Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:58:56 GMT

افزایش یک میلیون و 450هزار بشکه‌ای در تولید نفت

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۳۲۲۷

افزایش یک میلیون و 450هزار بشکه‌ای در تولید نفت

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان این‌که یک میلیون و 450هزار بشکه افزایش تولید را از سال گذشته تاکنون تجربه کرده‌ایم، گفت: اکنون می‌توان با اقتدار اعلام کرد که بیش از 83 درصد نفت ایران را شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تولید می‌کند .

به گزارش ایسنا، عبدالرضا دبیری در نشست خبری که 13 آبان‌ماه در حاشیه نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: از دیرباز تلاش بر این بوده است تا با نگهداری و بهسازی تاسیسات و ماشین آلات، تولید بر اساس برنامه مورد نظر در مناطق نفت خیز محقق شود و چرخ اقتصاد نفت به عنوان محور اقتصاد کشور بچرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این زمینه مساله ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت همواره در دستور کار بوده و در سال‌های اخیر، به دلیل تحمیل تحریم‌های خصمانه بر علیه کشور ایران، بحث ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت جلوه جدی‌تری به خود گرفته است.

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: در برخی از زمان‌ها به دلایل متعدد مساله کاهش طبیعی متوجه تولید شده و حتی در مواردی مشکلاتی را بوجود آورده است اما ما از یکسال گذشته توانستیم با تکیه بر توان و تجربه کارکنان شرکت و استفاده از پتانسیل‌های موجود در نهادهای دانش بنیان و صنعتگران داخلی، تولید را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهیم.

دبیری عنوان کرد: از سوی دیگر، در یک سال گذشته با پیش بینی پروژه‌های مرتبط با تولید بر روی 150 چاه توسعه ای، ترمیمی و تعمیری، از کاهش روزانه 450 هزار بشکه نفت جلوگیری شده است و در مجموع می‌توان گفت که یک میلیون و 450هزار بشکه افزایش تولید را از سال گذشته تاکنون تجربه کرده‌ایم.

وی با اشاره به حجم عظیم تاسیسات و ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، اظهار کرد: مناطق نفتخیز جنوب متشکل از 150 کارخانه فعال اعم از بهره‌برداری، نمکزدایی، تقویت فشار گاز، تزریق گاز، گاز و گاز مایع است و دریایی از تاسیسات، تجهیزات، خطوط لوله و ماشین آلات فرایندی در خود دارد.

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب عنوان کرد: در چند ساله اخیر بار اصلی ساخت و تامین تجهیزات و قطعات مختلف این حجم عظیم بر شانه صنعتگران ایرانی بوده و خوشبختانه پیچیده ترین قطعات و حتی ماشین آلات توسط آن‌ها ساخته شده است و اکنون می‌توان با اقتدار اعلام کرد که بیش از 83 درصد نفت ایران را شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تولید می‌کند.

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به دستاوردهای نمایشگاه‌های پیشین نیز پرداخت و افزود: در نمایشگاه هشتم، پمپ فرایندی پیچیده و مهم BB3 که به دست توانمند صنایع داخلی ساخته شده بود را رونمایی کردیم و جالب است بدانید که بیش از 85 درصد نیاز کالایی ما در ایران تولید می‌شود و 45 درصد این مقدار سهم صنعتگران خوزستانی است.

دبیری در خصوص تکنولوژی انحصاری مناطق نفتخیز در طرح آماک اظهار کرد: ما در بخشی از طرح جمع آوری گازهای ترش یا همان آماک، مخلوط H2S و CO2 را با استفاده از 97 کیلومتر خط لوله، پس از نم زدایی، به مجتمع پتروشیمی ارسال می‌کنیم که در آنجا از آن 140 تا 170 تن گوگرد تولید می‌شود.

وی ادامه داد: فشار افزایی این مخلوط در خط لوله، کاری بسیار حساس، خطرناک و در دنیا منحصر بفرد است و اگر نم زدایی انجام نشود، خط لوله پس از یک ماه دچار خوردگی می‌شود. در این زمینه مناطق نفت خیز جنوب تکنولوژی ساخت غربال مولکولی نم زدایی محیط‌های ترش را به صورت انحصاری در اختیار دارد.

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به عملکرد تولید مناطق نفتخیز جنوب در نیمه نخست سال 96 خاطرنشان کرد: این شرکت با روزانه 2میلیون و 925هزار بشکه تولید نفت خام، تولید را به میزان 100 درصدی محقق کرده و همچنین با تولید روزانه 71 میلیون متر مکعب گاز، 112 درصد از برنامه را در این حوزه اجرایی کرده است.

دبیری عنوان کرد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب روزانه 27000 بشکه نفتا تولید کرده و با تولید 99هزار و676 بشکه گاز مایع، 104 درصد برنامه تولید خود را محقق کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۳۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران