Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ یاسر موحدفرد گفت: توقع بنیاد فردوسی این بود که ما امسال در ردیف بودجه قرار بگیریم اما در ردیف یک موسسه معمولی، بودجه‌ای را به ما اختصاص دادند که اگر بتوانیم همان مجموعه مقالات را با آن منتشر می‌کنیم. مبلغ این بودجه 50 میلیون تومان است که با آن اگر بتوانیم حق‌الزحمه استادان و پژوهشگران را دهیم؛ دیگر برنامه‌ای در کشور نمی‌توانیم برگزار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موحدفرد با بیان اینکه بنیاد فردوسی چهار رویداد جهانی را برگزار می‌کند و تاکنون  بیش از 30 هفته فرهنگی در خارج از کشور داشته است، گفت: برای انجام کارهای بنیاد روی فعالیت‌های خیرخواهانه فرهنگی و هنری حساب می‌کنیم. شرمسار مردم و هنرمندان هستیم که به صورت رایگان به ما خدمات فرهنگی هنری و پژوهشی ارائه می‌کنند و ما نمی‌توانیم دستمزدشان را بپردازیم.

او با تاکید بر اینکه سینماگران بزرگی سراغ بنیاد آمدند یا صداوسیما وقتی می‌خواهد درباره شاهنامه برنامه‌ای تولید کند محتوایش را از ما می‌گیرد اما هزینه‌ای در قبالش پرداخت نمی‌کند، گفت: هر سال که می‌گذرد شرایط سخت‌تر می‌شود. الان بسیاری از سازمان‌های مردم نهاد همینطور یا رو به رکود رفتند یا تعطیل شدند. بنیاد فردوسی بدون اتکای به دولت یا حتی کمک‌های  مالی مردمی خود را سرپا نگاه داشته است. البته شاید مانایی فعالیت‌های بنیاد فردوسی هم همین باشد که از خدمات بزرگان هنر و پژوهش و جوان‌ها کمک می‌گیرد.

دبیرکل بنیاد فردوسی با اشاره به پیشینه این بنیاد گفت: بنیاد فردوسی از سال 1384 با مجوز میراث فرهنگی راه‌اندازی شده و پس از  12 سال فعالیت‌های خود را با مجوزهایی که گرفته گسترش می‌دهد. خوشبختانه با تغییر مدیریت در سازمان میراث فرهنگی اجازه توسعه فعالیت‌های بنیاد فردوسی داده شده است؛ بنیاد پیش از این بیشتر به شاهنامه فردوسی از جنبه‌های فرهنگی هنری و پژوهشی می‌پرداخت اما الان با شعار بازشناسی مفاخر فرهنگ، هنر و تمدن ایران فعالیت خودمان را در سطح ایران و جهان ارتقا می‌دهیم.

موحدفرد ادامه داد: سه ثبت جهانی در یونسکو داریم که شامل هنر نقالی، آئین پهلوانی و هزاره شاهنامه فردوسی می‌شود. به همین دلیل تلاش بنیاد بر این بوده که بتوانیم تعهداتی که ایران در سند ثبت جهانی دارد را انجام دهیم. با توجه به اینکه نهادهای دولتی آنچنان امکانات بودجه‌ای ندارند؛ تلاش کردیم از مجموعه غیردولتی و توانایی‌‌هایی که هنرمندان و مردم در بخش فرهنگ و هنر دارند، کارهایمان را انجام دهیم.

او خاطرنشان کرد: خوشبختانه اساسنامه بنیاد فردوسی این اختیار را به ما داده که در مراکز استان‌ها دفاتر نمایندگی ایجاد کنیم. در این راستا غیر از تهران، دفترهای استان اصفهان با محوریت شهر کاشان، دفاتر ایلام و کرمان هم فعال شده که در مجموع تعداد دفاتر بنیاد فردوسی را به 5 مورد می‌رساند.

دبیرکل بنیاد فردوسی همچنین تصریح کرد: تلاش کردیم سراهای نقالی که تعهدات ثبت یونسکو در هنر نقالی است و ایران باید انجام می‌داده را با کمک همین دفاتر استانی احیا کنیم. در همین راستا نخستین سرای نقالی در کشور در مجموعه بزرگترین غار مصنوعی گردشگری که در کاشان راه‌اندازی شده؛ ایجاد شده است. همچنین مجموعه‌ای به نام باغ شاهنامه را یکی از اعضای هیات مدیره بنیاد فردوسی در جاده توس مشهد راه‌اندازی کردند که سرای نقالی بعدی در آنجا راه‌اندازی خواهد شد. با تغییر مدیریت در شهرداری و شورای شهر تهران هم کانون هنر نقالی و آئین‌های پهلوانی با مجوز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران راه‌اندازی خواهد شد.

موحدفرد ادامه داد: آخرین کار پژوهشی ما کتابی به نام «پیشینه هنر موسیقی در تمدن ایرانی اسلامی» است که باتوجه به اقبال جوانان به موسیقی و همچنین نبود منابع در حوزه میراث مکتوب که به‌روز باشد و همه دانش‌ها را شامل شود با همکاری نشر نگارستان اندیشه منتشر می‌شود.

او با تاکید بر اینکه تلاش داریم فعالیت‌هایی که بنیاد داشته صرفا در حوزه کارهای شاهنامه‌ای خلاصه نشود و به مفاخر هم بپردازیم، گفت: دو موضوع جدیدی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته‌ایم شامل نشر بنیاد فردوسی است که در شهر شهریار راه‌اندازی خواهد شد و با انتشارات معمول کمی متفاوت است. از تندیس‌ها و سردیس‌های مفاخر معاصر و کلاسیک ساخته و عرضه سراسری شده بتوانیم کتابچه‌های خلاصه میراث مکتوب آن مفاخر را عرضه کنیم. یکی دیگر از مجوزهای ما راه‌اندازی پایگاه خبری تحلیلی بنیاد فردوسی است تا بتوانیم پشتیبانی پوشش رسانه‌ای به ویژه در حوزه شعار بنیاد که بازشناسی مفاخر فرهنگ و هنر و تمدن ایرانی اسلامی است و خلاءش در رسانه کشور احساس می‌شود را داشته باشیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام گفت: گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی و یک سند تاریخی برای نسل‌های آینده است و هرکس به گلزار شهدا وارد می‌شود احساس معنوی پیدا خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمد سبحان حسنی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت‌_ در دیدار با مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام اظهار کرد: مسئولیت یک امانت الهی است و هر مدیر باید به تکلیف خود عمل کند، خدمت در بنیاد شهید علاوه بر مسئولیت و موهبت خدمت‌گذاری به مردم به مثابه فعالیت در میدان جهاد و ایثار است.

وی افزود: خدمت در بنیاد شهید و امور ایثارگران علاوه بر خدمات معیشتی، درمانی و غیره به جامعه هدف، نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام با اشاره به اینکه گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی و یک سند تاریخی برای نسل‌های آینده است، خاطرنشان کرد: هر فردی که در گلزار شهدا وارد می‌شود احساس معنوی پیدا خواهد کرد؛ بنابراین ضرورت دارد برای آشنایی دانش‌آموزان با فرهنگ ایثار و شهادت، یکی از مکان‌های مورد بازدید در اردوهای دانش‌آموزی گلزار و یادمان شهدا باشد.

حسنی با بیان اینکه برگزاری یادواره‌ها و تجلیل از خانواده شهدا کار بسیار ارزشمند و ارتباط با خانواده شهدا و جامعه ایثارگران یک موهبت الهی است، گفت: خانواده‌های شهدا پشتوانه‌های اصلی نظام و انقلاب هستند.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در خدمات‌دهی به خانواده شهدا، افزود: هدف دشمن، ایجاد فاصله میان فرزندان شهدا با آرمان‌های انقلاب و نظام است و وظیفه داریم با اقدامات فرهنگی، ارزشی و جهادی این خلاءها را رفع کنیم.

کد خبر 748383

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول
  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است