Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@07:06:06 GMT

11 اثر منقول فرهنگی و تاریخی اردبیل به ثبت ملی رسید

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۳۸۸۹

11 اثر منقول فرهنگی و تاریخی اردبیل به ثبت ملی رسید

به گزارش ایلنا، کریم حاجی‌زاده با اعلام این خبر تصریح کرد: این آثار در کمیته ثبت آثار منقول سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بررسی شده و با ثبت ملی آن موافقت شد.

وی افزود: این آثار شامل صندوق چوبی مزار شیخ صفی‌الدین اردبیلی با شماره اموال 112، صندوق چوبی مزار شاه اسماعیل صفوی معروف به ختایی با شماره اموال 113، کاسه زرین فام با شماره اموال2482 و کاسه چینی آبی و سفید با شماره اموال2967 است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اضافه‌کرد: علاوه بر آثار ذکر شده طاس مسی قلم زنی شده با شماره اموال 2787، کاسه آبی و سفید با شماره اموال ت 743، شمعدان بشقابی (دامن دار) با شماره اموال2635، گلدان یکرنگ فیروزه ای 1 با شماره اموال 2708، گلدان یکرنگ فیروزه ای 2 با شماره اموال 2586، پیاله و سرپوش سفالی با شماره اموال ت 987 و ت 713، قدح سفالی آقکند با شماره اموال 3675 و کاسه یکرنگ فیروزه ای با شماره اموال 2585 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

حاجی زاده تاکید کرد: آثار منقول ثبت شده استان در فهرست آثار ملی در دو دسته آثار فرهنگی و تاریخی مجموعه مذهبی شیخ صفی الدین اردبیلی و آثار مکشوفه از کاوش های باستان شناختی محوطه خانه تاریخی زنده یاد آیت الله مروج امام جمعه فقید اردبیل در سال 1358 است.

وی ادامه داد: از مجموعه جهانی شیخ صفی الدین  اردبیلی دو اثر برجسته شامل صندوق چوبی مزار شیخ صفی الدین اردبیلی و صندوق چوبی مزار شاه اسماعیل ختایی به ثبت ملی رسیده است.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان این آثار به لحاظ هنری و شیوه ساخت از نفایس تاریخ هنر ایران در دوره های آل جلایر و صفویه در دارالارشاد اردبیل به شمار می روند.

حاجی زاده همچنین در خصوص مابقی آثار به ثبت رسیده افزود: 9 اثردیگر ثبت شده از داده های باستان شناسی محوطه خانه تاریخی زنده یاد آیت الله مروج است و در طیفی از آثار فلزی تا سفالینه قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: این آثار از جمله مدارک ارزشمند باستان‌شناسی و آثار منحصر به فرد هنری شهر اردبیل در عصر صفویه تا دوره سلجوقی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان متذکر شد: این آثار تحت حمایت قانون و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به آسیب یا خدشه به آن شود، طبق قانون مجازات های اسلامی جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازت های قانونی خواهد شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند

سرهنگ محمدرضا زارعی گفت: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستا‌های شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان و پس از بازدید از منزل شخصی، ٣ نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ٢ متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

 سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضایی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

 شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد