Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی ژنتیک و نقش آن در پیشگیری بیماری ها و معلولیت ها افزود: با پیشرفت تکنولوژی امکان تشخیص بیماری ژنتیکی افزایش یافته و می توان از تولد بسیاری از نوزادان معلول ژنتیکی جلوگیری کرد.
وی تعداد بیماری های تک ژنی را بیش از 6 هزار مورد اعلام کرد و گفت: تقریبا تمام بیماری های تک ژنی قابل تشخیص بوده و بسیاری از بیماری های چند ژنی مانند دیابت، سرطان و بیماری قلبی و عروقی هم با رشد تکنولوژی در این حوزه قابل تشخیص هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فاضلی برلزوم پیشگیری از تولد نوزادان با معلولیتهای زنتیکی تاکید کرد و گفت: براساس آمار سازمان بهزیستی سالانه تعداد زیادی با معلولیت های مختلف متولد می شوند که می توان از تولد بخش عمده از آنان جلوگیری کرد.
متخصص ژنتیک بیان کرد: این کودکان علاوه بر نیاز به مراقبت ها و پیگیری های فروان و هزینه های زیادی را به خانواده و نظام سلامت تحمیل می کنند.
 
*** مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج اجباری نیست
وی با اشاره به اینکه مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به صورت الزامی و اجباری نیست، گفت: اگر زوجین به فواید این کار آشنا شوند در هنگام ازدواج یا بچه دار شدن از آن ممانعت نمی کنند.
فاضلی ادامه داد که اگر مردم ما بدانند که این کار سبب زندگی راحت برای خانواده و فرزند آنان می شود و همچنین از تولد فرزند معلول جلوگیری می کند، حتما این مشاوره را انجام خواهند داد.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ مشاوره ژنتیک در جامعه نیاز به آگاهی بخشی عمومی دارد، گفت: هنور آگاهی بخشی لازم در این زمینه انجام نگرفته و مردم تقریبا با راه های پیشگیری از این بیماری ها آشنا نیستند.
وی ادامه داد که انجام مشاوره ژنتیکی علاوه بر مصوبه قانونی، نیاز اقدامات فرهنگی و افزایش آگاهی بخشی مردم دارد که در این زمینه رسانه ها نقش اساسی دارند.
فاضلی اضافه کرد که در حال حاضر با انجام برخی از آزمایشات می توان تشخیص داد که افراد چه مقدار مستعد بیماری های ژنتیکی هستند و سپس اقدامات درمانی را انجام داد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد که اگر بیماری چند ژنی افراد قبل از تولد تشخیص داده شود، می توان شرایط محیطی را طوری فراهم کرد که یا بیماری بروز نکند یا عوارض آن خیلی کم شود.
وی با اشاره به اینکه رشد علم ژنتیک در ایران اعم از تشخیص و درمان، پابه پای دنیا است، گفت: با انجام آزمایشات لازم برروی جنین می توان از تولد یک فرزند معلول جلوگیری کرد .
کارگاه آموزشی'مشاوره ژنتیک و نقش موثر آن در پیشگیری بیماریها و معلولیتها' امروز ( 17 آبان ماه ) در فرهنگسرای هنگام تهران برگزار شد.
با توجه به ضرورت پیشگیری از تولد کودکان معلول و بیماری های ژنتیکی و لزوم آگاه سازی مردم، این کارگاه برای عموم مردم خصوصا جوانان در شرف ازدواج، زوج هایی که قصد باروری و بچه دار شدن دارند و زنان باردار برگزار شده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۶۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر ایرانی قوم ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان

سید علی مهاجر شامگاه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در چهارمین جلسه هماهنگی و برنامه ریزی نکوداشت ۲۹۱ مین سالگرد تولد شاعر و عارف نامی و بلند آوازه ترکمن، در جوار آرامگاه وی در مراوه تپه گفت: امسال برای دومین بار برنامه‌های متنوعی به مناست دهه گرامیداشت این شاعر نامی در تمام ۱۴ شهرستان استان برگزار می‌شود.

وی برگزاری سالگرد تولد مختومقلی را فرصت خوبی برای نمایش دوباره وحدت در گلستان دانست و گفت: اقوام و مذاهب ساکن در این دیار در یک سنگر فعالیت دارند و با اتحاد در مقابل همه موانع و چالش‌ها ایستادگی می‌کنند.

معاون استاندار گلستان افزود: با توجه به حجم بالای مهمانان شرکت کننده در آیین گرامیداشت تولد مختومقلی باید تدابیر لازم برای کاهش بار ترافیکی و ارائه خدمات امدادی، اورژانسی، ساماندهی پارکینک خودرو‌ها و روشنایی محوطه و زیباسازی محل آرامگاه و اطراف آن با لوازمی که معرف قومیت ترکمن است، اندیشیده شود.

سید علی مهاجر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: مختومقلی فراغی عارف و دانشمند فرزانه‌ای است که در راستای انسانیت، تقوا و ترویج فرهنگ قرآن کریم و احترام به اهل بیت (ع) همت گمارده است.

او افزود: شعر و هنری که در راستای آموزه‌های دینی و اسلامی با ایجاد و تداوم وحدت و همدلی و رضای خداوند متعال، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) را به همراه داشته باشد، ماندگار خواهد بود.

او تاکید کرد: ادارات کل و دستگاه‌های اجرائی استان و شهرستان، در راستای هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن این مراسم تلاش و همکاری لازم را داشته باشند.

فرماندار شهرستان مراوه تپه هم با بیان اینکه مراسم بزرگداشت این شاعر شهیر قوم ترکمن ۲۷ اردیبهشت با حضور مهمانان داخلی و خارجی برگزار می‌شود گفت: ما باید از تجربیات سال‌های گذشته بهره ببریم و برای حل مشکلات اقدام کنیم، تا پشتیبانی شایسته‌ای از این مراسم شود.

امان محمد باشقره، مختومقلی فراغی را یکی از محور‌های وحدت در گلستان دانست و بیان کرد: مراسم بزرگداشت این عارف و شاعر ایرانی با محوریت وحدت، برنامه‌ریزی و اجرا شود.

فرماندار مراوه تپه با بیان اینکه در روز‌های منتهی به مراسم، جمع کثیری از اقشار مختلف مردم در آرامگاه مختومقلی فراغی حضور خواهند داشت ادامه داد: تامین آب شرب بهداشتی و سالم، بهبود روشنایی محوطه و محیط پیرامونی همراه با افزایش ولتاژ برق، پاکسازی و زیبا سازی محوطه، پیش بینی و ایجاد پارکینگ وسایل نقلیه، بهبود عبور و مرور خودرو‌ها و نیز افزایش پهنای باند و بهبود پوشش مخابراتی تلفن همراه و افزایش سرویس‌های بهداشتی، از الزامات برگزاری این مراسم است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر ایرانی قوم ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد