در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با اعلام این خبر اظهار کرد: کمبود و ناکافی بودن اعتبار و مزید بر علت، عدم تخصیص و نقدینگی و همچنین بازنشستگی بدون جایگزینی نیروهای رسمی که وظیفه حفاظت را به عهده داشته اند، باعث شده تا در چند سال اخیر موضوع حفاظت و نگهداری از انفال و پوشش های جنگلی و مرتعی متناسب با سطح و نیاز استان نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: در حالی که نرم موثر از عرصه های جنگلی هر ده هزار هکتار و عرصه های مرتعی تا سی هزار هکتار می باشد اما عرصه های ملی 17میلیون هکتاری استان صرفا با یک نفر نیروی بخش خصوصی آن هم با دستمزد بسیار پایین و یک نفر نیروی رسمی با چندین وظیفه در هر شهرستان حفاظت شوند که بر این اساس متوسط عرصه ای که هر نیروی حفاظتی باید گشت و مراقبت انجام دهد، به بیش از 600هزار هکتار افزایش یابد.

معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: علیرغم تلاش های جهادی گونه و بی ادعای کارکنان منابع طبیعی خصوصا همکاران یگان حفاظت که باعث شده در شش ماه اول امسال بیش از هزار و 6هکتار از اراضی تصرف شده با ارزش بیش از 71میلیارد تومان از چنگان متصرفین خارج شود، اما متاسفانه همچنان خطر تخریب و تصرف اراضی ملی و قطع درختان از جمله درختچه تاغ به شدت استان را تهدید می کند و ضرورت دارد دستگاه های ذی مدخل در تخصیص اعتبار، اداره کل منابع طبیعی استان را یاری کنند.

 دلخوش بیان کرد: به منظور جبران بخشی از کسری نیروی حفاظتی، پروژه ای تحت عنوان حفاظت مشارکتی در سطح اداره کل تعریف شده و اعتبار هرچند ناکافی به آن اختصاص داده شده که در مناطق بحرانی ضمن توزیع رایگان آبگرم کن خورشیدی و تنور گازی، تفاهم نامه حفاظتی با بهره برداران منعقد و تعهداتی برای آنها به منظور جلوگیری از بوته کنی و قطع درختان و اطلاع رسانی در خصوص آتش سوزی های احتمالی تعیین شده است.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت