Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@01:00:35 GMT

این میوه پاییزی را ازدست ندهید

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۱۹۸۲

خرمالو به گونه‌های متفاوت میوه‌هایی از خانواده Diospyros گفته می‌شود. این میوه پاییزی در گروه‌هایی اسمی همچون خرمالوی ژاپنی، آمریکایی، سیاه و هندی نیز طبقه‌بندی می‌شود. ناطقان: با ارزش تغذیه‌ای، مزایا و منع مصرف این میوه در ادامه آشنا شوید تا به کمک آن برخی بیماری‌ها را درمان و از بروز برخی نیز پیشگیری کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 

تمامی این خرمالو ها ارزش تغذیه ای مشابهی دارند و می توانند مزایای بسیار زیادی برای سلامتی بدن داشته باشند فقط برخی از موارد همچون محتوای فیبر و ترکیبات آلی در برخی از آن ها متفاوت است. اگرچه محبوبترین خرمالو بومی چین است اما در عرض صد سال گذشته این میوه به کشورهای دیگر نیز توسعه پیدا کرده است. این موضوع نشان می دهد مردم کشورهای مختلف جهان از سال ها پیش از این میوه استفاده می کردند.

 

ارزش تغذیه ای خرمالو:

 

این میوه سرشار از ویتامینویتامین C، ویتامین E، ویتامین B۶ و نیز فیبر غذایی، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. خرمالو همچنین شامل ترکیبات آلی همچون کاتچین، گالوکاتچین،بتولینیک اسید و ترکیبات کارتنوئیدی مختلف است. لیست بلند بالایی از مزیت های این میوه به خاطر حضور ویتامین ها و مواد معدنی است که اشاره کردیم.

 

خواص خرمالو:

 

اجازه دهید نگاهی به مزایای این میوه برای سلامتی بدن بیندازیم.

 این میوه پاییزی را از دست ندهید

۱-پیشگیری از سرطان:

 

این میوه کوچک و خوشمزه سرشار از عوامل ضد سرطانی، آنتی اکسیدان هاست که می تواند توانایی بدن برای مبارزه با رادیکال های آزاد را تقویت کند، سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد و در برابر بیماری های مختلفی از بدن محافظت کند. رادیکال های ازاد محصولات فرعی متابولسیم سلولی هستند که می توانند سلول های سالم را به سلول های سرطانی تبدیل کنند و به اندام های مختلف آسیب برسانند. خرمالو سطح بالایی از ویتامین C و A و نیز ترکیبات فنولی همچون کاتچین و گالو کاتچین را دارد که می توانند از انواع محتلفی از سرطان پیشگیری کنند. به همین خاطر اضافه کردن خرمالو به رژیم غذایی می تواند شما را در برابر سرطان های مختلف مصون دارد.

 

۲-تقویت ایمنی بدن:

 

این میوه به خاطر وجود ویتامین C، می تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. خرمالو یکی از میوه هایی است که سطح ویتامین C بالایی دارد و یک عدد از آن می تواند نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برآورده کند. ویتامین C سیستم ایمنی را تحریک می کند و تولید گلبول های سفید خون را افزایش می دهد. همانطور که می دانید گلبول های سفید اولین خط دفاعی در برابر عفونت های میکروبی، قارچی و ویروسی است.

 

۳-کمک به گوارش:

 

خرمالو نیز همانند سایر میوه ها منبع خوبی از فیبر است. این میوه می تواند ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند. فیبر به بدن کمک می کند مواد غذایی را به شیوه موثرتری پردازش کند. فیبر اینکار را از طریق تحریک حرکات روده برای انتقال غذا ار سیستم گوارش ، تحریک ترشح صفرا و مایع گوارشی و تسکین نشانه های اسهال و یبوست انجام می دهد. به طور کلی میوه های غنی از فیبر همچون خرمالو می توانند سلامت سیستم گوارش را افزایش دهند و از بدن در برابر بیماری هایی همچون سرطان روده و سایر بیماری ها محافظت کنند. همچنین این ماده می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند.

 

۴-پیشگیری از توسعه تومورها:

 

به همراه خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در این میوه که می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، می توانید خطر توسعه تومورها را نیز کاهش دهید. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، خرمالو حاوی بتولینیک اسید است که ترکیب ضد توموری محسوب می شود. همین امر می تواند جلوی توسعه تومورها را در بدن بگیرد.

 

۵-پیشگیری از پیری زودرس:

 

خرمالو غنی از ویتامین های مختلفی است که از جمله آن ها می توان به ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین اشاره کرد. این ویتامین ها به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند و می توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و از بروز نشانه های پیری زودرس همچون چین و چروک، لکه های مرتبط با افزایش سن، بیماری آلزایمر، خستگی، از دست دادن بینایی، ضعف عضلانی و سایر شرایط جلوگیری کنند.

 

۶-بهبود بینایی:

 

ترکیباتی که در خرمالو یافت می شود مزایای تایید شده ای برای سلامت چشم ها دارند. زآگزانتین ( عضوی از ویتامین ب کمپلکس) که در خرمالو یافت می شود می تواند به خاطر رفتار آنتی اکسیدانی خود ، سلامت چشم را بهبود ببخشد. مطالعات انجام شده نشان می دهد این ترکیب قادر است دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد، آب مروارید را کمتر نماید و جلوی کوری شبانه را بگیرد.

 

۷-کنترل فشار خون:

 

پتاسیم ماده معدنی دیگری است که در خرمالو یافت می شود. این ماده به عنوان وازودیلاتور عمل می کند و فشار خون را پایین می آورد. همین امر موجب می شود جریان خون به سایر قسمت های بدن افزایش پیدا کند. فشار خون پایین باعث کاهش فشار بر روی سیستم قلبی عروفی می شود و جلوی بیماری های قلبی مختلفی را می گیرد. خرمالو حاوی ترکیبات این چنینی است و می تواند فشار خون را پایین بیاورد.

 

۸-تنظیم جریان خون:

 

پتاسیم علاوه بر اینکه فشار خون را پایین تر می آورد می تواند منبع خوبی برای مس باشد که عنصر ضروری در ایجاد گلبول های قرمز جدید است. بدون مس، شما نمی توانید مواد ضروری برای ایجاد هموگلوبین بیشتر را کنترل کنید. جریان افزایش یافته گلبول های قرمز سالم، عملکرد شناختی ، تن عضلانی، متابولیسم و سطح انرژی را بهبود می بخشد و تریمم زخم را اسانتر می سازد.

 

۹-بهبود فعالیت متابولیک:

 

خرمالو حاوی عناصر ویتامین ب کمپلکس همچون فولیک اسید و تیامین است که همه آن ها برای فرایندهای آنزیمی و عملکرد متابولیم ضروری هستند. این عناصر شما را مطمئن می سازد که عملکرد سیستم بدن به درستی انجام می شود و متابولیسم افزایش پیدا می کند. خرمالو می تواند سطح انرژی را افزایش دهد، تن عضلانی را بیشتر کند و گوارش را بهبود ببخشد.

 

*هشدار درباره عوارض خرمالو:

 

خرمالو می تواند فشار خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد. اگر دچار کم فشاری خون هستید از خوردن آن اجتناب کنید. در غیر اینصورت می توانید از خوردن این میوه لذت ببرید

  منبع: میزان برچسب ها: میوه پاییزی ، خرمالو ، میوه

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۱۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!

رژیم غذایی شما قطعاً در سلامتی شما نقش دارد، از جمله سیستم ایمنی که بر شدت شوره سر مؤثر است.

اسید‌های چرب امگا ۳:

به گزارش جام جم، این چربی‌های سالم که در ماهی‌هایی مثل سالمون و ماکرل، بذر کتان و گردو وجود دارند به دلیل خواص ضدالتهابی معروف‌اند و می‌توانند به کنترل علائم شوره سر کمک کنند.

ویتامین B ۶ و B ۱۲:

گوشت کم‌چرب، تخم‌مرغ و غلات غنی شده می‌توانند این ویتامین‌های مهم را برای بدنتان تأمین کرده و به پیشگیری از شوره سر کمک کنند.

زینک (روی) و سلنیوم:

این دو ماده مغذی در غلات سبوس‌دار، بعضی از غذا‌های دریایی و مغز‌ها وجود دارند. دو ماده معدنی زینک و سلنیوم می‌توانند پوسته و التهاب را کاهش دهند.

پروبیوتیک‌ها:

غذا‌هایی مانند ماست، کفیر و دیگر غذا‌های تخمیری می‌توانند سلامت روده‌ها و سیستم ایمنی را قوی‌تر کرده و در نتیجه به کنترل شوره سر کمک کنند.

دیگر خبرها

  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن