Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@18:32:09 GMT

بحرینی ها تنها ۴۵ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۳۱۵۷

بحرینی ها تنها ۴۵ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند

یک روزنامه عرب زبان در گزارشی اعلام کرد که بحرینی ها تنها ۴۵ درصد از جمعیت بحرین را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اخبار الخلیج بحرین در مطلبی تحت عنوان «بحرینی ها تنها ۴۵ درصد جمعیت را تشکیل می دهند» نوشت: طبق آخرین آمار مرکز اطلاعات و دولت الکترونیک بحرین، جمعیت این کشور در سال جاری میلادی (۲۰۱۷) به یک ملیون و ۵۰۱ هزار نفر رسیده است که بحرینی ها تنها ۴۵ درصد آن را تشکیل داده و بقیه خارجی های مقیم بحرین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(۶۷۷ هزار بحرینی در مقابل ۸۲۳ هزار خارجی).

در آمار ارائه شده هیچ اشاره ای به اینکه چه تعداد از خارجی های مقیم بحرین تابعیت بحرینی دریافت نموده و اکنون از تمامی خدمات کشور بهره می برند نشده است. این در حالی است که جمعیت الوفاق بحرین سالها است در خصوص اِعمال سیاستهای تغییر بافت و توازن جمعیتی توسط حکومت بحرین و همچنین کاهش جمعیت بحرینی های اصیل (بحارنه) در مقابل جمعیت خارجی مقیم این کشور هشدار داده و اعلام کرده است تا سال ۲۰۳۰ از هویت ملی-رعربی-راسلامی بحرین اثری باقی نخواهد ماند. الوفاق بارها با زیر سوال بردن سیاستهای اعطای تابعیت بحرینی به غیر بحرینی ها از حکومت خواسته است تا آمار دقیقی از خارجی هایی که تابعیت دریافت نموده و اکنون بحرینی محسوب می شوند ارائه دهد و علت و چگونگی اعطای تابعیت به آنها را نیز بیان نماید اما حکومت از این امر سر باز می زند.

خلیل المرزوق از نمایندگان الوفاق در مجلس بحرین در سال ۲۰۰۸ (پیش از استعفای دسته جمعی نمایندگان الوفاق از مجلس) با طرح سوالی در خصوص سیاستهای توازن جمعیتی، مرکز آمار و اطلاعات بحرین را وادار کرد تا به طور رسمی از این واقعیت پرده بردارد که تعداد خارجی های مقیم بحرین از تعداد بحرینی ها پیشی گرفته است و این تعداد را ۵۶۹ هزار خارجی در مقابل ۵۳۸ هزار بحرینی از مجموع کل جمعیت یک ملیون و ۱۰۷ هزار نفری بحرین اعلام کرد. اما این مرکز از اعلام تعداد افراد خارجی مقیم بحرین که موفق به دریافت تابعیت بحرینی شده اند امتناع کرد.

گزارشهای موسسه های حقوقی بیانگر آن هستند که سیاستهای توازن جمعیتی اعمال شده توسط حکومت بحرین طی ۱۰ سال گذشته منجر به ۲۰ درصد تغییر در بافت جمعیتی این جزیره کوچک شده است.

شواهد موجود همگی در جهت تصدیق گزارش معروف و افشاگرانه‌ «صلاح البندر» بوده و حاکی از آن است که آل خلیفه در سر دارد تا از یک سو با اعطای تابعیت به خارجی ها و از سوی دیگر استخدام آنها در مراکز امنیتی و ارتش، جمعیت اصیل بحرین را که غالبا شیعه و مخالف حکومت اند کاهش داده و جمعیت جدیدی برای این کشور تعریف کند که حافظ منافع آل خلیفه باشند.

جزئیات آماری که روزنامه اخبار الخلیج در خصوص جمعیت بحرین نشر نموده بدین شرح است:
 
- کل جمعیت در سال ۲۰۱۷: یک ملیون و ۵۰۱ هزار نفر( ۶۷۷ هزار بحرینی در مقابل ۸۲۳ هزار خارجی)

- افزایش جمعیت در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل: ۷۷ هزار نفر

- تعداد مردان در کل جمعیت: ۹۵۱ هزار نفر ( شامل ۶۰۷ هزار نفر خارجی)

- تعداد زنان در کل جمعیت: ۵۴۹ هزار نفر (شامل ۲۱۵ هزار خارجی)

- تعداد اطفال(۰-۱۹ ساله): ۳۷۳ هزار نفر (شامل ۹۷ هزار خارجی)

- تعداد جوانان (۲۰-۵۰ساله): ۹۳۰ هزار نفر (شامل ۷۱۰ هزار نفر خارجی)

- (۷۰-۷۴ساله): ۷۵۰۰ نفر

- (۷۵-۷۹ ): ۵۶۰۰ نفر

- (۸۰-۸۴) : ۲۸۳۰ نفر

- بالای ۸۵ : ۲۳۱۲ نفر

- محدوده منطقه پایتخت، منامه، رتبه اول جمعیت را با تمرکز ۳۸ درصدی در میان سه محدوده دیگر بحرین به خود اختصاص داده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۳۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، موضوع استفاده از دارو‌های ایرانی یکی از دغدغه‌های اصلی است که بار‌ها مسئولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می‌کنند از دارو‌های تولید خارج از کشور استفاده کننداز سوی دیگر بسیاری از دارو‌های خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این دارو‌ها شکایت دارند، اما سوال اصلی اینجاست که با توجه به وجود دارو‌های داخلی چرا بسیاری از مردم از دارو‌های خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه دارو‌های خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا با درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از دارو‌های خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز ادامه در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشور‌های متقضای دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد، پیکانپور گفت: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

کیفیت دارو‌های ایرانی بالاست

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشور‌های مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشور‌های متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ری‌کال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

آیا کیفیت دارو ایرانی با خارجی یکسان است؟

حسین خلیلی رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا دارو‌های ایرانی به اندازه دارو‌های برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد دارو‌های موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این دارو‌ها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.
وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین دارو‌های مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام دارو‌هایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران