Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز دکتر محمد تقی رستم وندی در نشست خبری خود با عنوان " سیاست ها و برنامه های کلی مرتبط با آسیب های اجتماعی ،مسائل مرتبط با شورای اجتماعی و سازمان امور اجتماعی " که در سالن شهید رجایی وزارت کشور با حضور اصحاب رسانه برگزار شد گفت: طرح صیانت اجتماعی پس از ترک باید مورد توجه خاص قرار گیرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه از اولین جلسه که مسئولان در جلسه ای آسیب های اجتماعی را به سمع و نظر مقام معظم رهبری رساندند دو سال می گذرد گفت: به دلیل اهمیت دستاوردهای به دست آمده در جلسه اول ، جلسات تکرار شد و به دنبال دستور مقام معظم رهبری وزارت کشور موظف به پیگیری مسائل و آسیب های اجتماعی شد و ماموریت‌هایی به وزارت کشور موکول شد که طی آن قرار شد آیین‌نامه شورای اجتماعی کشور اصلاح شود و جایگاه شورای اجتماعی ارتقاء یابد و از آن تاریخ، شورای اجتماعی با ریاست رییس جمهور تشکیل شود؛ بنابراین آیین‌نامه شورای اجتماعی در سوم اسفندماه سال 95 اصلاح شد و اعضای جدیدی به شورا پیوستند و جلسات آن به صورت منظم شکل گرفت. همچنین رییس جمهور در سال 95 و 96 دو بار در این جلسات شورا حضور یافتند.

قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی گفت: با توجه به افزایش اعتبارات وزارت راه و شهرسازی در حوزه حاشیه‌نشینی، فعالیت‌های بهسازی و مرمت محلات حاشیه‌نشین کشور در نیمه نخست سال 96 افزایش یافته است که امیدواریم این رقم همچنان رو به افزایش باشد.

برای اولین باردر وزارت کشور یک نظام جامع رصد اجتماعی طراحی شد

رستم وندی افزود : برای اولین باردر وزارت کشور یک نظام جامع رصد اجتماعی طراحی شد و بر اساس آن تکالیف برنامه توسعه ششم به عهده وزارت کشور گذاشته شد و اطلاعات این نظام جامع مبنی بر ثبت و آمار جمع آوری شده و برخی از اطلاعات پیمایشی و گزارش های دستگاه های رسمی کشور بود.

این اطلاعات از طریق گروه های داده کاوی و آینده پژوهی و سیاست گذاری بر اساس یک مبنای علمی متناسب با واقعیت های روز در اختیار شورای اجتماعی قرار داده شد و دستگاه‌های اجرایی، انتظامی، قضایی معمولا داده‌هایی از حوزه‌های اجتماعی جمع‌بندی می‌کنند و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها نیز برهمین داده‌ها صورت می‌گیرد و از آنجایی که تا به امروز در کشور، نظام جامع رصد آسیب اجتماعی نداشته‌ایم و برای اولین بار است که این نظام جامع ایجاد شده و همه اطلاعات را از دستگاه‌ها جمع‌آوری می‌کنند.

رستم وندی گفت: به دنبال اقدامات سال گذشته مجلس شورای اسلامی در میان برنامه ششم توسعه بحث آسیب‌های اجتماعی را مدنظر قرار داد و شاخص‌های کمی و کیفی مهمی را مشخص کردند براین اساس مشخص شد که شاخص های کمی و کیفی معضلات اجتماعی شامل کاهش 10 درصدی نرخ جرایم در کشور، کاهش 10 درصدی حاشیه‌نشینی به صورت سالیانه، کاهش 25 درصدی کودکان کار نسبت به جمعیت هدف، در بر گرفتن 25 درصدی توانبخشی سالمندان نسبت به جامعه هدف، در بر گرفتن 75 درصدی بیماران مزمن روانی نسبت به جامعه هدف، کاهش 10 درصدی میانگین سن ازدواج نسبت به سال پایه، افزایش نرخ باروری در کشور به 2.5 فرزند، کاهش 20 درصدی نرخ طلاق نسبت به سال پایه، کاهش 31 درصدی تلفات رانندگی و پایان برنامه 5 ساله است. و نرخ باروری در کشور نیز به 2.5 فرزند افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه تکالیف کیفی که بر عهده دستگاه ها گذاشته شد دولت را مکلف به طراحی و کنترل آسیب های اجتماعی کرد گفت: اولویت ها در سال 95 به دنبال تشکیل جلسات مکرر با مقام معظم رهبری عبارت بود از : اعتیاد – حاشیه نشینی – طلاق – مفاسد اخلاقی و مناطق جغرافیایی که این آسیب ها در آن وضعیت حاد دارد در دستور کاردستگاه ها قرار گیرد.

قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی اجتماعی گفت :با توجه به گسترش حاشیه نشینی در سال 96 اعتبارات بودجه وزارت راه افزایش یافت به دلیل افزایش اعتبارات وزارت راه و شهرسازی در حوزه حاشیه‌نشینی، فعالیت‌های بهسازی و مرمت‌ محلات حاشیه‌نشین در کشور در نیم سال اول سال 96، 300 درصد افزایش یافت و وزارت راه و بسیج اقدامات مهمی را در 7 مرکز استان انجام دادند و مقرر شد برای اولین بار در 10 مرکز استان و هر استان در 10 منطقه دفاتر تسهیل گری و توسعه اجتماعی به منظور بهبود کیفیت زندگی در حاشیه نشینی تشکیل شود.

حاشیه نشینی

در حوزه حاشیه‌نشینی از سوی قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد کشور اقداماتی انجام شده است که این اقدامات منجر شد محدودیت‌های زیادی در حوزه تصرف و تخریب اراضی شهری ایجاد شود و در سال 95 پرونده‌های مرتبط با تخریب و تصرف اراضی شهری کاهش یابد که این اقدام گامی رو به جلو برای جلوگیری از گسترش حاشیه‌نشینی در کشور بود. البته آماری نداریم که روند حاشیه‌نشینی یعنی مهاجرت و سکونت به حاشیه ادامه دارد یا خیر؟ اما براساس اطلاعات قوه قضاییه پرونده‌های تخریب و تصرف اراضی شهری در سال 95 کاهش پیدا کرد و اجرای طرح حدنگار «کاداستر» در قوه قضاییه کمک کننده به این کاهش بود.

جمع آوری معتادان متجاهر

وی با اشاره به اینکه در سال 95 تا 96 در فعالیت های مبارزه و مقابله با مواد مخدر 190 درصد کشف پیش سازه های هرویین و شیشه در سطح کشور افزایش پیدا کرد گفت:افزایش کشفیات در بر هم زدن باندهایی که به تولید و توزیع مواد مخدر اقدام می کنند بسیار با اهمیت بود .

رستم وندی ادامه داد: جمع آوری معتادان متجاهر در 12 استان انجام و 13 هزار نفر جمع آوری شدند وبا وجود اینکه عدم ساماندهی معتادان متجاهر میزان سرقت ،قتل یا کودک ربایی را افزایش می دهد اما به دلیل زیاد بودن آنها در سطح شهر دیده می شوند.

1.5 میلیون نفر از دانش آموزان تحت آموزش های پیشگیرانه قرار گرفتند

به گفته رستم وندی ستاد مبارزه با مواد مخدر با کمک آموزش و پرورش موفق شد تا 1.5 میلیون نفر از دانش آموزان را تحت آموزش های پیشگیرانه قرار دهد و برای اولین بار امسال سه جلد کتاب به عنوان متن آموزشی با همکاری ستاد مواد مخدر و آموزش و پرورش و در اختیار معلمان قرار گرفت و تا بر مبنای محتوای یکسان با دانش‌آموزان راجع به پیشگیری از اعتیاد گفت‌وگو کنند بر همین اساس طرح نماد که یک ائتلاف 9 گانه در چند استان بود اجرا شد طرح "نماد" به اختصار نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان است.

شیب ملایم طلاق

وی گفت:در سه سال اخیر شیب ملایمی در طلاق داشته ایم یعنی از 1.9 نفر به ازای هر 1000 نفر در سال90 به 2.1 نفر به ازای هر 1000 نفر در سال 95 رسیده است که به ازای افزایش جمعیت تا حدودی افزایش داشته است هر چند نرخ طلاق ثبتی طبیعی است اما با توجه به وضعیت دینی و مذهبی انتظار داریم این میزان کمتر باشد.

طراحی سامانه ثبت الکترونیکی طلاق

رستم وندی گفت: قوه قضاییه با کمک بهزیستی سامانه ثبت الکترونیکی طلاق را طراحی کردند که این سامانه کمک می کند پیش از اینکه پرونده قضایی تشکیل شود زوجین تحت مشاوره روانشناسی قرار بگیرند که در این مشاروه 15 درصد توفیق صلح و سازش بین زوجین ایجاد شدو در سال 95، 10 درصد ورودی پرونده دعاوی خانواده در قوه قضاییه کاهش پیدا کرده همچنین ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در قوه قضاییه یک درصد کاهش پیدا کرده است.

برخوردهای پلیس با فروش نوزادان

رستم‌وندی در مورد فروش نوزادان گفت: دریک سال گذشته به دنبال ادعاهای مطرح شده برای فروش نوزادان طرح‌هایی برای مقابله با آن ارائه شد که برای اولین بار ماه گذشته مرکز مادر و کودک معتاد در کشور افتتاح شد که این کار با مشارکت تشکل‌های مردمی صورت گرفت و می‌تواند پاسخ مناسبی به این پدیده‌ها باشد. اما اگر مواردی اینچنینی به شکل سازماندهی شبکه‌ای یا توسط افراد سودجو باشد، وظیفه دستگاه‌های قانونی خواهد بود که برخوردهای انتظامی داشته باشند.

کودک آزاری

قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی به موضوع کودک آزاری اشاره کردو گفت: آمار مشخصی از کودک‌آزاری وجود ندارد اما 6 تا 7 درصد از تماس‌هایی که با مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی گرفته می‌شود مربوط به بحث کودک‌آزاری و همسرآزاری است؛ اما هنوز نظام رصد آسیب اجتماعی آنقدر دقیق نیست. ضمن اینکه دستگاه‌های موجود بایستی ماموریت‌های خودشان را پیگیری کنند و شورای اجتماعی به این پرونده‌ها ورود نکرده است؛ زیرا وظیفه شورای اجتماعی تدوین سیاست‌ها، پیگیری راهبردها و نظارت‌های کلان در کشور است و در موارد خاص ورود نداشته است.

به گفته رستم وندی با استقرار مرکز منسجم در فرمانداری تهران و 11 دستگاه اجرایی کودکان کار را جمع آوری و در مرکز یاسر غربالگری می شوند این کودکان کار با کودکانی فرق دارند وزارت کشور برای کودکان خیابانی بازمانده از تحصیل اقدامات مفیدی کرد ه است.

اولین بانک جامع متکدیان

به گفته رستم وندی از سال گذشته با تلاش هایی که با ارتباط با استان ها داشته ایم در 8 استان اولین بانک جامع متکدیان برای شناسایی از طریق اسکن قرینه چشم و انگشت نگاری تشکیل شده است.

رشد اعتیاد در زنان

رستم وندی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسکانیوز در مورد رشد اعتیاد در زنان گفت: در سال 94 پیمایش استخراج شده نشانگر افزایش میل به مصرف مواد در بانوان به میزان 4.5 درصد بود اما در سال جاری به 10 درصد رسیده است.

در طرح سلامت روان مشخص شد 23.6 درصد از مردم ایران از اختلات خلقی و روانی رنج می برند افسردگی در مردان 10 درصد و در بانوان 15 درصد است که این یکی از دلایل گرایش به مواد مخدر است .

در دولت یازدهم برای اولین بار با سرشماری در سراسر کشور همه سمن ها شناسایی و در بانک جامع اطلاعاتی تا پایان آذر ماه ثبت شدند.

خبرنگار : اکرم جدیدی ممتاز

705

رستم وندی محمد تقی رستم وندی قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی اعتیاد معتادان متجاهر طلاق نرخ طلاق زنان اعتیاد زنان حاشیه نشینی آسیب های اجتماعی صیانت اجتماعی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۳۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان آستارا با اشاره به آیات قرآن و احادیث اهل بیت (ع) به بیان تأثیر ایمان و تقوا در گشایش در زندگی و باز شدن درهای برکات الهی اظهار کرد: غفلت از یاد خدا را سبب محروم شدن از نعمت‌های الهی و بی بهره ماندن از رحمت پروردگار عالم در آخرت می‌شود.

امام جمعه آستارا با گرامیداشت هفته سلامت، اقدامات انجام گرفته توسط دولت در حوزه سلامت را شایسته تقدیر دانست و افزود: با توجه به شعار امسال باید در حوزه سلامت به سمت مردمی سازی برویم و با ترویج اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت و مشارکت مردم در طرح‌های غربالگری ضریب سلامت در جامعه را افزایش دهیم.

وی ضمن گرامیداشت هفتم اردیبهشت، روز ایمنی و حمل و نقل گفت: متأسفانه در تعطیلات نوروز امسال ۱۰۶۵ نفر در حوادث رانندگی فوت کرده و بیش از ۱۷۰۰۰ نفر مصدوم شده‌اند، در صورتی که با ایمن سازی راه‌ها و رعایت قوانین توسط رانندگان محترم این امکان وجود داشت که این هموطنان در کنار خانواده‌های خود باشند.

حجت الاسلام باقری ارومی نهم اردیبهشت، روز شوراها را نیز تبریک گفت و از اختلافات موجود بین اعضای شوراها گلایه کرد و افزود: اگر اختلاف نظر و سلیقه‌ها موجب تضارب آرا و افزایش بهره وری گردد بسیار مفید و ارزشمند است؛ اما وقتی اختلافات به نزاع و درگیری بینجامد سبب سستی و عقب ماندگی است.

حفظ و نگهداری پروژه‌های شهری از افتتاح آنها مهم‌تر است

وی آماده سازی بلوار شورا جهت استفاده عموم مردم را بعد از مدت‌ها تأخیر به فال نیک گرفت و ادامه داد: بالاخره پس از مطالبه گری در تریبون‌های مختلف و پیگیری‌های برخی مسؤولان این بلوار آماده افتتاح و بهره برداری است ولی یک تذکر خدمت شهردار محترم عرض می‌کنم نگهداری پروژه‌های پس از افتتاح از اصل آن پروژه مهم‌تر است و اگر قرار است این پروژه هم به سرنوشت ساحل کاکوله دچار شود بهتر است از اکنون فکری به حال آن کنید.

امام جمعه آستارا یازدهم اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر را تبریک گفته و افزود: کارگران نیروهای اصلی و موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند و در این سالی که جهش تولید با مشارکت مردم باید انجام پذیرد خیلی بیشتر نقش و اهمیت کارگران در تحقق شعار سال آشکار می‌شود.

وی سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم و روز عقیدتی و سیاسی در سپاه را گرامی داشت و اضافه کرد: رمز ماندگاری شهید مطهری، فکر اندیشه او به عنوان یک مکتب و یک روش فکری و اعتقادی است و این مهم او را به عنوان یک الگو و یک متفکر جریان ساز همیشه زنده نگه داشته است.

حجت‌الاسلام باقری ارومی با توجه به تبلیغات رسانه‌ای دشمن برای کم ارزش نشان دادن عملیات وعده صادق گفت: آنچه در این عملیات مهم بود اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین الملل بود، اینکه چند موشک شلیک شده و یا به هدف برخورد کرده است مسأله اصلی نیست. مسأله اصلی جرأت یافتن مسلمانان و آزادی خواهان عالم برای نابود کردن رژیم صهیونیستی است که به خوبی اتفاق افتاد و هیمنه تو خالی رژیم خبیث را در هم شکست.

کد خبر 6089112

دیگر خبرها

  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور