Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@23:50:47 GMT

اقتصاد ایران همچنان در انتظار مشاهده آثار مثبت برجام

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۳۶۶۲

اقتصاد ایران همچنان در انتظار مشاهده آثار مثبت برجام

بلومبرگ در گزارشی با اشاره به سایه مواضع تهدیدآمیز جدید دولت ترامپ بر چشم انداز اقتصادی ایران نوشت، اقتصاد ایران همچنان در انتظار مشاهده آثار مثبت وعده داده شده در نتیجه انعقاد توافق برجام است.

به گزارش مشرق به نقل از بلومبرگ، برای مدت یک دهه، آمریکا و سایر قدرت های بزرگ اقتصاد ایران را به بهانه فعالیت های هسته ای این کشور تحت فشار قرار داده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فشارها در اوایل سال 2016 خاتمه یافت و فرصتی برای بازگشت اقتصاد ایران فراهم شد. بر اساس بسیاری از شاخص ها این بازگشت رخ داده است. به ویژه اینکه تولید نفت ایران به سطح قبل از تحریم ها بازگشته است. اما ایران هنوز موفق نشده آنگونه که بسیاری از شهروندان این کشور انتظار داشتند تمام میوه های توافق سال 2015 را برداشت کند. یکی از موانع بهره مندی ایران از این منافع، تحریم های دولت آمریکاست که حتی بعد از توافق هسته ای نیز پابرجا باقی مانده است.

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه گذشته میلادی تصمیم به عدم تایید پایبندی ایران به بجان گرفت و به کنگره 60 روز فرصت داد تا در مورد وضع مجدد تحریم ها علیه ایران تصمیمی گیری نماید، رشد چشم انداز اقتصاد ایران در ماه اکتبر تحت الشعاع تهدیدات جدید امریکا قرار گرفته است. قبلا تحریم های آمریکا در زمینه مبادلات تجاری با ایران شرکت های بین المللی را نگران تجارت با ایران کرده بود. برخی از شرکت های خارجی نفتی و ساخت و ساز و همچنین تولید کنندگان خودرو و هواپیما تنظیر پژو سیتروئن و ایرباس قراردادهایی با ایران به امضا رسانده اند، اما این قراردادها به گستردگی که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران انتظار داشت نبوده است.

به گفته مقامات ایرانی در سال 2017، تعداد سفر هیئت های تجاری کند شده و شرکت های بزرگتر از پذیرش تعهدات تجاری در ایران خودداری می کنند. اکثر شرکت های امریکایی نیز به دلیل تحریم های پابرجای دولت آمریکا در زمینه تجارت و سرمایه گذاری به حاشیه رانده شده اند. بعد از اجرای توافق هسته ای، اقتصاد ایران از رکود خارج شده، اما تقریبا کل رشد اقتصادی حاصل شده در صنعت نفت رخ داده است. در سایر بخش های اقتصادی، عدم دسترسی به منابع مالی یک مانع عمده در مسیر رشد بوده است.

سوال اینجاست که آیا بقیه دنیا می خواهد روند احیای اقتصاد ایران موفق شود؟ برخی در آمریکا و اروپا فکر می کنند که حمایت از اقتصاد ایران که به بزرگی اقتصاد کشور اتریش است، بهترین راه برای تقویت سیاسیون معتدل به رهبری حسن روحانی است. آنها می گویند، پیوستن بهتر اقتصاد ایران به اقتصاد جهان، انگیزه های لازم را برای تبعیت ایران از توافق هسته ای و دیگر نرم های بین المللی می دهد.

منبع: تسنیم ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۳۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیاز‌هایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بند‌های توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • مردم چشم انتظار عملیات وعده صادق در عرصه اقتصاد هستند
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟