Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه محافظت از نماز از ویژگی های انسان مومن و رستگار است، گفت: براساس آیات الهی اولین و آخرین شرط رستگاری انسان مراقبت و محافظت از نماز است.

به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله محمد محمدی ری شهری نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، شب گذشته چهاردهم آبان ماه در جلسه تفسیر سوره بقره که در مصلی بزرگ همین آستان برگزار شد، گفت: حرف تمام انبیاء، اوصیا، اولیاء الهی و تمامی مبلغین دین رسیدن بشر به فلاح و رستگاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انسان مفلح در دنیا و آخرت سعادتمند و کامیاب است، اصلی‌ترین عامل فلاح و رستگاری از منظر قرآن کریم تقوا و دومین عامل رستگاری، ایمان بیان می‌شود.

آیت‌الله محمدی ری شهری با بیان اینکه آیاتی که ایمان را موجب فلاح و رستگاری معرفی می‌کند به چند دسته تقسیم می‌شود، ابراز کرد: دسته نخست آیاتی هستند که ایمان را به شرایطی خاص مشروط کردند؛ آیات 1 تا 11 سوره مومنون از این دسته هستند، "قد افلح المومنون" هر کس ایمان داشته باشد در دنیا و آخرت سعادتمند می‌شود، "الذین هم فی صلاتهم خاشعون" اولین شرط سعادت دنیا و آخرت از منظر قرآن کریم این است که مومنان نماز را با خشوع و حضور قلب بخوانند، حضور قلب در نماز به این معنا است که انسان بداند در حال نماز در برابر چه کسی ایستاده و عبادت می‌کند.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: "والذین هم عن اللغو معرضون" دومین شرط رستگاری در بیان قرآن این است که انسان مومن اهل لغو نباشد، یکی از مصادیق لغو گناه است، به بیان دیگر لغو به هر کاری که نفع دنیوی و اخروی نداشته باشد، می‌گویند، آیت الله بهجت در تفسیر این آیات ‌فرمودند: اگر انسان بخواهد در نماز حضور قلب داشته باشد باید اهل لغو نباشد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: "وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ" سومین شرط سعادتمندی در نگاه قرآن انفاق مال است، هر انسانی با توجه به شرایط مالی خود باید مقادیری از درآمدش را در راه خدا انفاق کند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در ادامه اظهار داشت: "والذین لفروجهم حافظون الا علی ازواجهم او ما ملکت ایمانهم فانهم غیر ملومین فمن ابتغی وراء ذلک اولئک هم العادون فَمَنِ ابْتَغي وَراءَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ العادُونَ"، چهارمین شرط رستگاری پاکدامنی است، کسانی که بتوانند قوای جنسی خود را در غیر موارد حلال کنترل کنند.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به پنجمین عامل رستگاری گفت: "وَ الَّذِينَ هُمْ لاَِماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ" پنجمین عامل رستگاری امانتداری و خوش قولی است، انسان مومن از امانتهایی که خداوند به او عطا کرده و یا بندگان خدا نزد او به امانت گذاشتند مراقبت می‌کند، حوزه امانت بسیار گسترده است؛ مقام، ریاست، جسم، مال و آبرو همه در حوزه امانت قرار دارند، انسانهای امانتدار و خوش قول از نظر قرآن در دنیا و آخرت سعادتمند هستند.

آیت‌الله محمدی ری شهری در پایان خاطر نشان کرد: "وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ " محافظت از نماز از ویژگیهای انسان مومن و رستگار است، نکته جالبی که در این آیات وجود دارد این است که قرآن کریم اولین و آخرین شرط رستگاری را مراقبت و محافظت از نماز معرفی می‌کند.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۵۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به عادت قرار دادن پا روی داشبورد گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رضا معمارزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی عادت دارند هنگام نشستن در خودرو پای خود را روی داشبورد بگذارند، اظهار کرد: قرار دادن پا روی داشبورد می‌تواند در صورت فعال شدن کیسه هوا خودرو (ایربگ)، به شدت و میزان صدمه آن بیفزاید.

وی افزود: کیسه هوا برای سرنشینان خودرو البته در صورتی که درست نشسته باشند، طراحی شده است، در غیراین صورت نه تنها کیسه هوا از فرد یا افراد محافظت نمی‌کند، بلکه منجر به ایجاد صدمات جدی‌تری می‌شود. اگر پاها روی داشبور خودرو باشند و تصادفی رخ دهد، فشار ناشی از باز شدن کیسه هوا موجب می‌شود پاها به سمت بالا یا شیشه جلو پرتاب شوند در نتیجه آسیب جدی یا شاید غیرقابل‌جبرانی وارد شود.

معمارزاده با بیان اینکه پرتاب شدن پاها می‌تواند منجر به ایجاد شکستگی در ناحیه صورت و بینی نیز شود، گفت: اگر شدت تصادف زیاد باشد، کیسه هوا ممکن است با سرعت ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت هم باز شود. در چنین شرایطی اگر سرنشینان به طرز صحیحی در خودرو نشسته باشند فشار ناشی از چنین سرعتی آسیب جزیی وارد می‌کند اما کیسه هوا از ایجاد صدمات بزرگ‌تر جلوگیری می‌کند.

وی افزود: باید توجه شود که کیسه هوا در شرایطی غیر از تصادف و بر اثر نقص فنی هم ممکن است باز شود یا احتمال دارد فرد به طور ناگهانی خیلی محکم به داشبورد ضربه بزند و زمینه باز شدن کیسه هوا را فراهم کند، بنابراین همیشه باید احتیاط شود و از قراردادن پاها روی داشبور پرهیز کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: هر چند کمربند ایمنی برای محافظت از جان سرنشینان طراحی شده است اما سرنشین خودرو باید درست بنشیند تا کمربند ایمنی بدون آسیب زدن به اندام‌های حیاتی از او محافظت کند. با قراردادن پاها روی داشبورد، وضعیت نشستن تغییر می‌کند و کمربند ایمنی به درستی روی بدن فرد قرار نمی‌گیرد و دچار آسیب می شود.

معمارزاده گفت: اگر سرنشین خودرو درست روی صندلی ننشیند و خودرو واژگون شود، هیچ چیزی برای محافظت از او وجود نخواهد داشت زیرا در صورت واژگونی خودرو، کیسه هوا وظیفه محافظت از قسمت‌های پایینی بدن را دارد و اگر پاها روی داشبور باشند، کیسه هوا نمی‌تواند کار خود را درست انجام دهد و از زانو یا سینه محافظت کند.

وی افزود: بنابراین تجهیزات ایمنی خودرو زمانی می‌توانند کار خود را درست انجام دهند که درست از آن‌ها استفاده شود.

وی به خطرناک بودن این عادت در موارد غیر تصادفی اشاره کرد و افزود: قرار دادن پا روی داشبورد حتی وقتی که ترمز ناگهانی گرفته می‌شود نیز بسیار خطرناک است، زیرا در این شرایط، فاصله بین پا و داشبورد به سرعت کاهش می‌یابد و پاها قفل می‌شوند و ممکن است فرد از روی صندلی به سمت پایین سُر بخورد.

معمارزاده با اشاره به رواج این عادت خطرناک بین سرنشینان گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دزفول بیان کرد: این کار حتی در سرعت پایین بسیار خطرناک است بنابراین بهترین راه حل این است که همیشه از قرار دادن پاهابر روی داشبورد پرهیز شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت و نماز به میزبانی شهر کهک
  • خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • (عکس) روبوسی کاظم صدیقی و وزیر ارشاد در نماز جمعه
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است