Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: در پنج سال اخیر، 50 باب مدرسه با همت بالای خیرین در شهرستان بانه ساخته و تحویل آموزش و پرورش شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن بیگلری روز دوشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش بانه اظهار کرد: خیرین با همت بالای خود در امر مدرسه سازی مشارکت دارند اما با وجود این مشارکت ها، همچنان با کمبود فضای آموزشی و مدارس فرسوده و تخریبی در بانه مواجه ایم که نوسازی و بازسازی آنها به اعتبارات جهشی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: کمبود فضای آموزشی در شهرستان بانه با دیگر شهرستان های استان کردستان قابل مقایسه نیست چون جمعیت دانش آموزی این شهرستان بدلیل مهاجرت ها رو به افزایش است که باید برای حل این معضل هر چه زودتر اقدام اساسی کرد.
بیگلری با بیان اینکه برخی مدارس بانه بدلیل قدمت زیاد باید تخریب شوند، تاکید کرد: بدلیل کمبود فضای آموزشی، این مدارس همچنان مورد استفاده قرار می گیرند و به اجبار دانش آموزان در این مدارس تحصیل می کنند.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با وجود مشکلات زیاد، آموزش و پرورش بانه در بسیاری از شاخص ها رتبه برتر استان را کسب کرده که این تلاش مجموعه آموزش و پرورش قابل تقدیر است.
وی گفت: معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در سفر به شهرستان بانه وعده دادند تا مهر امسال 12 مدرسه جدید در مناطق محروم این شهرستان احداث می شود که تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی سپس با بیان اینکه بسیاری از نیروهای خدماتی مدارس جذب بخش آموزش شدند، افزود: آموزش و پرورش بانه اینک به نیروهای خدماتی برای مدارس نیاز دارد.
وی در بخش دیگری به سنان مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در خصوص ساخت واحدهای تجاری در محوطه مدارس برای تامین هزینه ها اشاره کرد و گفت: برای ایجاد درآمد پایدار آموزش و پرورش استان کردستان 800 مغازه می سازد که بیشترین تعداد این واحدهای تجاری در بانه است و در این خصوص شهرداری و شورای شهر باید همکاری لازم را داشته باشند.
بیگلری یادآور شد: 30 هکتار زمین در مسیر روستای ولی آباد برای احداث اردوگاه دانش آموزی اختصاص یافته است و استاندار سابق کردستان نیز وعده دادند پنج میلیارد ریال برای حصار کشی آن اختصاص داده شود که تاکنون محقق نشده است.
فرماندار بانه هم در این جلسه گفت: مدارس این شهرستان با تراکم کلاس و مدارس روستاها با پراکندگی کلاس و دانش آموز مواجه است.
محمد فلاحی افزود: افزایش جمعیت و مهاجرت روستاییان به شهر باعث شده اکثر مدارس مناطق شهری به صورت 2 شیفت باشند و تراکم دانش آموزان در کلاس ها بیش از حد استاندارد باشد.
وی بیان اینکه تراکم کلاسی در شهر و پراکندگی کلاس و دانش آموز در روستاها برای شهرستان بانه معضل بزرگی ایجاد کرده است، یادآور شد: در 32 روستا تنها 102 دانش آموز تحصیل می کنند و با این وضعیت، تامین نیروی انسانی برای روستاها و فضای آموزشی در شهر مشکل است.
فلاحی تاکید کرد: 60 میلیارد ریال از محل اعتبارات شهرستانی و تخصیص 29 درصدی اعتبارات طرح توازان منطقه ای برای بازسازی و نوسازی مدارس اختصاص یافته است.
به گفته وی، 25 درصد آمار ولادت های استان کردستان در بانه ثبت می شود و به لحاظ رشد جمعبت شهری رتبه نخست استان را داریم ضمن اینکه رشد جمعیت پنج درصد افزایش یافته ولی متناسب با رشد جمعیت، فضای آموزشی نداریم.
وی اضافه کرد: بسیاری از نیروهای آموزش و پرورش بانه غیر بومی هستند که با توجه به فاصله زیاد شهر با مرکز استان، عدم ماندگاری این نیروها از مشکلات دیگر اموزش و پرورش است.
رئیس آموزش و پرورش بانه هم در این جلسه گفت: جمعیت دانش آموزی در بانه بیش از 30 هزار نفر است که امسال هشت درصد بیش از سال قبل است یعنی 11 در صد جمعیت دانش آموزی استان متعلق به این شهرستان است در حالیکه تنها هشت درصد نیروی انسانی استان در آموزش و پرورش بانه خدمت می کنند.
رضا خضری اضافه کرد: در سال جاری 53 نفر نیروی حق التدریس به نیروی انسانی شهرستان اضافه شد و نیروهای خدماتی که مدرک کارشناسی داشتند نیز جذب آموزش شدند تا کمبود نیروی انسانی را تا حدودی جبران کرده باشیم.
وی افزود: باید سهمیه دانشگاه فرهنگیان بویژه مناطق مرزی با تاکید بر بومی بودن نیروها افزایش یابد چرا که در سال های آینده با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.
رئیس آموزش و پرورش بانه کمبود فضای آموزشی را یکی دیگر از مشکلات این شهرستان دانست و تاکید کرد: حل مشکل فضای آموزشی نیازمند اعتبارات جهشی است.
در شهرستان بانه 2 هزار نیروی انسانی در 324 واحد آموزشی با بیش از 30 هزار دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی فعالیت می کنند.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
خبرنگار: زینب طلایی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7469/9102

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: دستگاه آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما می‌باشد و کاری که خیرین در حوزه تعلیم و تربیت انجام می‌دهند از جهات مختلف ارزشمند است.

آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه جمعه در همایش استانی خیرین مدرسه یار ضمن قدردانی از حضور و مشارکت خیرین در برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه تعلیم و تربیت اظهار کرد: خداوند متعال در قرآن کریم بیان داشته: "وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" زنده کردن یک انسان همانند حیات بخشیدن به کل جامعه و زنده کردن همه انسان‌هاست و در مقابل آن عنوان می‌کند:" مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا" اگر یک نفر را از بین ببرد مانند این است که همه مردم را از بین ببرد.

امام جمعه زاهدان افزود: در تفسیر این آیه شریفه، بزرگان نظرات مختلفی را عنوان کرده‌اند از اینکه یک تشبیه برای بیان عظمت کار بوده و یا با این تعبیر که یک فرد می‌تواند مبدا تولید نسل باشد و لذا احیای یک نفر احیای یک نسل است.

آیت‌الله محامی بیان کرد: در ادبیات قرآنی حیات منحصر به این حیات مادی نیست بلکه عقل، اندیشه و علم اوست و بر این اساس دستگاه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت دستگاه احیا کننده نسل جدید ما می‌باشد لذا کاری که شما در آموزش و پرورش انجام می‌دهید از جهات مختلف ضریب می‌خورد.

وی ادامه داد: بر اساس همین نگاه انجام کار خیر در حوزه آموزش و پرورش نیز دارای ارزش افزوده است به خصوص که این کار در یک استان پهناور همچون سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد چرا که سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی است و یکی از این ظرفیت‌ها وجود نیروهای با استعداد است که متاسفانه به درستی شکوفا نشده و مورد استفاده قرار نگرفته و نیازمند توجه ویژه‌ است.

 امام جمعه زاهدان تصریح کرد: خیرین باید قدر خود را بدانند و خداوند متعال را برای این نعمت، موهبت و لطفی که شامل حالشان کرده شکرگزاری کنند.

 نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این احیا دارای فرایندی است که بخشی در تامین امکانات و سخت‌ افزار و بخشی در تهیه نرم افزار از جمله برنامه، معلم و اساتید است و این دو مجموعه باید با هم هماهنگ و در یک راستا حرکت کنند.

وی عنوان کرد: مهم‌تر از توسعه کمی مدارس کیفیت بخشی به آن‌هاست و در این جهت نیازمند استفاده از نیروهای توانمند و با تجربه هستیم که از جمله کمبودهای ماست و باید در جهت آموزش نیروها برنامه‌ریزی صورت گیرد و باید دقت کنید که مدارس پس از ساخت رها نشوند و در گام بعد باید تلاش کنید تا کیفیت خدمات در مدارس ارتقا پیدا کند.

آیت‌الله محامی بیان کرد: سیستان و بلوچستان یک استان پهناور است و بسیاری از روستاها پراکنده هستند و طبعأ ساخت مدارس در همه این نقاط امکان پذیر نیست و باید در نقاطی با تمرکز جمعیت ساخت مدارس شبانه‌روزی را دنبال کنیم که در این صورت با توجه به حضور دانش آموزان در مدارس فرصت تعلیم و تربیت بیشتر به صورت شبانه روزی وجود دارد.

وی عنوان کرد: دل کودکان مانند یک کاغذ سفید است و موقعیت شکل گیری شخصیت عقلانی، علمی، فرهنگی، اخلاقی و... در همین دوران کودکی است و اگر در این ایام کار به خوبی صورت گیرد این دانش آموز در آینده پا به هر عرصه‌ای که بگذارد راه درست را خواهد رفت و در غیر این صورت چندان فرد موثری نخواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری