Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@16:38:30 GMT

کشور رویاها در چه جرائمی سرآمد است؟ + آمار

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۶۴۲۶

کشور رویاها در چه جرائمی سرآمد است؟ + آمار

تصور بسیاری از کسانی که به سوئد سفر می‌کنند اینست که سوئد دقیقا چیزی است که آنها در طول سفر خود به این کشور دیده‌اند. اما شاید اگر مسیر رفت و آمدشان کمی تغییر کند چهره‌ متفاوتی از آن مشاهده نمایند.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، سالهاست که برخی رسانه­‌ها در تعریف و تمجید از برخی کشورهای غربی، پا را از دایره واقعیت‌­های موجود فراتر گذشته­‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوئد از کشورهایی است که اغراق و غلو در توصیف آن باعث شده تا این کشور برای بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان به عنوان مدینه فاضله تصویر شود. حال اینکه بررسی آمارهای رسمی از سوی نهادهای بین‌المللی و حتی خود دولت سوئد از امر دیگری حکایت دارد.

تلاش برای تصویرسازی از سوئد به عنوان کشوری زیبا که فاقد مشکلات اجتماعی و بهشتی زمینی است

عبارت­‌هایی چون سوئدی‌ها از صلح طلب­‌ترین مردمان جهان هستند و نرخ جرم و جنایت در آن جا بسیار پایین است از جمله مواردی است که برای وصف این کشور اروپایی به عنوان مکانی آرام و به دور از مشکلات و معضلات اجتماعی به کار برده می­‌شود، در صورتی که آمارهای رسمی چنین زاره‌ای را تایید نمی‌کنند.

میزان جرائم در سوئد

تنها در سال 2016 حدود یک میلیون و510 هزار جرم در کشور سوئد به مراجع قانونی گزارش شده است. به طور متوسط در طی یک دهه گذشته سالانه 1.5 میلیون جرم در این کشور اروپایی در مراجع مربوطه ثبت شده است که در کنار جرائم پنهان و ثبت نشده عدد قابل توجهی را به خود اختصاص می­‌دهد.

نمودار میزان جرائم ثبت شده در کشور سوئد از سال 1995 تا 2016

سوئد سرزمین دوچرخه دزدها

سرقت دوچرخه یکی از رایج­‌ترین جرائم در کشور ده میلیون نفری سوئد است؛ در سال 2016، 65300 مورد دزدی دوچرخه گزارش شده است که البته ناامیدی از یافتن دوچرخه‌­ها موجب شده تا شهروندان این کشور از گزارش سرقت آن به دفاتر پلیس صرف نظر کنند. بر اساس همین آمارها، طی ده سال گذشته بیش از 600 هزار دوچرخه از مردم سرقت شده که به همین خاطر رسانه­‌ها به طور متداول روش­‌های ضدسرقت دوچرخه و خودرو را به مردم گوشزد می­‌نمایند.

آمار سرقت دوچرخه در کشور سوئد از سال 2007 تا 2016

کشور سوئد نه فقط در دوچرخه‌­دزدی بلکه در سرقت خودرو نیز جزو 5 کشور اول دنیا است. نرخ سرقت ماشین سوئدی‌­ها در سال 2014، تعداد 106.3 دزدی در هر 100 هزار نفر جمعیت بوده است که با احتساب جمعیت ده میلیونی سالانه بیش از ده هزار خودرو در این کشور ربوده می‌­شود.

رتبه سوئد در سرقت خودرو در بین سایر کشورها

کشور سوئد در زمینه سرقت از منازل و اماکن نیز شرایط اسفباری را تجربه می­‌نماید. بر اساس آمارهای موجود 915.1 مورد سرقت در هر 100 هزار نفر را دارد که در کل جمعیت عدد بیش از 91 هزار سرقت از اماکن و منازل را نشان می­‌دهد.

کشور سوئد یکی از کشورهای دزدخیر دنیاست؛ این کشور در زمینه سرقت از منازل و اماکن جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است

تصاویر ثبت شده به وسیله دوربین­های مدار بسته کشور سوئد از یک سرقت که در اختیار پلیس این کشور قرار گرفت

سوئد پایتخت جرائم جنسی

به گزارش روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، سوئد و دانمارک کشورهایی با بالاترین میزان آزار جنسی در اتحادیه اروپا هستند. نمودارهای آماری نشان می­‌دهند که بر اساس داده­‌های آژانس اروپایی حقوق اساسی، در کشورهای سوئد و دانمارک 80 تا 100 درصد مردم اظهار داشته­‌اند که مورد آزار جنسی قرار گرفته‌­اند که این اعداد بالاترین میزان در این قاره است. این رقم در کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان و فنلاند 60 تا 79 درصد می‌­باشد. به همین سبب موسسه گیت استون به سوئد لقب پایتخت تجاوز جنسی در غرب را داده است.

در سال 2016، بین آمارهای رسمی از سوی دولت سوئد 20300 جرم جنسی ثبت شده که 6720 مورد آن به عنوان تجاوز جنسی طبقه بندی شده است. زنان سوئدی به طور معناداری بیشتر از مردان در معرض جنایات جنسی قرار دارند؛ با این حال مردان نیز در سوئد از آسیب جرائم جنسی در امان نیستند.

نمودار آماری دولت سوئد در مورد جرایم جنسی در این کشور؛ نه تنها زنان که مردان نیز در حدی کمتر قربانی جنایات جنسی بوده ­اند

جرائم جنسی در کشور سوئد به جنسیت خاص و یا گروه سنی خاصی منحصر نمی‌شوند بلکه از نوجوان 16 ساله تا کهنسالان 79 ساله با جرائم جنسی برخورد دارند

نکته قابل توجه این است که نه تنها اقشار جوان از جرائم جنسی و تجاوز مصونیت ندارند بلکه گروه­‌های سنی میانسال و حتی زنان و مردان کهنسال! نیز درگیر آسیب­‌های ناشی از جرایم جنسی هستند. بخش قابل توجهی از این جرایم در اماکن عمومی، محیط کار و مدارس از سوی مجرمین ناشناس رخ می­‌دهند.

اکثر جرائم جنسی در اماکن عمومی، مدارس و محیط­های کاری سوئد واقع می­‌شوند

افزایش باندهای مواد مخدر

در طول سال 2015، حدود 94 هزار تخطی از قانون مجازات مواد مخدر سوئد گزارش شده است. در طی ده سال اخیر میزان جرایم این حوزه 41 درصد افزایش یافته است.

میزان جرائم در حوزه مواد مخدر در طی سال­های اخیر رشد قابل توجهی در سوئد داشته است

کودک آزاری و تهدید امنیت کودکان

هر چند در جوامع اروپایی همواره در خصوص نقض حقوق بشر و کودک آزاری انگشت اتهام به سوی کشورهای در حال توسعه است اما کشورهای غربی نیز به طور گسترده شاهد پایمال شدن حقوق کودکان هستند. چنانکه در طی سال 2016، 23700 مورد حمله به کودکان گزارش شده است. از این تعداد، 8،360 (35٪) در برابر دختران و 15،400 (65٪) در برابر پسران بوده‌اند. ضمن آنکه در مجموع، بین سالهای 2015 تا 2016، تعداد موارد مورد تأیید کودک آزاری کودکان (0-17 ساله) افزایش 14 درصدی داشته است.

میزان کودک آزاری در سوئد به تفکیک گروه سنی

تهدید و ارعاب شهروندان

همچنین در طی سال 2015، 52200 مورد تهدید غیرقانونی و آزار و اذیت گزارش شده است. حدود 375000 نفر از شهروندان سوئدی (16 تا 79 ساله)، اظهار داشتند که در طول سال 2015 در معرض تهدید قرار گرفته اند. در این میان بخش قابل توجهی از تهدیدات متوجه جمعیت 500 هزار نفری مسلمانان سوئدی است که از سوی جریان‌های راست­گرا و نژادپرست مورد تهدید و ارعاب قرار می­‌گیرند؛ گرچه دولت سوئد توجهی به این مهم ندارد.

آتش زدن یک مسجد در مرکز سوئد

تهدید و ارعاب نیز بخشی از جامعه سوئد را همواره با مشکل مواجه می کند

رانندگی بی ملاحظه و تخلفات رانندگی

گرچه بسیاری بر مبنای ذهنیت‌­هایی که ساخته و پرداخته رسانه­‌هاست چنین تصور می­‌کنند که در کشورهای همچون سوئد خبری از جرایم رانندگی نیست یا به ندرت این جنس از تخلفات روی می­‌دهند اما گزارش­‌ها حاکی از آنست که فقط در طول سال 2015، حدود 80 هزار تخلف رانندگی گزارش شده است. رانندگی بدون گواهینامه بیشترین رقم را در میان تخلفات رانندگی سوئدی­‌ها دارد اما رانندگی تحت تاثیر مواد مخدر و فرار از صحنه نیز جزء جرائم رانندگی پرتکرار در این کشور اروپایی است.

رانندگی بدون گواهینامه، بدون مهارت، ترک صحنه و رانندگی تحت تاثیر مواد افیونی از تخلفات رانندگی پرشمار در کشور سوئد است

هر چند انتشار مطالب فوق به معنای تخطئه کامل فضای اجتماعی کشوری مانند سوئد نیست و این گزارش به دنبال سیاه­‌نمایی و ترسیم چهره‌­ای کریه از این کشور اروپایی نبوده است، اما می‌خواهد این سوال را به ذهن عرضه کند چگونه ممکن است که جامعه‌­ای که در سرقت خودرو، دوچرخه، اماکن و منازل رتبه بالایی در جهان دارد؛ به عنوان پایتخت تجاوز جنسی اروپا شناخته می‌­شود؛ در جرائم مواد مخدر و تخلفات رانندگی هم عملکرد مناسبی ندارد می‌­تواند به عنوان سرزمین رویاها یا کشوری به دور از مشکلات و معضلات مطرح گردد؟

https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics.html

https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics/bicycle-theft.html

https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics/rape-and-sex-offences.html

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-and-denmark-have-highest-number-of-sexual-assaults-in-europe-a6800901.html

http://www.bartarinha.ir/fa/news/217520/

https://knoema.com/atlas/topics/Crime-Statistics/Burglary-Car-Theft-and-Housebreaking/Burglary-rate

https://knoema.com/atlas/topics/Crime-Statistics/Burglary-Car-Theft-and-Housebreaking/Private-car-theft-rate

http://parstoday.com/fa/europe_and_america-i29851

منبع:مشرق

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۶۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟

به گزارش خبرنگار مهر، نقاط حادثه خیز بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد تصادف‌های منجر به فوت و آسیب دیدگی شناسایی و پس از اولویت بندی ایمنی و استاندارد سازی می‌شوند. این نقاط در بررسی‌هایی که توسط راهداری، پلیس راه و وزارت کشور صورت می‌گیرد، مشخص و اعلام می‌شود.

در تصادفات جاده‌ای بیشترین خسارت وارد آمده به کشور قطعاً از دست رفتن سرمایه انسانی خواهد بود البته این بخش چه در تصادفات فوتی و چه در تصادفات زخمی بیشترین سهم را در خسارت ایجاد شده به بار می‌آورد؛ علاوه بر این، هزینه سنگین معنوی و مالی، در وقوع سوانح جاده‌ای خسارت به زیرساخت‌ها از جمله زیرساخت شبکه راهی سهم عمده‌ای در این محاسبات جدید دارد.

طبق یک تعریف جهانی از بین عوامل مختلف در وقوع یک سانحه جاده‌ای سه عامل خطای انسانی، خودرو و جاده نقش اصلی را ایفا می‌کنند البته در کشورهای مختلف درصدهای سهم این عوامل متعدد است. «نقاط پر تصادف یا همان حادثه‌خیز در شبکه جاده‌ای جزو متهمان ردیف اول مرگ محسوب می‌شود؛ یا به عبارت دیگر، نقاط پر تصادف یا همان حادثه‌خیز در شبکه جاده‌ای جز متهمان ردیف اول مرگ محسوب می‌شود. نقاط حادثه‌خیز به نقاطی گفته می‌شود که تکرار تصادفات در یک بازه زمانی در آن منطقه بالا باشد که معیار تشخیص این نقاط دستورالعمل ویژه‌ای دارد.

آمار هولناک کشته‌های تصادفات جاده‌ای در ایران!

بر اساس این گزارش، در جریان سفرهای نوروزی از (۲۵ اسفند ۱۴۰۲) تا (۱۵ فروردین ۱۴۰۳)، ۸۲۸ نفر از هموطنان در این سفرها جان خودشان را از دست دادند که موجب داغدار شدن بسیاری از خانوار شد، آمارهای ذکر شده مربوط به فوتی‌های سرصحنه تصادف است که منجر به مرگ لحظه‌ای شده و با محاسبه مجروحان بدحال این تصادف‌ها که احتمال مرگ آنها زیاد است در نتیجه آمار فوتی تصادفات سفرهای نوروزی بیشتر از این آمار اعلام شده خواهد بود.

در سفرهای نوروزی سال‌جاری، ۱۰۲ هزار و ۴۸۶ فقره تصادف در کشور طی بازه زمانی اعلام شده رخ داد که رشد ۲.۸ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن (۱۴۰۲) نشان می‌دهد؛ البته در این تصادفات ۲۱ هزار و ۵۹۰ نفر مجروح شدند که حاکی این آمار هم رشد ۱۱.۶ درصدی است؛ رشد آمار تصادفات در نوروز (۱۴۰۳) زنگ خطر را در گوش مسؤولان مربوطه و متولیان این زمینه به صدا در آورده است.

بر اساس آمار، مهم‌ترین عوامل ۳۴ درصد از تصادفاتی که در جاده‌ها رخ می‌دهد به دلیل سرعت، سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب‌آلودگی است؛ البته ناگفته نماند که بیشترین آمار تصادفات برون شهری سرعت و سبقت غیرمجاز عنوان شده اما نمی‌توان از نقش حائز اهمیت رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای به عنوان یکی از عوامل اساسی کاهش تصادفات و آمار فوتی‌ها و مجروحان چشم‌پوشی کرد.

اصلاح ۴۱۲ نقطه حادثه تا پایان سال گذشته

طی سال‌های اخیر ۸۸۷ نقطه پر تصادف و حادثه‌خیز در سراسر کشور شناسایی شد که بر اساس توافق انجام شده بین سه ارگان پلیس‌راه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری ۴۱۲ نقطه از این نقاط تا پایان سال گذشته (۱۴۰۲) رفع خطر شد. همچنین ۳۱۳ نقطه حادثه خیز نیز از سال‌های پیش‌تر وجود داشت که این نقاط هم اصلاح شد؛ بدین ترتیب تاکنون ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز، رفع خطر شده است.

برای تأمین منبع مالی اصلاح و رفع نقاط پر تصادف و حادثه خیز، طبق گفته مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی مقرر بود منابعی از صندوق خسارت‌های بدنی به این منظور تأمین شود که تاکنون حتی یک ریال هم از این صندوق تخصیص مالی نشده و هر آنچه که در این زمینه هزینه شد از منابع داخلی سازمان راهداری بوده است.

این مقام مسؤول در ادامه گفته‌های خود اعلام کرد «انتظار می‌رود این منابع مالی تأمین شود، زیرا هر ریال آن برای نجات جان انسان‌ها هزینه می‌شود و جز تأکیدات دولت و رئیس جمهور است.»‌ «انتظار می‌رود منابع مالی مورد نیاز رفع نقاط حادثه خیز تأمین شود، زیرا هر ریال آن برای نجات جان انسان‌ها هزینه می‌شود و جز تأکیدات دولت و رئیس جمهور است.»

همچنین متولی وزارت راه و شهرسازی نسبت به اینکه «سازمان راهداری» در صدد این است تا نیمه نخست سال‌جاری باقی مانده نقاط پرخطر را رفع خطر کند، تاکید کرد.

به گزارش مهر، طبق ماده (۵ قانون توسعه حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت) شرکت‌های بیمه‌گر موظف‌اند، متناسب با ارزیابی دولت از عملکرد دستگاه‌های مؤثر در کاهش حوادث و تلفات حمل و نقل درون شهری و برون شهری، معادل (پنجاه درصد) صرفه‌جویی حاصل از عدم پرداخت خسارات بیمه بدنه و شخص ثالث را برای آموزش و فرهنگ‌سازی ایمنی تردد، تأمین تجهیزات، اصلاح فیزیکی نقاط و مقاطع حادثه خیز پرداخت کنند.

دره «مرگ و میر» در ۳۰ کیلومتری روستاها

طبق گفته مسوولان به جز عوامل سرعت، سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب‌آلودگی، ۳۰ کیلومتری روستاها نیز بیشترین آمار تصادف منجر به فوتی را ثبت کرده و «هشت درصد» میزان مرگ و میر را مسیرهای روستایی به خود اختصاص داده که این آمار در برخی از روستاهای کشور به ۷۰ درصد می‌رسد که زنگ خطر جدی را به صدا در می‌آورد.

البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که وقوع تصادفات آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی بسیاری را بر جامعه تحمیل می‌کند.

سه استان صدرنشین نقاط حادثه خیز!

بر اساس آمار تا آبان ماه سال گذشته (۱۴۰۲)، تهران، خوزستان و فارس بیشترین نقاط حادثه خیز را داشتند که تعدادی از این نقاط تا بدین لحظه رفع شده است. سردار کمال هادیان‌فر معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در زمان سکان داری سمت پیشین خود (رئیس پلیس راهور) نسبت به عملکرد دولت قبل به دلیل عدم توجه به نقاط حادثه خیز انتقاد داشت وی اعلام کرده بود «شناسایی نقاط حادثه خیز طی ۲ دهه اخیر ثابت مانده بود و طی هشت سال دولت گذشته هیچ اقدامی در خصوص رفع نقاط حادثه خیز نشد، البته از ابتدای سال (۱۳۸۳) تا ۱۳۹۵ دولت‌ها هیچ‌گونه گامی برای رفع نقاط حادثه خیز نداشتند.

آمار وحشتناک جان‌باختگان سفرهای تعطیلات عید سعید فطر، طی سه روز!

آمار تصادفات جاده‌ای فقط به سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ ختم نشد. در تعطیلات سه روزه پایان ماه مبارک رمضان جان‌باختن ۱۰۱ نفر از هموطنان بر اثر تصادفات طی ۳ روز اعلام شد ؛ البته و هزار و ۲۲۳ نفر هم مصدوم و مجروح شدند که با توجه به‌ مجروحان بدحال آمار فوتی‌ها احتمالا افزایش یافته است.

حدود ۱۰ درصد تصادفات و تلفات جاده‌ای ناشی از نقاط حادثه خیز است؛ اگرچه در برابر عوامل دیگر بروز حوادث رانندگی همچون خطای انسانی و خودرو وزن کمتری دارد اما تکرارپذیر بودن حادثه در آن نقطه می‌تواند زمینه را برای افزایش سهم و آمار آن فراهم کند.

تعداد فوتی‌های تصادفات جاده‌ای در ایام نوروز زیاد بوده و قابل قبول نبوده و می‌توان به عوامل متعددی در این زمینه مانند کیفیت پایین خودروهای داخلی، خطاهای رانندگان و وجود نقاط حادثه خیز جاده‌ای اشاره کرد.‌

تأثیر چشمگیر کیفیت پایین خودروهای داخلی!

به گزارش مهر، طی سالیان اخیر، خودروهای بی‌کیفیت داخلی به همراه نقاط حادثه‌خیز نقش اساسی و پررنگی در افزایش آمار فوتی‌های تصادفی دارند، به طوری که تمام مراجع ذی‌صلاح این دو عنصر را از عوامل اصلی تلفات تصادفات جاده‌ای عنوان می‌کنند.

زمانی که در شرکت‌های خودروساز داخلی شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات نباشم، قطعاً با وجود نقاط حادثه خیز و برخی از خطاهای انسانی متقابلاً باید آمار بالای تصادفات و تلفات جاده‌ای را نیز پذیرا باشیم.

بر همین اساس، در روزهای اخیر محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره بر اینکه نقاط حادثه‌خیز یکی از عوامل پررنگ بروز تصادفات جاده‌ای است، گفت: طبق آمار ارائه شده، در سال جاری بیش از ۸۲۸ نفر از هموطنان‌مان را در تصادفات جاده‌ای ایام نوروز از دست دادیم. تعداد آمار فوتی‌ها زیاد بوده و قابل قبول نیست. عوامل متعددی در این خصوص تأثیرگذار است که از جمله آنها می‌توان به کیفیت پایین خودروهای داخلی و نیز خطاهای رانندگان و وجود نقاط حادثه خیز جاده‌ای اشاره کرد.

وی در ادامه در خصوص کیفیت پایین خودروهای داخلی انتقاد کرد و افزود: عمده خودروهای تصادفی منجر به فوت در طرح نوروزی، خودروهای داخلی بودند؛ متأسفانه موضوع واردات خودروها آن طور که هدف قانونگذار بود اجرایی نشده است.

این نماینده مجلس عنوان کرد: برای رفع نقاط حادثه خیز اقداماتی صورت گرفته اما کماکان حدود ۸۰۰ نقطه پر خطر و حادثه خیز در جاده‌های کشور داریم که برای بهبود و اصلاح آنها باید گام‌های جدی برداشته شود.

تاکید کاهش ۵۰ درصدی تلفات جاده‌ای در برنامه هفتم توسعه کشور

به گزارش مهر، در برخی از کشورها هزینه عوارض سوخت صرف نگهداری جاده‌های آن کشور می‌شود؛ زیرا تأمین و نگهداری زیرساخت‌ها جز حیاتی‌ترین موارد خواهد بود. «طبق گفته سازمان راهداری برای نگهداری راه‌ها باید سالانه ۴ تا ۶ درصد ارزش جاده‌ها هزینه شود و در کنار آن رفع هر نقطه حادثه خیز ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.» طبق گفته سازمان راهداری برای نگهداری راه‌ها باید سالانه ۴ تا ۶ درصد ارزش جاده‌ها هزینه شود و در کنار آن رفع هر نقطه حادثه خیز ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

د حقیقت می توان گفت باید مخارج نگهداری جاده‌های کشور تأمین شود تا شاهد بهبود وضعیت جاده‌ها باشیم. البته روش‌های متعددی برای تأمین مالی جاده‌ها در کشور وجود دارد که می‌توان به اخذ عوارض از خودروها، عوارض سوخت و عوارض جاده‌ای اشاره کرد که هم‌اکنون در ایران تنها اخذ عوارض جاده‌ها اجرایی می‌شود.

در برنامه هفتم توسعه کشور، هدف‌گذاری و تاکید شده تا پایان این برنامه باید تصادفات جاده‌ای حداقل تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند و تمام دستگاه‌های ذیربط برای تحقق این برنامه در زمینه اعلام شده موظف هستند.

نیاز تخصیص ۲۰۰ هزار میلیاردی برای بهسازی جاده‌های کشور

علیرضا سیاهپور مدیر کل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل، هزینه‌های نگهداری و به‌سازی جاده‌های کشور را تشریح و اعلام کرد «۲۸۸ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی و روستایی در سطح کشور وجود دارد که اکثر آنها آسفالت هستند. راه‌های شریانی و اصلی و بزرگراهی شامل ۶۹ هزار کیلومتر باند است که هر دو سال یک بار به شکل سیستماتیک پایش می‌شود و در معرض بهسازی و نگه داشت و تعمیر است.

مدیر کل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در ادامه تاکید کرد: ۲۲ هزار کیلومتر از این ۶۹ هزار کیلومتر در سال گذشته به‌سازی شد و حدود ۴۶ درصد جاده‌های ما به علت عقب ماندگی تاریخی ناشی از کمبود منابع مالی دارای خرابی سبک و سنگین هستند. اگر بخواهیم تمام راه‌ها بدون کوچک‌ترین اختلال باشد، نیازمند ۲۰۰ هزار میلیارد سرمایه است که در یک بازه دو تا سه ساله کل خرابی‌ها را به پانزده تا بیست درصد که یک نرخ جهانی است، برسانیم.

مدیر کل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تصریح کرد: هزینه‌ای بابت تردد در بزرگراه‌ها اخذ نمی‌شود ولی در آزادراه‌ها، هزینه تردد اخذ می‌شود. هزینه‌هایی که از سال ۸۲ تا کنون بیش از ۵۷۰ برابر شده است و هزینه اخذ عوارض ۱۵ برابر شده که همین مسائل باعث شده که پیمانکاران نتوانسته به خوبی خدمت دهی کنند.

سیاهپور خاطرنشان کرد: هر تردد در آزادراه قم و تهران ۱,۲۰۰ تومان است که کل درآمد این مسیر، ۷۶ میلیارد بوده و صرفاً برای نگهداری رویه آسفالت این اتوبان ۴۰۰ میلیارد است.

تخصیص درآمدهای مالیاتی دولت برای کاهش تلفات جاده‌ای

مالیات در ایران ذیل عنوان درآمدهای جاری دولت قرار می‌گیرد و تقریباً مهم‌ترین منبع درآمدی دولت محسوب می‌شود. درآمد مالیاتی دولت از دو رکن اصلی مالیات مستقیم و مالیات بر کالا و خدمات (غیرمستقیم) تشکیل می‌شود.

«بررسی‌ها» نشان می‌دهد که میزان اخذ مالیات از سال (۱۳۹۷) تا (۱۴۰۲) سیر صعودی محسوسی یافته است به گونه‌ای که از مالیات ۱۰۹ هزار میلیارد تومانی در سال (۱۳۹۷) به مالیات حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی رسیده که بیانگر افزایش ۷۴۰ درصدی است.

به نظر می‌رسد، بخشی‌از درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال گذشته می‌توانست تاکنون جان بسیاری از افراد را نجات دهد، زیرا با تخصیص بخشی از این درآمد به ارگان‌های مسؤول رفع نقاط حادثه خیز و ارتقای سطح ایمنی جاده‌های کشور شاهد کاهش آمار فوتی و مجروحان باشد در مقابل به وضعیت زیرساخت‌های کشور، بهبود ببخشد.

کاهش کیفیت زندگی پس‌از تصادفات جاده‌ای

براساس این گزارش، سوانح رانندگی یکی از دلایل اصلی مرگ‌ومیر جوانان است و بخش اعظم قربانیان حوادث رانندگی را نیروهای سازنده و فعال جامعه تشکیل می‌دهند. بدون شک از دست دادن نیروی انسانی فعال که عامل اصلی توسعه هر جامعه‌ای هستند، عوارض و خسارت‌های مالی، اقتصادی و اجتماعی وسیعی را متوجه جامعه خواهد کرد.

پیامدهای ناشی از این حوادث نیز یکی از عمده‌ترین عوامل ناخوشی در جامعه است و از ابعاد مختلفی می‌تواند برای خانواده‌ها و کل افراد جامعه مساله‌آفرین باشد. این حوادث نه‌تنها به طور مستقیم آسیب جسمی به افراد وارد می‌کنند، بلکه به طور غیرمستقیم نیز بر روی عملکرد اجتماعی تأثیر دارند.

دولت باید طی هرسال علاوه بر تخصیص بودجه عمرانی، مبلغ جداگانه‌ای برای بهسازی وضعیت جاده‌های کشور در نظر داشته باشد؛ زیرا پیامدهای پس‌از تصادف در جامعه مطلوب نخواهد بود؛ صدمات جسمی با مراقبت‌های پزشکی و باز توانی درمان می‌شوند؛ اما فشارهای اجتماعی آن گ از چندین هفته و گاهاً تا پایان عمر ادامه خواهد داشت که زندگی افراد را دچار اختلال می‌کند.

کد خبر 6088437 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ببینید | تظاهرات مردم سوئد در حمایت از فلسطینیان
  • تظاهرات مردم سوئد در حمایت از فلسطینیان + فیلم
  • آمار مرگ و میر در سال گذشته
  • چرا آمار سرقت‌ها در استان کرمان زیاد است
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • روستای مهموئی سرآمد کشور در کمک به اعتاب مقدسه
  • رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • حمله افراد نقاب‌پوش به نشست ضدفاشیستی در سوئد
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد