Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@17:58:01 GMT

اعتیاد به تحریم

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۱۰۶۹

اعتیاد به تحریم

بهانه آمریکا برای تمدید تحریم‌، ادعای ارتباط ایران با گروه‌های تروریستی و موضوعات حقوق بشری است که منجر شده برخی افراد و شرکت‌ها به فهرست تحریم‌های قبلی افزوده شوند. بعد از اجرای برجام و بر خلاف تعهداتی که برای آمریکا و سایر کشورهای طرف توافق ذکر شده، ترامپ مجددا بر طبل تحریم‌ها کوبیده و اگرچه به‌طور مستقیم، برنامه و فعالیت هسته‌ای ایران را نشانه نگرفته، اما به گفته کارشناسان تحریم‌ افراد، شرکت‌ها و موسسات که در چارچوب برجام، باید احکامشان تعلیق یا لغو می‌شد، آثار منفی و بسیار عمیقی به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به واسطه قانون تحریم‌های مادر (‌کاتسا)، که به تازگی اجرایی شده تحریم‌های جدیدی علیه سپاه پاسداران اعمال شده است و می‌توان گفت در عمل آمریکا شمشیر را برای ایران و یکی از مهم‌ترین بخش‌های نظامی و دفاعی‌اش یعنی سپاه پاسداران از رو بسته است. مقامات نظامی و سیاسی ایران به طور شفاف اعلام نظر کردند و اخیرا نمایندگان مجلس با قرائت گزارش شش ماهه سوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام، با اشاره به نقض عهد مکرر آمریکا اجماع دارند که رفتار خصمانه ایالات متحده آمریکا، مانع اصلی عمل به توافق بین‌المللی برجام است.

هزینه خروج از برجام را آمریکایی ها بدهند

محسن کوهکن، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران بر چارچوب‌های قانونی خود ایستاده و نقض‌کننده برجام نخواهد بود، تاکید کرد: اگر قرار است از برجام خارج شویم، باید شرایط و بستری فراهم شود که هزینه آن را آمریکایی‌ها بدهند، نه این که ما هزینه پرداخت کنیم.

نماینده لنجان گفت: خط و نشان کشیدن برای آمریکا به خاطر نقض عهد این کشور به معنی خروج ایران از برجام نیست و تنها مشخص می‌کند، ما روی تعهدی که داریم، جدی هستیم و اگر بخواهند برجام را به سمت بی‌خاصیت شدن ببرند، ما هم مسیر خود را تغییر می‌دهیم.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: پس از آن که رئیس‌جمهور جدید آمریکا در کاری غیر سیاسی وغیر دیپلماتیک اعلام کرد، قصد خروج از برجام را دارد و تحریم‌های جدیدی را به فهرست خود اضافه کرد، شاهد بودیم هیچ گونه همراهی از سوی کشورهای اروپایی صورت نگرفت و نهایتا هیچ کشور دیگری حداقل در ظاهر با ترامپ همراه نشد.

کوهکن یادآورشد، برجام معاهده‌ای دوطرفه بین ایران و آمریکا نبوده و به تایید کشورهای اروپایی و شورای امنیت رسیده است. لذا مسئولان کشور باید در مصاحبه‌ها و سخنان خود به این نکته مهم توجه داشته باشند.

وی اقدامات مجلس و پیشنهادهایی را که اعضای کمیسیون‌های تخصصی ارائه می‌کنند، خط و نشان برای مقامات آمریکایی دانست تا بدانند اگر بیش از این عهدشکنی کنند، ایران نیز می‌تواند از ظرفیت‌هایی که دارد، استفاده کند.

تکلیف مجلس به دولت برای خروج از NPT

مجتبی ذوالنوری رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی عقیده دارد، اگر آمریکا تعهدات خود را در برجام انجام ندهد، مجلس دولت را موظف به خروج از NPT خواهد کرد، چون آمریکا می‌خواهد اجازه ندهد، ایران از حقوق برجامی خود بهره ببرد.

ذوالنوری با اشاره به این که کمیسیون امنیت ملی، دو پیشنهاد را برای تجدید نظر در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و خروج از اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مطرح کرده که در صورت ادامه تخاصم آمریکا به رای نمایندگان گذاشته شود، یادآورشد: اگر جمهوری اسلامی ایران از برجام بهره‌مند نشود، دولت را موظف به خروج از NPT خواهد کرد.

بدعهدی آمریکا از طریق کمیسیون نظارت بر اجرای برجام پیگیری شود

 مرتضی صفاری، عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی با بیان این که بد عهدی آمریکا باید از طریق کمیسیون نظارت بر اجرای برجام پیگیری شود،‌ تاکید کرد: به نظر می‌رسد،‌ علاوه بر تصویب قوانین مشابه باید اقدام حقوقی از سوی کمیسیون نظارت بر برجام صورت گیرد یا از طریق قضایی و دادگاه‌های ایران، احکامی در راستای مقابله با آمریکا صادر شود.

وی با تاکید بر این که نقض عهد برجام باید از طریق شورای امنیت پیگیری شود، افزود: ‌این شورا حامی برجام است و به عنوان یک تعهد‌نامه بین‌المللی باید توافق برجام و ناقضان آن پیگیری و معرفی شوند.

عضو فراکسیون اصولگرایان،‌ تحریم جدید آمریکا علیه ایران را خلاف برجام دانست و یاد‌آور شد که رفتار آمریکایی‌ها امکانات نظامی ایران را هدف قرار داده که به نوعی اعلام جنگ با ایران است. نماینده نطنز، تمدید تحریم‌های مادر علیه ایران از سوی آمریکا را موضوع جدیدی ندانست وتاکید کرد که این تحریم‌ها از اول انقلاب وجود داشته اما این که دوباره به جریان افتاده و ظاهرا دوتا سه اسم به تحریم‌ها اضافه کرده‌اند، نشان از دشمنی جدید این کشور با جمهوری اسلامی ایران دارد.

رابطه ایران و آمریکا بعد از انقلاب تغییر نکرده است

حسن سلیمانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به این که آمریکا نقض عهد داشته، تاکید کرد اگر رفتار آمریکا ادامه یابد، ایران می‌تواند اقدام متقابل داشته باشد و از مراجع بین‌المللی پیگیر نقض عهدها باشد. نماینده کنگاور با بیان این که رابطه ایران با آمریکا سال‌هاست که قطع شده و هر کس می‌تواند یکطرفه برای خودش هر اقدامی بکند، خاطر نشان کرد: رابطه آمریکا با برجام رابطه بین‌المللی است و ما نباید نگران باشیم.

وی در باره نحوه اجرای برجام از سوی آمریکا تاکید کرد، ایران به صورت یکطرفه می‌تواند علیه رفتار آمریکا در مجامع بین‌المللی اقدام کند چون توافق برجام تنها مربوط به یک کشور نیست و دیگر کشور‌های دخیل در این توافق مجبور نیستند، به حرف آمریکا گوش بدهند. عضو کمیسیون برنامه وبودجه با اشاره به این که در مدت 38 سال ذات آمریکا بعد از پیروزی انقلاب تغییری نکرده و نباید نگران باشیم، تاکید کرد: آنچه برای کشور مهم است، بر هم خوردن اجماع جهانی علیه ایران در باره مسائل هسته‌ای بود که اصلا وجود نداشت.

باید از ظرفیت کشور برای پیگیری حقوقمان استفاده کنیم

فرهاد تجری، نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی نیز گفت: هر کس الفبای حقوقی روابط بین‌الملل را بداند، متوجه می‌شود که قرارداد برجام، تعهداتی برای طرفین ایجاد و ایجاب می‌کند که رفتارهایی از سوی متعهدان در چارچوب خاص تعریف شود.

وی یادآور شد: تصمیمی که دولت وکنگره آمریکا در خصوص تصویب تحریم‌ها گرفته، صد درصد متناقض با تعهدات بین‌المللی و ناقض حقوق مسلم مردم ایران است. انتظار می‌رود که در عرصه رسانه و افکار عمومی داخل وخارج کشور نسبت به این موضوع پرداخته شود.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 با بیان این که از طریق مجامع دادگستری بین‌المللی و دیوان داوری ومراجع ناظر برجام، باید بتوانیم از ظرفیت حقوقی کشور برای پیگیری استفاده کنیم، تاکید کرد: باید آنقدر قدرت داشته باشیم که اجازه ندهیم آمریکا تاثیری بر مجامع بین‌المللی داشته باشد. نماینده قصر شیرین خاطر نشان کرد: نباید در مقابل رفتارهای آمریکا شتابزده عمل کنیم و آب به آسیابشان بریزیم چون استراتژی آنها این است که سعی ‌کنند ایران را وادار به نقض برجام نمایند تا بتوانند کشور را متهم به عهد‌شکنی کنند.

وی یادآور شد: باید حکیمانه و هوشمندانه از ابزارهایی که برجام مشخص کرده یا ظرفیت‌های بین‌المللی استفاده کنیم اما اگر نهایتا حرفمان خریدار نداشت، عزت و غرور ملی ایجاب می‌کند پاسخ دندان‌شکنانه با مستندات قانونی ارائه کنیم وسپس از برجام خارج شویم.

فاطمه امیری

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۱۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم

  به همین دلیل بود که پس ازحمله رژیم اسرائیل به مکان دیپلماتیک ایران که درنقض آشکار حقوق بین‌الملل و بند۲ منشور ملل متحد صورت گرفت، جمهوری اسلامی با بهره‌گیری ازحق ذاتی دفاع ازخود مبتنی بر ماده۵۱ منشور ملل متحد به آن پاسخ داد و اعلام کرد ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما دربه‌کارگیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین‌الملل درهنگام ضرورت تردید نخواهد کرد؛مسأله‌ای که برخی ازآن به عنوان بهانه غرب برای اعمال تحریم‌های ظالمانه جدید علیه ایران نام برده‌اند، موضوعی که می‌توان فرامتن آن را در شکست نظامی و سیاسی آمریکا و اروپا در دو جبهه جنگ اوکراین و غزه نیز بررسی کرد.آمریکا و متحدان اروپایی‌اش به بهانه تحولات اخیر منطقه که پیروزی ایران را در برابر رژیم صهیونیستی به دنبال داشته، باردیگر به ریسمان پوسیده تحریم آویزان شده‌اند و در نهایت پارلمان اروپا پنجشنبه هفته گذشته قطعنامه‌ای را علیه کشورمان تصویب کرده که در آن، حمله پهپادی و موشکی بی‌سابقه ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری را محکوم کرده، خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه نهادهای ایرانی شده است!این قطعنامه هرچند الزام‌آور نیست اما به‌خوبی نشان می‌دهد کشورهای اروپایی می‌خواهندشکست خودرا درجنگ‌هایی که به‌راه انداخته‌اند، ازاین طریق پنهان کنند.این قطعنامه که با اکثریت آرا یعنی۳۵۷رای موافق و۲۰رای مخالف به تصویب رسیده،عملیات وعده صادق ایران به اسرائیل،همچنین حملات انجام‌شده توسط حزب‌ا... لبنان و حوثی‌ها در یمن را قبل وحین این تهاجم محکوم و نقش تهران را در آنچه بی‌ثبات‌سازی خاورمیانه از طریق «شبکه‌ای از عوامل غیردولتی» می‌خواند، مذمت می‌کند.
   
شکل‌گیری نظم نوین منطقه
این اتهام‌زنی‌ها درحالی است که به اذعان صاحب‌نظران غربی، حمله ایران به اسرائیل، عملا نظم نوینی را در منطقه شکل داده که براساس آن، گروه‌های مقاومت در محور تحولات قرار می‌گیرند.این قطعنامه که در جلسه نهایی پیش از انتخابات آتی اروپا به تصویب رسید، تکرار تقاضای قبلی برای قرار دادن سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده اتحادیه اروپا را در خود دارد و همچنین خواستار اضافه شدن کل حزب‌ا... به این فهرست شده است.
   
تحریم پوششی برای مخفی کردن شکست
اما این فقط اروپایی‌ها نیستند که شکست خود در برابر تهران را با سیاست تحریم می‌پوشانند. آمریکا نیز تحریم‌های بیشتری علیه ایران صادر کرده که فروش پهپادها و کالاهای ایرانی ازجمله استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را هدف قرار می‌دهد.همزمان، انگلیس نیز شش نام جدید مربوط به افراد و سازمان‌های بخش دفاعی جمهوری اسلامی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.در بیانیه روز پنجشنبه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد جزئیات این تحریم‌های جدید آمده است: «آمریکا امروز تحریم‌هایی علیه ۱۶نهاد و هشت فرد وضع می‌کند، همچنین پنج کشتی و یک هواپیما را به عنوان دارایی‌های مسدودشده شناسایی می‌کند که تجارت غیرقانونی و فروش هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) در حمایت از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و توسعه و تدارکات پهپاد رژیم را تسهیل کرده است.»
وزارت خارجه انگلیس هم می‌گوید شش نفر را در ارتباط با تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. کانادا هم همراه با دیگر بازندگان تحولات اخیر، به راهبرد تحریم علیه ایران پیوسته هرچند به گفته کارشناسان، حجم بالای تحریم‌های اعمالی علیه کشورمان در سال‌های قبل، اقتصاد ایران را در برابر این استراتژی واکسینه کرده است.
   
سقوط دلار همزمان با تحریم‌های جدید
رویترز گزارش داده که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به‌دنبال توافق درخصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند.این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا درصدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.اما آنچه صاحب‌نظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، این است که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایجاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند. به طور مثال همزمان با قطعنامه پارلمان اروپا و تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا، نرخ دلار در کشورمان کاهش پیدا کرد. دلیل این بی‌توجهی‌ها این است که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد ایران در چهار دهه گذشته به‌تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.
   
پروپاگاندای غربی تنها فشنگ در خشاب
رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سال‌های اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.صاحب‌نظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره‌شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سال‌هاست به تحریم‌های غرب عادت کرده و سیاست‌های خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد