Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام علی نوری در نشست سیاسی با بیان ملزومات حفظ مکتب گفت: آنچه که باید بر آن دقت داشته باشیم آن است که برای حفظ مکتب شور داشت، شور همراه با شعور و هرجا شور و شعور همراه هم باشد ارزش ها نیز احیاء شده اند همانند محرم الحرام که شور و هیاهو، آن را زنده نگه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 همان طور که امام (ره ) نیز فرمودند "مکتب باید هیاهو داشته باشد". 


وی گفت: انسان یک موجود کمال طلب است و در بدو تولد بسیار ناقص بوده، همانگونه که قرآن کریم نیز بر این امر صحه گذاشته است و میل باطنی برای رفع نواقص خود دارد، اعم از نواقص جسمی و روحی و برای رسیدن به این کمال نیاز به یک ظرف مکانی و زمانی دارد، که اسم این ظرف مکانی جامعه است.

مسئول نمایندگی ولی فقیه درناحیه مقاومت بسیج خوانسار گفت: انسان از آنجایی که قادر نیست نیاز خود را به تنهایی رفع کند نیاز به جامعه دارد و جامعه نیز یعنی روابط متقابل و هدف مشترک و کوچک ترین واحد جامعه را خانواده شکل می دهد و روابط متقابل در جامعه نیز فرهنگ را شکل می دهد، که عناصر آن ارزش ها، هنجارها و نمادها است و ارزش ها هدایت گر رفتار اجتماعی انسان است تا کمال انسانی شکل گیرد و اگر نباشد انسان به کمال نمی رسد.

نوری با طرح این سؤال که ارزش ها چه چیزی هستند؟ گفت: ارزش ها بایدها و نبایدهایی است که این بایدها و نبایدها را در اجتماع مدنی مجری قانون تبیین می کند. چون علی القاعده می خواهیم به کمال برسیم مجری قانون کسی جز خدا نیست و نماد آن انبیا، امامان معصوم و ولی فقیه زمان است.

وی گفت: برای درک قانون و کشف حقیقت نیاز به عقل و نقل داریم، در این بین نقل مبنی بر سخنان پیامبر و ائمه اطهار است و وقتی عقل و نقل در رفتار به کار گرفته شود و بتواند در جامعه کار کند اختلاف ارزشی ایجاد نمی شود و ما در جایی اختلاف ارزش ها را داریم که عدم درک درست از کمال مطلوب و یا عدم درک درست از رابطه بین افعال اختیاری و کمال رخ داده باشد.

وی در ادامه گفت: از نظر جامعه شناسان و هم چنین از نگاه دین به خود دین، دین دارای کارکرد در جامعه است که از نظر جامعه شناسان، کمک به اشخاص در پیدا کردن هویت اخلاقی، فراهم کردن تفسیر محیط های اجتماعی و طبیعی، تقویت روحیه اجتماعی و انسجام و همبستگی گروهی، تقویت و تحکیم مبانی ارزش های زندگی اجتماعی و برآوردن نیازهای عاطفی از جمله کارکردهای دین است و از نگاه دین به خود دین؛ دین به احساس تنهایی پاسخ می دهد حال چه تنهایی فیزیکی، روحی، معاشرتی و عاطفی باشد و پاسخ دهنده ی ترس از مرگ، کاهش رنج و تعب، معنا دادن به زندگی، حل تنازع و تعارض و کنترل درونی است که همه ی اینها امنیت اجتماعی را در پی دارد.

حجت الاسلام نوری با اشاره به اینکه دین از بحران های روانی جلوگیری می کند گفت: دین انسان را از اسارت های ظاهری و باطنی دور می کند، عقاید باطل و خرافی را از جوامع می زداید و از بین برنده شهوات و موجب تقویت منافع دیگران بر منافع فردی است و از جمله دلایل این که چرا انسان ها رنج می برند می توان به شتابزده عمل کردن، عدم توجه به مصالح و مفاسد کار، خودپرستی و خودبینی اشاره کرد یا آن که ممکن است رنج انسان ها، مربوط به والدین، اقتضاء تکوینی جهان، آزمایش خداوند و یا پیامد گناهان انسان و کفاره آن باشد.

ایشان گفت: مجری قانون باید فقیه باشد، چرا فقیه باشد، چون اداره جامعه محتاج علمی است که تنها در اختیار فقها است و رهبری محتاج قاطعیت، جزمیت و سرعت در تصمیم گیری است و در نظام سیاسی ما یک حکومت انسان بر انسان داریم که سلطتنی است  و نتیجه آن استبداد و دیکتاتوری می شود و یا حکومت اقلیت بر اکثریت است که نتیجه آن افراطی گری خواهد بود و نوع دیگر حکومت، حکومت خدا بر انسان است که آن را نظام ولایی می گویند.

وی با اشاره به اینکه، خداوند ولایتش بالذات است چون خدا خالق، مالک، رازق و رب است و مابقی ولایت ها از جمله ولایت النبی، ولایت الامام، ولایت الفقیه و ولایت المومن بالعرض هستند گفت: ولایت المومن در جایی است که دسترسی به قانون و یا رهبری خاصی وجود ندارد که آنجا نیز ولایت تعطیل نمی شود.

حجت الاسلام نوری با بیان انواع ولایت به ولایت بر تشریع اشاره کرد و گفت: ولایت بر تشریع یعنی قانون گذاری و تعیین بایدها و نبایدهای بشر است، یعنی ولایت انسان بر انسان مانند ارث و امر به معروف و نهی از منکر که در حکومت ما ضمام امور بنا به فرمایش معصوم که فرمودند: "و اما الحوادث الواقعه فارجعوا الی روات حدیثنا..." و در ادمه حدیث راجع به شرایط ولی می فرمایند: "صائنا لنفسه حافظا لدینه مخالفا لهواه و مطیعا لامر مولاه" برعهده ولی فقیه می باشد که در نظام جمهوری اسلامی توسط خبرگان رهبری کشف و اعلام می شود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۲۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد

محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاورد‌های نهاد وقف به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاورد‌های نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاری‌های جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاورد‌هایی بود که برای دوستان جذاب بود.

مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آن‌جا، مجموعه‌ای از شرکت‌ها و نهاد‌های دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهاد‌های وقف بهره‌بردار بودند دور هم جمع شدند و دستاورد‌های اداری و ستادی در حوزه‌های مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعه‌ی بهره بری موقوفات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیت‌های زیادی از مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاورد‌های نهاد وقف آشنا شوند. 

او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکرد‌های وقف در حوزه‌های مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامه‌ها و فعالیت ها.

مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی می‌تواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دوره‌اش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم. 

رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاورد‌ها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین می‌شود و اقشار مختلفی حضور پیدا می‌کنند و خیلی از آن‌ها ذوق زده می‌شوند و حتی تعجب می‌کنند و می‌گویند که نمی‌دانستند وقف به انجام چنین کار‌هایی می‌پردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری می‌کند و منجر به شکل گیری اشتغال‌زایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف می‌شود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد می‌کند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا می‌کنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیده‌ای از بخشی از فعالیت‌های وقف هستند. 

او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیت‌های حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. 

مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهره‌وری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزاده‌ها را به عنوان یکی از اولویت‌های محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیت‌های سازمان وقف می‌شوند. 

او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش می‌کنیم بخشی از این دستاورد‌ها و فعالیت‌ها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهم‌ترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیت‌ها و کار ویژه‌هایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله می‌توان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیت‌هایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیت‌های سازمان و رویداد‌های پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی می‌تواند بستری برای اشتغال‌زایی باشد و کارگاه‌های خودکفایی و بازارچه‌های خیریه و تولید و عرضه محصولات که می‌توانند مفید باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله نخست کشور است
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است