Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای آموزش مهارت‌های زندگی و ایجاد مصونیت در مقابل اعتیاد چه زمانی بهتر از دوران کودکی و چه ابزاری مناسب‌تر از یک سریال تلویزیونی.

ستاد مبارزه با مواد مخدر با همین نگاه در تولید سریال یادگاری‌های مادربزرگ به تهیه‌کنندگی امید نجیب‌زاده و کارگردانی امیرفیضی مشارکت کرده، اما نکته قابل‌توجه این است که در این سریال حتی یک کلمه درباره اعتیاد یا مواد مخدر،صحبت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش به شیوه غیرمستقیم

سریال یادگاری‌های مادربزرگ در 60 قسمت 15 دقیقه‌ای برای شبکه دو تولید شده است و داستان عمه گلبرگ را روایت می‌کند که در خانه مادربزرگ، به‌همراه دوستان و همسایه‌ها روزهای زیبا و باصفایی را پشت سر گذاشته و حالا بعد از سال‌ها دوباره به این خانه آمده است. چهار عروسک به نام‌های «مه»، «ته»، «می» و «نا» در خانه مادربزرگ زندگی می‌کنند. عمه گلبرگ و عروسک‌ها دوباره به خانه مادربزرگ رونق و صفا می‌بخشند و این شروع قصه‌هایی است که در یادگاری‌های مادربزرگ خواهید دید.

آرزو ابوحمزه که مجری طرح سریال یادگاری‌های مادربزرگ است، درباره اهداف و ویژگی‌های این سریال به‌جام‌جم می‌گوید: آموزش مهارت‌های زندگی برای ایجاد مصونیت در مقابل اعتیاد به مواد مخدر از دوران کودکی، مهم‌ترین هدف این سریال است.

وی تاکید می‌کند: این آموزش کاملا غیرمستقیم انجام می‌شود، اما به مسائل ریشه‌ای و بنیادی توجه دارد. مهارت‌های تقویت آستانه تحمل، تصمیم‌گیری، تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس، دوری از درماندگی و ناامیدی، افزایش توانمندی در کودک، دوست‌یابی، قدرت تشخیص خوب و بد، آشنایی با پیامدها و نتایج تصمیمات، الگوسازی مهارت مقابله با فشار همسالان، تسلط بر موقعیت‌های استرس‌زا و توانایی حل مساله، قدرت تصمیم‌گیری و نه گفتن از جمله سرفصل‌هایی است که طبق توضیحات ابوحمزه، آموزش آنها در این سریال مدنظر بوده است.

وی درباره انتخاب موضوعات و سرفصل‌ها می‌گوید: گروهی از مشاوران و کارشناسان ستاد مبارزه با مواد مخدر در کنار گروه تولید این سریال بوده‌اند و در نگارش فیلمنامه به نتایج پژوهش‌ها و دستاوردهای آنها، استناد شده است.

براساس توضیحات ابوحمزه، در سریال یادگاری‌های مادربزرگ، شهرزاد عبدالمجید نقش عمه‌گلبرگ را بازی می‌کند و ایفای نقش باران به‌عهده مرجان سپهری است. آرش نوذری، داریوش سلیمی، مهرداد نظری، مینا نوروزی، کامران مقدادی، احمدرضا اسعدی، محمدرضا رهبری و امیر زری‌وند از جمله بازیگران این سریال تلویزیونی هستند. همچنین آرش مصطفایی، آزاده نوری، سمیه یزدانی و الهام اصغری به‌عنوان عروسک‌گردان و نسیم سیگارودی، هلن مرسلی، علی حافظ‌پور و رهی نادری در مقام صداپیشه با این سریال همکاری داشته‌اند.

سرفصل‌هایی برای فرهنگسازی

کارگردان یادگاری‌های مادربزرگ، سریال‌های دیگری نیز برای کودکان و نوجوانان کارگردانی کرده که از آن جمله می‌توان به «نامه‌های بالدار» و «سنجد» اشاره کرد. امیر فیضی علاوه بر کارگردانی، نگارش فیلمنامه این سریال را با همکاری داوود روستا، شاهرخ باقرنژاد، سینا سعیدوزیری و جواد رهنما انجام داده است.

فیضی ضمن اظهار خرسندی از این‌که بالاخره ضرورت آموزش به کودکان برای پیشگیری از اعتیاد احساس شده، تاکید می‌کند: آموزش غیرمستقیم به کودکان برای پیشگیری از اعتیاد یک گام بسیار ارزشمند در مسیر مبارزه با مواد مخدر است.

فیضی از این‌که می‌تواند در یک سریال تلویزیونی برای پیشگیری از اعتیاد فرهنگسازی کند، ابراز خوشحالی می‌کند و درباره دشواری‌های این کار می‌گوید: خوشبختانه سرفصل‌ها مشخص بود و نگاه درستی به این مقوله از سوی سفارش‌دهنده وجود داشت، اما چالش‌هایی داشتیم که باید مدیریت می‌کردیم. هر قسمت از این سریال 15دقیقه زمان دارد و باید مفاهیم کم‌و‌بیش پیچیده را به زبان ساده، اما در عین حال جذاب و گیرا در این زمان کوتاه به کودکان منتقل می‌کردیم. در نهایت شیوه کلاسیک قصه‌گویی را انتخاب کردیم و برای ایجاد فانتزی از عروسک بهره گرفتیم.

این کارگردان اضافه می‌کند: حضور عروسک‌ها سبب می‌شود لحن کودکانه در این اثر گسترش پیدا کند؛ بچه‌ها آموزه‌های این سریال را همراه با عروسک‌ها یاد بگیرند و همراه با آنها برای حضور در جامعه و مواجهه با مشکلات و مسائل آماده شوند.

قصه‌های سریال یادگاری‌های مادربزرگ در یک محله اتفاق می‌افتد. براساس توضیحات فیضی، حضور در محله کمک می‌کرد قصه‌ها را موجزتر روایت کنند. او این سریال را یک اثر شسته رفته توصیف می‌کند و می‌افزاید: تلاش کردیم یک اثر آبرومند ارائه کنیم.

بر‌اساس توضیحات فیضی، زمان پخش این سریال هنوز مشخص نیست، اما با توجه به فضای شاد و پرنشاط آن، ممکن است به زمانی بعد از ماه محرم موکول شود.

دختری از زلزله رودبار

شهرزاد عبدالمجید که بعد از بازی در سریال‌های «درپناه تو» و «هتل» به شهرت رسید، گاهی در آثار کودکانه ظاهر می‌شود. او در توضیح این نکته به خبرنگار ما می‌گوید: من همیشه کارکردن برای کودکان را دوست داشته‌ام. بعد از محبوبیت مجموعه عروسکی «ماجراهای تقی‌جان» به کارگردانی مرضیه محبوب، انتخاب کارهای عروسکی برایم سخت شده بود تا این‌که عروسک‌های سریال یادگاری‌های مادربزرگ را دیدم و بسرعت با آنها ارتباط برقرار کردم.

عبدالمجید درباره نقش عمه گلبرگ توضیح می‌دهد: عمه‌گلبرگ وقتی بچه بود در زلزله رودبار خانواده‌اش را از دست داد و مادربزرگ که مامانی گوهر، صدایش می‌کنند، سرپرستی او را به عهده گرفت. او در گرمای خانه مادربزرگ، رشد کرد و حالا بعد از سال‌ها به این خانه برگشته که ارتباط بچه‌ها، محله و خانه را دوباره گرم کند.

به گفته این بازیگر، قصه‌های این سریال واقعی، درباره اتفاقات روزمره کودکان و نوجوانان است بنابراین او هم بازی خاصی ارائه نکرده و در نقش واقعی خود ظاهر شده است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۳۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش مهارت تیراندازی به ۱۰ هزار دانش آموز قزوینی

ابراهیم رسولی فر مسئول سازمان بسیج دانش آموزی قزوین گفت: دانش آموزان علاقه فراوانی برای حضور در کلاس‌ها و دوره‌های تیراندازی دارند و با همکاری مربیان سپاه و تیپ ۸۲ صاحب الامر (عج) تا ۲۰ اردیبهشت ماه این روند ادامه دارد.

وی در رابطه با کلاس‌های میدان تیر شبیه سازی شده ویژه دختران دانش آموز نیز اضافه کرد: سالن‌های شبیه ساز تیراندازی یکی از ظرفیت‌های سپاه است که بیش از چهار هزار دانش آموز مدارس دخترانه با حضور در این سالن و تحت آموزش مربیان تخصصی، به صورت شبیه سازی با سلاح کلاشینکف تیراندازی خواهند کرد.

رسولی فر اضافه کرد: تمامی دانش آموزان مقاطع تحصیلی نهم، دهم و دوازدهم دختر و پسر که درس آمادگی دفاعی دارند، این درس را با رویکرد مهارت افزایی، تعمیق فرهنگ دفاع مقدس، ایثار، جهاد، ارزش‌های معنوی شهادت و مجاهدت در راه خدا فرا می‌گیرند.

این مسئول با اشاره به محتوای آموزشی درس آمادگی دفاعی عنوان کرد: محتوای آموزشی درس آمادگی دفاعی شامل آشنایی با اهداف آمادگی دفاعی، فرهنگ دفاع امنیت و اقتدار دفاعی انقلاب اسلامی و آشنایی با ساختار و اهداف سازمان بسیج و معارف دفاع مقدس و نیز دفاع نظامی شامل بخش‌های نظام جمع و رزم انفرادی، آشنایی با نیرو‌های مسلح، سربازی، سلاح شناسی و مهارت‌های تیراندازی و همچنین دفاع غیرنظامی شامل بخش‌های جنگ نرم، پدافند غیرعامل، امداد و نجات و اردو‌های عملی دفاع نظامی و اجرای میدان تیر است.

مسئول سازمان بسیج دانش آموزی استان قزوین بیان کرد: برای اجرای این برنامه‌ها هماهنگی‌های مناسبی با اداره کل آموزش و پرورش استان و شورای معاونین، روسای مناطق ۱۴ گانه و همچنین مدیران مدارس به منظور برگزاری کلاس‌های تئوری و عملی درس آمادگی برای دانش آموزان شده است.

رسولی فر یادآور شد: این آموزش‌های تئوری و عملی برای نوجوانان و جوانان کشورمان مهم و اثرگذار است چرا که در سند تحول آموزش و پرورش و در سند اعتلای سازمان بسیج، تربیت جوان مومن انقلابی و پای کار برای نظام از اهداف اصلی این اسناد بوده و به نوعی مقدمه سازی و کادرسازی برای ظهور منجی عالم بشریت به شمار می‌رود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • عکس یادگاری پسر علیرضا بیرانوند با رونالدو
  • آموزش مهارت تیراندازی به ۱۰ هزار دانش آموز قزوینی
  • تاریخ و ساعت دقیق پخش سریال بدل علی مشهدی
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به ۳۰۰ هزار نفر در کشور
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون