Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@00:07:57 GMT

مهار رشد سلول‌ سرطانی با ویتامین D

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۰۶۹۴

مهار رشد سلول‌ سرطانی با ویتامین D

پول‌نیوز -یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ویتامین D می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند.دکتر امیر عباس‌نژاد با بیان اینکه مبارزه با سرطان یکی از بزرگترین چالش‌های بشر است، اظهار کرد: اصطلاح سرطان به مجموعه‎ای از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که سلول‌ها فعالیت غیر طبیعی و رشد غیرقابل کنترلی را از خود نشان می‌دهند و می‌تواند به اثرات مخرب سیستمیک و موضعی منجر شده و باعث مرگ بیمار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: الگوی زندگی مناسب و تغذیه سالم از مهمترین عواملی است که می‌توانند در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها تاثیرگذار باشند، این الگوها شامل فعالیت بدنی کافی، کاهش استرس‌های روحی روانی و داشتن تغذیه مناسب بوده که در حفظ سلامت فردی و جلوگیری از انواع بیماری‌ها کمک کننده است.

این دکتر تغذیه اضافه کرد: افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند و از سیگار و تنباکو استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

عباس‌نژاد تصریح کرد: از جمله عوامل مهم تغذیه‌ای که در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش اثبات شده‌ای دارند حفظ وزن نرمال و جلوگیری از افزایش وزن بوده است. مطالعات نشان داده افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیمی با ابتلا به انواع سرطان‌ها دارد و برای جلوگیری از این موضوع باید میزان کالری مواد غذایی دریافتی با میزان مصرف کالری بدن در تعادل باشد.

وی با بیان اینکه استفاده زیاد و مداوم از مواد غذایی که کالری بالایی دارند نظیر غذاهای چرب، خامه، شکر و دسرها در افزایش وزن نقش بسزایی دارند، یادآور شد: علاوه بر نقش چربی‌ها در افزایش وزن، دریافت چربی زیاد می‌تواند در ایجاد سرطان از جمله گوارشی هم نقش داشته باشد، همچنین چربی زیاد در رژیم غذایی با بالا بردن کالری دریافتی منجر به سرطان‌های روده، مری، معده، پانکراس می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: دریافت گوشت قرمز به مقدار زیاد با افزایش ریسک ابتلا به سرطان‌های گوارشی ارتباط دارد؛ علاوه بر دریافت زیاد مواد غذایی که چربی بالایی دارند، کاهش دریافت فیبر غذایی هم در ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها نقش دارد.

وی خاطرنشان کرد: فیبرها مواد غذایی هستند که توسط انسان غیرقابل جذب بوده ولی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش اهمیت فراوانی دارند و مصرف آنها می‌تواند از افزایش وزن، جذب چربی‌ها و قندها جلوگیری کند.

او بیان کرد: میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر بوده و توصیه می‌شود به اندازه کافی در برنامه غذایی گنجانده شود. مصرف کافی میوه و سبزیجات به کاهش ابتلا به سرطان‌های حفره دهان، مری و معده کمک می‌کند.

عباس‌نژاد یاد آور شد: مصرف سبزیجات خام و تازه بخصوص سبزیجات با برگ سبز تیره، کلم، بروکلی، کاهو، هویج و میوه‌های تازه بسیار مفید بوده و میوه ها و سبزیجات به علت اینکه کالری کمی دارند و منابع خوبی از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و مواد فعال بیولوژیک هستند در سلامت انسان اهمیت دارند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید براینکه رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد میوه و سبزی می‌تواند از اثرات سرطان‌زایی نیتریت و نیترات‌ها جلوگیری کند، گفت: نیتریت و نیترات در تنباکو، توتون سیگار، کالباس، سوسیس و در سبزیجات به مقداری وجود دارند که عامل ایجاد بسیاری از سرطان‌ها بوده و مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه و سبزیجاتی نظیر گوجه می‌تواند از ابتلای مردها به سرطان پروستات جلوگیری کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مصرف منظم چای و قهوه را از جمله عوامل مهم در کاهش سرطان‌های گوارشی برشمرد و با بیان اینکه مصرف انوع چای نظیر چای سبز به علت داشتن مواد بسیار مفید، در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان مؤثر است، بیان کرد: نوشیدن خیلی داغ چای و قهوه با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری در ارتباط است.
عباس‌نژاد با بیان اینکه کمبود بعضی از ویتامین‌ها مانند ویتامین D با سرطان‌ها در ارتباط است، اضافه کرد: ویتامین D دربسیاری از سلول‌های بدن دارای فعالیت است و مهم‌ترین عملکرد این ویتامین تنظیم سطوح کلسیم، فسفر و حفظ سلامت استخوان‌هاست درحالیکه اخیرا مطالعات متعددی نشان داده‌اند که ویتامین D عملکردهای دیگری نیز دارد و کمبود آن با ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها ارتباط دارد.

وی با بیان اینکه مطالعات متعددی ارتباط کمبود ویتامین D و شیوع بسیاری از سرطان‌ها را گزارش کرده‌اند، افزود : ریسک سرطان در افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر از افرادی بوده که سطوح کافی این ویتامین را دارند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ویتامین D می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی را با مهار چرخه سلولی جلوگیری کند، خاطر نشان کرد: کمبود این ویتامین علل مرگ زودهنگام ناشی از سرطان‌های کولون، پستان، تخمدان و پروستات است.


وی با تاکید براینکه برای جلوگیری از سرطان توصیه می‌شود غذاهایی سالم مانند سبزیجات و میوه‌های غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی در برنامه غذایی به میزان کافی گنجانده شود و از مصرف زیاد چربی‌ها و گوشت قرمز پرهیز شود، عنوان کرد: حفظ وزن نرمال و جلوگیری از افزایش وزن در پیشگیری از سرطان بسیار اهمیت دارد؛ با کاهش دریافت کالری غذایی و افزایش فعالیت بدنی حاصل می‌شود.


منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟

به گزارش مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلا به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰ هزار زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آن ها تشخیص اولیه سرطان سینه شان بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آن ها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلا به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد دیگر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلا به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در نخستین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای نخستین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی