Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:54:52 GMT

نسخه دوم طرح تحول در آموزش پزشکی تدوین شد

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۳۱۵۱

نسخه دوم طرح تحول در آموزش پزشکی تدوین شد

تهران - ایرنا - دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی گفت: طرح تحول در آموزش پزشکی بازنگری شد و نسخه دوم این طرح تا آخر آبان ماه جاری برای اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ می شود.

عطاالله پورعباسی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: تدوین برنامه تحول در آموزش علوم پزشکی در ابتدا از سال 94 شروع شد، این برنامه تدوین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مهر سال 94 برای اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد. بر اساس اولویت های وزارت بهداشت در آن زمان، در این طرح 12 بسته برای اجرای طرح تحول سلامت در حوزه آموزش پزشکی در نظر گرفته شده بود.
وی گفت: 12 بسته طرح تحول سلامت در حوزه آموزش پزشکی شامل حرکت به سمت مرجعیت علمی، ایجاد دانشگاه های نسل سوم، آموزش پاسخگو و عدالت محور، توسعه هدفمند برنامه های آموزشی، بسته آمایش سرزمین از نظر آموزش پزشکی، توسعه اخلاق حرفه ای، مجازی سازی، بین المللی سازی، اعتباربخشی دانشگاه های علوم پزشکی، توسعه زیرساخت های آموزش پزشکی و ارتقای آزمون ها بود.
پورعباسی افزود: هر بسته از طرح تحول آموزش پزشکی نیز چهار محور داشت و برای هر محور نیز چند هدف مشخص شده بود، بر اساس بسته های طرح تحول سلامت، برای هر یک از دانشگاه های علوم پزشکی پزشکی ماموریت هایی را مشخص کردیم و به دانشگاه ها در مناطق آمایشی ابلاغ شد.
دبیر ستاد تحول و نوآوری آموزش علوم پزشکی ادامه داد: خوشبختانه در عرصه اجرا، طرح تحول سلامت در آموزش پزشکی به خوبی اجرا شد و با اجرای بسته پایش و ارزیابی طرح تحول آموزش پزشکی، به ارزیابی رسیدیم که در اجرای برخی از بسته های طرح تحول آموزش پزشکی از جمله مجازی سازی و بین المللی سازی پیشرفت بسیار خوب و چشمگیر بوده است و اهداف تعیین شده همگی محقق شدند.
وی اضافه کرد: در این مدت دو ساله دانشگاه مجازی علوم پزشکی تشکیل شد، تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه های علوم پزشکی بیش از دو برابر شد، 17 دانشگاه علوم پزشکی کشور وارد فاز اعتباربخشی بین المللی شدند، مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی و مرکز ملی آموزش های مهارتی راه اندازی شد.
پورعباسی گفت: مهمترین دستاوردی که اجرای بسته های طرح تحول آموزش پزشکی داشت این بود که گفتمان تحول در دانشگاه های علوم پزشکی مستقر شد، قبل از آن سایه درمان و خدمات سلامت در دانشگاه های علوم پزشکی خیلی سنگین بود و آموزش پزشکی به نوعی در حاشیه قرار گرفته بود.

**افزایش 2 برابری تعداد دانشجویان خارجی در ایران
وی افزود: با تدوین و اجرای بسته های طرح تحول سلامت، گفتمان آموزش پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی برجسته شد و حتی در دانشگاه های کوچک که مثلا 100 نفر هیات علمی دارند، تقریبا همه هیات علمی درگیر اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی شدند و موجی از تحرک برای استانداردسازی بین المللی و ارتباط برقرار کردن با دانشگاه های بین المللی در اغلب دانشگاه های علوم پزشکی شکل گرفت.
دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی اضافه کرد: در دو سال گذشته بیش از 1500 برنامه آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی که قابلیت ارائه برای دانشجویان خارج داشتند در سامانه education iran بارگذاری کردیم و این دستاورد بسیار بزرگی در چهار دهه بعد از انقلاب در حوزه آموزش علوم پزشکی در کشور است. این سامانه به نوعی ویترین آموزش پزشکی ایران است و اکنون از همه جای دنیا دانشجویان می توانند وارد این سایت شود و رشته و دانشگاه ایرانی مورد نظرشان و برنامه آموزشی آن را مشاهده کنند.
پورعباسی گفت: با وجود این دستاوردهای چشمگیر به هر حال لازم بود که طرح تحول سلامت با توجه به نیاز روز و الزامات برنامه توسعه ششم بازنگری می شد. بر این اساس سه ارزیابی در سطح کشور انجام شد که بررسی کنیم، بسته های تحول در آموزش پزشکی در چه مرحله ای در دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارند و بر اساس همه این موارد بازنگری طرح تحول آموزش پزشکی شروع شد.
وی ادامه داد: کمیته ای صاحبنظران بر روی بازنگری طرح تحول آموزش پزشکی کار کردند، ویرایش اول بازنگری این طرح آماده شد. با مدیران آموزش پزشکی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی مطرح شد و بر اساس این اقدامات نسخه دوم طرح تحول سلامت در آموزش پزشکی آماده شده است که اواخر آبان در همایش کشوری معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور مطرح شود و بعد از اینکه بازخورد آنان را گرفتیم، اجرای نسخه دوم طرح تحول در آموزش پزشکی اجرا می شود.

**دانشگاه های نسل سوم در مسیر تحقق
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پورعباسی درباره جزئیات نسخه جدید طرح تحول آموزش پزشکی به خبرنگار ایرنا گفت: قرار بر این بود که طرح تحول آموزش پزشکی خودش خیلی دچار تحول و انقلاب نشود، به همین علت یکسری اصلاحات در حد محورهای این بسته انجام شد، در برخی موارد اهداف طرح تحول محقق شده است به عنوان مثال مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی راه افتاد یا دانشگاه مجازی ایجاد شد به همین علت باید به دنبال اهداف جدید باشیم.
وی افزود: البته در برخی بسته های طرح تحول آموزشی مانند تحقق مرجعیت علمی ایران در برخی حوزه های آموزش پزشکی به نسبت سایر بسته ای این طرح عقب تر هستیم، یکی از علل آن این است که تعریف مشترک از مرجعیت علمی بین صاحبنظران مختلف نداریم، بنابراین لازم است ابتدا تعاریف را مشترک کنیم و به ادبیات مشترک برسیم و بعد برای تحقق آن اقدام کنیم.
دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش پزشکی ادامه داد: همچنین برای تحقق دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین هنوز برخی زیرساخت ها فراهم نیست، تدوین شاخص ها و الزامات دانشگاه های نسل سوم نیز شروع شده است ولی اینکه انتظار داشته باشیم، برنامه های تحولی ظرف یکسال یا دو سال به طور کامل محقق شوند، انتظار درستی نیست.
پورعباسی گفت: شاید بتوان انتظار داشت که در یک افق 10 ساله حداقل درهر منطقه آمایشی یک دانشگاه علوم پزشکی نسل سوم داشته باشیم.

**مرجعیت ایران در طب سنتی و درمان ناباروری
وی در پاسخ به این پرسش ایرنا که در چه رشته هایی ظرفیت این را داریم که به مرجعیت علمی تبدیل شویم گفت: در برخی رشته ها مثل طب سنتی ایران می توانیم مرجع علمی دنیا باشیم، در این زمینه در گذشته ضعیف عمل کرده ایم و برخی کشورهای دیگر مانند چین توانسته اند، طب سنتی شان را به دنیا معرفی کنند و در این زمینه موفق بوده اند و طب سنتی چین در بهترین دانشگاه های دنیا در اروپا و آمریکا تدریس می شود.
پورعباسی افزود: حوزه دیگری که می توانیم در آن به مرجعیت علمی نه تنها در منطقه بلکه در سطح جهانی مطرح شویم، حوزه اخلاق پزشکی با رویکرد اسلامی است که در این حیطه نیز باید صاحبنظر و مطرح شویم. به خصوص اینکه خیلی از آموزه های اخلاق پزشکی در غرب از اسلام گرفته شده است ولی خودمان در تدوین و طرح آن ضعف داشته ایم.
وی اضافه کرد: حوزه های دیگری هم هستند که می توانیم در آنها به مرجعیت علمی تبدیل شویم به عنوان مثال در حوزه درمان ناباروری، ایران یکی از کشورهای پیشتاز در منطقه و حتی دنیاست، مراکز متعدد درمانی در این رشته داریم و تعداد زیادی از توریست های درمانی برای دریافت خدمات درمان ناباوری به ایران می آیند. در این حوزه ها می تواند تدبیر کرد که بسیاری از مراکز علمی دنیا ایران را به عنوان مرجعیت علمی بپذیرند.
دبیر ستاد تحول و نوآوری در آموزش پزشکی گفت: فرآیند بازنگری تمام بسته های طرح تحول آموزش پزشکی شروع شده است. در برخی از این بسته ها فرآیند تحول بیشتر است مثلا در بسته دانشگاه های نسل سوم یا توسعه هدفمند برنامه های آموزشی میزان تغییر نسبت به سایر برنامه ها بیشتر است ولی در مجموع شاکله برنامه تحول در آموزش پزشکی تغییر اساسی نخواهد داشت و تلاش می شود ثبات در برنامه ها را هم داشته باشیم.

**افزایش ظرفیت در رشته های هوشبری و بهداشتکار دهان و دندان
پورعباسی گفت: در برنامه تحول آموزش پزشکی توسعه کمی رشته های دانشگاهی نیز مد نظر است ولی توسعه کمی که در جهت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است که آن هم آمایش سرزمینی است که بر اساس آن توسعه کمی هدفمند شده است.
وی افزود: توسعه کمی به نیاز هر منطقه بستگی دارد، بر این اساس موسسات آموزش عالی سلامت تأسیس می شوند تا نیازهای منطقه را جبران کنند و بعد از اینکه نیاز بر طرف شد ممکن است این ظرفیت به کار دیگری اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: در توسعه کمی در برخی رشته های پیراپزشکی در سطح کاردانی مانند هوشبری، بهداشتکاران دهان و دندان حیطه هایی است که موسسات آموزش عالی سلامت در حال توسعه هستند.
خبرنگار: افشین شاعری **انتشار: علی حبیبی
اجتمام (4)*3063 **1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۳۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور

 صبح امروز محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد و مورد استقبال استاندار کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت.   وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یاسوج با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای حمایت از نخبگان، گفت: این دولت برنامه های مطلوبی برای نخبگان تدوین کرده است به گونه ای که نگران آینده شغلی خود نبوده و در کشور بمانند.   محمدعلی زلفی‌گل افزود: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.   وی ادامه اداد: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.   وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.   زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.   وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است، با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.   زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.   وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.   محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.   حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.   همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.   باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز