Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حجت الاسلام علی تقوی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تقریب در گلستان، اظهار کرد: تحقق تمدن بزرگ اسلامی یعنی ارتقاء سطح آگاهی، کمال، معرفت و برآورده شدن اهداف بلند و آرمانی افراد جامعه و هیچ گاه جای اصل و فرع در چنین جامعه ای باهم عوض نخواهد شد.

به گفته وی؛ در تمدن نوین اسلامی اتفاق بر مشترکات کلیدی اعتقادی به قدر کافی مستحکم می شود که نگذارد اختلافات مذهبی دستاویز دشمنان و سبب تفریق امت اسلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاد جامعه المصطفی گرگان با بیان اینکه شاخصه تمدن اسلامی مبتنی و برگرفته از آموزه های وحیانی و سنت نبوی و زمینه ساز توسعه همه جنبه‌ های سیاسی و فرهنگی و اقتصادی جامعه است، تصریح کرد: این تمدن ابعاد وجودی فرد و جامعه را در بر می گیرد و بر اساس ایمان، خرد ورزی و اخلاق مدارانه همراه با علم و تعهد خواهد بود.

وی، افزود: تمدن اسلامی، تمدنی دینی است که همه مولفه‌ های آن بر محور اسلام است بدین ترتیب، تمدن اسلامی از همه ویژگی‌ های تمدن الهی در چهارچوب آموزه‌ های قرآنی و متکی بر سنت پیامبر اکرم (ص) برخوردار است و مولفه‌های آن، دین، اخلاق، علم، عدالت، قوانین، مقررات و اصول دینی است.

به گفته وی؛ زیر بنای تمدن اسلامی  در برهه ای از زمان بروز پپدا کرد که ارزش ها و فرهنگ رو به انحطاط و تاریکی مطلق بود و به تعبیر امیرالمومنین بنیانگذار تمدن دینی در زمانی در صدد ایجاد این تمدن برآمد که مردم عرب جاهلی در بدترین دین و در بدترین جامعه با منحط ترین فرهنگ خو گرفته بودند و در چنین جامعه ای فرهنگ تعالی بخش و انسان ساز طلوع کرد با هدف روشن که در تمامی اعصار همچون چشمه ساری جوشان است پس در هدف هیچ فرقی نیست و لکن با توجه به جامعیت دین مبین اسلام که پاسخگوی نیاز بشری در تمامی ازمنه و امکنه می باشد ابزارها و روش ها به لحاظ لزوم رعایت اقتضائات متفاوت خواهد بود، محوریت قوانین قرآن، ایمان، علم، اخلاق، مجاهدت مداوم و حکومت مردمی، شاخصه‌های اختصاصی تمدن نوین اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری است، در سایه اخلاق، کار و تلاش، ایمان به خدا، عقلانیت، توانایی علمی، اقتصاد شکوفا، برخورداری از رسانه‌های قوی و روابط بین‌الملل به وجود می ‌آید.

حجت الاسلام تقوی، تمدن را نوع خاصى از توسعه مادى و معنوی در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی جوامع بشرى دانست و گفت: تمدن در دین اسلام با نگاه دینی با هدف رساندن افراد جامعه به سوی تعالی و کمال واقعی که همان قرب به خداوند هست می باشد.

وی، ادامه داد: تمامی نخبگان و فعالان در عرصه های مختلف اجتماعی با توجه به نوع سطح مسئولیت و میزان تاثیر گذاری و عالمان متعهد و بصیر دین در تحقق تمدن بزرگ اسلامی نقش آفرین خواهند بود.

به گفته وی؛ طراحی و پی ریزی جامعه و مدیریت آن بر اساس محورهای، ایمان به خدا، عقلانیت، توانایی علمی، اقتصاد شکوفا و ابزارها و روش های نوین بر گرفته از آموزه های وحیانی و سنت نبوی و اهل بیت گرامی است که سبب آرامش و آسایش زندگانی مادی ومعنوی هر فرد و جامعه می باشد و تخطی از این چارچوب سبب انحطاط و برون رفت از تمدن اسلامی خواهد بود.

رئیس جامعه المصطفی گرگان با اذعان بر جامعیت دین مبین اسلام و توانمندی این دین در پاسخگوئی به نیازهای همه ابعاد بشر، ابراز کرد: طبیعتا پی ریزی تمدن باید بر اساس برطرف نمودن نیازهای مادی، معنوی، تعالی و کمال بخشی باشد.

وی، افزود: اصالت و کرامت انسان «ولقد کرّمنا بنی آدم ( اسراء / 70 )»، علم و معرفت «اقرا باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق ، اقرا و ربک الاکرم الذی علم بالقلم ( علق / 4 - 1)»، ولایت مداری «یا ایها الذین آمنوا اطیعوا الله واطیعوا الرسول واولوالامر منکم(نسا 59)»، امنیت و رفاه و نبود فقر در جامعه همان توسعه عدالت و رفاه اجتماعی «وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً قَرْیه کانَتْ آمِنَه مُطْمَئِنَّه یأْتیها رِزْقُها رَغَداً مِنْ کُلِّ مَکانٍ (نحل 44)»، ارتقاء سطح علمی و آگاهی افراد جامعه «یرْفَعِ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ خَبیر»(مجادله 11)»، ایجاد روحیه تعبد و دین مداری «أَمَّنْ هُوَ قانِتٌ آناءَ اللَّیلِ ساجِداً وَ قائِماً یحْذَرُ الْآخِرَه وَ یرْجُوا رَحْمَه رَبِّهِ قُلْ هَلْ یسْتَوِی الَّذینَ یعْلَمُونَ وَ الَّذینَ لا یعْلَمُونَ إِنَّما یتَذَکَّرُ أُولُوا الْأَلْباب»(زمر9) اینها محورها و شاخصه های تمدن اسلامی بر اساس آموزه های قرآن و روایات است.

حجت الاسلام تقوی با اشاره به عوامل موثر در فراز و فرود تمدن نوین اسلامی، خاطر نشان کرد: هجوم گسترده دشمنان با جنگ های نظامی و سخت و نرم، غفلت مسلمین و فراموش کردن دشمنی دشمنان، بی کفایتی حاکمان، دور شدن مسلمین از آموزه های دینی،  فاصله طبقاتی واشرافی گری و افزایش فقر در جامعه از جمله این عوامل است.
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «علی الدفّاعی»، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم، به تشریح  دیدگاه خود در مورد مهم ترین تحولات جاری در منطقه غرب آسیا از جمله پاسخ ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی عملکرد دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و دیدارهای اخیر وی با جو بایدن و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور آمریکا و ترکیه پرداخته است. 

الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون رویکرد دولت کنونی عراق به ریاست السودانی، نخست وزیر عراق در قیاس با کابینه های پیشین اظهار داشت: اولویت‌های دولت آقای سودانی که در برنامه دولت نیز اعلام شد و مجلس نمایندگان نیز به آن رای داد، این بود که بیشتر تلاش‌های دولت، معطوف به حل مشکلات داخلی این کشور باشد که مهم‌ترین آن بهبود وضعیت معیشتی به‌ویژه برای طبقات فقیر مردم بود.

وی در ادامه افزود: مسئله رفاه اجتماعی به دلیل افزایش جعمیت فقرا و نیازمندان به ویژه زنان بیوه، زنان مطلقه و سالمندان مورد توجه آشکار دولت کنونی عراق قرار گرفته است. علاوه بر این پرونده هایی همچون بهداشت و سلامت که در دولت های قبلی عراق مغفول مانده بود، بار دیگر اهمیت پیدا کرده است. بازسازی بیمارستان ها، بهبود خدمات پزشکی و بهینه سازی وضع پرسنل بهداشت و سلامت و تدارک تجهیزات لازم و همچنین توسعه امکانات درمان برای موارد بحرانی و ... از مواردی است که این دولت به آن توجه دارد. 

عضو دفتر سیاسی مجلس اعلای عراق پیشبرد امر خدمات رسانی به شهروندان عراقی از جمله تسهیل خدمات عمرانی و دولت الکترونیک را نیز از جمله دیگر اهداف مدنظر کابینه محمد شیاع السودانی دانست و گفت: در روند طرح های عمرانی و بازسازی ها نیز پیشرفت چشمگیری را شاهد هستیم که این  مسئله مورد توجه دولت قرار گرفته و بغداد را به عنوان پایتخت، به کانون اصلی پروژه های احداث پل ها و تونل ها، آسفالت خیابان ها و ساخت جاده های جدید و توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی تبدیل کرده است.

السودانی در نهایت اظهار داشت حجم انبوه پروژه های عمرانی و خدمت رسانی به مردم عراق در داخل که با توفیقات زیادی نیز همراه بوده، سبب شده تا  از تمرکز کابینه وی بر مسائل مرتبط با سیاست خارجی کاسته شود. فلذا در مقایسه با مسائل داخلی، در بخش سیاست خارجی تلاش کمتری صورت گرفته است.

علی الدفاعی در پاسخ به سوالی پیرامون چالش های پیش روی دولت السودانی در سطح منطقه ای و بین المللی نیز اظهار داشت: در حوزه سیاست خارجی، به ویژه در دو سطح منطقه ای و بین المللی، منطقه درگیر دو جنگ ماهوی است: نخست، جنگ اوکراین که نفوذ غرب و آمریکا را تحت تأثیر قرار داد؛ و دیگری نبرد غزه است که در آستانه شعله ور کردن کل منطقه و ورود به یک جنگ گسترده است. این جنگ به دلیل تجاوزات وحشیانه صهیونیست ها که منجر به نسل کشی مردم فلسطین به ویژه کودکان شده، یک بحران انسانی واقعی ایجاد کرده و قربانیان آن در مدت شش ماه از 33 هزار شهید فراتر رفته است.

وی افزود: در همین راستا تاکید بر همکاری مشترک با کشورهای منطقه با هدف پایان دادن به بحران غزه از اهمیت بالایی برای دولت السودانی برخوردار است. تحکیم روابط با کشورهای همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و پادشاهی عربستان سعودی با تأکید بر منافع مشترک، نقطه مثبتی در مواضع دولت آقای سودانی است و در مقابل هرگونه اقدامی که بر اصل روابط تاریخی و برادرانه این کشورها با یکدیگر تأثیر منفی بگذارد، از سوی دولت عراق نیز مردود است.

الدفاعی سپس اضافه کرد: موضع عراق همواره بر این اصل استوار بوده است که هرگونه تجاوز به کشورهای همسایه و امنیت آنها را رد کند.

السودانی: موشک‌های ایرانی از خاک عراق شلیک نشده است

 

عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در تشریح مواضع این جریان در قبال رایزنی های دولت السودانی با مقامات آمریکایی و ترک اظهار داشت: سفر سودانی به آمریکا، سفر مهمی بود و عراق به وضوح بر مواضع خود در مناسبات با آمریکا تاکید کرد که هیچ توجیهی برای ادامه حضور نیروهای نظامی ائتلاف بین المللی در عراق وجود ندارد چراکه نیروهای قهرمان عراقی اکنون قادر به حفظ امنیت، کنترل مرزها و حفاظت از ثبات در سرتاسر کشور و منطقه هستند.

الدفاعی با اشاره به چشم انداز پیش روی عراق پس از تحمل سالها جنگ، اشغال و مبارزه با تروریسم گفت: ما شاهد گذار به مرحله جدیدی در زمینه بازسازی زیرساخت های عمرانی، نفت و توسعه اقتصادی هستیم. کمیته های فنی مشترک برای تعیین سازوکارها و چارچوب های زمانی خروج نیروهای خارجی و بستن این پرونده شروع به کار کرده اند. آقای السودانی نیز در دیدار با بایدن، رئیس جمهور آمریکا، موضع عراق را با شجاعت بیان و در مقام یک دولتمرد کشوری که احترام به حاکمیت کشورش اجتناب ناپذیر است، رفتار کرد.

 

کارنامه سفر نخست‌وزیر عراق به آمریکا؛ موفق یا ناکام؟نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

 

الدفاعی در تشریح دیدگاه مجلس اعلا در قبال سفر اخیر اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به کشورش نیز گفت:  مسائل بین دو کشور در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی، آب و ... بسیار مهم است. ابتکار عمل در پیشبرد طرح «جاده توسعه»  دلیل مهمی برای حل و فصل بسیاری از اختلافات، نزدیک کردن دیدگاه ها، همکاری برای حفظ ثبات است که می تواند زمینه ساز پایان بخشیدن به پرونده تجاوز نظامی (ترکیه به خاک عراق) که ناقض حاکمیت است و امضای چندین معاهدات به نفع دو کشور باشد.

ما انتظار داریم که با عزمی راسخ و قوی، رو به جلو حرکت کنیم و در این بین ضروری است که ترکیه بداند به عراق نیاز دارد و این مستلزم آن است که همه مقدمات را برای تداوم توافقات فراهم کند.

سخنگوی مجلس اعلای عراق در بخش پایانی این گفتگو در تشریح مواضع خود پیرامون پاسخ قاطعانه ایران به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق نیز گفت: واکنش ایران، پاسخی قوی، شجاعانه و خردمندانه بود. جمهوری اسلامی گام‌هایی رو به جلو برداشت و توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل، قدرت دفاعی و گنبد آهنین را از بین برد و حتی ضعف متحدان رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان داد که ایران همواره مقتدر، در زمان اتخاذِ تصمیماتِ سرنوشت ساز، شجاعانه عمل می کند، حتی اگر تنها باشد. تا زمانی که حق با او باشد، با یاری رساندن به مستضعفین، پیروز می شود و از حاکمیت خودش محافظت می کند.

الدفاعی تاکید کرد معتقدیم، پس از پاسخ ایران، معادلات حاکم بر جهان تغییر کرده است. انتظار می رود قدرت تاثیرگذاری جمهوری اسلامی و همه کشورهای عضو محور مقاومت قوی‌تر خواهد شد. ایران ثابت کرده است که مخالف هرگونه سلطه گری، مداخله و تهاجم خارجی است. است.

 

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • جشن قهرمانی مسی‌های شکست ناپذیر در دل کویر
  • قهرمانی مس‌های شکست ناپذیر در دل کویر
  • جشن قهرمانی مسی‌های شکست‌ناپذیر در دل کویر
  • تاریخ‌سازی جنگجوی شکست‌ناپذیر؛ 448 روز از آخرین شکست رودری با منچسترسیتی گذشت!
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی