Web Analytics Made Easy - Statcounter

«در مکاتبه میراث فرهنگی با شهرداری منطقه ۱۲، اعلام کرده‌ایم اگر بنای "عفیف‌الدوله" به طور کامل تخریب هم شده بود، باید بار دیگر و براساس طرح اصلی و مستندات موجود بازسازی شود.»

به گزارش ایسنا، دهم آبان‌ماه خبر رسید که «خانه قاجاری عفیف‌الدوله» در محله‌ی ۱۵ خرداد، خیابان اکبرنژاد، خیابان شیشه‌گران کوچه حمامی که قبل از مرگ مالک، به صورت مستقیم وقف شده است، بعد از مرمت و بهسازی سردرِ بنا توسط شهرداری و  با نظارت میراث فرهنگی تهران، تخریب شده است، اتفاقی که مسئولان اوقاف و شهرداری آن را مربوط به ساکنان خانه می‌دانند، نه مالک اصلی‌اش یعنی اداره اوقاف تهران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا سپیده سیروس‌نیا، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی تهران، درباره‌ی وضعیت خانه «عفیف‌الدوله» که بخشی از آن چند روز قبل بدون اطلاع میراث فرهنگی و شهرداری و اوقاف تخریب شده بود به ایسنا توضیح کوتاهی می‌دهد.

سیروس‌نیا ادامه می‌دهد: بنای تاریخی «عفیف‌الدوله» هر چند در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده، اما جزو بناهای واجد ارزش و یک بنای وقفی است.

او با اشاره به این‌که تعدادی بنای ارزشمند قرار گرفته در محدوده‌ی خانه «عفیف‌الدوله» نیز از مدتی قبل،  بدون اطلاع یا استعلام از مسئولان شهری و میراثی تخریب شده‌اند، می‌گوید: علی‌رغم مرمت سر بنای «عفیف‌الدوله» در سال گذشته، اقدامی که به تازگی روی این بنای تاریخی انجام شده، سر در مرمت شده را نیز دچار مشکل کرده است.

وی اظهار کرد: در مکاتبه‌ی میراث فرهنگی با شهرداری، اعلام کرده‌ایم اگراین بنا تخریب هم شده باشد، باید بار دیگر و براساس طرح اصلی و مستندات موجود بازسازی شود.

به گفته‌ی او در حال حاضر میراث‌فرهنگی منتظر جواب شهرداری در این زمینه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج

دنیای اقتصاد نوشت: تصمیم به تخریب ساختمان مجاور مجموعه تئاتر سنگلج از دو جهت مورد انتقاد کارشناسان است. یکی ریسک بالای تخریب ساختمان کناری برای بنای ۶۰ساله سنگلج و دیگری، بی‌توجهی شهرداری به توافقات پیشین برای توسعه بنای سنگلج و الحاق ساختمان کناری به این مجموعه.

قصه چیست؟

روز یکشنبه گذشته، دوم اردیبهشت، پریسا مقتدی، مدیر تماشاخانه سنگلج، طی خبری از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و ابراز نگرانی کرد که شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج خطرناک است.

او همچنین گفته: طی «طرح توسعه سنگلج» که در اوایل دهه ۹۰ ارائه شده بود، توافقات اولیه برای الحاق ساختمان تخریب‌شده فعلی به تماشاخانه انجام شده بود، اما هم‌اکنون شهرداری بی‌توجه به این امر، قصد تخریب ساختمان کناری را دارد.

در ادامه این خبر، اتابک نادری، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و طراح و مسوول پیگیری «طرح توسعه سنگلج»، هم درباره وضعیت پیش‌آمده در مجاورت تماشاخانه گفت: واقعیت این است که وقتی خبر را شنیدم خیلی متاسف و متاثر شدم، چون به این حرکت از دو منظر باید نگاه کرد. جامعه تئاتری، تعزیه‌خوان‌ها، هنرمندان آیینی و سنتی و دانشجویان تئاتر از سال ۹۱ که «طرح توسعه سنگلج» مطرح شد، طومار‌هایی را منتشر کردند و این طرح توسط بزرگان این عرصه نظیر زنده‌یادان عزت‌الله انتظامی و داود رشیدی با شهردار و شورای شهر وقت تهران مطرح شد. بنده هم طراح و هم مسوول پیگیری این طرح بودم.

چنان که مهر گزارش داده «طرح توسعه سنگلج» در زمان مسوولیت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفته و او به شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری دستور داده تا این طرح اجرا شود. همچنین به گفته نادری حتی در این طرح نوشته شده بود که نیازی به تخریب و نوسازی بنا نیست، بلکه با انجام یک بازسازی، تبدیل به یک بلک‌باکس، چند پلاتوی تمرین و گالری موزه تئاتر تهران می‌شود.

محدودیت قانونی بنا‌های ملی

تماشاخانه سنگلج یکی از بنا‌های قدیمی شهر تهران است که در تاریخ ۲ آذر ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست آثار ملی ثبت شد. طبق ضوابط و قوانین، برای بنا‌های ثبت‌شده باید حریم تعیین شود. طبق قانون حریم در زمان ثبت تعیین می‌شود ولی اگر حریم در نظر گرفته نشود، پلاک چسبیده به ملک حق تخریب و ساخت‌و‌ساز ندارد. اگر هم تخریب شود نباید مرتفع‌تر نسبت به ساختمان ثبت‌شده ساخته شود. به‌رغم این محدودیت‌ها، اما شهرداری در‌صدد ساخت یک بنای جدید به جای بنای کناری سنگلج است. این در حالی است که مدیر کنونی تماشاخانه گفته: متاسفانه این‌طور به گوش ما رسید که ۲۰ متر هم می‌خواهند پی ریزی کنند. هر‌چند مهندسان دفتر طرح و برنامه معتقد بودند که اگر دقت لازم در این تخریب و پی‌ریزی بشود مشکلی پیش نمی‌آید، اما آنها هم به سهم خودشان نگرانی‌هایی داشتند. این گفته‌ها یادآور تخریب غیراصولی یک ساختمان توسط شهرداری در تابستان سال گذشته در جنوب تهران بود که متاسفانه خسارات گسترده‌ای در پی داشت و منجر به مرگ ۵ تن شد.

دیگر واکنش‌ها

دو روز پیش کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی، با بیان اینکه بنای تماشاخانه سنگلج ثبت ملی است و این اقدام شهرداری تهران تخلف آشکار، خودسرانه و کاملا غیر‌قانونی است، گفت: مکاتبات لازم را با آقای دارابی، قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، انجام داده‌ایم و منتظر پیگیری و پاسخ این وزارتخانه هستیم. روز گذشته نیز هادی مرزبان، از پیشکسوتان هنر تئاتر ایران، در این باره گفت: «سنگلج» جزو آثار ملی و تنها تماشاخانه واقعی ایران است. این مکان برای همه اهالی تئاتر حالت نوستالژی دارد. به یاد دارم چندین بار من، عزت‌الله انتظامی، داوود رشیدی و... برای طرح توسعه سنگلج با شهرداری صحبت کردیم که خوشبختانه همه مدارکش موجود است، حتی دستور آن هم داده شد، اما نمی‌دانم یک‌دفعه چه اتفاقی افتاد. وی ادامه داد: قرار بر این بود ساختمان کناری جزو تماشاخانه سنگلج محسوب شود. گویا پیگیری و رفت‌و‌آمد‌های ما روی هوا رفت. شوربختانه این موضوع ممکن است موجب تخریب سنگلج شود. وزیر فرهنگ و ارشاد باید سریعا پیگیر این موضوع شود؛ یعنی شهرداری تا این حد بی‌در‌و‌پیکر شده که مدارک خودشان را هم دیگر قبول ندارند؟

tags # شهرداری تهران سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • تخریب وحشتناک خانه‌های زاهدان بر اثر طوفان باد و شن (فیلم)
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • وضعیت وحشتناک تخریب دیوار خانه‌های مردم در زاهدان پس از طوفان | فیلم
  • سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج