Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@03:40:25 GMT

ایرانی‌ها در سال چند لامپ می‌خرند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۸۵۴۴

ایرانی‌ها در سال چند لامپ می‌خرند؟

پول‌نیوز - عضو سندیکای صنعت برق گفت: نیاز مصرف لامپ در کل کشور حداکثر ۱۰۰ میلیون شعله تخمین زده شده و این در حالی است که علی‌رغم توان تولید داخلی ۶۰ درصد این تعداد وارد می‌شود.فرشید خمسه در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در نشستی خبری با بیان این که اگر از لامپ‌سازها حمایت کافی شود می‌توان نیاز کل کشور را در داخل را تامین کرد، گفت: با توجه به این که ترخیص کالاهای ضروری تولید لامپ سه ماه طول می‌کشد و در زمینه‌ی بازرسی گمرکی ارز مبادلاتی و ال سی مشکلاتی برای تولیدکننده وجود دارد نمی‌توان تمام نیاز داخل را تامین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، تمام تولیدکنندگان واقعی لامپ در کشور با یک خط تولید فعالیت می‌کنند به طور مثال شرکت نورافشار که یکی از چهار شرکت بزرگ در این زمینه است با یک خط تولید روزی ۴۰۰۰ لامپ تولید می‌کند، اما اگر شرایط مساعد شود می‌توان به راحتی با سه خط تولید فعالیت کرد که به طور میانگین با این حساب می‌توان روزی ۱۲ هزار شعله لامپ تولید کرد.
عضو سندیکای صنعت برق تاکید کرد: به صورت قاطع می‌توان گفت تولیدکنندگانی که صفر تا ۱۰۰ لامپ را خودشان تولید می‌کنند به راحتی در صورت تسهیل شرایط می‌توانند سه برابر ظرفیت کار کنند که این مساله مستلزم توجه دولت به تولیدکنندگان لامپ است.
خمسه در خصوص عمر مفید لامپ‌ها، ادامه داد: برای این مساله استانداردهای متعددی وجود دارد، اما به طور میانگین می‌توان گفت که لامپ گازی سدیم ۲۴ هزار ساعت، لامپ گازی متال ۱۸ هزار ساعت، لامپ گازی جیوه ۸۰۰۰ ساعت، لامپ کم مصرف زیر ۷۰۰۰ ساعت و لامپ‌های ال ای دی ۲۴ تا ۴۸ هزار ساعت عمر مفید دارند.
وی در خصوص لامپ‌های وارداتی غیراستاندارد در کشور، گفت: برخی از لامپ‌های خارجی که در بازار وجود دارند اطلاعات غلطی را روی بسته بندی برای فریب مخاطب درج کرده‌اند. به طور مثال ممکن است روی بسته لامپ توان لامپ را ۲۲ وات نوشته، اما توان آن لامپ تنها ۱۸ وات باشد به همین دلیل لازم است که شهروندان هنگام خرید لامپ‌های استاندارد را خریداری کنند.
عضو سندیکای صنعت برق ضمن انتقاد به این مساله که لامپ‌های تقلبی در بازار زیاد شده است، ادامه داد: آمار دقیقی برای این مساله وجود ندارد اما گاها دیده می‌شود که از نام شرکت‌های معتبر برای تولید لامپ‌های تقلبی استفاده شده که لازم است برای این مساله نیز واحدهای ذیربط اقدامات لازم را انجام دهند.
خمسه اظهار کرد: برخی از شرکت های معتبر برای جلوگیری از این مساله از جوهری پاک نشدنی روی لامپ استفاده کردند که از هیچ طریقی امکان از بین رفتن این جوهر وجود ندارد، اما با این حال لازم است که شهروندان نیز هنگام خرید دقت کافی را داشته باشند.
وی در خصوص صحبت‌هایی مبنی بر خطرناک بودن لامپ‌های کم مصرف، گفت: این مساله که عنوان می‌شود در لامپ‌های کم مصرف سه گاز سمی وجود دارد به هیچ عنوان درست نیست من گمان می‌کنم این موضوع از سوی برخی ال ای دی سازها برای تخریب تولیدکنندگان کم مصرف مطرح شده باشد.
به گفته عضو سندیکای صنعت برق، در داخل لامپ‌های کم مصرف آرگون، نیتروژن و سه میلی‌گرم جیوه وجود دارد که در خصوص آرگون باید گفت این عنصر یک گاز خنثی است که با هیچ چیزی ترکیب نمی‌شود و اثرات زیست محیطی ندارد. نیتروژن همان هوایی است که تنفس می‌کنیم البته در مورد جیوه باید گفت درست است که این عنصر سرطان‌زا است، اما اگر هنگام شکستن لامپ پنجره مقدار کمی باز باشد این عنصر نیز هیچ‌گونه آسیبی به شخص وارد نمی‌کند.
خمسه با بیان این که لامپ‌های مهتابی نیز همین پتانسیل را داشتند، گفت: با این حال در اروپا تولید لامپ‌های کم‌مصرف ممنوع شده و ما نیز امیدواریم در ایران تولید لامپ‌های کم مصرف متوقف و لامپ‌های ال ای دی جایگزین آن شوند.
به گفته وی، در کشورهای اروپایی تولید لامپ بخار جیوه نیز ممنوع شده اما در ایران به دلیل تقاضای شرکت‌های توزیع برق و وزارت نیرو به علت ارزانی همچنان تولید این نوع لامپ‌ها برای مصارف خیابانی ادامه دارد که باید لامپ ۱۱۰ سدیم جایگزین این لامپ‌ها شود.
عضو سندیکای صنعت برق در خصوص وضعیت قیمت لامپ‌های ال ای دی در قیاس با لامپ‌های کم مصرف نیز بیان کرد: در حال حاضر به دلیل عدم تقاضا در بازار و نبود تولید انبوه قیمت لامپ‌های ال ای دی دو تا سه برابر لامپ‌های کم مصرف است و این در حالی است که اگر جایگزینی لامپ‌های کم مصرف با ال ای دی صورت گیرد تقاضا افزایش و قیمت این نوع لامپ‌ها نیز کاهش می‌یابد، لذا لازم است که نسبت به این مهم اقدام شود.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۸۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سعیده شجاعی‌علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود و کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

شجاعی‌علی‌آبادی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد،  البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش  داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای 20 دقیقه بجوشانید.

جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر 3 درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نحوه درست کردن لامپ LED با قیچی به روش برقکار کانادایی (فیلم)
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • انواع مهتابی ال ای دی دیواری در الکتریکی آنلاین
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • 4 روش برای جذاب‌تر کردن روشنایی آشپزخانه
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • معمای بنزین در ایران