Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@23:17:53 GMT

پرونده پر رمز و راز

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۲۴۸۵

وطن امروز نوشت :

 استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش کلید خورد! این خبری بود که اواخر هفته گذشته روی خروجی خبرگزاری‌ها قرارگرفت. نمایندگان امضاکننده نامه استیضاح‌، به‌کارگیری و ابقای مدیران متهم و دخیل در سوءاستفاده‌های مالی صندوق ذخیره فرهنگیان را دلیل اصلی نارضایتی و توضیح خواستن از بطحایی عنوان کردند. بدین ترتیب پس از وقوع حادثه دلخراش اتوبوس دانش‌آموزان هرمزگانی، تاخیر بی‌سابقه ۱۰ ماهه در پرداخت حق‌التدریس معلمان و نارضایتی گسترده معلمان، حالا ابقای نیروهای دخیل در بزرگ‌ترین اختلاس نظام بانکی کشور می‌رود تا تبدیل به چالشی بزرگ برای مدیران وزارت آموزش‌وپرورش شود!


حیاط خلوت نورچشمی‌ها!


اواخر سال ۷۳ خورشیدی طرح ایجاد صندوق ذخیره فرهنگیان با شعار ارتقای معیشتی و رفاه فرهنگیان مطرح شد، پس از مدتی طرح یادشده در وزارت آموزش‌وپرورش کامل شد و با تصویب مجلس، مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در اجرای تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران طی تصویبنامه شماره ١٣٥٩/ت١٤٩٥٦-هـ مورخ ۱۱/۲/ ۷۴ هیات وزیران، تاسیس و در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب از آن تاریخ تاکنون این صندوق با کسر بخشی از حقوق معلمان و تملک سهام بخشی از مهم‌ترین هلدینگ‌ها از جمله بانک سرمایه‌، پتروشیمی‌، شرکت‌های ساختمانی و ده‌ها موسسه کوچک و بزرگ اقتصادی به یکی از مهم‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور تبدیل شد که اگرچه سرمایه هنگفتی را از تملک بخشی از حقوق معلمان برای خود تدارک دید اما کمترین تاثیری در ارتقای معیشت و بهبود شاخص‌های زندگی معلمان نداشت و به حیاط خلوت عده‌ای نورچشمی  تبدیل شد!


حاشیه‌های گوناگون صندوق پرحاشیه!


سال گذشته که زمزمه‌های فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان به گوش رسید هیچکس فکرش را هم نمی‌کرد این صندوق که به قشر مظلوم‌، آبرومند و موثر فرهنگیان کشور اختصاص دارد به واسطه حضور برخی مدیران متخلف رکورد بزرگ‌ترین پرونده فساد اقتصادی را در کشور جابه‌جا کند. حالا صحبت از ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان است! آن هم از کیسه جمعیت قریب به یک میلیون فرهنگی که شرافتمندانه صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند و با انواع و اقسام مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند. نگاهی به عملکرد این صندوق نشان می‌دهد این بنگاه بزرگ اقتصادی نه در بحث تامین مسکن، نه در بحث درمان و نه حتی در بحث تسهیلات بانکی کمترین خدمت‌رسانی را به قشر فرهنگی انجام نداده و حتی درباره لیزینگ خودرو هم که با هزار اما و اگر و قرعه‌کشی و نوبت‌بندی انجام می‌شود با دریافت سودهای کلان ۱۵ تا ۲۰ درصدی  شرایط خاص و متفاوتی را برای فرهنگیان فراهم نمی‌کند. به‌جای آن، گزارش‌های هیأت تحقیق و تفحص حاکی از ریخت و پاش‌هایی مانند پرداخت حقوق‌های نجومی، اختصاص خودروهای شاسی‌بلند وارداتی با برند اروپایی و کره‌ای به عنوان پاداش و ارائه وام‌های بانکی صدها میلیارد تومانی با سودهای اندک به برخی اعضا و بستگان هیأت‌مدیره است.


وعده برخورد با مفسدان


سال گذشته در بحبوحه رسیدگی به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان، فانی وزیر وقت آموزش‌وپرورش که زمزمه‌های استیضاحش از هر زمان دیگر بلندتر به گوش می‌رسید، استعفا کرد و به‌دنبال آن فخرالدین دانش‌آشتیانی با وعده پیگیری و برخورد با مفاسد صندوق ذخیره فرهنگیان روی کار آمد اما عمر یک‌ساله وزارت وی که البته با برخی حواشی هم همراه بود، کفاف برخورد با مختلسان و مفسدان را نداد و بطحایی کلیددار بزرگ‌ترین وزارتخانه دولت شد. حالا وی درست به همین دلیل یعنی به‌کارگیری افراد مورددار و مفسد در صندوق ذخیره باید به مجلس و نمایندگان پاسخگو باشد.


آیا مرغ از قفس پرید؟


در همین‌باره جبار کوچکی‌نژاد، رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته است: یکی از متهمان اختلاس‌، آقای «م» از کشور گریخته است. وی از جمله افرادی است که از نظام بانکی کشور پول گرفته و پس نداده است! محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم با تایید خبر فرار یکی از متهمان پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: منابع غیرموثق اما مطلع، خبر خروج یک فرد متهم در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان را که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد، تایید کرده‌اند.  همچنین اسدالله عباسی، سخنگوی تیم تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به خروج متهم این پرونده از ایران گفت: وام‌های میلیاردی را با چک دریافت کرده‌اند و امکان بازپس‌گرفتن آنها وجود ندارد. وی افزود: یکی از متهمان با ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی از کشور خارج شده است و نمی‌دانیم بازمی‌گردد یا این مسأله فرار محسوب می‌شود، لذا بدهکاران کلان بانکی نباید به‌حدی آزاد باشند که بتوانند از کشور خارج شوند.


بدهکاران بدهی‌شان را نمی‌دهند!


پس از رسانه‌ای شدن فرار یکی از بدهکاران‌، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تایید متواری شدن فردی با بدهی به بانک سرمایه گفت: بدهکاران بانک سرمایه قصد تسویه بدهی خود را ندارند و ضمانت قابل اعتنایی هم برای توقیف اموال و بازگرداندن پول‌ها به بیت‌المال در دست نیست! مهدی نیکدل خاطرنشان کرد: یک بدهکار پول را بدون وثایق کافی از بانک سرمایه که زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان است خارج کرده‌ و از کشور متواری شده است. بر این اساس دادسرای جرائم پولی و بانکی ۳۰ تا ۴۰ نفر را در این پرونده احضار کرد اما تنها ۴ نفر آمدند و ۶ نفر دیگر هم با وکلای خود حضور یافتند و مابقی حتی به احضاریه دادسرا نیز بی‌توجه بودند.

محتوای گزارش صندوق ذخیره محرمانه است


سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از محرمانه بودن محتوای گزارش صندوق ذخیره خبر داد. سیدحمایت میرزاده در گفت‌وگو با «وطن‌امروز»، گفت: موضوع بدهی ۴۰۰ میلیاردی به کمیته تحقیق و تفحص دیگر ارتباطی ندارد. ما اسامی را به نهادهای مسؤول اعلام کرده‌ایم که باید تحت پیگرد قرار بگیرند، ضمن اینکه تک‌تک افرادی که در گزارش کمیته تحقیق و تفحص نامی از آنها برده شده و در زمان آنها تخلفی صورت گرفته باید در کمیسیون آموزش و تحقیقات حاضر شوند و توضیحات خود را ارائه دهند. وی افزود: کمیته، گزارش تحقیق و تفحص را به کمیسیون آموزش ارائه می‌دهد و بعد از بررسی در کمیسیون، گزارش به مجلس ارائه و پس از آن، نتیجه گزارش قرائت خواهد شد.

میرزاده با اشاره به محرمانه بودن محتوای گزارش تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار داشت: هیچکس حق انتشار و بازگو کردن محتوای گزارش را ندارد. پیش از این اگر کسی درباره محتوای گزارش مصاحبه‌ای داشته از جانب خودش صحبت کرده است. محتوای گزارش زمانی از حالت محرمانه خارج می‌شود که متن گزارش در مجلس خوانده شود و در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد. سخنگوی کمیسیون آموزش در پایان تصریح کرد: بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون تنها کسی هستم که می‌توانم درباره گزارش کمیته تحقیق و تفحص صحبت کنم و بازهم تاکید می‌کنم طبق آیین‌نامه اجرایی مجلس هرگونه اخبار درباره محتوای گزارش محرمانه است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۲۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن اسلامی با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شده است. حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

وی اضافه کرد: در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به شیوه برگزاری انتخابات در مرحله دوم، تصریح کرد: انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی را در شعب مشاهده نکنیم و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیاندازند.

آموزش لازم به دست اندرکاران انتخاباتی داده شده است

اسلامی اظهار کرد: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است و تربیت مدرس، آموزش لازم را دریافت و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش داده‌اند و آنها(مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استان‌ها هستند.

وی اعلام کرد: گرچه رأی دادن در شیوه الکترونیکی بسیار ساده است، اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستادهای انتخابات ارسال شده است. در برخی از مراکز عمومی مثل نماز جمعه و یا نمایشگاه کتاب، آموزش‌های لازم به مردم داده می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأی‌دهنده با این پیش فرض وارد شعبه می‌شود و با ارائه هریک از مدارک هویتی پنج‌گانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت)، احراز می‌شود. برای فرد یک کارت رأی دادن صادر شده و در اختیار او قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد می‌کند و گزینه رأی دادن فعال می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمی‌آید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمی‌آید. نهایتاً رأی‌دهنده اتمام رأی دهی را ثبت می‌کند و پرینتی از رأی، رأی‌دهنده از زیر صندوق الکترونیکی قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه، تحویل می دهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت می‌کند. فرآینده رأی‌دهی الکترونیکی ساده و در یک وقت بسیار کم صورت می‌گیرد.

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است

وی گفت: در حوزه‌هایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود. براساس تجربه‌ای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود که هیچ حوزه‌ای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزدها و سامانه شفافیت به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینه‌های خود را وارد کنند، خاطر نشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

استان‌ها تعرفه‌های انتخاباتی را از امروز دریافت می‌کنند

وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکه‌های استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفه‌ها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استان‌ها تعرفه‌ها را از امروز دریافت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • اسلامی: ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است
  • ۱۱۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است / استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • ۱۱۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است | استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است/ استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش