Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان-عصر روز گذشته 15 آبان ماه نشست پرسش و پاسخ مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر در محل سالن آمفی تأتر این دانشگاه برگزار شد.

این جلسه با هدف بیان آخرین وضعیت زیست محیطی استان، مشکلات ریزگردها و بحث انتقال آب از سرشاخانه های کارون برگزار گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدرضا لاهیجان زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان موضوع این نشست را دو معضل بزرگ استان، کم آبی و ریزگردها عنوان نمود و گفت: این مشکلات از بزرگترین مشکلات زیست محیطی استان هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

وی در خصوص مشکل ریزگردهای استان گفت: 20 درصد از مساحت خوزستان را بیابان تشکیل داده که مساعد برای تبدیل شدن به کانون ریزگردها را دارد و ویژگی گرد و غبار استان را غلظت بالای بیش از 50 برابر حدمجاز عنوان نمود. (این حد توان اندازه گیری دستگاه های سنجش آلودگی هوا می باشد)

لاهیجان زاده ادامه داد: استان خوزستان در مسیر کُریدور گرد غباری که از  عراق شروع می شود و تا خلیج فارس ادامه دارد می باشد. این کانون ها  از سال 2004 بعد از خشک شدن تالاب هورالعظیم در بخش عراقی توسط رژیم بعثی و سدسازی های بیشمار چند دهه اخیر در کشورهای ترکیه و عراق، باعث شد تا پدیده گرد و غبار  استان شروع شد.

وی کاهش رطوبت و افزایش دمای منطقه را یکی دیگر از پیامدهای از بین رفتن تالاب دانست.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان از اقدامات محیط زیست استان برای احیای تالاب های استان خبر داد و گفت: از سال 92 با همکاری خوب سازمان آب و برق خوزستان توانستیم آب را به بخش های خشک تالاب هورالعظیم هدایت کرده و بیش از 70 درصد این تالاب آبگیری  شود و اثرات آن در کاهش پدیده گرد و غبار استان مشهود است.

لاهیجان زاده در بخش دیگر از سخنان خود به آلودگی های نفتی استان اشاره نمود و بیان داشت: نزدیک به هزار فوت بر مترمکعب گاز در فلرهای نفتی استان سوخته  می شود که علاوه بر آلودگی هوا باعث از بین رفتن سرمایه های ملی می شود که باید جلوی آن گرفته شود.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به مشکلات زیست محیطی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اشاره نمود و عنوان کرد: این صنعت، در بخش هوا و ورود پساب به منطقه باعث ایجاد آلودگی شده و امروز نیز بحث توسعه مجموعه پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی مطرح است. از مسئولین پتروشیمی می خواهیم تا طرح های توسعه را در مناطقی که برای توسعه مشخص شده اند ایجاد نمایند، نه در خوریات که در آمایش سرزمین هرگونه فعالیت صنعتی در آن ها ممنوع است.

وی در پایان ضمن قدردانی ازکانون محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر که برگزار کننده این نشست بود، از اساتید و دانشجویان خواست تا پیگیر مسائل زیست محیطی منطقه باشند.

در پایان این نشست به سوالات خبرنگاران در حوزه گرد و غبار، انتقال آب رودخانه کارون پاسخ داده شد.

شهبانی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر نیز طبیعت را رحمت الهی نسبت به بشر دانست و گفت: اگر قدردان این نعمت ها نباشیم و با از بین بردن آنها، موجب غضب الهی شده و با پدیده های طبیعی همچون گرد وغبار مواجه می شویم.

وی وضعیت محیط زیست را بحرانی عنوان نمود و گفت: روند انقراض گونه های حیات وحش بصورتی پیش می رود که تا 100سال آینده 50 درصد گونه های جانوری منقرض خواهند شد و باید به این موضوع توجه شود.

وی از دانشجویان خواست به عنوان سفیران محیط زیست حافظ آن باشند.

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد

خدامراد جهانتیغ  اظهار کرد: در گشت و کنترل روزانه محیط بانان و تماس تلفنی همیار محیط زیست با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مبنی بر گرفتار شدن یک عدد بزمجه در مناطق مسکونی یگان حفاظت به سرعت به محل اعزام شد.

وی تصریح کرد: این گونه زیستی پس از بررسی کارشناسی و اطمینان از سالم بودن آن، در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج