Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@17:37:45 GMT

گفتمان سازی پیشرفت علمی

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۲۲۲۴

گفتمان سازی پیشرفت علمی

تهران– ایرنا- در دنیای به هم پیوسته کنونی و تخصصی شدن امور، برای عقب نماندن از قافله علم، گریزی جز گفتمان سازی نداریم. تا زمانی که برای تحقق پیشرفت علمی جریان سازی نشود و مشورت ناپذیری وجود داشته باشد نمی توان انتظار پیشرفتی همه جانبه را شاهد بود.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، امروزه جریان سازی بخش مهمی از سیاستگذاری کشورها را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اهداف کلان کشورها ذیل گفتمان های راهبردی تعریف و تبیین می شوند.
بر این اساس یکی از مولفه های پیشرفت علمی، سامان مندی مسیر و ارائه چشم اندازی دقیق است. جریان سازی پیشرفت علمی کشور به مثابه نقشه راهی منجر به آن می شود که بتوانیم مسیر را هوشمندانه طی کنیم.
در این که دولت ها از سلیقه مختلف برخوردارند شکی نیست با این حال نباید در امور کلان به صورت جزیره ای و کوتاه مدت عمل کرد. بی شک برنامه های بلند مدت و دوری از سلیقه گرایی و دسته بندی های رایج سیاسی امری غیر قابل کتمان برای پیشرفت است.
البته توسعه و پیشرفت علمی در جوامع مختلف نیازمند بسترها و ملزوماتی است. یکی از مهمترین آن ها وفاق و همدلی اجتماعی و سیاسی است. از این رو رقابت های سیاسی باید سبب ساز گسترش ثبات سیاسی شود و هر چه ثبات سیاسی و همبستگی ملی تقویت شود، روند پیشرفت تسریع می شود.
پیشرفت علمی باید به رویه تبدیل شود، زیرا حرکت همگرایانه موجب هم‌افزایی شده و به اقدامات سرعت می‌بخشد؛ همچنین رویکردهای واگرایانه و حرکت در راستای نگرش های حزبی و گروهی به خود محوری انجامیده و مسیر پیشرفت را ناهموار می سازد
روش متکی به سلیقه گرایی کاربرد خود را از دست داده است. از این رو در اولویت قرار دادن برنامه های کوتاه مدت و رفع و رجوع آنی امور نمی تواند باری از مشکلات را از پیش روی کشور بردارد.
از این رو دولت ها باید به سمت مشورت گرایی و بهره گیری از نخبگان حرکت کنند. تجربه کشورهای پیشرفته نشان می دهد بهره گرفتن از نخبگان تصمیم گیری و تصمیم سازی را تسهیل می کند. بنابر این رسیدن به پیشرفت همه جانبه با بهره گرفتن از نخبگان تسهیل می شود. از این رو باید گردش نخبگان شکل عملی پیدا کند و قابلیت‌های واقعی شناخته شده و به کار گرفته می شود.
در این میان نخبگان اجرایی در عرصه سیاسی و اقتصادی فعالیت می کنند و نخبگان فکری افرادی هستند که اندیشه، روش های بهینه، تئوری و آینده نگری تولید می کنند. بنابر این دور شدن دو دسته از نخبگان از یکدیگر آفت بزرگی است که به نوعی واگرایی و در مقابل نزدیک شدن آن ها به هم افزایی می انجامد. از این رو نخبگان اجرایی می توانند با بهره گیری از اندیشه نخبگان فکری، بهینه و اجرایی کردن این تفکرات را پی بگیرند.
همچنین پیشرفت علمی نیازمند توجه ویژه به دانش بومی و تکیه بر دستاوردهای داخلی است. زیرا به ودیعه گرفتن روشها و تجارب دیگران بدون در نظر گرفتن تفاوتهای بین جوامع، فرهنگها و فضاها نمی تواند منجر به توسعه پایدار شود.
بنابر این کشور ما، در جهت گفتمان سازی و جریان سازی پیشرفت علمی، باید دانش بومی را مدنظر قرار دهد.
همچنین جریان های سیاسی نیز اهداف عالیه کشور را در نظر گرفته و از گروه گرایی در پیشرفت کشور بپرهیزند و به سمت تعامل گرایی و استفاده از خرد جمعی گام بردارند. این امر می تواند تحقق پیشرفت علمی کشور را بیمه کند.

پژوهشم**458**1601**خبرنگار: محمد ستاری**انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۲۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد

روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره صحبت‌های دیروز رئیس جمهور درباره نخبگان کارگری بیان کرد: زمانی که صحبت از نخبگان کارگری و یا کارگران نخبه می‌شود ممکن است برداشت ناصحیحی ایجاد شود مبنی بر ایکه اینها صرفا افرادی هستند که کار یدی انجام می‌دهند اگرچه که ممکن است این افراد هم نخبه باشند. اما آن افرادی که انتخاب شدند نخبگان کار هستند.

وی تشریح کرد: ما یک سری نخبگان دانشگاهی داریم که معیار اندازه گیریشان دستاورد‌های علمی و فناوری است. برخی نخبگان هنری داریم که معیار اندازه گیریشان دستاورد‌ها و آثار هنری است.   افرادی که در حضور رئیس جمهور انتخاب شدند در محیط کار دست به نوآوری می‌زنند و در محیط کار اثر بخشی دارند.  

دهقانی فیروز آبادی گفت: امسال بنای بنیاد نخبگان این است که  علاوه بر نخبگان دانشگاهی برای چند حوزه دیگر نظیر نخبگان ورزش، محیط کار و صنعتی و نخبگان مدیریت و کار آفرینی هم مسیر ویژه‌ای بازکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • شهید مطهری برای نخبگان فکری جبهه انقلاب یک اسوه تمام عیار است
  • گفتمان «شهر زندگی» نظام معنایی را منظم می‌کند
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • لزوم تبیین گفتمان وعده صادق توسط اساتید دانشگاه 
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود