Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@03:18:39 GMT

ترامپ با سفر به شرق آسیا به دنبال چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۷۹۶۹

رحمن قهرمان‌پور، تحلیل گر مسائل بین‌الملل معتقد است چین در 20 سال آینده اصلی‌ترین رقیب اقتصادی آمریکا خواهد بود. حتی با رشد فعلی اقتصادی این کشور پیش بینی می‌شود که در سال 2050 اقتصاد اول یا دوم جهان باشد. این بدان معناست که آمریکا به هرنحوی باید با این کشور در تعامل باشد تا بتواند این کشور را مهار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش صدای ایران، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سفر طولانی و یازده روزه خود به کشورهای شرق آسیا را آغاز کرده است. ژاپن، کره جنوبی، چین، ویتنام و فیلیپین مقصدهای سفر رئیس جمهور ایالات متحده است. بعضی معتقدند کره شمالی، تجارت و چین سه دستور کار مهم سفر رئیس جمهوری آمریکا به این کشورهاست. 
سفر اخیر ترامپ بلندترین سفر رسمی یک رئیس جمهور آمریکا به منطقه شرق و جنوب شرق آسیا در قرن کنونی است. پیش از او جرج بوش پدر در سال 1992 سفری 12 روزه به آسیا داشت.
بعضی معتقدند بخشی از گفت وگوی رهبران آمریکا و این پنج کشور به بیان راهکارهایی برای متوقف کردن کره شمالی خواهد بود. البته این عده از ایجاد تنش با سفر ترامپ به این منطقه ابراز نگرانی کرده اند. در مقابل عده ای نیز معتقدند ترامپ با این سفر تنها اهداف اقتصادی خود را دنبال می کند. 
رحمن قهرمان پور درباره سفر یازده روزه دونالد ترامپ به فرارو می‌گوید: بحث شرق آسیا بحث جدیدی نیست. از 1980 این موضوع همیشه مطرح بوده است که قطب اقتصادی و ژئوپلتیکی جهان در حال تغییر به سوی آسیاست. از 1980 با ظهور کشورهایی مثل چین، هندوستان، مالزی، کره جنوبی و سنگاپور به عنوان یکی از قطب‌های رو به رشد اقتصادی و دموکراسی بر اهمیت آسیا افزوده شد. 
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه می‌دهد: بعد از پایان جنگ سرد هم بحث گروه بریکس مطرح بوده است. اگر آفریقای جنوبی را مستثنی بدانیم و روسیه را با اغماض جزء قدرتهای اوراسیایی به حساب بیاوریم این کشورها آسیایی هستند. از این رو در سالهای آتی، آسیا و به طور مشخص چین و هندوستان با جمعیتی بالغ بر دو و نیم میلیارد موتور محرک اقتصاد جهان است که نقشی بسیار کلیدی در اقتصاد جهان و به تبع آن اقتصاد آمریکا ایفا خواهند کرد. 
قهرمان‌پور اضافه می‌کند: در دوران باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده نیز بحث انتقال استراتژیک آمریکا از خاورمیانه به آسیا به صورت جدی مطرح شد. در سند امنیت ملی آمریکا هم به صراحت آمده است که این کشور به دنبال تغییر تمرکز استراتژیکی خود از خاور میانه به سوی آسیاست. همه اینها نشان می‌دهد که به تعبیر ژئوپلتیک‌ها نبرد بزرگ جهان در آسیا خواهد بود. به اعتقاد این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل، هر قدرتی که بتواند در آسیا نقش موثری داشته باشد به تبع آن خواهد توانست در اقتصاد و سیاست جهانی نقش کلیدی ایفا کند. 
او ادامه می‌دهد: چین بنابر ارزیابی‌های معتبر انجام شده در 20 سال آینده اصلی‌ترین رقیب اقتصادی آمریکا خواهد بود. حتی با رشد فعلی اقتصادی این کشور پیش بینی می‌شود که در سال 2050 اقتصاد اول یا دوم جهان باشد. این بدان معناست که آمریکا به هرنحوی باید با این کشور در تعامل باشد تا بتواند این کشور را مهار کند. 
تحلیلگر مسائل آمریکا با بیان اینکه چین برای آمریکا اولویتی استراتژیک است می‌گوید: همانطور که در دوران جنگ سرد شوروی برای آمریکا یک اولویت استراتژیک بود اکنون چین برای ایالات متحده یک اولویت استراتژیک است. قدرت اقتصادی چین در حال تبدیل شدن به یک قدرت سیاسی و به تبع آن در حال تبدیل شدن به یک قدرت نظامی است. ارتش چین بزرگترین ارتش جهان است و سرمایه گذاری این کشور در حوزه سلاح‌های استراتژیک روز به روز بیشتر می‌شود. همه اینها می‌تواند چالش هایی جدی برای موقعیت جهانی آمریکا باشد. از این رو آسیا هم برای جهان و هم برای موقعیت آینده آمریکا اهمیت ویژه‌ای دارد. 
قهرمان‌پور درباره مقصد‌های دیگر ترامپ در شرق آسیا مثل فیلیپین و ویتنام می‌گوید: آمریکا در آسیا یک بازی بزرگ را هدایت می‌کند. محور این بازی بزرگ مهار اقتصادی و سیاسی چین است. در یک ضلع مثلث مهار هند، در سمت دیگر ژاپن و در ضلع دیگر استرالیاست. هرکدام از این سه کشور نقش خود را ایفا می‌کنند. در پیرامون این کشورها، نیز کشورهای دیگری مثل فیلیپین و اندونزی هستند که پیرامون ژاپن قرار دارند. به عنوان نمونه در پیرامون هند پاکستان است که آمریکا سعی می‌کند روابط خود را با این کشور حفظ کند. 
این کارشناس مسال آمریکا معتقد است ایالات متحده به کره جنوبی، هم از منظر کره شمالی و هم از منظر نزدیک کردن کره جنوبی به ژاپن نگاه می‌کند. به اعتقاد او اگرچه آمریکا با فیلیپین هم ارتباطات دوجانبه ای در ارتباط با پایگاه‌های نظامی خود در این کشور دارد، اما فیلیپین برای آمریکا در مثلث مهار چین نزدیک به ژاپن است و اهمیت این کشور برای آمریکا از همین منظر است. 

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۷۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد


به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

دیگر خبرها

  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه