Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایرن اکونومیست به نقل از خانه ملت؛ معصومه آقاپور علیشاهی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با رییس جمهور روسیه بر حذف دلار از مبادلات بین المللی تاکید کرده‌اند، اظهارداشت: برای حذف دلار از مبادلات اقتصادی دو کشور لازم است مشکل بانکی برطرف و مجوزهای لازم در این زمینه برای بانک‌های دو کشور صادر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مبادلات بین المللی با شفافیت صورت گیرد، گفت: اگر شفافیت مبادلات ارزی به واسطه مجوزهای بانکی صورت بگیرد هیچ گونه ایراد و اشکال بین المللی در راستای FATF به وجود نخواهد آمد.
 
۴ کشور شریک اصلی مبادلات بین‌المللی ایران هستند
 
نماینده مردم شبستر در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به اثرات نوسانات قیمت نرخ ارز بر میزان واردات و صادرات کشور، ادامه داد: دومین تاثیرگذاری حذف دلار از مبادلات بین المللی خنثی کردن نوسانات نرخ ارز بر مبادلات است، از سوی دیگر از آنجایی که ایران تحریم دلاری است با حذف این ارز لازم نیست مبادلات را با واسطه انجام دهیم.
 
وی بیان داشت: همچنین انجام مبادلات بین المللی با ارزی غیر از دلار یا حتی ریال باعث می شود که با حجم تبادلاتی که صورت می گیرد ارزش پول ملی کشور در رتبه بندی جهانی ارتقا پیدا کند.
 
این نماینده مجلس در خصوص اینکه چند کشور با ایران تبادلات بین المللی غیر دلاری خواهند داشت، گفت: در حال حاضر ایران با چهار کشور اصلی از جمله ترکیه، چین، روسیه و کره جنوبی مبادلات بین المللی دارد و اگر این چهار کشور شرایط مبادله بدون دلار را فراهم کنند، تهدیدها و شرایط بانکی که آمریکا برای ایران در نظر دارد خیال خام و آب در هاون کوبیدن می‌شود.
 
آقاپور علیشاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر با دو کشور ترکیه و روسیه در زمینه حذف دلار از مبادلات بین المللی مذاکره شده است، بیان داشت: ایران شریک قوی برای کره جنوبی در زمینه نفت و گاز محسوب می شود و ما نیز خواهان کالا و خدمات آنها هستیم، از سوی دیگر اعتقاد دارم ایران کشوری نیست که بشود از آن چشم‌پوشی کرد چرا که ایران سگک طلایی کمربند خاورمیانه است.
 
سه بانک برای حذف دلار از مبادلات بین المللی آماده‌اند
 
این نماینده مجلس در خصوص فراهم شدن زیرساخت ها برای اجرای حذف دلار از مبادلات بین المللی گفت: سه ماه است که برای این کار اقداماتی صورت گرفته و سه بانک صادرات، شهر و ملی آماده‌اند و شعباتی در خارج کشور دارند.
 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه محقق شدن حذف دلار از مبادلات بین المللی نیازمند همت مسئولان اقتصادی کشور، بانک ها و تجار بخش خصوصی است، اظهارداشت: با چین برای حذف دلار صحبت شده و این کار به زودی انجام می شود و با کره جنوبی مذاکراتی در آینده صورت می گیرد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۳۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • شناسایی ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان