Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@03:28:26 GMT

اولین گفتگوی سایبری چین و آمریکا در دوران ترامپ

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۰۵۸۳۴

مهر نوشت " 

 یکی از عرصه هایی که کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات اخیر به رقابت پرداختند حوزه فضای مجازی بود.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی ایالات متحده نیز در سخنرانی های انتخاباتی خویش به اعلام برخی از مواضع در حوزه فضای مجازی پرداخت. ترامپ چین را متهم به انجام اقدامات غیر قانونی علیه ایالات متحده آمریکا نموده و از اوباما به دلیل عدم پاسخ مناسب به حملات سایبری چین انتقاد کرده و قول داده بود در برابر هکرهای چینی از آمریکا محافظت نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ترامپ درسال ۲۰۱۳ در یک موضع گیری اعلام کرد که اعدام مجازات مناسبی برای «ادوارد اسنودن» افشاگر اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا است. ترامپ همچنین از جمع آوری اطلاعات در راستای مسائل امنیتی دفاع کرد.

 

سیاست ترامپ علی رغم شعارهای تند انتخاباتی و انتقاد نسبت به بی مبالاتی اوباما رئیس جمهور سابق این کشور در برابر چین بیشتر تداوم سیاست های گذشته این کشور است ولی به دلیل تقویت سیاست های ناسیونالیسم افراطی در نگرش های رئیس جمهور آمریکا ونقش آفرینی بیشتر  وزارت دفاع، امنیت داخلی و کاهش نقش وزارت خارجه اولویت های سیاستی ایالات متحده در حوزه فضای مجازی تغییرات کمی خواهد یافت ولی تهاجمی تر و امنیتی تر خواهد شد.

 

گفتگوهای اخیر ایالات متحده و چین که در مورد اصل آن بین روسای جمهور دو کشور  در آوریل ۲۰۱۷ مورد توافق قرار گرفته بود تحت عنوان امنیت سایبری و اجرای قانون بین دادستان کل آمریکا و معاون وزیر امنیت داخلی این کشور و وزیر  امنیت عمومی چین و عضو شورای دولتی چین برگزار گردید و در نهایت سند منتشر شد که در حوزه سایبری به قرار ذیل است:

 

دو طرف بر اجرای توافق بدست آمده توسط روسای جمهور دو کشور در سال ۲۰۱۵ در زمینه امنیت سایبری تاکید نمودند. در این توافق که در سند منتشر شده در سال جاری نیز تاکید گردید دوطرف اعلام نمودند که:

 

۱- دو کشور هیچ گونه هدایت و حمایتی از سرقت اسرار تجاری و اطلاعات تجاری یکدیگر به منظور ایجاد مزیت نسبی برای شرکت ها و یا بخش های تجاری خویش بعمل نخواهند آورد.

 

۲- دوطرف به تلاش های مشترک برای شناسایی بیشتر و ترویج هنجارهای مناسب برای رفتار دولتها در فضای مجازی در جامعه بین المللی و حفظ گفتگوهای سطح بالای سایبری برای مبارزه با جرایم سایبری و مسائل مرتبط با آنها ادامه خواهند داد.

 

۳-افزایش ارتباط متقابل برای اجرای قانون در حوادث امنیت سایبری و فراهم کردن پاسخ به موقع و متقابل. همچنین دو طرف تصمیم گرفتند که اشتراک گذاری اطلاعات خویش در مورد جرایم سایبری را بهبود بخشند و به در خواست های حقوقی متقابل در مورد مسائلی مانند هک، سوء استفاده از اینترنت برای مقاصد تروریستی و انتشار پورنوگرافی کودکان پاسخ سریع دهند.

 

دوطرف همچنین در خصوص حفظ شبکه و زیر ساخت های آن تاکید کرده و بر استفاده خط مستقیم برای تماس فوری در حوادث سایبری در سطح رهبری و سطوح مدیریتی در مواقع ضروری تاکید نمودند.

 

به نظر می رسد با توجه به اهمیت فضای مجازی در تغییر مناسبات قدرت بین واحدهای سیاسی، دو کشور چین و آمریکا به دلایل ذیل به گفتگوهای سایبری خویش مانند دوران اوباما ادامه داده اند.

 

۱-اهمیت حوادث سایبری و غیر مقارن بودن و شناسایی مشکل تر این گونه حوادث ممکن است به بحران های جدی و کنترل نشده در روابط دو کشور تبدیل گردد. ایجاد هات لاین برای تماس فوری در سطح مسئولان بلندپایه دو کشور  به همین دلیل است.

 

۲-یکی دیگر از دلایل تداوم این گونه تماس ها رابطه گسترده اقتصادی بین ایالات متحده و چین است و این موضوع باعث می گردد تا دو طرف سعی نمایند موضوعات اختلافی را بیشتر از راه مذاکره حل و فصل نماید و در واقع وابستگی متقابل دو کشور دلیل دیگری برای این تداوم این گونه مذاکرات علی رغم اختلاف و شعارهای تند انتخاباتی ترامپ علیه چین در این حوزه است.

 

۳- دستیابی چین به توانایی بالای سایبری و موازنه نسبی قدرت سایبری بین دو کشور نیز از دلایل این گونه مذاکرات است.

 

۴- دریافت اطلاعات متقابل و شناسایی انگیزه ها و توانایی های طرفین و تغییر شرایط تدریجی در جهت منافع تعریف شده سایبری نیز از دلایل دیگر این مذاکرات است. ارتقا سطح مذاکرات به عنوان اجرای قانون و امنیت سایبری در این راستا قابل تحلیل است. ولی به نظر می رسد علی رغم امضا این گونه اسناد به دلیل ویژگی های خاص فضای مجازی از قبیل ناشناسی، عدم وجود قانون بین المللی مورد حمایت همه کشورها، غیر متقارن بودن جنگ های سایبری، رقابت دو کشور چین و آمریکا در سایر حوزه ها و نقش توانمند ساز امکانات سایبری برای تقویت حوزه هایی که دو کشور در حال رقابت با هم هستند و عدم انطباق بیشتر سیاست های اعلامی و اعمالی در این فضا (به دلیل ماهیت خاص آن) شاهد تداوم اختلافات، علی رغم همکاری های محدود دو طرف خواهیم بود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۵۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • اولین واکنش رهبر انقلاب به اعتراضات دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه