Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز از شیراز، نامش کورده شیخ ثبت شده اما اهالی آن را کردشیر می‌خوانند، روستایی در بخش صحرای باغ لارستان که تاروپود زندگی مردمانش با مشکلات و محرومیت‌های بسیاری گره خورده است.

«اینجا خبری از معابر آسفالت شده نیست، قطعی آب به صورت روزانه رخ می‌دهد،گاز رسانی در حال انجام است اما بعید است که امسال گاز به روستا برسد اما بیکاری مهم‌ترین خبر در این روستاست» اینها عبارتی است که از صحبت‌های سیف‌الله ناقوسی، دهیار روستا دستگیرم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در گفت‌وگو با امتداد از مشکلات ریز و درشت روستا سخن می‌گوید. 

لوله‌های فرسوده و قطعی مکرر آب 

به گفته دهیار روستا کیفیت آب بسیار پایین است و همین امر سبب شده که مردم از آب شیرین‌کن استفاده کنند همچنین آب به صورت مکرر قطع می‌شود که ناقوسی علت آن را فرسودگی لوله‌های آبرسانی می‌داند. براساس صحبت‌های دهیار روستا از شبکه اصلی تا منبع آب روستا ۴ کیلومتر است که فرسوده شده است. 

وی از احداث شهرک جدید در همجواری روستا سخن می‌گوید که مشکل تامین آب دارد در حالی که آبفای روستایی اعلام کرده مردم علاوه بر حق انشعاب هزینه حفاری را نیز باید خود پرداخت کنند در صورتی که تامین این هزینه برای مردم مشکل است. 

رسول عسکری، رئیس آبفای روستایی لارستان فرسودگی را یکی از مشکلاتی می‌داند که سبب هدررفت ۴۰ درصد از آب روستاها می‌شود. به گفته وی از ۳۹۴ کیلومتر خط انتقال آب روستاهای لارستان ۱۳ کیلومتر و از ۵۳۳ کیلومتر خط شبکه توزیع ۲۹۰ کیلومتر فرسودگی دارد. 

آنطور که رئیس آبفای روستایی لارستان می‌گوید: شبکه آبرسانی روستای کورده شیخ جزء شبکه‌های نو در بخش فداغ و عمر آن ۱۰ سال است با این حال چند روز اخیر تعمیرات انجام شده و علت قطعی آب ممکن است خرابی مجدد باشد. 

به گفته وی این روستا و ۲ روستا دیگر لارستان از خطی که جزء روستاهای گراش است، آب می‌گیرد و براساس توافقی که انجام شده آبرسانی باید توسط شهرستان گراش انجام شود. عسگری درباره تعویض شبکه آب روستایی و حل مشکلات ناشی از فرسودگی می‌گوید: طرح جامع اطلاعاتی از مشکلات آب روستاها  تهیه شده اما اعتباری برای حل مشکل نیست.  

رئیس آبفای روستایی لارستان درباره شهرک جدید تاسیس و مشکلات تامین آب آن نیز می‌گوید: بنیاد مسکن برای ساخت روستا و شهرک جدید مجوز می‌دهد بدون اینکه به تامین آب آن توجهی داشته باشد. به گفته وی اداره آبفا برای تامین آب این شهرک اعتباری ندارد. 

بیکاری جمعیت کردشیر را نصف کرد  

بیکاری معضل دیگری است که دهیار روستای کردشیر مطرح می‌کند موضوعی که سبب شده جمعیت این روستا از ۴۵۰ نفر به ۱۹۲ نفر تقلیل پیدا کند. وی از همت و اراده مردم روستا برای کار سخن می‌گوید اما حمایتی از مردم برای ایجاد کارگاه‌های کوچک یا راه‌اندازی مرکز تولید محصولات دامی و لبنی وجود ندارد. 

ناقوسی بر این باور است که همت و اراده مردم کردشیر برای انجام کارهای جمعی می‌تواند سبب شود که کارگاه‌های کوچک و بزرگ در روستا شکل گیرد و بیکاری برطرف شود البته دهیار روستا در صحبت‌هایش بر حمایت از مردم برای راه‌اندازی کسب و کار جدید تاکید دارد. 

عبدالمهدی قاسمی، رئیس اداره تعاون لارستان که پیش از این در گفت‌وگو با امتداد با عنوان طرح دهکده مشاغل روستایی در روستاهای این شهرستان سخن گفته بود، این بار از برگزاری جلسات با بخشداری‌های مختلف و توسعه این طرح در همه روستاها خبر داد. 

به گفته وی این طرح برای راه‌اندازی مشاغل کوچک است و برای سرمایه‌گذاری‌های کلان و زمان‌بر تعریف نشده است با این حال وضعیت روستاها امکان‌سنجی و در صورت تائید این طرح در روستا اجرا می‌شود. 

قاسمی راه‌اندازی مشاغل کوچک تحت این عنوان را همچون شهرک صنعتی در مقیاس کوچک اعلام می‌کند و می‌گوید: در صورتی که در روستایی امکان اجرای این طرح نباشد، با تجمیع روستاها و تمرکز بر یک روستا تلاش می‌شود این طرح اجرا و درصد بیکاری در روستاها را کاهش داد. 

امتداد نیوز بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت ۸ الی ۱۶ با شماره تماس ۰۷۱۳۲۲۸۱۹۷۵ با دفتر امتداد نیوز استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۷۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در این باره به ایسنا، گفت: وجود رودخانه، سد و محصولات و فراورده‌های کشاورزی، لبنی و دامی از جمله ظرفیت‌هایی است که برای گردشگری در آن منطقه وجود دارد.

محمدحسین ارسطوزاده با اشاره به این‌که دزپارت یکی از ورودی‌های استان محسوب می‌شود، بیان کرد: با هدف تقویت گردشگری و بهسازی فضا‌ها و محوطه‌های گردشگری شهرستان، چندین طرح در حوزه روستایی، پشتیبانی و اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران محلی در حوزه گردشگری صنایع‌دستی تعریف کرده‌ایم.

او با تاکید بر استمرار کار در حوزه آموزش افزود: اگرچه در سال گذشته بیش از ۵۰ دوره آموزشی با رویکرد تقویت جامعه روستایی و گردشگری در روستا‌های سطح استان برگزار شد که بخش قابل توجهی از آنها در حوزه شهرستان دزپارت بود، اما این موضوع باید تداوم داشته باشد که به صورت جدی آن رادنبال خواهیم کرد.

ارسطوزاده بیان کرد: برای این‌که جامعه محلی و روستایی برای در دست گرفتن مدیریت و تدبیر گردشگری در ابعاد محلی آماده شود، مستلزم این است که مدیران شهرستانی و ترجیحا بخشداران و دهیاران و نیز شورا‌های روستا‌ها در حوزه گردشگری وارد عمل شوند.

او با اشاره به این‌که بعد از آموزش جامعه محلی، روستا‌هایی که قابلیت گردشگری دارند باید در این زمینه ورود کنند افزود: برای این که اختیار و تدبیر مدیریت امور گردشگری به دهیاران و شورا‌ها واگذار شود، سازوکاری با اداره‌کل امور روستایی تدوین شده است. ضمن این‌که بخش زیرساخت‌ها نیز از راه طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای دولت پیش می‌رود.

دیگر خبرها

  • پیگیری بیمه شورای روستایی در کشور
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • اجرای ۲۲ هزار و ۵۰۰ متر شبکه توزیع آب آشامیدنی در شهرستان درمیان