Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-02@03:21:01 GMT

◄ زمان پایان تحریم‌معاشان

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۳۷۲۴

◄ زمان پایان تحریم‌معاشان

تین‌نیوز | 

کاپیتان هوشنگ شهبازی* با توجه به اینکه مطلب بسیار مهم است، بدون مقدمه، به زبانی ساده و قابل فهم سعی می‌کنم موضوع تخصصی لزوم توسعه صنعت هوانوردی را به صورت کلان و خلاصه برای چندمین بار به عزیزان قانون‌گذار و تصمیم‌ساز یادآوری کنم. باشد که در این اوضاع بد و بحرانی از نظر اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و تورم روزافزون بیکاری روزنه امیدی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه، به دلیل ضعف مدیریت این صنعت و شورای سیاست‌­گذاری صنعت هوانوردی، هر سازمان، نهاد یا شخص در جهت استفاده حزبی، گروهی و حتی شخصی با استفاده از قدرت، رانت و لابی‌های سیاسی و اقتصادی (در عرصه ساختارهای اساسی کشور و توسعه پایدار و منافع ملی) برای سودجویی و دلالی به آن وارد می‌شود.

حتی تحریم‌­معاشان برای کسب منافع تجاری خود و دلالی خرید هواپیما و خرید قطعات مورد نیاز، با کمال تأسف فرضیه هم ارائه می‌کنند که منافع حاصل از ورود ۵۰۰ فروند هواپیمای مسافری، فقط برای استفاده ۱۰ درصد از افراد پولدار کشور است و هزینه خرید هواپیما برای کشور بسیار زیاد و دردسرساز است. در جواب دلالان هوایی، تحریم‌­معاشان و دوستان کم‌اطلاع صنعت هوانوردی، خلاصه می­‌گویم که خیر، در صورت توسعه این صنعت همه اقشار مردم حتی نانوا، خیاط و روستاییان نیز منتفع خواهند شد. هم‌اکنون که تعدادی هواپیمای فرسوده داریم، طبیعتاً نمی‌­توان به بیش از ۱۰ درصد از مردم کشور سرویس داد، اما در صورت ورود ۵۰۰ تا ۶۰۰ فروند هواپیما که نیاز واقعی و فعلی کشور است، این ظرفیت چندین برابر خواهد شد.

خرید هواپیما و معاملات بین‌المللی کلان در  تمامی کشورها  به صورت فاینانس است و ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت هواپیما نقداً پرداخت و باقی از منابع مالی داخلی یا خارجی تأمین می‌شود و هواپیما حین پرواز، دیگر هزینه‌­های خرید خود را می‌پردازد، پس نیازی نیست که مبالغ کلان هزینه کرد.

راهکار

اگر نیم‌نگاهی به آمار بودجه عمرانی کشورهای رو به رشد و توسعه‌یافته بیندازیم، به ‌راحتی می‌توانیم پی ببریم که بیش از نیمی از بودجه کل کشورها برای توسعه پایدار کشورشان هزینه می‌شود.

 توسعه پایدار چیست؟

ایجاد ساختارهای زیربنایی و عمرانی یک کشور است که بتواند نیاز حال و آینده را برآورده کند که معمولاً این ساختارها بیش از صد سال ماندگاری دارند. دو موضوع مورد بحث ما توسعه صنعت حمل‌ونقل کشور و توسعه صنعت گردشگری است. توسعه صنعت حمل‌ونقل عبارت است از: ۱. توسعه صنعت هوانوردی غیر نظامی (بسیار ایمن).  ۲. توسعه صنعت حمل‌ونقل ریلی تندرو (بسیار ایمن). ۳. توسعه راه‌های جاده‌ای و روستایی. بند شماره ۱ و ۲ به دلیل ایمنی تقریباً ۱۰۰ درصد نسبت به بند شماره ۳ اهمیت بیشتری دارد (در مقایسه با آمار جهانی و نسبت کشته‌ها به مسافت طی ­شده و تعداد مسافر). با همت مسئولان و مدیران صنعت هوانوردی، به ویژه جناب وزیر راه و توجه و تعمق نمایندگان محترم مجلس و سیاست‌گذاران، در صورت توسعه صنعت هوانوردی و حمل‌ونقل ریلی سریع‌السیر، حداقل نیمی از مسافران جاده‌ای، به حمل­‌و­نقل هوایی و ریلی منتقل خواهند شد.

در واقع، از مرگ‌ومیر و مجروح شدن بیش از ۵۰ درصد مسافران در تصادفات رانندگی جلوگیری می‌شود. (نجات جان انسان‌ها با اصلاح ساختار از سوی مجلس و دولت). فقط در سال ۹۲، با وجود تمام تلاش عزیزان پلیس راهوار و دست‌اندرکاران امر، حدود ۱۸ هزار نفر کشته ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر مجروح، معلول و ازکارافتاده داشته‌­ایم (یعنی حفظ جان بیش از ۹ هزار نفر در سال و جلوگیری از هزینه‌های تحمیل­شده به بازماندگان کشته‌شده‌ها و هزینه نگهداری و بیمارستانی مجروحان و معلولان حوادث رانندگی به دولت و منافع ملی کشور).

سیاست‌­گذاری­‌های کلان و تعریف ساختار بازرگانی برای خطوط هوایی

بیش از 17 خطوط هوایی داریم که فقط برخی از آنها بازرگانی است و باقی به صورت بنگاه اقتصادی و تجاری و سودجویی اداره می‌شود.

۲. توسعه صنعت گردشگری

گردشگری صنعتی است در حال توسعه که نقش مؤثری در ارتقای توسعه اجتماعی اقتصادی و فرهنگی ایفا می‌کند و از ارکان توسعه پایدار است که به گفته کارشناسان اقتصادی در کمتر از یک دهه دیگر به بزرگ‌ترین صنعت صادرات جهان تبدیل خواهد شد و رشدی پایدار ایجاد خواهد کرد که در صورت ایجاد ساختارهای لازم برای جذب گردشگر که توسعه صنعت هوانوردی از ملزومات آن است و با توجه به اینکه با ورود هر شش گردشگر یک شغل ایجاد می‌شود، در صورت اصلاح قوانین و ایجاد ساختارهای لازم در ایران در مقایسه با ترکیه و کشورهای آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۴۰ میلیون گردشگر را خواهیم داشت؛ یعنی ایجاد حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار شغل. در حال حاضر، ایران به خرید بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هواپیمای مسافربری نیاز دارد که با ورود هر هواپیما حدود هزار شغل ایجاد می‌شود. منافع و مزایای توسعه صنعت هوانوردی به دلایل بسیار روشن که خیلی ساده بیان شد:

در صورت توسعه هوانوردی، صنعت گردشگری توسعه پیدا می­‌کند. به دنبال آن توسعه و رونق اقتصادی و اشتغال ایجاد می‌­شود و تورم و بیکاری از بین­ می­رود که جدی‌ترین و بزرگ‌ترین مشکل دولت و نظام است.

۳. با تحقق بندهای ۱ و ۲، ثبات اجتماعی در کشور ایجاد می‌شود.

۴. با درنظرگرفتن سه بند مذکور، توسعه اجتماعی، فرهنگی و در نهایت توسعه سیاسی خواهیم داشت.

بنابراین، این‌جانب به عنوان عضوی کوچک از جامعه صنعت هوایی توصیه می‌کنم:

۱. نمایندگان محترم مجلس و قانون‌گذاران محترم با اصلاح جزیی قوانین موجود، موجبات توسعه پایدار کشور و صنعت هوانوردی و ایجاد ساختار برای جذب گردشگر را فراهم آورند.

۲. مدیران محترم و سیاست‌گذاران صنعت هوانوردی (به ویژه وزیر محترم راه) با حمایت مدیران مدبر، جسور، شجاع، خطرپذیر و متخصص صنعت هوانوردی کشور را از دلالان هواپیما پاک کنند تا بتوانیم با راهبردی جهشی، منافع چهل‌ساله دوران تحریم را در چهار سال به ملت شریف ایران برگردانیم.

۳. به گفته کارشناسان و وزیر محترم رفاه، به منظور ایجاد یک شغل، باید حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینه و سرمایه‌­گذاری شود. تصور کنید که برای ایجاد ۷ میلیون شغل، چه میزان سرمایه نیاز خواهد بود؟ عملاً، امکان‌پذیر نیست، در حالی که اگر این اشتغال از طریق توسعه صنعت هوانوردی و گردشگری صورت پذیرد، چه اندازه سرمایه نیاز است؟ صنعت گردشگری نیز با اصلاح قوانین و تا حدودی سرمایه­‌گذاری خصوصی رشد پیدا می‌کند.اگر محاسبه و ضرب و تقسیم‌ها را انجام دهیم، به‌ راحتی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که برای رفع بیکاری ۷ میلیون نفر و ایجاد رونق اقتصادی جدای از مزایای دیگر و حفظ جان بیش از ۹ هزار نفر از هموطنان در سال، به جای ۵۲۵ میلیارد دلار، به کمتر از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم. خودتان مقایسه کنید. بسیار متأسفم که بگویم در سال ۲۰۱۵ در‌آمد کشوری مانند امارات از هوانوردی ۲۵ میلیارد  دلار برابر با کل فروش نفت کشور ایران بود. حال خودتان مقایسه کنید... آیا بهتر نیست در این وضع نابسامان و بحرانی با ایجاد ۷ میلیون شغل با راهکار توسعه صنعت هوانوردی و گردشگری و منافع بی‌شمار آن، ثبات اجتماعی و اقتصادی در کشور ایجاد کنیم؟

آنچه لازم بود، گفتیم، حال خود دانید.

صلاح مملکت خویش خسروان دانند.

کارشناس حملونقل هوایی*

منبع: هفته‌نامه حمل‌ونقل

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۳۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی

محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی