Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@03:20:27 GMT

رویای غول جست‌وجو

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۷۱۶۶

رویای غول جست‌وجو

دانش > دانش - همشهری آنلاین:
به نظر استرلو، برتری گوگل در زمینه‌ی هوش مصنوعی منحصر به فرد است و می‌گوید: به گمانم برتری کلی شرکت ما در این است که مسیر توسعه‌ نرم‌افزاریمان را به خوبی می‌شناسیم

اکنون ۱۷ ماه است که «ریک اُسترلو» (Rick Osterloh) به عنوان نایب رئیس ارشد سخت‌افزار در گوگل مشغول به کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فاصله او بارها و بارها با این پرسش خبرنگاران رودررو شده است كه گوگل در مورد تولید سخت‌افزار چقدر جدی است؟ آیا سخت‌افزارسازی نوعی سرگرمی برای گوگل است یا این‌که این فعالیت قرار است تاثیری جدی روی درآمدهای گوگل داشته باشد؟

آیا گوگل مطمئن است که نمی‌خواهد اشتباه چند سال پیشش در خریدن شرکت موتورولا و فروختن آن را تکرار کند؟

استرلو پیش از این هم در چنین موقعیتی بوده است: او در زمانی که گوگل شرکت موتورولا را در اختیار داشت، رئیس موتورولا بود. هرچنددر مصاحبه‌ای که در این گزارش به آن اشاره می‌شود

پاسخ‌های استرلو به این پرسش‌ها نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است، اما باید توجه کنیم این ثبات در پاسخگویی نشانه‌ی مهمی است و اگر در مورد بلندپروازی‌های گوگل در زمینه‌ی سخت‌افزار تردید دارید

بد نیست به این موضوع توجه کنید که ماه گذشته گوگل حدود دوهزار نفر از مهندسان شرکت «اچ‌تی‌سی» را جذب کرد. در واقع گوگل با پرداخت ‍۱/۱ میلیارد دلار، قسمتی از تیم مهندسان موبایل اچ‌تی‌سی را از آن خود کرد.

در پاییز گذشته گوگل با معرفی مجموعه‌ای از سخت‌افزارها خواست جدیت خودش را برای ورود مستقیم به این حوزه مشخص کند.

اما در آن زمان ریک استرلو تنها چند ماه بود که کارش را در گوگل آغاز کرده بود و بیشتر مدیر و میزبان مراسم‌های معرفی سخت‌افزار بود تا این‌که معمار اصلی آن‌ سخت‌افزارها باشد.

اما امسال سخت‌افزارهای گوگل زیر نظر استرلو پدید آمده است و در حقیقت این بار برای نخستین بار با دیدگاه‌های استرلو درباره‌ی آینده‌ی سخت‌افزارهای گوگل طرفیم. اکنون با مجموعه‌ای از هشت سخت‌افزار مختلف روبه‌رو هستيم که دو مورد از آن‌ها، برای گوگل، در رده‌ای کاملا جدید قرار دارند.

سال گذشته گوگل فقط می‌خواست ورود خودش را به حوزه‌ی سخت‌افزار اعلام کند، اما امسال اوضاع متفاوت است و گوگل می‌خواهد جدیت خودش را در این زمینه نشان بدهد.

با این حال باید منتظر بمانیم و ببینیم گوگل چه زمانی خواهد توانست سخت‌افزارسازی را به کسب‌وکاری جدی برای خودش تبدیل کند.

مهندسان «اچ‌تي‌سي» در خدمت گوگل

معامله‌ی گوگل با «اچ‌تی‌سی»، خریدن این شرکت به صورت تمام و کمال نبود. در حقیقت گوگل مجموعه‌ای از مهندسان اچ‌تی‌سی را به استخدام خودش درآورد و آن‌ها اکنون در همان دفترهای سابق‌شان، به جای اچ‌تی‌سی برای گوگل کار می‌کنند.

برای گوگل تلاش‌های اچ‌تی‌سی در زمینه‌ی واقعیت مجازی یا حتی توانایی‌های تولید سخت‌افزار این شرکت مهم نبود. به گفته‌ی استرلو، گوگل به کارخانه‌هایی علاقه دارد که برای محصولات آینده‌اش بیشترین فایده را دارد.

استرلو می‌گوید: «این معامله در اصل با این هدف انجام شد که ظرفیت‌های ما برای توسعه‌ی کسب‌وکارمان و تقویت موقعیت‌مان در بازار گوشی‌های هوشمند با قدرت و سرعت بیشتری تقویت شود.» گوگل با تیم مهندسانی که به خدمت گرفته، آشناست؛

همین گروه بود که نخستین گوشی اندرویدی، یعنی «G1»، و همین‌طور گوشی «نکسوس وان» (Nexus One) را طراحی کرد. آن‌ها همچنین در طراحی نخستین گوشی پیکسل نقشی اساسی داشتند؛ گوشی هوشمندی که گوگل سال گذشته از آن رونمایی کرد.

استرلو می‌گوید: «برای آن‌که کسب‌وکار سخت‌افزار توسعه پیدا کند کارهای بزرگی انجام دهد، به کارکنان زیادی نیاز است. به‌خصوص در مورد گوشی هوشمند که سخت‌افزاری بسیار پیچیده است...»

گوگل پیش از این هم بخت خودش را در این مسیر آزمایش کرده بود؛ این شرکت، موتورولا را خرید و مدتی آن را نگه داشت و سرانجام این شرکت را به «لنوو» واگذار کرد (بخشی به این دلیل که گوگل می‌خواست خیال ديگر تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی، مانند سامسونگ، را آرام کند).

ولی استرلو فکر نمی‌کند تاریخ این بار خودش را تکرار کند. استرلو می‌گوید: «این‌ها دو معامله‌ی بسیار بسیار متفاوتند. وقتی که برای خرید موتورولا تصمیم‌گیری می‌شد، من این‌جا نبودم.

اما روشن است که انگیزه‌ی اصلی برای خرید موتورولا در آن زمان، بیشتر به در اختیار گرفتن پتنت‌ها (یا حق اختراع‌ها)ی آن شرکت بود.»

البته بعد از آن‌که گوگل موتورولا را خرید، آن پتنت‌ها آن قدری که گوگل و موتورولا فکر می‌کردند، کارآمد و مفید از کار در نیامدند.

به هر حال منظور استرلو این است که گوگل هنگام خریدن موتورولا هدف مشخصی را دنبال نمی‌کرد و موتورولا کسب‌وکارهای دیگری در کنار طراحی و تولید گوشی هوشمند داشت.

استرلو می‌گوید: «این معامله‌ی استراتژیک با اچ‌تی‌سی، بسیار متفاوت است و ما دقیقا می‌دانیم چه می‌خواهیم. ما به توانایی‌های مهندسی عمیق‌تری نیاز داریم و با تیم مهندسان اچ‌تی‌سی همکاری و آشنایی بسیار خوبی داشته‌ایم.»

این توضیح منطقی به نظر می‌رسد. معامله‌ی گوگل با اچ‌تی‌سی در مقایسه با خرید موتورولا، اقدامی کوچک برای گوگل به حساب می‌آید.

با این حال همین خرید کوچک نشان می‌دهد که گوگل برای ساختن گوشی‌های هوشمند خودش تا چه حد مشتاق است. اشتیاقی که شاید از نظر شرکتی مانند سامسونگ چندان هم خوشایند نباشد.

هرچند این مسئله مشکل استرلو نیست، چون او مسئول بخش سخت‌افزار گوگل به حساب می‌آید. خودش می‌گوید: «این مسئله احتمالا به هیروشی («هیروشی لاکهیمر» (Hiroshi Lockheimer) مسئول بخش اندروید در گوگل) مربوط می‌شود».

استرلو همچنین اشاره می‌کند که فعالیت‌های سخت‌افزاری گوگل فقط به گوشی هوشمند محدود نمی‌شود و گجت‌های خانگی، هدفون، یک دوربین عکاسی جدید و لپ‌تاپ را هم دربرمی‌گیرد.

تركيب سخت‌افزار و نرم‌افزار

انتظار نمی‌رود تلاش‌های گوگل در زمینه‌ی طراحی و تولید گوشی هوشمند بتواند در آینده‌ی نزدیک تهدیدی برای سهم بازار سامسونگ به شمار بیاید.

استرلو می‌گوید: «ما روی چند محصول رده‌بالا در تعدادی بازار محدود تمرکز کرده‌ایم كه ممکن است همپوشانی‌هایی وجود داشته باشد، اما دو میلیارد گوشی اندرویدی در جهان وجود دارد و مشخصا کسب‌وکار ما بسیار محدودتر از چنین مقیاسی است».

این پاسخ دوباره آن پرسش تکراری را مطرح می‌کند: بلندپروازی‌های گوگل در حوزه‌ی سخت‌افزار چقدر جدی است؟ استرلو همچنان به گوشی‌های پیکسل به عنوان «تلاشی برای در اختیار گذاشتن تجربه‌ی مناسب» از اندروید نگاه می‌کند.

گوشی‌های نکسوس هم در پی همین هدف بودند. آن گوشی‌ها هیچ وقت قرار نبود در مقیاسی بزرگ به فروش بروند، اما در مورد گوشی‌های پیکسل به نظر می‌رسد این گزاره درست نباشد.

استرلو می‌گوید: «امیدواریم ظرف پنج سال آینده محصولاتمان را در حجمی بالا به فروش برسانیم.»

در حال حاضر گوگل روی فناوری‌های رده‌بالا متمرکز شده است. این شرکت می‌خواهد گوشی‌هایی با بهترین نمایشگر OLED و بهترین دوربین عرضه کند. او تاکید می‌کند که گوشی‌های پیکسل قرار نیست فقط از نظر کیفی بتوانند با بقیه‌ی گوشی‌ها رقابت کنند، بلکه قرار است در برخی مولفه‌ها بهتر از دیگران باشند.

استرلو بیش از هر چیز معتقد است راهبرد گوگل در حوزه‌ی سخت‌افزار این است که از برتری‌های اساسی گوگل برای تولید سخت‌افزارهای کامپیوتری استفاده کند.

اکنون کارکنان گوگل مضمونی را تکرار می‌کنند که عادت داشتیم از کارکنان اپل بشنویم: «این‌ مضمون که ترکیب دقیق سخت‌افزار و نرم‌افزار کلید اصلی تولید محصول‌های فوق‌العاده است.

البته استرلو و بقیه‌ی کارکنان گوگل عنصر تازه‌ای به این ترکیب اضافه می‌کنند: «سخت‌افزار، نرم‌افزار و هوش مصنوعی».

منبع:همشهري دانستنيها

در همین زمینه: مدیران گوگل،‌ توئیتر و فیس‌بوک در برابر سنا بحران جدید گوگل: نقص فنی نمایشگرهای پیکسل هوش مصنوعی گوگل خود را تکثیر می‌کند پرواز بالون‌های گوگل برفراز پورتوریکوی ویران شده گوشی پیکسل ۲ گوگل؛ دوربینی مخصوص عکاسی پرتره گزارش اپل و گوگل از میزان دسترسی دولت آمریکا به اطلاعات خصوصی کاربران گوگل تست افسردگی می‌گیرد اورئو ؛ نسخه جدید اندروید عرضه شد گوگل: باج‌افزارها خیال رفتن ندارند سرویس جدید گوگل: SOS Alert

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۷۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد

ایتنا - گوگل در جدیدترین بروزرسانی خود برای اپلیکیشن تماس اندروید، ایموجی صوتی را برای برخی از کاربران فعال کرد.
شرکت گوگل در جدیدترین بروزرسانی خود، قابلیت عجیبی را برای برخی کاربران فعال کرده که ایموجی‌های صوتی نام دارد. این قابلیت در اپلیکیشن Phone در واقع افکت‌های صوتی استانداردی هستند که با انتخاب یکی از ۶ ایموجی تشویق، خنده، جشن، گریه، مدفوع و صدای تبل پخش می‌شوند.

گوگل در توضیح قابلیت جدید اپلیکیشن تماس می‌گوید: «شما می‌توانید احساسات و حالت‌های مختلف خود را با صداهایی مانند تشویق، خنده، گریه یا تبل تنها از طریق لمس تصویر هریک از ایموجی‌ها به طرف مقابل ابراز کنید.»

درواقع وقتی شما به عنوان تماس‌گیرنده یکی از ایموجی‌های صوتی را انتخاب می‌کنید، اپلیکیشن تماس گوگل انیمیشن کوتاهی را همراه با افکت صوتی به مدت چند ثانیه پخش می‌کند که در هر دو طرف تماس شنیده می‌شود.

طریقه فعال کردن این قابلیت برای کاربران اندروید اینگونه است که ابتدا وارد بخش عمومی (General) تنظیمات گوشی می‌شوید یا در صفحه اپلیکیشن تماس، روی بیشتر (More) می‌زنیذ تا گزینه ایموجی صوتی (Audio Emoji) را مشاهده کنید.

پس از فعال‌کردن، دکمه «ایموجی صوتی» در صفحه اصلی اپلیکیشن ظاهر می‌شود و به شما اجازه می‌دهد با زدن روی آن، یکی از شکلک‌ها را انتخاب کنید تا صدای مرتبط پخش شود.

گوگل برای جلوگیری از پخش پشت سر هم صداها با ایجاد فاصله کوتاهی بین ارسال این ایموجی‌ها محدودیتی برای استفاده از این قابلیت درنظر گرفته است. 

در حال حاضر کمپانی گوگل آخرین به‌روزرسانی اپلیکیشن Phone گوگل را در کانال بتا (نسخه ۱۲۸) دردسترس قرار داده تا برخی کاربران از آن استفاده کنند اما احتمالاً در هفته‌های آینده تمام کاربران امکان استفاده از آن را خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • اپل کارمندان هوش مصنوعی گوگل را دزدید
  • گوشی Vivo Y36s در کنسول گوگل پلی مشاهده شد