Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار امتداد نیوز در اقلیم کردستان عراق،‌ احزاب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق تاریخ پرماجرایی را از رقابت و کشمکش‌های داخلی در این منطقه از عراق داشته‌اند، از جنگ داخلی دهه ۹۰ میلادی تا توافق اجباری پس از سقوط صدام و تقسیم سیاسی – جغرافیایی اقلیم کردستان البته در قالب حکومت واحدی که هیچ‌گاه در صحنه عمل، اختیارات و صلاحیت کامل اجرایی نداشته و بیشتر از احزاب متاثر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحولات به وجود آمده در اتحادیه میهنی کردستان پس از مرگ جلال طالبانی و حوادث کرکوک، آینده این حزب را با اما و اگرهایی روبرو کرده است. در هر صورت این تحولات که تضعیف این حزب دیرین را به همراه خواهد داشت، خواسته همیشگی حزب دموکرات کردستان عراق است، حزبی که همیشه در اقلیم کردستان عراق در پی اعمال نفوذ حداکثری خود و خلق محدودیت‌ها برای دیگران بوده است. اما گویا حوادث کرکوک و نگاه متفاوت جناح خانواده طالبانی به آینده روابط با بغداد، حزب بارزانی را به تکاپو انداخته است که از نزدیک تحولات داخلی اتحادیه میهنی را نظاره‌گر باشد.

شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان در نشست روز شنبه تصمیماتی را اتخاذ کرد که تنش‌های داخلی این حزب را افزایش داده است. حزب دموکرات کردستان در شرایط پس از تحولات کرکوک جدای از رقابت‌های همیشگی خود با این حزب، احساس نگرانی خواهد کرد. این نگرانی ناشی از احتمال افزایش قدرت جناح خانواده طالبانی و ضعف یاران رفراندومی بارزانی در اتحادیه میهنی خواهد بود.

حزب دموکرات کردستان عراق از انحلال دفتر سیاسی اتحادیه میهنی و انتخاب ۱۱ نفر جدید برای عضویت در این دفتر نگران است. انتخاب این افراد بر اساس توافقی داخلی خواهد بود و گفته می‌شود که از تمام مناطق اقلیم کردستان، نمایندگانی در این دفتر حضور خواهند داشت.

تحولات داخلی اتحادیه میهنی کردستان زیر ذره‌بین حزب بارزانی است و تلاش خواهد کرد به گونه‌ای در انتخاب این ۱۱ نفر نقش داشته باشد تا افراد نزدیک به خود بار دیگر در بدنه اصلی تصمیم‌گیری‌های اتحادیه میهنی حضور داشته باشند.

در خصوص انتخاب اعضای جدید دفتر سیاسی اتحادیه میهنی اطلاعات رسیده به رسانه‌های کردی حاکی از آن است که توافقی اولیه صورت گرفته است و مناطق کرکوک، اربیل، سلیمانیه و گرمیان با دو نماینده و مناطق شهرزور، رانیه و بادینان هم با یک نماینده در ترکیب آینده دفتر سیاسی اتحادیه میهنی حضور خواهند داشت.

گفته می‌شود حزب دموکرات کردستان عراق در انتظار نشست آتی شورای رهبری اتحادیه میهنی برای انتخاب نهایی اعضای دفتر سیاسی است و متعاقب آن واکنش رسمی خود را اعلام خواهد کرد.

حزب بارزانی پس از تحولات کرکوک و اتهام‌زنی به جناح خانواده طالبانی به شدت از احتمال افزایش قدرت آنها در بدنه اتحادیه میهنی احساس نگرانی می‌کند و بر همین اساس تلاش‌هایی را با هدف حفظ موقعیت نزدیکان خود در این حزب آغاز کرده است.

اساسنامه داخلی اتحادیه میهنی کردستان اعضای دفتر سیاسی را ۹ الی ۱۱ نفر تعریف کرده است، اما دفتر سیاسی کنونی که تصمیم به انحلال آن گرفته شده است دارای ۱۸ عضو است. شورای رهبری اتحادیه میهنی با عدم رضایت از چگونگی فعالیت این دفتر تصمیم به انحلال آن گرفته است.

نگرانی حزب دموکرات کردستان بیشتر در دایره حفظ منافع خود قابل تفسیر است، در حالی که این حزب به ویژه قبل از برگزاری رفراندوم بدون فرجام به صراحت از جدایی از عراق تاکید داشته است غالب سران اتحادیه میهنی کردستان به استثنای اقلیت نزدیک به بارزانی تعامل با حکومت مرکزی و استیفای حقوق خود در چارچوب قانون اساسی عراق را خواستار بوده‌اند بنابراین تضعیف موقعیت این اقلیت در نهایت به انزوای بیشتر حزب بارزانی در کشمکش‌های سیاسی اقلیم و عراق خواهد بود.

انتهای پیام/.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۸۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است

اسماعیل زارعی‌کوشا در اولین جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جاری که در سالن شهدای گمنام استانداری اظهار داشت: مطالبه جدی جمهوری اسلامی ایران از عراق بازگشایی بازارچه‌های هنگه ژال و سیف بوده که اخیرا در جلسه شورای امنیت ملی مصوب شد و پیگیری این موضوع در دستور کار قرار دارد.

استاندار کردستان بر لزوم هماهنگی مرز‌های همجوار تاکید کرد و گفت: نظارت بر مرز‌ها در استان‌های همسایه باید یک رویه مشترک داشته باشد و در لازم است نشست مشترک با استانداران کرمانشاه و آذربایجان غربی جهت جلوگیری از نقض تصمیمات برگزار شود.

وی با بیان اینکه برخورد با قاچاق باید به صورت موثر باشد، اضافه کرد: قاچاق تبعات اقتصادی و امنیتی دارد و ابعاد آن باید به درستی تجزیه و تحلیل شود.

زارعی‌کوشا به راه‌اندازی و استقرار دستگاه ایکس ری در مرز باشماق اشاره و اضافه کرد: همه مرز‌های کشور در این زمینه با مشکل مواجه هستند، اما باید راه‌اندازی به صورت جدی پیگیری شود.

افزایش ۴۲ درصدی کشفیات کالای قاچاق در کردستان

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز گفت:  در سال ۱۴۰۲، یک هزار و ۵۳۸ پرونده قاچاق کشف و هزار و ۱۸۶ متهم دستگیر شدند.

علی خداویسی افزود: در پرونده‌های مذکور بالغ بر پنج هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال انواع کالای قاچاق در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با رشد ۴۲ درصدی همراه بود.

وی گفت: بیشترین میزان افزایش کشفیات در حوزه البسه با رشد ۱۸۱ درصدی به ثبت رسید.

خداویسی یادآور شد: پارسال، سه هزار و ۴۵۵ فقره پرونده قاچاق در شعب بدوی تعزیرات حکومتی استان تشکیل و برای سه هزار و ۱۷۱ پرونده رای محکومیت صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • عکس‌هایی از لحظه بازداشت ۶ مرزبان ایرانی توسط طالبانی‌ها
  • (ویدیو) عصبانیت تروریست‌های پاکستان از سفر رئیسی از زبان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان