Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - راه‌آهن گرگان- بجنورد- مشهد ازجمله پروژه‌هاي مهم اين حوزه است که سال‌ها در دستور کار دولت‌هاي مختلف قرار داشته اما اين طرح در عمل از روي کاغذ فراتر نرفته است.
خبرگزاري مهر- گروه استان‌ها: راه‌آهن به‌عنوان شريان ارتباط مؤثر، جايگاه ويژه‌اي در رشد و توسعه اقتصادي هر منطقه‌اي دارد و به دليل قابليت و توان حمل بار انبوه و جابجايي مسافر، صرفه‌جويي در مصرف انرژي، ايمني بسيار بالا و پيشگيري در آلودگي محيط‌زيست از اهميت خاصي برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بي‌شک يکي از مهم‌ترين عوامل تحول اقتصاد در هر منطقه برخورداري از خطوط ريلي است که به‌تبع آن توسعه همه‌جانبه را به دنبال دارد اما اين مهم در خراسان شمالي تحقق‌نيافته و طرح راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد باوجود گذشت حدود 10 سال همچنان بي‌نتيجه باقي‌مانده است.
راه‌آهن گرگان - مشهد در ليست چهار هزار پروژه نيمه‌تمام است که با گذشت حدود 10 سال از آغاز عمليات اجرايي آن و چهار بار کلنگ زني هنوز به فاز اجرايي نرسيده است. اين پروژه ريلي نخستين بار سال 1388 با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير وقت راه و شهرسازي کلنگ زني شد و بعدازآن هم دو سه بار ديگر کلنگ به زمين خورد و اما موانع اجراي آن حل نشد.
مهرماه چهار سال بعد در سفر مقام معظم رهبري به خراسان شمالي و با دستور ويژه معظم له، دولت 144 ميليون يورو اعتبار از محل شرکت مهاب قدس براي اجراي اين پروژه به پيمانکار (آستان قدس) اختصاص داد تا راه‌آهن گرگان – مشهد وارد فاز اجرايي شود.

مدتي بعد دولت دهم در نشستي تامين منابع اجرايي پروژه را مصوب کرد اما بازهم راه آهن گرگان- بجنورد- مشهد عملا وارد فاز اجرايي نشد و با روي کار آمدن دولت يازدهم وزير نيرو پيشنهاد لغو اين مصوبه و بازگرداندن شرکت مهاب قدس به وزارت نيرو را داد و قرار شد اين خط ريلي از سه نقطه اجرايي شود.
قرار بود اين خط ريلي 700 کيلومتري که دو سوم آن در خراسان شمالي و مابقي در گلستان و خراسان جنوبي قرار دارد، پس از اجرا ظرفيت حمل هفت ميليون تن بار و جابه جايي سالانه پنج ميليون مسافر را ايجاد کند.
پروژه راه آهن در دولت‌هاي مختلف و پيش‌ازاين بارها در دستور کار قرار گرفته اما هيچ‌گاه به ميدان عمل نرسيده استقطار وعده‌ها در خصوص اجرايي شدن پروژه راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد ايستگاه ندارد و تاکنون نيز وعده‌هاي داده‌شده براي اين پروژه از حد کاغذ فراتر نرفته است تا صداي شنيدن سوت قطار در خراسان شمالي در ذهن مردمان اين استان به آرزويي دست‌نيافتني تبديل شود.
البته اخيراً مقام عالي دولت دوازدهم در خراسان شمالي خبر از نشست مشترک با استاندار تازه منصوب‌شده گلستان با محوريت هم‌انديشي در خصوص پروژه خط ريلي گرگان-بجنورد-مشهد داده و استاندار گلستان نيز در اظهارنظري اجرايي شدن اين طرح با استفاده از منابع دولتي و يا «B.O.T» را از سال آينده وعده داده است.
اين پروژه در دولت‌هاي مختلف و پيش‌ازاين نيز بارها در دستور کار قرار گرفت اما هيچ‌گاه به ميدان عمل نرسيد، پروژه اثرگذاري که در صورت تحقق، علاوه بر ظرفيت‌هاي اقتصادي و ترانزيتي که در امر جابه‌جايي کالا دارد، در جابه‌جايي مسافر نيز نقش ارزنده‌اي ايفا مي‌کند و هرساله شمار زيادي از علاقه‌مندان به زيارت بارگاه ثامن‌الحجج (ع) را به مشهد مقدس منتقل خواهد کرد.
اجراي راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد با اعتبارات دولتي امکان‌پذير نيست
نماينده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان، راز و جرگلان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ايجاد راه‌آهن بجنورد-مشهد- گرگان اظهار کرد: عملاً کاري در اين زمينه انجام‌نشده است.
علي قرباني عنوان کرد: با اعتبارات دولتي تا 100 سال آينده هم نمي‌توان اين پروژه را اجرايي کرد.

وي با تأکيد بر اينکه اين طرح بايد از طريق فاينانس و سرمايه‌گذار خارجي دنبال شود، گفت: آستان قدس 15 درصد سرمايه‌گذاري بر روي اين طرح را تعهد کرده و چنانچه 85 درصد نيز از سوي سرمايه‌گذار چيني انجام شود، پروژه راه‌آهن بجنورد-مشهد- گرگان اجرايي خواهد شد.
عضو گروه برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي مهم‌ترين چالش در خراسان شمالي را اشتغال عنوان کرد و افزود: بايد در راستاي حل اين مشکل، زيرساخت‌هاي استان ازجمله راه‌آهن، فرودگاه و غيره توسعه يابد و درزمينهٔ جذب سرمايه‌گذار خارجي بيشتر فعال بود.
راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد طرحي روي کاغذ است
رئيس مجمع نمايندگان خراسان شمالي در مجلس شوراي اسلامي نيز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد طرحي روي کاغذ است چراکه در اين خصوص اقدامي انجام‌نشده و هشت هزار ميليارد تومان بودجه موردنياز براي اين پروژه است.
هادي قوامي تصريح کرد: خط ريلي بجنورد-اسفراين-نقاب که اخيراً شيروان نيز به آن اضافه‌شده، تنها پروژه راه‌آهن خراسان شمالي است که رديف بودجه‌اي دارد و منابع آن مشخص است.

تا زماني که سرمايه‌گذاري وجود نداشته باشد تا منابعي را هزينه کند، اجرايي شدن راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد امکان‌پذير نيستوي گفت: در حال حاضر قطعه اول راه‌آهن اسفراين - نقاب 95 درصد و قطعه دوم اين پروژه شامل محور اسفراين- بجنورد 20 درصد پيشرفت فيزيکي دارد که بااتصال اين راه‌آهن به شبکه ريلي کشور شاهد تحول عظيمي در استان خواهيم بود.
وي عنوان کرد: اعتبار 300 ميليون دلاري که از محل صندوق توسعه ملي به اين پروژه اختصاص پيداکرده است به‌زودي به بانک ابلاغ و به‌منظور تکميل راه‌آهن اسفراين-بجنورد-شيروان به پيمانکار پرداخت مي‌شود.
نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي بابيان اينکه طي سه سال آينده بجنورد از طريق راه‌آهن جوين-اسفراين به شبکه ريلي کشور متصل خواهد شد، اظهار کرد: در صورت تحقق اين امر، پس‌ازآن مي‌توان پروژه گرگان-بجنورد-مشهد را نيز راحت‌تر اجرايي کرد.
قوامي تأکيد کرد: در حال حاضر با منابع و بودجه دولتي تا زماني که سرمايه‌گذاري وجود نداشته باشد تا منابعي را هزينه کند، اجرايي شدن راه‌آهن گرگان-بجنورد-مشهد امکان‌پذير نيست.
3 شهر خراسان شمالي به شبکه راه‌آهن سراسري متصل مي‌شود
رئيس کميسيون اجتماعي مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با موافقت وزارت راه و شهرسازي، راه‌آهن شيروان-بجنورد-اسفراين-سبزوار (نقاب) در رديف تخصيص بودجه براي آغاز عمليات اجرايي در سال 97 قرارگرفته است.

عبدالرضا عزيزي عنوان کرد: با پيگيري‌هايي که از قبل انجام‌شده بود، مقرر شد شيروان از پروژه راه‌آهن مشهد-بجنورد-گرگان منفصل و به خط ريلي شيروان-بجنورد-اسفراين-سبزوار (نقاب) متصل شود.
عزيزي تصريح کرد: با طي تمام مراحل اداري و با پيگيري‌هاي مجدد که در خصوص اعمال ماده 23 صورت گرفت، با اين طرح در وزارت راه و شهرسازي موافقت شد.
وي گفت: با نامه وزارت راه و شهرسازي به سازمان برنامه‌وبودجه، طرح خط ريلي در مسير شيروان-بجنورد-اسفراين-سبزوار (نقاب) براي آغاز عمليات اجرايي در رديف تخصيص بودجه در سال 97 قرار گرفت.
نماينده مردم شيروان در مجلس شوراي اسلامي تأکيد کرد: اتصال سه شهر اصلي خراسان شمالي به شبکه راه‌آهن سراسر ازجمله اهدافي است که با اجراي اين طرح محقق مي‌شود.
بنابراين گزارش هرچند اجراي اين پروژه در سه استان توسعه اقتصادي، ايجاد اشتغال، انتقال سريع بار ترانزيت شرق خزر به سمت افغانستان، چابهار و آب‌هاي آزاد و سفر ايمن براي مسافران و زائران را به ارمغان مي‌آورد اما نشست‌هاي مختلف و پيگيرهاي مکرر نتوانسته است اين پروژه را به خوان آخر برساند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۰۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فرماندار مشهد در دومین جلسه قرارگاه پایش آب مشهد در سال جاری که در شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد گفت: بازدید‌های میدانی در بالادست سد‌ها به صورت هفتگی انجام و با متخلفانی که دارای انشعاب غیرمجاز آب بویژه در باغ ویلا‌ها هستند برخورد می‌شود.

محسن داوری افزود: بالادست سد‌ها مهم است و باید مدیریت شود و این تکلیف شرعی و قانونی مسئولان اجرایی است؛ و لازم است برخورد با انشعابات غیرمجاز آب بویژه در بالادست سد‌ها در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی و مرتبط شهرستان مشهد باشد.

وی گفت: تأمین آب شهر مشهد از اولویت‌های اساسی است و این قابل پذیرش نیست درحالکیه مشترکان مجاز حقوق قانونی خود را می‌پردازند، عده‌ای دیگر با ایجاد انشعاب غیرمجاز، ضمن اجحاف در حق سایر مشترکین مجاز، به منابع آبی صدمه بزنند و فقط به دنبال منافع خود باشند در شرایطی که با خشکسالی و کمبود آب شدید برای دومین کلانشهر مشهد روبه رو هستیم.

فرماندار مشهد با  اشاره و تأکید بر مصوبه اجرایی برخورد با برداشت‌های غیرمجاز در بالادست سه سد ارداک، طرق و کارده افزود: بازدید‌های میدانی در بالادست سد‌ها به صورت هفتگی در قالب تیمی با محوریت بخشداری انجام و با متخلفان دارای انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در باغ ویلا‌ها ضمن تشکیل پرونده قضایی برخورد جدی خواهد شد.

داوری  تأمین منابع مالی برای تکمیل طرح های آبرسانی به مشهد را ضروری دانست و گفت:  تکمیل طرح های آبرسانی به صورت جدی در دستور کار است که برای تأمین منابع مالی تکمیل طرح های آبرسانی باید اقدامات فوری انجام شود.

دیگر خبرها

  • پیگیری ۱۸۴ درخواست در ملاقات مردمی با فرماندار مشهد
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس
  • کم‌کاری‌ شهرداری موجب خسارت ۲۰۰ میلیاردی در پروژه شهربازی شد
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • تحمیل خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری گرگان / زمان تکمیل شهربازی مبهم است
  • مطالبه برخی امتیازات سرمایه‌گذاران در پروژه‌های شهری گرگان منطقی نیست
  • فناوری‌های وارسی پروازی در فرودگاه گرگان انجام شد
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد از امروز
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله